Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

CEO i Bevco, Michael Baj Svejstrup, forsøger at påvirke forbrugerne til et mere samfundsøkonomisk og bæredygtigt valg, der skal få dem til at droppe turen til grænsen. Foto: Kirsten Louise Laursen

Bevco er en drillenisse med et højere formål

'Når man driller, er det vigtigt, at man starter lidt forsigtigt, så man lær' at drille rigtigt', synger nisserne i tv-julekalenderen Jul på Slottet.

Dagens nyhedsbrev dufter både lidt af jul og drillenisser. For som i enhver god julekalender, så skal man ikke drille bare for sjov, men gerne have et højere formål.

Og præcis sådan en drillenisse er Bevco, der sælger drikkevarer på nettet. Her op mod jul har de kastet sig ind i kampen om kunderne til grænsehandlen. Det gør de med et glimt i øjet og en ramme af alvor.

- Det gør vi for at udfordre konkurrencen her sidst på året, det handler om godt købmandskab. Vi skal vise de store, at vi godt kan være med ved at give dem lidt røg, siger Michael Baj Svejstrup, CEO i Bevco.

Samtidig har Bevco et ønske om at sætte fokus på fordelene ved at købe danske varer i stedet for at støtte grænsehandlen, der både belaster klimaet mere og sender penge ud af landet. Du får hele historien om både drillerier og alvorlige budskaber i dagens nyhedsbrev.

God læselyst  - og rigtig glædelig jul🎅

Bliv abonnent på Erhvervsliv Aarhus

  • Hvis du ikke allerede er abonnent på Erhvervsliv Aarhus, vil vi gerne have dig med på holdet.
  • Skriv til salg@erhvervslivaarhus.dk, så finder vi en løsning, der passer til dig og din virksomhed. Eller køb din egen direkte adgang her.
Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
- Det gode ved vores branche er, at alle har et behov for drikkevarer, så på den måde er vi i en inflations-sikker branche, siger CEO Michael Baj Svejstrup, der stiftede Bevco i 2012. Foto: Morten Frøslev Søndergaard

Bevco tager kampen op med de største konkurrenter med slagtilbud og en mission for fællesskabet

Der skal være plads til at lave lidt sjov med konkurrenterne, mener Bevco - også selvom der faktisk gemmer sig et mere seriøst budskab bagved.

For sætte lidt fut i julestemningen hos både kunder og konkurrenter har Bevco indledt en kampagne, hvor de sælger øl og sodavand til grænsepriser.

Grænsebutikkerne sidder årligt på op mod 17 procent af markedet for drikkevarer. Og ønsket om at hente nogle kunderne fra grænsehandlen handler ikke kun om en øget indtjening.

- Når du køber dine varer i Danmark, betaler du også til vores alle sammens velfærdssamfund og danske arbejdspladser. Vi er 100 procent danskejet og betaler både skat og moms i Danmark. Det burde være en positiv ting for forbrugerne. Vi mister årligt 2,6 milliarder kroner i moms og afgifter til grænsehandlen, siger Michael Baj Svejstrup, CEO i Bevco.

Der skal være plads til spøg op til jul og specielt midt i en krisetid, mener drikkevareselskabet Bevco. Derfor tager de kampen op mod de største konkurrenter ved at sælge dåseøl og sodavand til grænsepriser. Målet er at nå ud til flere kunder og få ramt de klimabevidste forbrugere.

MARKETING: Der er noget ganske magisk over december, det er nemlig den eneste måned i året, hvor der er carte blanche til at drille sine børn, sine kollegaer eller konkurrenter. Faktisk er det næsten noget, vi forventer. Der er ikke noget som at møde ind til et skrivebord fuld af ris, der får smilet frem og latteren til at flyde i december.

I en tid med høj inflation, stigende energipriser og lav forbrugertillid er der netop brug for de venskabelige drillerier, mener de hos drikkevareselskabet Bevco, der i bedste nisse-stil har kastet sig ud i at drille konkurrenterne.

- Det gør vi for at udfordre de andre her sidst på året, det handler om godt købmandskab. Vi skal vise de store, at vi godt kan være med ved at give dem lidt røg, siger Michael Baj Svejstrup, CEO i Bevco.

For sætte lidt fut i julestemningen hos både kunder og konkurrenter har Bevco indledt en kampagne, hvor de sælger øl og sodavand til grænsepriser - dermed bliver de solgt til henholdsvis 79 og 59 kroner per kasse.

Drillepind med drillesind

Ideen til de usædvanlige tilbud opstod, fordi Sallings Groups nye discountsupermarked Basalt netop har haft succes med at sælge billig øl og sodavand på dåse ved at lokke kunderne med grænsepriser.

- Basalt har lavet en reklame, hvor de har fyldt bagagerummet i en bil med dåser, men da de har en begrænsning på køb på seks styk, er det jo ikke muligt. Det er også kun kasser med enten 18 eller 20 dåser i. Det kan vi gøre bedre.

Michael Baj Svejstrup tilføjer med et grin:

- Vi har ingen begrænsning på, så det er bare at købe løs.

Som sagt så gjort og Bevco har nu fyldt lageret og er klar til den øgede trafik, som tilbuddet formentlig giver. Bevco har omkring 100.000 besøgende på hjemmesiden om måneden, så de er ikke bekymret for den øgede trafik.

Målet med det stærke juletilbud er det samme som for alle andre detailbutikker at lokke flere kunder ind i butikken.

- Vi kommer ikke til at tjene på det her, kun hvis folk køber noget andet. Vores håb er, at kunderne får en god oplevelse og derfor kommer igen.

Tid og fællesskab

Det aktuelle tilbud fra Bevco handler om at vinde nogle kunder fra de danske supermarkeder, men en af de helt store konkurrenter er også grænsebutikkerne, som årligt sidder på op mod 17 procent af markedet for drikkevarer. Og ønsket om at hente nogle kunderne fra grænsehandlen handler ikke kun om en øget indtjening.

- Når du køber dine varer i Danmark, betaler du også til vores alle sammens velfærdssamfund og danske arbejdspladser. Vi er 100 procent danskejet og betaler både skat og moms i Danmark. Det burde være en positiv ting for forbrugerne. Vi mister årligt 2,6 mililarder kroner i moms og afgifter til grænsehandlen.

Bevco

  • Stiftet i 2012 af Michael Baj Svejstrup, der fortsat er hovedejer.
  • Beskæftiger 25 ansatte fra deres kontor og lager i Tilst.
  • Fik i 2021 Carl Erik Skovgaard ind som bestyrelsesformand.
  • I 2020 fik Bevco det største overskud i virksomhedens historie med et overskud på 17,5 mio. kr. efter skat. Året efter måtte virksomheden præsentere et underskud på 1,4 mio.kr.

Derudover vil Michael Baj Svejstrup gerne slå et slag for pantsystemet, der gør de danske varer langt mere bæredygtige end de tyske dåser.

- Varer med dansk pant har en højere værdi, hvis man går op i miljøet. 9 ud af 10 dåser med pant bliver genanvendt, og derfor bør det være en positiv USP for forbrugerne.

Lige nu, hvor inflationen er tårnhøj, kan det være svært at få forbrugerne til at tænke på fællesskabet, men Bevco tilbyder også en bekvemmelighed, der tiltaler nutidens travle forbrugere.

- Fakta er, at en tur til grænsen både tager tid og koster langt mere end folk regner med. Oftest regner man kun med udgiften til brændstof, hvor det reelt koster gennemsnitligt tre-fire kroner per kilometer at køre i en mellemstor dansk familiebil.

Næste skridt på rejsen

Virksomheden Bevco er egentligt født på toppen af en konkurs med den 26-årige Michael Baj Svejstrup i spidsen. Navnet Bevco er en sammentrækning af The Beverage Collective, og ideen med at sælge drikkevarer på nettet er egentlig opstået ved lidt af en tilfældighed.

- Vi har aldrig haft nogen stor forkromet plan med at sælge drikkevarer på nettet, fortæller Michael Baj Svejstrup.

Han er ret overbevist om, at han kunne have skabt Bevco på tre år, hvis han var begyndt i dag, men det har taget 10 år, fordi de har bygget vejen, mens de kører og lært det hele fra bunden undervejs.

I dag er der til gengæld helt styr på både ambitioner og strategien for fremtiden, hvor eksport står øverst i planerne.

- Vi ved, at markedet er der for det, og der er genkøb på varerne. Drikkevarer er den nemmeste dagligvare at sprede ud over landets grænser, fordi det ikke er let fordærveligt, og det skal ikke på køl. Vores mål er, at vi i 2024 er er ude i to-tre nye lande, og så rammer vi forhåbentlig en omsætning på 250.000 millioner kroner, slutter Michael Baj Svejstrup.

Børnebrandet Pixizoo reddet på målstregen, City Vest er solgt, og marketingbureau vil energimærke hjemmesider

Her er fem udvalgte nyheder fra virksomhederne i Aarhus.

Pixizoo var under konkursbehandling, da de blev opkøbt

Jesper Mark (på billedet) stiftede sammen med sin bror Karl Mark og deres ven Anders Kobberup Pixizoo i 2014. Pressefoto.

Pixizoo, der både sælger børnetøj og udstyr online og fysisk, var egentlig under konkursbehandling. Det kom frem tidligere på ugen. 

- Umiddelbart har der været flere udgifter end indtægter. Selskabet har været på en vækstrejse og har ikke kunnet indfri forventningen til omsætningen. Det er en virksomhed, som likviditetsmæssigt har haltet bagefter i noget tid. Der har været forskellige forsøg på at rette op, men det har ikke været nok, udtalte advokat og partner i Bech Bruun, Søren Christensen Volder, der indsat som kurator i sagen til Finans.

Men nu har en investorgruppe med flere tidligere ejere i front opkøbt Pixizoos webshop, varelager og brand. Derved er det danske brand, som forhandler børnetøj og -udstyr fra en lang række kendte brands, reddet på målstregen.

Det oplyser Jesper Mark, der forud for konkursen var medejer og direktør i Pixizoo, i en pressemeddelelse ifølge Finans.

Kredsløb indgår første aftaler om fjernkøling fra 2023

Fjernkøling fungerer som fjernvarme: Kølingen produceres centralt og leveres til kunder via rør i jorden og fungerer i princippet ligesom fjernvarmen. Illustration: Kredsløb

Forsyningsselskabet Kredsløb er fra næste år klar til at levere fjernkøling i en ny aftale med Ejendomsselskabet Olav De Linde og Finn Bach Petersen. Fra 2023 fjernkøles ejendommen for Finn Bach Petersen på Europaplads, mens Ejendomsselskabet Olav De Lindes Mindet får fjernkøling fra 2027.

- Der er et stort potentiale i at udnytte vores fjernvarmesystem til også at tilbyde fjernkøling som et pladsbesparende, driftssikkert, grønt og konkurrencedygtigt alternativ til lokale køleanlæg, og så giver det gode synergimuligheder for for eksempel at udnytte overskudsvarmen i produktionen af fjernvarmen,  fortæller Bjarne Munk Jensen, administrerende direktør i Kredsløb.

Aarhus-bureau forrest i den grønne omstilling – i samarbejde med RUC

Samuel Glaes, partner og CEO hos Aveo ( t.h) sammen med Simon Børsting, partner og head of clients. Pressefoto

Web- & marketingbureauet Aveo er med i et nyt grønt forskningsprojekt ved Roskilde Universitet. Projektet undersøger, om man i fremtiden kan gøre internettet grønnere ved at energimærke hjemmesider og dermed vælge sit energiaftryk på kloden

- Hos Aveo går vi op i bæredygtighed. Vi er et af de bureauer i Danmark, som laver flest hjemmesider, og vi føler, det er naturligt, at vi også kigger ind i, hvordan vi bidrager til den grønne omstilling med de produkter, vi tilbyder, udtaler Samuel Glaes, partner og CEO i virksomheden.

Kriseramt storcenter er blevet solgt

A. Enggaard overtager City Vest. Foto: Søren Willumsen

Danske Shoppingcentre har afhændet det hårdtprøvede indkøbscenter i Brabrand, City Vest, som har mistet en del butikker de seneste år på grund af vigende kundestrøm. Centrets nye ejer er entreprenør-koncernen A. Enggaard, som i forvejen har lavet og fortsat laver store investeringer i det nye Gellerup i form af boliger og erhverv. Det skriver Stiften.

Den nye ejer vil nu starte med at finde ud af, hvordan centret i fremtiden kan bidrage til den fortsat positive udvikling af bydelen.

- Vi har været i dialog om udviklingsplanen for Gellerup i flere år. For os er det helt essentielt at være med til at transformere Gellerup som et hele med både boliger, erhverv og detailhandel. Nu vil vi bruge det næste halve år på at lave en udviklingsplan for området, siger Jens Skinnebach, afdelingsleder hos A. Engaard.

Lunar i stor fyringsrunde

Lunar og Ken Villum Klausen har taget afsked med en stor gruppe medarbejdere. Foto: Axel Schütt

Den aarhusianske bank og fintech-virksomhed Lunar har ifølge FinansWatch fyret omkring 50 medarbejdere.

Lunars stifter og administrende direktør, Ken Villum Klausen, bekræfter fyringsrunden, men ikke antallet af afskedigelser over for mediet.

- Jeg kan bekræfte, at vi afskediger en række dygtige ansatte i Lunar-koncernen. Det er desværre et nødvendigt skridt for at styrke forretningen og blive mere profitable. For en vækstkoncern som Lunar er det ikke nok at vokse hastigt. Vi skal også øge indtægterne og være mere effektive, udtaler Ken Villum Klausen i en skriftlig kommentar til FinansWatch.

Virksomheden sagde i begyndelsen af december også farvel til flere ledende figurer i form af CFO Jonas Gjørup Larsen, head of credit Mette Ahlén Meldgaard og Vincent Kolb, chief credit officer. Det fortæller stiften.dk.