Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Lasse Kjær er stifter og CEO i softwarevirksomheden Holdbar, der allerede har hentet en investering på syv millioner kroner, selvom virksomheden har eksisteret under et halvt år. Foto: Kirsten Louise Laursen

Holdbar-stifter vil ikke begå de samme fejl to gange

Lasse Kjær har valgt at begynde helt forfra.

Til trods for at han havde skabt en succesfuld forretning med oplevelsesplatformen Truestory, der i 2022 omsatte for mere end 70 millioner kroner, så var der noget, der trak i ham for at prøve noget nyt og gennemleve alle virksomhedens faser en gang til.

Hvad sker der, hvis man kan gøre det hele rigtigt fra starten? Hvor langt kan man så nå? Det var nogle af de spørgsmål, Lasse stillede sig selv.

Derfor stiftede han i november 2022 platformen Holdbar, der er en alt-i-én softwareløsning til oplevelsesbranchen.

- Det er en vild oplevelse at starte noget på en erfaring. Vi har ikke den fulde sandhed, men der er så meget, vi kan gøre bedre denne gang, fortæller Lasse Kjær.

I dette nyhedsbrev er vi taget på besøg hos den erfarne iværksætter med den helt nye virksomhed.

Du kan også blive opdateret på både de korte og de ultra korte nyheder fra erhvervslivet i Aarhus.

God læselyst - og god weekend.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Lasse Kjær i helt tomme lokaler er ikke langt fra virkeligheden. Holdbar er netop flyttet ind i sit første kontor i M.P. Bruuns Gade, hvor de er i fuld gang med at få møblerne på plads. Pressefoto

Lasse byggede en succes, og så begyndte han forfra: - Det er der, jeg er rigtig god

Lasse Kjær har taget et nyt skridt i sin karriere efter at have trukket sig tilbage fra oplevelsesplatformen Truestory, som han stiftede i 2012. Han har nu startet en ny virksomhed kaldet Holdbar, der tilbyder en softwareplatform til virksomheder, der tilbyder oplevelser som produkt. 

- Jeg havde bare enormt meget lyst til at prøve noget nyt og starte forfra igen, fordi det er det at bygge en virksomhed, som jeg er rigtig god, fortæller Lasse Kjær, stifter og CEO i Holdbar.

Holdbars mål er at få mindst 200 kunder i 2023 og mellem 700 og 1000 kunder i 2024, og Lasse Kjær ser et potentiale til at bygge en stor og global virksomhed.

På 10 år lykkedes det Lasse Kjær at opbygge en millionforretning med oplevelsesplatformen Truestory, men netop som virksomheden var blevet en gedigen succes, overlod han chefstolen til en ny CEO og begyndte på ny med softwareplatformen Holdbar. Erhvervsliv Aarhus har talt med iværksætteren om at bygge en virksomhed anden gang.

Lasse Kjær byder på kaffe i Holdbars nye lokale i M.P. Bruuns Gade og spørger forsigtigt, om den kan drikkes sort. Virksomheden har nemlig ikke et køleskab endnu og derfor ingen mælk.

Det er ret tydeligt, når man træder ind på det nye kontor, at flytteprocessen fortsat er i fuld gang. For her står stadig flyttekasser på gulvet, og værktøjet ligger i en bunke, det skal bruges til at samle de nye borde.

Hvordan Lasse Kjær, stifter af millionforretningen Truestory, endte i de næsten tomme lokaler, vender vi tilbage til, men først springer vi lige tilbage i tiden.

Det er nemlig ikke første gang, at Lasse har kastet sig ud i at bygge en virksomhed op fra bunden. For under et år siden trak han sig tilbage fra oplevelsesplatformen Truestory, som han selv stiftede i 2012.

Truestory er en oplevelsesplatform med i dag omkring 30 ansatte, hvor man kan købe oplevelser såsom helikopterture eller et spaophold. Virksomheden åbnede for salg i Norge tilbage i 2016, og fem år senere åbnede den på det svenske marked. Udvidelsen til de to lande var også årsagen til, at virksomheden skiftede navn fra duglemmerdetaldrig.dk til Truestory.

- Jeg startede Truestory, da jeg var meget ung, jeg var kun 23 år. Vi er vækstet organisk og har ikke rejst penge på noget tidspunkt, så vi har lært rigtig meget om at drive og vækste en forretning. Men jeg nåede frem til, at der efterhånden var en anden, der kunne gøre det bedre som direktør, end jeg kunne, og så havde jeg bare enormt meget lyst til at prøve noget nyt og starte forfra igen, fordi det er der, jeg er rigtig god, fortæller Lasse Kjær.

Luftforandring og drivkraft

Lasse Kjær har nu ikke helt forladt Truestory, efter han overgav direktørposten til Vickie Mose. Han er fortsat som bestyrelsesmedlem og hovedaktionær. Og det har ikke været en svær beslutning.

- Jeg er ikke følsom på den måde omkring Truestory. Så min ære bliver ikke såret ved, at der nu er en anden direktør på posten, som er dygtigere, end jeg er. Jeg har drevet virksomheden, så langt som jeg kunne, og nu er der brug for nye kræfter.

Han ser i langt højere grad sin beslutning som et tilvalg af noget nyt og et behov for nye udfordringer efter 10 år i den samme virksomhed.

- Jeg elsker at bygge ting og bygge virksomheder. Der har jeg et kæmpe drive. Og så har jeg en stor lyst til at prøve at gøre det igen og på en anden måde, hvor vi rejser penge tidligt i forløbet og dermed går investorvejen i stedet for den organiske vækst. Det giver nogle andre mekanismer og fordrer nogle andre ting, som jeg også gerne ville prøve.

- Vi kan godt lide at bygge fede produkter, som skaber værdi og blive bedre og bedre til det, sammen med at drive en forandring. Så på mange måder er det også en sport, fordi det er vores helt store interesse.

Navn som fodlænke

Nu har Lasse Kjær så kastet sig ud i projektet med at bygge Holdbar op fra bunden, og det indebærer blandt andet at flytte ind i de første kontorlokaler i M.P. Bruuns Gade.

Holdbar

  • Holdbar er stiftet i november 2022 af Lass Kjær i samarbejde med blandt andet Poul Thyregod og Per Kirchner.
  • Holdbar tilbyder en alt-i-én softwareløsning til oplevelsesbranchen, der hjælper udbydere med markedsføring, salg og administration.
  • Fik i februar 2023 tilført syv millioner i vækstkapital fra venturefonden Founderment, Proshop-direktør Poul Thyregod og Vækstfonden.
  • Virksomheden har foreløbig seks ansatte i Aarhus og to i København.

Holdbars produkt ligger ikke så langt fra Truestory. Det handler fortsat om oplevelsesøkonomi, men det, Holdbar tilbyder, er en softwareplatform til virksomheder, der tilbyder oplevelser som produkt.

- Når du sælger en klassisk fysisk vare som for eksempel en sko, har du x-antal varer på lager, så du trækker fra lageret, og så sender du den afsted. Sådan fungerer det ikke med oplevelser, for hver oplevelse er der en begivenhed, hvor der er plads til et antal deltagere, her skal du have deres kontaktinformationer, de skal kunne ombooke og så videre. Det er mere komplekst at administrere, forklarer Lasse Kjær om baggrunden for at etablere Holdbar.

Navnet Holdbar er langt fra tilfældigt, og det skal helt symbolsk hjælpe med at bygge virksomheden på den rigtige måde første gang.

- Vi kunne godt lide, at det er et skandinavisk navn, som også kan bruges i udlandet. Men i bund og grund har vi valgt det, fordi det repræsenterer det, vi gerne vil med forretningen, nemlig at bygge et holdbart produkt. Det skal være holdbart for kunderne, så det løser deres udfordringer, men det skal også være noget, de kan bruge over mange år.

- Derudover vil vi også bygge en holdbar virksomhed og en bæredygtig arbejdsplads. Vi skal vækste, men det skal være på en sund måde, og så går vi op i, hvad det er for en kultur, vi skaber, og hvordan det er at have Holdbar som arbejdsplads. Så det er et godt og sjovt navn, men det giver os også en form for fodlænke i forhold til at gøre tingene ordentligt.

Et eksempel på, at virksomheden allerede lever op til sit navn, finder man på deres nye kontor, hvor flere genbrugsmøbler allerede er på plads, fordi det er ikke særlig holdbart at købe hele møblementet i Ikea, som Lasse beskriver det.

Anden gang er lykkens gang

Det er de færreste, der begår samme fejl flere gange, og i forlængelse af virksomhedens navn har Lasse Kjær og teamet mulighed for at styre udenom nogle fejltrin, fordi det ikke er første gang, Lasse bygger en virksomhed.

Han beskriver selv listen med fejl fra Truestory som uendelig lang, men der er nogle udvalgte områder, som han vil have fokus på fra begyndelsen.

- Jeg har lært ekstrem meget om, hvor vigtigt det er at skabe gode processer, god drift og god kultur helt fra starten. Det skal man være over med det samme, så det ikke bliver båret af tilfældigheder. I Truestory var rigtig meget blevet båret af tilfældigheder, fordi vi intet vidste, da vi startede.

Lasse Kjær

  • Stifter af Holdbar og Truestory, hvor han i dag er henholdsvis CEO og bestyrelsesmedlem.
  • Har tidligere arbejdet med online marketing hos Novicell, inden han gik iværksættervejen.
  • Uddannelse: HHX fra Sønderborg, med speciale i marketing og innovation.
  •  Privat er han 33 år, far til tre børn og bor med sin kæreste i Skåde.

- Og så er der en læring med, hvad det er for et team, du sætter sammen. I Truestory var vi kun tre til fire ansatte efter de første omkring tre år, vi havde ikke råd til at ansætte flere. Og da vi så endelig fik råd til flere, blev det gerne dygtige, men helt nyuddannede mennesker, der kom direkte fra uni. Men jeg havde heller ikke erfaringen til at lede dygtigere mennesker end dem. Den erfaring har jeg i dag, og derfor kan vi sætte et andet hold fra start.

Fuld fart frem

Ambitionerne i Holdbar fejler ikke noget til trods for, at virksomheden kun har eksisteret siden efteråret 2022.

- Jeg tror ekstremt meget på Holdbar som projekt og produkt og på det potentiale, der er. Målet er at bygge en stor og global virksomhed på den lange bane.

Foreløbig satser Holdbar på at kunne få 200 kunder med ombord i 2023, og det skal vokse til mellem 700 og 1000 kunder i 2024. Ifølge Lasse Kjær er det realistiske mål.

- Det indebærer helt sikkert nogle udfordringer, som vi ikke kender til endnu. Så det er realistisk og ambitiøst, men det skal det også være.

En af grundene til at Holdbar kan lægge en mere ambitiøs strategi, end Lasse Kjær i sin tid kunne med Truestory, er, at de har valgt at gå investorvejen med virksomheden.

Det betyder, at de allerede nu har fået investorer ombord i form af venturefonden Founderment, Proshop-direktør Poul Thyregod og Vækstfonden. Dermed har Holdbar allerede solide erfaringer i deres bestyrelse, hvor CEO i Founderment, Anders Boelskifte Mogensen, er bestyrelsesformand.

- Det er en vild oplevelse at starte noget på en erfaring. Vi har ikke den fulde sandhed, men der er så meget, vi kan gøre bedre denne gang, lyder det afsluttende fra Lasse Kjær.

Otte medarbejdere anholdt for energisvindel, AGF henter tocifret millionbeløb, og Kredsløb får erhvervs-profil i bestyrelsen

Her får du fire udvalgte nyheder fra det aarhusianske erhvervsliv.

Du kan altid finde alle ugens regnskaber fra Aarhus-virksomheder på erhvervslivaarhus.dk

Otte ansatte i energihandelsselskab er anholdt for markedsmanipulation

Retten i Aarhus har nedlagt navneforbud i sagen, og hverken de sigtede eller selve virksomheden kan beskrives nærmere på nuværende tidspunkt af den årsag. Pressefoto

National enhed for Særlig Kriminalitet har onsdag ved en koordineret anholdelsesaktion slået til på flere adresser i Aarhus og omegn samt i Nordsjælland. Her er otte personer, der er ansat i et energihandelsselskab blevet anholdt, ligesom politiet har ransaget på flere adresser ved aktionen. De anholdte personer er både ansatte i selskabets direktion samt flere medarbejdere.

Ifølge sigtelsen, der kom frem ved Retten i Aarhus i går, har man i virksomheden foretaget handler med vildledende oplysninger, samt gennemført handelsordrer, hvor man både var køber og sælger. På den måde har man presset prisen enten kunstigt højt op eller kunstigt lavt ned.

De paragraffer, som de ansatte og medlemmerne af direktionen er sigtet efter, kan ende med at udløse fængselsstraf. De otte sigtede nægtede sig alle skyldige. Ifølge Finans har Energi Danmark, Nitor Energy, Danske Commodities og MFT Energy afvist, at sagen har noget med dem at gøre.

AGF opruster med 43 millioner kroner fra lokale investorer

Det er lokale investorer – både nuværende og nye storaktionærer – samt bestyrelsesmedlemmer i AGF og hovedforeningen AGF af 1880, der har bakket op om kapitaludvidelsen, forklarer Lars Fournais. Pressefoto

Nu bliver der sat yderligere skub i de sportslige og kommercielle ambitioner i AGF med en kapitaludvidelse på 43 mio. kroner, som er hentet i en rettet emission til markedskurs.

- Vores vision er at etablere os blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien, og på mange områder er vi godt på vej. De kommende år står vi foran nogle store investeringer, der skal løfte vores forretning yderligere, og med kapitaltilførslen sikrer vi, at disse investeringer ikke går ud over vores sportslige konkurrenceevne, samtidig med at vi på nogle områder kan skrue op for at skabe forudsætningerne for, at vi kan tage nye store skridt sportsligt og kommercielt, når det nye stadion står klar, fortæller Lars Fournais, bestyrelsesformand i AGF.

Nu begynder retssagen mod Titus Olie og Gas

De mange utilfredse investorer, der er samlet i Foreningen af Kritiske Titus-investorer står klar med et erstatningskrav på et trecifret millionbeløb mod Titus Olie og Gas. Foto: Brian Rasmussen

Det første store retsopgør i sagen om den tidligere AGF'er Lars Windfelds kollapsede forretningseventyr med Titus Olie og Gas begyndte onsdag ved Retten i Aarhus. Her skal der tages stilling til, om over 300 utilfredse investorer sammen eller hver for sig kan anlægge erstatningssager mod Lars Windfeld og advokaten Jesper Ørskov, der fungerede som henholdsvis hovedaktionær og formand i Titus Olie og Gas. Det skriver Finans.

Både Lars Windfeld, Jesper Ørskov og deres advokater afviser, at et gruppesøgsmål er den rigtige vej at gå frem for individuelle søgsmål.

Steen Stavnsbo er nyt bestyrelsesmedlem i Kredsløb

Steen Stavnsbo er uddannet Cand. Merc. fra Aarhus BSS og University of Sydney og har bestyrelsesuddannelser fra CBS og INSEAD. Foto: Jens Thaysen

Det aarhusianske forsyningsselskab Kredsløb får nyt bestyrelsesmedlem, som overtager stolen fra professor i energisystemer Marie Münster. Det bliver den tidligere rådmand i Teknik og Miljø og erfarne erhvervsmand, Steen Stavnsbo, der får en plads i Kredsløbs bestyrelse.

- Vi befinder os i en tid, hvor energi og forsyning aldrig har haft en mere central betydning for samfundets udvikling og den fremtid, vi ønsker at leve i. Hos Kredsløb er der store ambitioner og konkrete planer om at gøre en mærkbar positiv forskel i den grønne omstilling. Jeg glæder mig til at bringe min erfaring i spil og bidrage til den fortsatte udvikling, fortæller Steen Stavnsbo.

Politiet beslaglægger energihandleres ejendomme og fem andre nyheder fra Aarhus

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på det, der i øvrigt rører sig i det aarhusianske erhvervsliv.
  • Politiet beslag­lægger energi­hand­leres ejendomme. Det fremgår af Tinglysningen, at tre direktører i et energihandelsselskab i Aarhus onsdag har fået beslaglagt deres ejerandele af ejendomme i Rungsted, Aarhus og Egå. Desuden har en energihandler fået beslaglagt en andel af en ejendom i Risskov, og en anden har fået beslaglagt en lejlighed i det centrale Aarhus. Det skriver Børsen.
  • Padel Padel har forvandlet minus til milliongevinst. I det seneste år er resultatet steget fra -996.296 til 1,7 millioner kroner før skat, hvilket er det bedste resultat i virksomhedens historie. Bruttofortjenesten er øget flere gange fra 924.209 kroner i det foregående regnskabsår til 11,4 millioner i det seneste regnskab. Padel Padel er ejet af Cult-stifteren Brian Sørensen.
  • Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at tilbagekalde fredningen af Aarhus Universitet for at genbehandle fredningssagen. Det sker, fordi styrelsen ikke med tilstrækkelig sikkerhed kan fastslå, at fredningen er omfattet af den anvendte bestemmelse i bygningsfredningsloven om fredning af selvstændige landskabsarkitektoniske værker. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.
  • Formuepleje, der fik ny adm. direktør ved årsskiftet, strømliner nu forretningen med en række mindre ændringer i organisationen. Det oplyser kapitalforvalteren til FinansWatch. En lille håndfuld medarbejdere er blevet opsagt, og kapitalforvalteren har valgt at lukke selskabets kontor i Odense samt repræsentationen i London, skriver mediet.
  • Systematic er valgt som strategisk leverandør på stor it-konsulentaftale til regionerne. Rammeaftalen dækker over regionernes kommende indkøb af it-tjenester – herunder rådgivning, softwareudvikling, videreudvikling, vedligeholdelse og support og har en samlet, anslået værdi på en 1,3 milliarder kroner.
  • Braathens Regional Airline (BRA) åbner Danmarks eneste direkte rute til Gotland fra Aarhus Airport. Den nye rute til UNESCO-byen Visby går i luften to gange om ugen fra 3. juli 2023. Flyvetiden mellem Aarhus og Visby er lidt over en time.

Vores anbefalinger til dig 💡

Du får her en række udvalgte historier, som vi har bragt på tværs af Erhvervsliv-medierne i den seneste tid.

Makeen Energy er et globalt selskab med 27 datterselskaber i 23 lande. Basen ligger i Randers, og her har den globale direktør Anders Anderson for nylig budt Metaverset indenfor. Planen er, at en del af fremtidens salgsmøder blandt andet skal foregå på platformen, som samlet set skal give Makeen klare konkurrence-mæssige fordele.

Tyske virksomheder er nok kendt som stærke hierarkier, men det har automations-koncernen Beckhoff nu tænkt sig at gøre op med - i hvert fald på det danske hovedkontor i Kolding. Her har virksomheden valgt at bryde den gamle struktur ned og give medarbejderne mere frihed. Væk er samtidig KPI'er, bonusaftaler og mellemledere, fortæller direktør Michael Nielsen.

Visma Dinero har netop leveret et rekordregnskab med en trecifret million-omsætning og et overskud på 55 millioner kroner. Direktøren er Martin Buch Thorborg, og han delte sine syv bedste råd til ledelse i forbindelse med et online-event hos Sydbank for nylig. Du kan læse de syv råd her.

Johnny Nim hører til eliten blandt kendte erhvervsprofiler i Esbjerg. Han har netop rundet 70 år og 'still going strong' som landsformand i Det Faglige Hus, som han selv stiftede for 35 år siden. Her svarer han på 9 hurtige spørgsmål om sit arbejdsliv og blandt andet, at målet er at stå i spidsen for Danmarks største faglige organisation.