Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Martin Kilic og Rune Rønhave Laursen, stiftere af Clutch Nutrition. Pressefoto: Clutch Nutrition

Iværksættere satser på hjernedrik

Martin Kilic og Rune Rønhave Laursen har brugt op mod fire år på at udvikle den perfekte drik til stillesiddende arbejde, der giver udholdenhed og hjælper på ens koncentration i længere tid.

Clutch Mindset hedder den, og fra at være et lidt ukendt produkt blev drikken i sidste måned eksponeret i bedste sendetid i Løvens Hule. Det kunne mærkes i den lille virksomhed Clutch Nutrition, og den oplevelse har de fortalt om i vores kusinemedie Skåde-Højbjerg-Holme.

Derfor er der også blevet ekstraordinært travlt med at sende hjernedrikken ud til kunderne, og for at holde sig selv på toppen tager de to iværksættere selvfølgelige deres egen medicin. Dette sammen med andre gode råd deler de i vores serie: 'Tre værktøjer, der gør hverdagen lettere'.

Du får også dit vanlige overblik med nyt fra både bankverdenen, restaurations- og byggebranchen, samt de helt korte nyheder, du kan læse på ét minut.

God fornøjelse og tak, fordi du læser med.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Martin Kilic til venstre og Rune Rønhave Laursen fik lov at stege i cirka halvanden time i Løvens Hule, inden de gik derfra med en investering. Pressefoto: Clutch

Rune og Martin blev kastet for løverne, men kort tid efter kunne de melde alt udsolgt

Iværksætterne Rune Rønhave Laursen og Martin Kilic var en tur i Løvens Hule for at overbevise gruppen af kendte investorer om værdien af deres virksomhed Clutch Nutrition. Her fik de mulighed for at fremhæve fordelene ved drikken, som styrker koncentrationsevnen og hjælper mod lysten til snacks.

Selvom der var tre, der trak sig på grund af en for høj værdiansættelse, fik de solgt 20 procent af virksomheden for 800.000 kroner. Og efter udsendelsen er produktet blevet så stor en succes, at de planlægger at ekspandere til Sverige og Tyskland.
 
Vores kusinemedie Skåde-Højbjerg-Holme har talt med iværksætterne om besøget hos Løverne.

Selvom den ifølge løverne var helt gal med værdiansættelsen, fik Clutch en investering. Og så stak efterspørgslen på den sunde drikkevare af.

Et vildt svarberedskab, et godt produkt og en kæmpe strategisk fejl.

Der var både hug og bifald fra investorerne, da Rune Rønhave Laursen og Martin Kilic stak hovederne ind i Løvens Hule på DR med virksomheden Clutch Nutrition.

De lovprisende ord kredsede sig om de sølvgrå dåser, som Rune Rønhave Laursen har brugt fire år på at udvikle indholdet af.

Clutch-drikken bliver præsenteret som et sundt alternativ til energidrik og sodavand. Den giver ikke det samme hurtige kick som en Red Bull, men den giver en længerevarende virkning af styrket koncentrationsevne, som gør drikken ideel til koncentrationstungt kontorarbejde. Og så hjælper den også mod lysten til snacks og usunde sager.

I Løvens Hule træder iværksættere ind foran et panel bestående af fem investorer, og så er det op til iværksætterne at overbevise løverne om, at de skal kaste penge og tid efter virksomheden.

- Jeg var rimeligt tynget af nerver, må jeg sige. Vi blev bombarderet med spørgsmål, og der var en kameralinse, som pegede vores vej, men det var en positiv oplevelse, og det er noget, der modner en. Kan man klare det, kan man klare mange ting, siger Rune Rønhave Laursen til Skåde-Højbjerg-Holme.

De to stiftere af virksomheden bor begge i Højbjerg, hvor virksomheden indtil for nyligt også har ligget. Den er nu flyttet til Skejby, men tanken er, at den igen skal tilbage til 8270.

Helt ved siden af

Selvom løverne var enige om, at produktet var godt fundet på, og at det smagte godt, så sagde tre af dem de magiske ord ”jeg er ude”, hvilket betød, at de ikke ville investere i Clutch.

Tilbage var investorerne Christian Arnstedt og Jacob Risgaard, som især var hård ved den værdiansættelse af virksomheden, Rune Rønhave Laursen og Martin Kilic var kommet med.

Clutch har tidligere vundet internationale priser for produktet. Privatfoto

De mente selv, at virksomheden var ti millioner kroner værd, men de endte med at sælge 20 procent af Clutch for 800.000. Det svarer til, at hele virksomheden er fire millioner kroner værd.

- Det var en bitter pille at sluge at sælge til så lavt et beløb. Vi havde frygtet det, men vi havde faktisk ikke regnet med det, fordi vi har en patentbeskyttet og unik opfindelse, siger Rune Rønhave Laursen.

De var på skærmen i godt ti minutter, men selve besøget i hulen tog cirka halvanden time.

- De spurgte meget ind til produktet, og det har vi så godt styr på, at det var det nemmeste i hele verden at svare på. Det fik vi ros for, men vi ville måske gerne have trumfet lidt flere budskaber igennem.

Viste produktet frem

Programmet Løvens Hule kører på ottende sæson, og det er en ganske populær størrelse efterhånden. Derfor får deltagerne mere end bare muligheden for at hive en investering og dygtige investorer i land.

Det er også en kæmpe reklamesøjle. Og det var da også en af grundene til, at Clutch kastede sig selv for løverne.

- Vi har været udfordrede af, at folk tror, at produktet er det modsatte af det, det egentlig er. Folk har tit tænkt ”åh nej, endnu en energidrik”, men bevæggrunden for at stifte virksomheden har netop været, at vi ville opfinde noget helt andet. Det fik vi præsenteret her, siger Rune Rønhave Laursen.

Og der er noget, der tyder på, at de to herrer fik talt godt for deres sag. Clutch-drikken er blevet drukket flittigt efter udsendelsen.

- Vi havde praktisk talt udsolgt på to dage både i butikkerne og hos os selv, siger Rune Rønhave Laursen, der tror på, at virksomheden kan tage store skridt med de nye medejere ombord.

- På sigt skal vi også have gang i udlandet. Det er ikke et produkt, der er forbeholdt Danmark. I første omgang bliver det nok Sverige og Tyskland, og så kommer vi i år også til at sende vores første ordre til Indien.

Hvis du vil læse mere om Clutch, kan du læse denne artikel, som Skåde-Højbjerg-Holme tidligere har lavet om virksomheden.

Rune Rønhave Laursen (tv.) og stiftede sammen Clutch Nutrition i 2020 og i dag har de kontor i Agro Food Park. Pressefoto: Clutch Nutrition

Clutch Nutrition deler tre værktøjer til en lettere hverdag

De fleste af os har masser af vaner, rutiner og yndlingsprogrammer, der får hverdagen til at glide lettere, vi taler bare sjældent om dem. I serien '3 værktøjer' beder vi forskellige virksomheder dele deres mest uundværlige værktøjer fra hverdagen til inspiration for andre.

Clutch Nutrition er en bio- og foodtech startup. Målet er at tilbyde forbrugerne sund funktionel ernæring, nemt og bekvemt. Deres første produkt, Clutch Mindset, er en prisbelønnet funktionel drik til hjernen, der kombinerer sundhed og funktion.

De to stiftere Rune Rønhave Laursen og Martin Kilic har for alvor fået travlt, efter at de tidligere på året var med i tv-programmet Løvens Hule.

- Vi har haft rygende travlt, efter programmet blev vist, og det har også betydet, at vi hurtigt har fået tømt vores lager. Der er kommet mange nye kunder til, både virksomheder og private der vil prøve drikken, fortæller Rune Rønhave Laursen, CEO og stifter.

Den øgede travlhed giver også et øget behov for at være effektiv med sin tid, og i en virksomhed, der er meget optaget af sundhed, er det netop værktøjer med fokus på sundhed, de har implementeret i hverdagen.

Her deler de deres tre bedste værktøjer til inspiration for andre.

1. Hjernedrik giver overskud

- Vi tager selvfølgelig vores egen medicin og drikker Clutch Mindset hver dag. Den fungerer godt som et mellemmåltid, eller sidst på dagen, hvor blodsukkeret er lavt, men også generelt i forbindelse med længere arbejdssessioner.

- Vi ved, at der er nogle studier, der viser, at nogle af ingredienserne virker nedsættende på kortisol, som er et stress-hormon. Blandt andet derfor virker drikken stabiliserende, modsat for eksempel koffein.

2. Giv hjernen et hvil

-  Når energiniveauet bliver for lavt og stressniveauet for højt, så er det en god ide med en powernap. Der er mange, der bruger kaffe som løsning, hvis man er løbet tør for energi, men en powernap er med til at løse det bagvedliggende problem, og der er kaffe kun symptombehandling.

- Det er fantastisk at give hjernen et hvil i stedet for at presse den endnu mere.

- Det fungerer ikke så godt i det åbne kontor, men det er noget, man sagtens kan praktisere, når man arbejder hjemme. Læg dig godt til rette og sæt så en timer på 15 minutter for eksempel. Det er dog forskelligt fra person til person, om det virker hensigtsmæssigt – det vil sige, om man bliver frisk eller groggy.

3. ChatSpot klarer administrationen

- Udover at være optaget af sundhed er vi også en techvirksomhed og et af de digitale værktøjer, vi kigger på i øjeblikket er ChatSpot, som er en integration til marketingværktøjet HubSpot. ChatSpot er en AI-robot, der bygger på ChatGPT.

- Du kan for eksempel skrive til ChatSpot, at den skal implementere en ny kunde i systemet, og så gør den det. Så den gør livet nemmere, fordi man slipper for noget manuelt tastearbejde.

Sydbank får nye profiler i lokalråd, kendt pizzakæde går konkurs, og tidligere stadsdirektør skal stå i spidsen for Røde Kors i Aarhus

Her får du fem udvalgte nyheder fra og om virksomhederne Aarhus.

Du kan altid finde alle ugens regnskaber fra Aarhus-virksomheder på erhvervslivaarhus.dk

Stærke erhvervsprofiler slutter sig til Sydbanks lokalråd i Aarhus

Fra højre: Formand i Sydbanks lokalråd i Aarhus og direktør for Musikhuset, Jan Christensen. Derefter er det Jacob Eiskjær Olesen, Helle Østergaard Kristiansen og Mette Hejl. Helt til venstre Torben R. Rasmussen, områdedirektør i Sydbank Område Aarhus. Pressefoto

Helle Østergaard Kristiansen, CEO i Danske Commodities, Mette Hejl, administrerende direktør og hovedaktionær i Pravda A/S, og Jacob Eiskjær Olesen, CEO og partner i NRE Group A/S, er trådt ind i Sydbanks lokalråd i Område Aarhus.

- Vi er stolte af, at vi kan tiltrække tre så prominente erhvervsfolk fra markante og gode virksomheder i vores område. Lokalrådene er blandt andet sat i verden for at være med til at udvikle banken lokalt og fungere som lokale erhvervsnetværk, og jeg er sikker på, at vores tre nye medlemmer har en masse at byde ind med, siger Torben R. Rasmussen, områdedirektør i Sydbank Område Aarhus.

Ledelsen bag pizzakæden Gorm’s har kastet håndklædet i ringen

Gorm Wisweh er gået konkurs med sin restaurantkæde. Foto: Søren E. Alwan/Ritzau Scanpix

- Det er ekstremt bittert at stå her nu, når vi faktisk har overvundet mange af vores udfordringer og står med en positiv drift og må konstatere, at det er mangel på likviditet, der ender med at lukke os. Jeg står samtidig tilbage med dyb ydmyghed og taknemmelighed overfor alle, der har bidraget og støttet op om Gorm’s igennem årene, udtaler Gorm Wisweh i en pressemeddelelse.

Ifølge ledelsen i Gorm's skyldes konkursen det, de kalder et ”giftigt mix” af et gældsefterslæb fra coronakrisen, inflations- og energikrisen samt kommende momsbetaling, som har presset likviditeten massivt, skriver Fødevarewatch.

Kredsløb opruster på IT-sikkerhed og digitalisering

- IT-sikkerhed har altid været en stor interesse for mig, og har tidligere været en central del af mit arbejdsliv. Det glæder jeg mig til igen at få fokus på, fortæller den nyansatte IT-sikkerhedschef, Lise Tjerrild. Pressefoto.

Til at løfte IT-sikkerheden og digitaliseringen af forretningen har Kredsløb hentet 49-årige Anders Kjær, der kommer fra en stilling som Head of Core-IT Services fra Kamstrup, som ny koncern-IT-chef.

Derudover har man oprettet en ny stilling som IT-sikkerhedschef, der får ansvaret for tværgående styring af IT-sikkerhed, træning og uddannelse af personalet. 48-årige Lise Tjerrild, der er tidligere IT-chef i Kredsløb, har valgt at takke ja til den opgave.

Niels Højberg skal stå i spidsen for humanitær organisation

Inden generalforsamlingen pegede en enig bestyrelse på Niels Højberg, tidligere stadsdirektør i Aarhus Kommune, som ny formand for afdelingen. Pressefoto

Niels Højberg er valgt til formand i Røde Kors Aarhus. Han overtager posten efter Knud Aarup, som fremadrettet vil fokusere på sit arbejde i Røde Kors’ hovedbestyrelse.

- Jeg er glad og ydmyg over for den mulighed, jeg nu har fået for at kunne understøtte det virkeligt vigtige arbejde gennem Røde Kors Aarhus, og jeg er også sikker på, at betydningen af den frivillige indsats bliver endnu vigtigere de kommende år, hvor vi kommer til at have svært ved at rekruttere medarbejdere til velfærdsstatens opgaver, fordi arbejdsstyrken skrumper og behovene stiger, siger Niels Højberg.

Bytømreren fortsætter sin vækstrejse

Med tilføjelsen af E. Anker og Søn råder Bytømreren nu over cirka 275 ansatte i fire afdelinger. Pressefoto

Bytømreren overtager nu virksomheden Tømrer- og Snedkerfirmaet E. Anker & Søn A/S pr. 1. marts 2023. Alle virksomhedens aktiver og medarbejdere flytter med over.

- E. Anker og Søn har altid været en seriøs og veldrevet tømrervirksomhed. Der er synergi imellem vores forretninger, og opkøbet sker som en naturlig del af Bytømrerens vækststrategi inden for servicefaget. Vi fortsætter dermed missionen om at være den foretrukne tømrer- og servicevirksomhed i Østjylland, siger direktør Simon Jæger.

overskrifter

Aarhus rundt på ét minut

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på det, der i øvrigt rører sig i det aarhusianske erhvervsliv.
  • Wassim Hallal fra Restuarant Frederikshøj fortæller i Børsen om sin mangeårige jagt på michelinstjerne nummer to, en ambition han fortryder bittert at have sagt højt. Succesen kom for alvor til ham i kølvandet på corona. - Jeg siger til mig selv, at stjerner ikke skal være en besættelse for mig mere. Vi skal finde nogle andre værdier i livet end at være besat af at gå efter to stjerner, siger Wassim Hallal til Børsen.
  • Overskuddet faldt i Lind Capital, der har Henrik Lind som ejer. I det seneste år er overskuddet mere end halveret fra 70,1 millioner til 16,3 millioner kroner før skat. Blandt de fem seneste regnskabsår er det nyeste regnskab det dårligste. Det skriver Stiften.
  • Multiform- og JKE-butikkerne i Aarhus udvider ejerkredsen. Køkkenbutikkerne har hidtil bestået af et trekløver af forhandlere, som nu bliver til et firkløver. Martin Ulrich Nielsen har netop købt sig ind, så ejerkredsen herefter består af Chris Jakobsen, Thomas Knudsen, Jesper Christensen og Martin Ulrich Nielsen. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.
  • To ledende nøglemedarbejdere i det andelsejede handelsselskab Energi Danmark har optjent bonusser på 250 mio. kroner og 300 mio. kroner. Mens flere andelsejede energiselskaber fortsat holder deres bonusser til nøglemedarbejdere hemmelige, kan Finans nu afsløre konkrete detaljer. Energi Danmarks ejer, Andel, afviser, at man vil udbetale bonusser på trecifrede millionbeløb. Det skriver Finans.
  • Valeur søger vækstorienteret og tech-savvy medlem til bestyrelsen. De eftersøger endnu et eksternt bestyrelsesmedlem, som har spidskompetencer inden for salg og kundeservice, og som har nysgerrighed og netværk til at kunne se fremtiden for sig og medvirke til at udvikle digitale forretningskoncepter. Læs hele stillingsopslaget her.
  • Slagter Stjernholm, der har været en del af City Vest i hele centrets 50-årige historie, har nu opgivet at fortsætte i det kriseramte center. Slagtermester Allan Stjernholm rykker til sommer i nye omgivelser i helt nye lokaler på Søren Frichs Vej. Også butikken Guld & Ure holder lige nu ophørsudsalg i centeret. Det skriver Stiften.