Aros Forsikring er topscorer på tilfredse kunder: Her får du fem tips til at kopiere succesen
KUNDESERVICE: Høj kundetilfredshed er ikke raketvidenskab, hvis du spørger direktør i Aros Forsikring, Morten Dissing.
Forsikringsselskabet hører til i kategorien blandt de mellemstore forsikringsselskaber og er netop for syvende gang kåret til at være topscorer inden for kundetilfredshed. Faktisk har de den tredje højeste score i landet og det endda i en svær branche.
- Kunderne interesserer sig ikke for forsikring, det er klokkeklart, at det er et lavinteresse-område. Lidt forenklet kan man sige, at kunder først interesserer sig for sin forsikring, når man får en skade. Til gengæld er det noget, kunderne prioriterer, selv i en krisetid opsiger man ikke sine forsikringer, siger Morten Dissing.
Erhvervsliv Aarhus har sat direktøren stævne for at få de bedste tips til en høj kundetilfredshed, og en af nøglerne til de glade kunder handler om at stå ved sit produkt.
- Forsikring er et komplekst produkt, som de fleste har svært ved at forstå. Og modsat vores konkurrenter, der typisk brander sig på, at forsikring skal være simple og nemme at forstå, så er vores tilgang, at det er svært, og derfor har du brug for den personlige rådgivning.
Morten Dissing mener, at de ressourcer, det koster at levere en god personlig kundeservice, hurtigt er tjent hjem i loyalitet og høj tilfredshed hos kunderne. Derfor er det også muligt for de fleste organisationer at gøre Aros Forsikring kunsten efter, og her deler Morten Dissing fem konkrete tips til at få mere tilfredse kunder.
Aros Forsikring
- Aros Forsikring er grundlagt i Aarhus i 1921.
- Hovedsæde i Viby, hvor 75 medarbejdere har sin daglige gang.
- Selskabets nuværende direktør Morten Dissing har været ansat siden 2008.
- Antal kunder: Cirka 30.000
1. Find den rette balance mellem personlig og digital
- At købe forsikringer er ikke ligesom at købe en rejse eller et mobilabonnement. Vi oplever, at kunderne gerne vil betjene sig selv, men kun lige frem til målstregen, så vil kunderne gerne tale med et menneske.
- Selv de meget digitale kunder får brug for vejledning, og her er eksempelvis en chatbot ikke noget, der virker i praksis, fordi det er ikke de banale spørgsmål, som den kan svare på, der er brug for svar til.
- Hos os får kunderne tildelt en personlig rådgiver, inden de endeligt tegner deres forsikringer, og det er den samme person, de er i kontakt med fremover.
2. Gør noget, kunden ikke forventer
- Det flytter noget at være proaktiv fremfor reaktiv. Når man arbejder med et lavinteresse-produkt, er det nødvendigt at være proaktiv, fordi kunderne forholder sig ikke til forsikringer, medmindre de får en skade. Men igennem livet er der brug for at tilpasse sine forsikringer.
- Det er her, vores personlige tilgang kommer ind i billedet. De kontakter for eksempel kunderne, når deres børn fylder 17 år og minder dem om, at der snart er brug for at tegne en ny ulykkesforsikring, fordi barnet skal have sin egen, når de bliver myndige. Det kan også være, at vi ringer ud med et nyt produkt, som kunderne med fordel kan gøre brug af.
- Selvom vi også skriver ud til kunderne med information eller til nye kunder, så bestræber vi os på at følger vi op med en service opringning. Det handler om at gøre noget ekstra, som kunden ikke forventer.
3. Vær tilgængelig
- Vi har en gennemsnitlig ventetid på 16 sekunder, når man ringer til os. Og hvis der indimellem er nogle, der venter flere minutter, så ringer vi dem op og spørger, om de fik den hjælp, de havde brug for. Og så sender vi et gavekort til dem, som undskyldning for ventetiden.
- Vores kundeservice har åbent fire dage om ugen fra kl. 8-20 og fredag til kl. 16, så vi er tilgængelig, når kunderne har tid. Derudover har vi naturligvis døgnbemanding, hvis der er tale om en skade, der kræver akut hjælp.
- Det handler om ledelsesfokus, at lade god kundeservice og tilgængeligheden have førsteprioritet.
4. Find det, der irriterer kunderne
- Giv kunderne det, de vil have. Vi har lavet en undersøgelse på, hvad kunderne kigger efter, når de besøger vores hjemmeside, og de eksisterende kunder besøger hjemmesiden for at finde vores kontakt info.
- Alt for mange virksomheder gør alt for at undgå den personlige kontakt, men her må kunder gerne ringe, og derfor står vores telefonnummer tydeligt på forsiden.
5. Få hjælp udefra
- Vi gør brug af en konsulent, som udelukkende har til opgave at kigge på vores kunderejse. Det er vigtigt at have én, der ikke har tunnelsyn.
- Hendes job er hele tiden at tage de sager op, hvor det går mindre godt, så vi kan lære af dem.