Her er fem artikler fra 2022, du ikke må gå glip af
NYTÅR: 2022 har været det første hele kalenderår med Erhvervsliv Aarhus. Jeg har været vidt omkring i hele Aarhus og talt med både små og store virksomheder fra vidt forskellige brancher. Uanset hvad virksomheden beskæftiger sig med, så lærer jeg noget nyt hver gang, og derfor er det altid spændende at blive inviteret ud til en kop kaffe.
Her på kanten af 2022 har jeg udvalgt fem artikler, eller i langt højere grad mennesker, der har har gjort et særligt indtryk på mig. Listen kunne sagtens være tre gange så lang, men det skal jeg forskåne jer for.
Nogle af artikler bliver måske et gensyn, men jeg lover, at de alle er læsetiden værd.
Det, der er svært, giver ingen belønning
Min samtale med Lars Lyse Hansen, CEO i Bolia, var virkelig én, jeg gik og funderede over i flere dage bagefter. Dels fordi han havde sagt nogle overraskende ting i forhold til, hvad jeg havde forventet af en topchef, for eksempel at han altid går efter det svære. Men også fordi han ærligt uden filter delte sine betragtninger med mig.
Læs eller genlæs om ambitionerne i Bolia og Lars' gode råd til ledelse her.
Bestseller-topchefen tror på Aarhus
Det er vist ingen hemmelighed, at Anders Holch Povlsen kun sjældent stiller op til interview. Derfor bliver det også en særlig oplevelse at få topchefen på tomands-hånd. Det fik jeg foråret, da han blev hædret med Erhverv Aarhus Prisen.
Det var en spændende samtale om de tanker, der ligger bag de mange investeringer, Heartland foretager i byen, og hvad det er for et potentiale, de ser i Aarhus.
Du finder hele artiklen her.
Den utraditionelle iværksætter
Britt Vorre, der er stifter og direktør i Aarhus Street Food, blev i sommer hyldet af Dansk Erhverv som en af 25 kvindelige iværksættere, man bør kende i Danmark. Men jeg havde ikke talt med Britt ret længe, før det gik op for mig, at hun langt fra er den typiske iværksætter.
Alligevel satsede hun sammen med sin mand hele butikken for at realisere Aarhus Street Food. Hun fortalte blandt andet, at hun på et tidspunk nåede dertil, at hun solgte nogle fødselsdagsgaver for, at familien kunne få mad på bordet, for kassen var helt tom.
Det var på alle måder en rørende fortælling, der heldigvis er endt lykkeligt.
Du finder artiklen om den utraditionelle iværksætter her.
Reshopper delte den ærlige fortælling om iværksætterlivet
Da jeg mødtes med Nicolai Danmark Johannesen, der medstifter af Reshopper, havde jeg tænkt, at det ville blive et klassisk portræt af en iværksættervirksomhed. Den slags er ofte spændende, fordi vejen til at skabe en bæredygtig forretning ofte er ret kringlet for de fleste.
Men da jeg kom i gang med at skrive artiklen, kunne jeg godt se, at det her var en fortælling, der stak lidt dybere. Det gjorde den, fordi Nicolai var hudløst ærlig om iværksætterrejsen for Reshopper, som har budt på masser af nedture og er langt fra det glamourøse billede, man ser i tv.
Du kan læse den ærlige artikel her.
Til kamp mod business bullshit
Normalt når jeg mødes med kilder, så er det for at tale om deres arbejde, men sådan var det ikke helt, da jeg mødtes med Mikkel Toxvig. Mikkel har nemlig skrevet en bog 'Farvel til business bullshit', om det oppustede sprog, man gerne møder i virksomhedskommunikationen.
Og jeg skal indrømme, at jeg på mange måder følte mig ramt af bogens konklusioner, fordi jeg husker de mange forkortelser og klichefyldte ord fra min egen tid i corporate kommunikation. Netop derfor ville jeg gerne dele den med læserne, for der er uden tvivl andre, som kan genkende det.
Læs med her for mange aha-oplevelser og ikke mindst et par gode grin.