Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Læs eller genlæs nogle af de bedste artikler fra det forgangne år. 

Kom med på tur i året der gik

Nytåret er lige om hjørnet, men det er altid godt at dvæle lidt ved det gamle for at blive klogere på, hvad der skal gentages i det nye år, og hvad der skal forblive fortid.

Sådan er det også som journalist på et digitalt medie som Erhvervsliv Aarhus, der er født som et iværksættermedie, der skal bygges op fra bunden og udvikles, mens det lever, læses og opleves.

Med det in mente skal der lyde en stor tak til alle jer, der bidrager til, at Erhvervsliv Aarhus har fået luft under vingerne. Tak fordi I deler både viden og netværk til glæde og inspiration for andre - bliv endelig ved med det i det nye år.

Her i årets sidste nyhedsbrev kan du læse eller genlæse fem af de artikler, som har gjort et særligt indtryk på mig i 2022.

Tak fordi I følger med og godt nytår✨.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
På tærsklen til det nye år, ser vi tilbage på 2022 på Erhvervsliv Aarhus. Foto: Mads Claus Rasmussen

Her er fem artikler fra 2022, du ikke må gå glip af

NYTÅR: 2022 har været det første hele kalenderår med Erhvervsliv Aarhus. Jeg har været vidt omkring i hele Aarhus og talt med både små og store virksomheder fra vidt forskellige brancher. Uanset hvad virksomheden beskæftiger sig med, så lærer jeg noget nyt hver gang, og derfor er det altid spændende at blive inviteret ud til en kop kaffe.

Her på kanten af 2022 har jeg udvalgt fem artikler, eller i langt højere grad mennesker, der har har gjort et særligt indtryk på mig. Listen kunne sagtens være tre gange så lang, men det skal jeg forskåne jer for.

Nogle af artikler bliver måske et gensyn, men jeg lover, at de alle er læsetiden værd.

Det, der er svært, giver ingen belønning

Lars Lyse Hansen har været CEO i Bolia siden 2005. Foto: Louise Greve

Min samtale med Lars Lyse Hansen, CEO i Bolia, var virkelig én, jeg gik og funderede over i flere dage bagefter. Dels fordi han havde sagt nogle overraskende ting i forhold til, hvad jeg havde forventet af en topchef, for eksempel at han altid går efter det svære. Men også fordi han ærligt uden filter delte sine betragtninger med mig.

Læs eller genlæs om ambitionerne i Bolia og Lars' gode råd til ledelse her.

Bestseller-topchefen tror på Aarhus

Anders Holch Povlsen er ejer og CEO i Bestseller, som blev grundlagt i 1975 af hans forældre Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen. Pressefoto

Det er vist ingen hemmelighed, at Anders Holch Povlsen kun sjældent stiller op til interview. Derfor bliver det også en særlig oplevelse at få topchefen på tomands-hånd. Det fik jeg foråret, da han blev hædret med Erhverv Aarhus Prisen.

Det var en spændende samtale om de tanker, der ligger bag de mange investeringer, Heartland foretager i byen, og hvad det er for et potentiale, de ser i Aarhus.

Du finder hele artiklen her.

Den utraditionelle iværksætter

Britt Vorre og hendes mand Thomas stiftede Aarhus Street Food i 2016. Foto: Axel Schütt

Britt Vorre, der er stifter og direktør i Aarhus Street Food, blev i sommer hyldet af Dansk Erhverv som en af 25 kvindelige iværksættere, man bør kende i Danmark. Men jeg havde ikke talt med Britt ret længe, før det gik op for mig, at hun langt fra er den typiske iværksætter.

Alligevel satsede hun sammen med sin mand hele butikken for at realisere Aarhus Street Food. Hun fortalte blandt andet, at hun på et tidspunk nåede dertil, at hun solgte nogle fødselsdagsgaver for, at familien kunne få mad på bordet, for kassen var helt tom.

Det var på alle måder en rørende fortælling, der heldigvis er endt lykkeligt.

Du finder artiklen om den utraditionelle iværksætter her.

Reshopper delte den ærlige fortælling om iværksætterlivet

De tre stiftere af Reshopper Nicolai Danmark Johannesen (t.v.), Jonas Funk Johannessen og Anders Dahl Pape. Pressefoto

Da jeg mødtes med Nicolai Danmark Johannesen, der medstifter af Reshopper, havde jeg tænkt, at det ville blive et klassisk portræt af en iværksættervirksomhed. Den slags er ofte spændende, fordi vejen til at skabe en bæredygtig forretning ofte er ret kringlet for de fleste.

Men da jeg kom i gang med at skrive artiklen, kunne jeg godt se, at det her var en fortælling, der stak lidt dybere. Det gjorde den, fordi Nicolai var hudløst ærlig om iværksætterrejsen for Reshopper, som har budt på masser af nedture og er langt fra det glamourøse billede, man ser i tv.

Du kan læse den ærlige artikel her.

Til kamp mod business bullshit

Mikkel Toxvig er retoriker og til daglig kommunikationsansvarlig hos Garuda i Risskov. Foto: Kirsten Louise Laursen

Normalt når jeg mødes med kilder, så er det for at tale om deres arbejde, men sådan var det ikke helt, da jeg mødtes med Mikkel Toxvig. Mikkel har nemlig skrevet en bog 'Farvel til business bullshit', om det oppustede sprog, man gerne møder i virksomhedskommunikationen.

Og jeg skal indrømme, at jeg på mange måder følte mig ramt af bogens konklusioner, fordi jeg husker de mange forkortelser og klichefyldte ord fra min egen tid i corporate kommunikation. Netop derfor ville jeg gerne dele den med læserne, for der er uden tvivl andre, som kan genkende det.

Læs med her for mange aha-oplevelser og ikke mindst et par gode grin.

Regionalt samarbejde får ny frontfigur, tidligere minister får bestyrelsespost hos Systematic, og Molslinjen skifter topchef

Her får du seneste nyt om navne fra det aarhusianske erhvervsliv.

Business Region Aarhus får ny formand

- Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet som formand for Business Region Aarhus, fordi vi har vigtige opgaver at løse, som ikke stopper ved kommunegrænserne. Ved at arbejde sammen på tværs af de østjyske kommuner er vi langt stærkere, end vi er hver for sig. Vi vil synliggøre og påvirke de vilkår, som betyder meget for virksomhedernes evne til at konkurrere, siger Frands Fischer.

Frands Fischer (S), borgmester i Skanderborg Kommune, er med virkning fra 1. januar 2023 valgt til ny formand for Business Region Aarhus. Han overtager posten efter Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard.

De 12 kommuner: Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus er sammensluttet i Business Region Aarhus. Tre opgaver er i fokus i Østjylland: At få en nødvendig udbygning af el-nettet, bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft og en stærkere infrastruktur.

- Succes kræver fokus og stor vedholdenhed. Nu kender vi regeringsgrundlaget, og arbejdet fortsætter med at sikre, at udbygningen af el-nettet rent faktisk også kommer til at ske, så det understøtter vores erhvervsudvikling bedst muligt. Og det samme gælder med hensyn til udvikling og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft og velfungerende infrastruktur i Østjylland, siger Frands Fischer.

Nick Hækkerup indtræder i Systematics bestyrelse

Nick Hækkerup forlod dansk politik i maj 2022 for at blive direktør i Bryggeriforeningen, og han ser frem til at gøre sin viden og erfaring gældende i en virksomhed, der i hans øjne bidrager positivt til både den private og den offentlige sektor i ind- og udland. Pressefoto

7. december trådte direktør i Bryggeriforeningen og tidligere justitsminister, Nick Hækkerup ind i Systematics bestyrelse. Grundlægger og CEO, Michael Holm, glæder sig over at have fået en kompetent profil med solid erfaring fra dansk toppolitik og stor viden om det offentlige med ombord.

- Systematic er med til at digitalisere vores samfund og understøtte kritiske sektorer med it-infrastruktur og intuitive løsninger. Hver dag bidrager deres produkter til at lette arbejdet og øge trygheden for medarbejdere i politiet, forsyningssektoren, forsvaret, på bibliotekerne, plejehjemmene og hospitalerne, og jeg er meget glad for, at min viden og erfaring kan bidrage til netop dette, siger Nick Hækkerup.

Molslinjen skal have ny CEO

Carsten Jensen stopper som administrerende direktør hos Molslinjen. Pressefoto

Molslinjens ejere i svenske EQT Infrastructure henter Molslinjens Carsten Jensen til en stilling som CEO i det nyetablerede selskab Nordic Ferry Infrastructure med base i Oslo. Selskabet er et holdingselskab, som fremover ejer både det danske færgerederi Molslinjen og det norske færgerederi Torghatten.

- Jeg er stolt af den udvikling, som Molslinjen har været igennem, og jeg er glad for at kunne aflevere et rederi i god form. Nu kan jeg hos NFI være med til at bidrage til den samlede gruppes udvikling, siger Carsten Jensen.

Aarhus Airport har fundet ny finansdirektør

Jon Wenzel Kragstrup er uddannet Cand.merc. Finansiering fra Aarhus School of Business. Han kommer fra en stilling som CFO i startup-virksomheden Vibrant ApS, og han har tidligere bestredet positioner som CFO hos Alexandra Instituttet og Aleris-Hamlet Hospitaler. Pressefoto

Jon Wenzel Kragstrup tiltræder en nyoprettet stilling som CFO i Aarhus Airport den 9. januar 2023. Han skal stå i spidsen for virksomhedsøkonomien og IT. Igennem solid drift, proaktiv stillingtagen og udvikling af processer og tiltag skal han være med til at løfte både omsætning og resultat for den østjyske lufthavn.

- Det har været fantastisk at opleve den store udvikling lufthavnen har gennemgået de seneste år, og jeg ser frem til at bidrage til det vækstpotentiale, der skal forløses. Samspillet mellem daglig økonomistyring, datadrevne beslutningsprocesser og driften i en kompleks luftfartvirksomhed har jeg allerede solid indsigt i. Jeg glæder mig til at tage fat på opgaven og bringe min kompetencer i spil, siger Jon Wenzel Kragstrup.