Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Erhvervsliv Aarhus har base på Banegårdspladsen sammen med Århus Stiftstidende og kan derfor nyde udsigten til rådhustårnet hver dag. Foto: Søren Willumsen

Velkommen tilbage til hverdagen

Hverdagen er i gang igen for de fleste, også her på Erhvervsliv Aarhus, hvor udsigten fra terrassen er skiftet ud med udsigten til rådhustårnet.

Selvom nyhedsbrevet ikke har ligget helt dødt de seneste uger, så er det ikke sikkert, du har fået det hele med derude i sommerlandet. Men hvis du er nysgerrig på at læse mere om Rikke Ullersted fra The Upcycl, Britt Vorre fra Aarhus Street Food, eller hvorfor vi skal droppe business bullshit?, så kan du nå det endnu lige her.

Sommeren er kendt som agurketid, men sådan er det ikke i erhvervslivet. For virksomhederne kører videre, og særligt på navnefronten er der sket en del den seneste tid, og det følger vi op på i dagens nyhedsbrev.

Du kan også glæde dig til den sidste artikel i vores sommerserie om gode værktøjer, der kan gøre hverdagen nemmere i samarbejde med vores søstermedier. Denne gang er det Erhvervsliv Esbjerg, der har været en tur forbi webshoppen Kids-world, der har optimeret deres kundesupport med værktøjet Zendesk.

Hvis du har en ide til en erhvervshistorie eller et emne, vi bør tage op, så er du velkommen til at kontakte os.

Tak fordi du følger med og god læselyst.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist

Ny direktør i Jysk, rådmand stopper i politik og første kvindelige rektor for Herlufsholm kommer fra Aarhus

Her får du fire udvalgte navnenyheder fra Aarhus.

Jysk henter kommunikationsdirektør hos Arla

Åse Andersson får fra 1/9 det overordnede ansvar for både intern og ekstern kommunikation i Jysk og Lars Larsen Group. Pressefoto

Fra 1. september 2022 bliver Åse Andersson ny communications director for Jysk og Lars Larsen Group.

Hun har 25 års erfaring inden for journalistik og virksomhedskommunikation. Senest kommer hun fra en stilling som global head of media i Arla Foods, hvor hun har arbejdet i fem år. Tidligere har hun fungeret som både journalist, studievært og redaktør på en række regionale tv-stationer.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af Jysk og Lars Larsen Group. Begge er anerkendte virksomheder med stærke grundværdier, og begge er på en spændende vækst- og udviklingsrejse med fokus på bæredygtighed og klima. Jeg ser meget frem til at bidrage og udvikle kommunikationen, så den fortsat understøtter virksomhedernes strategier sammen med det dygtige kommunikationsteam og samarbejdspartnere, siger Åse Andersson.

Åse Andersson får direkte reference til CEO i Lars Larsen Group, Jesper Lund, og CEO i Jysk, Jan Bøgh.

Mary Apostolaki er ny bestyrelsesforkvinde for Circlia Nordic

Det er en erfaren erhvervskvinde, der har hjulpet mere end 300 virksomheder, som sætter sig for bordenden hos Circlia Nordic. Pressefoto

Mary Apostolaki har stor erfaring med at hjælpe små og store virksomheder og har blandt andet assisteret over 300 startups med deres rejse og accelerator-programmer. Hendes erfaring og viden med at få virksomheder på vingerne og skabe succes skal hun nu bruge hos Circlia Nordic.

Direktør for virksomheden, Ib Johannsen, er begejstret for, at hun har sagt ja til at være bestyrelsesforkvinde.

- Mary er en dygtig erhvervskvinde med mange års erfaring fra små og store virksomheder som for eksempel De Olympiske Lege, Arla, Accelerace, Dyrberg/Kern og Phillips Petroleum. Det er især hendes brede erfaring inden for entrepreneurship og salg, herunder forretningsudvikling af mindre virksomheder, som, jeg synes, er meget attraktiv for os, siger han.

- Vi skal have bragt den grønne energi ud i verden, og det kan ikke være mere relevant end lige nu. Circlia Nordics medarbejdere er super kompetente, og der er et stort potentiale for vores samfund i forhold til den teknologi, Circlia Nordic anvender. Med min erfaring kan jeg hjælpe med, at den kommer ud i verden, siger Mary Aposolaki.

Hun fremhæver blandt andet, at Circlia Nordics teknologi er unik på den måde, at den er skalerbar, og derfor har mulighed for på en forholdsvis nem måde at komme ud til hele verden.

Herlufsholm henter sin nye rektor i Aarhus

Det bliver den 57-årige Gitte Nørgaard, der skal stå i spidsen for en kulturændring på skolen Herlufsholm. Foto: Ritzau Scanpix

Den nye rektor for Herlufsholm Skole og Gods bliver Gitte Nørgaard, der kommer fra en stilling som direktør for Aarhus Business College.

Ifølge Sjællandske Medier har Gitte Nørgaard mere end 25 års ledelseserfaring i bagagen.

Gitte Nørgaard har de seneste 11 år stået i spidsen for handelsgymnasiet Aarhus Business College og har tidligere været direktør for Muskelsvindfonden.

- Jeg vil gerne tættere på eleverne, end jeg er i mit nuværende job. Teenagere er skønne at arbejde med. Derfor synes jeg, at det er en utroligt spændende stilling på Herlufsholm, siger den kommende rektor.

Hun er den første kvinde, som bliver rektor for den traditionsbundne skole, der har eksisteret i mere end 450 år.

Steen Stavnsbo forlader politik

Den 58-årige Steen Stavnsbo har brugt sommeren på at træffe beslutningen om at indstille sin politiske karriere. Foto: Jens Thaysen

De Konservative i Aarhus har fundet både en ny leder og rådmand, fordi rådmand Steen Stavnsbo ikke længere ønsker at være i lokalpolitik i Aarhus af private årsager.

- Jeg må være ærlig og sige, at selvom jeg er meget glad for indholdet i rådmandsrollen, så trives jeg ikke med at være fuldtidspolitiker og offentlig eksponeret person, lyder det fra den nu forhenværende rådmand i en pressemeddelelse.

Steen Stavnsbo blev valgt ind i byrådet i Aarhus ved valget i 2021 og fik et stærkt valg for De Konservative. Han tog posten som rådmand for Teknik og Miljø og nåede knap et år på den post, inden det altså sluttede med følgende forklaring:

- Jeg er grundlæggende et ret privat menneske. At være fuldtidspolitiker og en offentlig person på den måde som jeg har været det de sidste knap to år og nu senest som rådmand i år, har haft for store omkostninger privat. I mit tilfælde er mit privatliv blevet betydeligt mere negativt påvirket, end jeg havde forestillet mig.

Det bliver Nicolaj Bang som overtager titlerne fra Steen Stavnsbo.

Den 42-årige politiker sidder lige nu i regionsrådet i Region Midtjylland for De Konservative, hvor han har siddet siden 2014. Nicolaj Bang har tidligere været opstillet som folketingskandidat i Aarhus, og ved seneste kommunalvalg blev han valgt som førstesuppleant for partiet.

Milliardkontrakt til Aarsleff, Rooftop vinder særlig hæder og OKNygaard sætter mål for social bæredygtighed

Her får du tre udvalgte nyheder fra byens virksomheder.

Aarsleff scorer kæmpe kontrakt

Til venstre den tredje serverhal, der efter planen står færdig i løbet af 2023, mens de to bestående haller ses til højre, formet som et H. I forgrunden, hvor der bl.a. holder biler, skal de to sidste serverhaller opføres. Og arbejdet med det skal bl.a. udføres af Per Aarsleff A/S, som har fået en ordre på 2,4 mia. kr. over de næste tre år. Foto: Michael Bager

Der er en milliardordre på vej til Per Aarsleff A/S, som får arbejde med Metas udvidelse af datacentret i Odense i de næste tre år. Ordren har en værdi af 2,4 mia. kr. Det skriver Fyens.dk

Der er god udsigt til et pænt antal fynske job, når Meta (tidligere Facebook) tager hul på sin tredje udvidelse med to nye serverhaller. Mens Facebook i etableringen af de første to haller brugte den engelske storentreprenør Mace til de indledende entreprenør-arbejder, er der nu indgået kontrakt med det danske børsnoterede selskab.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Per Aarsleff A/S har udsendt, hvor det er formuleret sådan, at "Aarsleff har indgået med en stor multinational virksomhed på Civil Works Package i forbindelse med udvidelse af et datacenter i Odense."

Arbejdet begynder nu og forventes afsluttet i august 2025. Det er første gang, Meta indgår så stor en kontrakt med en dansk aktør. Mace, der var stærkt involveret i arbejdet med de to første serverhaller i perioden 2016-2019, har Meta efterfølgende afbrudt samarbejdet med.

Landsdækkende anlægsgartner vil give flere en chance på arbejdsmarkedet

Med et nyt initiativ vil OKNygaard styrke flere menneskers tilknytning til arbejdsmarkedet. Foto: Anders Trærup  

Hos OKNygaard har det altid været en integreret grundtanke, at alle skal have en chance på arbejdsmarkedet. I virksomhedens elleve afdelinger er der bl.a. ansat mange fleksjobbere. Derfor ligger det også lige for, når et nyt initiativ fra moderselskabet idverde Danmarks bæredygtighedsstrategi skal integreres. Her er målet, at antallet af stillinger skal øges med fem procent årligt for mennesker, der er udfordret på arbejdsmarkedet.

 - Vi tror i OKNygaard på, at kompetente medarbejdere er nogle, man skaber. Derfor sætter vi gerne rammer, hvor vi kan skabe dygtige og motiverede medarbejdere. Vi oplever, at det kommer flerfoldigt tilbage, fordi mange bliver hos os, udvikler sig og får nye karrieremuligheder internt. Hvis folk efterfølgende rykker videre til en anden virksomhed, har vi sikret mere arbejdskraft til branchen, men endnu mere vigtigt: Vi har givet dem kompetencer, som de kan bruge i fremtiden, siger administrerende direktør, Ole Kjærgaard.

Derfor vil OKNygaard nu se på, hvordan de kan operationalisere initiativet yderligere, bl.a. gennem samarbejde med TAMU – en praktisk uddannelse for unge, der står uden for arbejdsmarkedet af sociale eller andre årsager.

Salling Rooftop kåret til den bedste i Europa

Rooftop, Salling. Foto: Flemming Krogh

Det anerkendte rejsemagasin Big 7 Travel har kåret Salling ROOFTOP som Europas bedste rooftopbar. Listen tæller de 50 bedste rooftop-seværdigheder på toppen af byerne i Europa. Vinderen kåres efter sitets ranking-system, der sammenlægger data fra brugere af social media med redaktionens vurdering. 

- Vi er umådelig glade for kåringen. At blive kåret som den bedste i et selskab, der tæller internationale rooftopbarer fra både London, Island, Ibiza og Madrid er en stor anerkendelse. Alene i juli i år har vi haft 157.000 besøgende, og med denne kåring åbnes der jo op for et endnu højere tal i fremtiden, og det vil unægtelig også smitte af på Aarhus, de lokale butikker og turismen. Det er vi stolte af, siger Marianne Bedsted, direktør for Salling i en pressemeddelelse.

Siden åbningen i 2017 har den spektakulære by-oase i april 2022 rundet mere end 4,5 millioner gæster og har lagt sig solidt på toppen af landets mest besøgte attraktioner og i fint selskab med store attraktioner som Tivoli og Legoland.

Hos Kids-world har brugen af Zendesk blandt andet betydet, at de har langt færre post-its siddende på skærmene, fortæller medstifter Annette Lykke Nielsen. Men værktøjet har været værdifuldt på langt flere områder. Systemet fortæller dem blandt andet, at de skal ringe til for eksempel kunden Louise, og samtidig får de så mailkorrespondancen med kunden, så de kan se, hvad det helt præcis er, de skal ringe om. Foto: Ken Mathiesen

Bliv ekspert i kundeservice: Få styr på henvendelserne og let arbejdsbyrden med Zendesk

Kundesupport-værktøjet Zendesk løfter en stor del af arbejdsbyrden for et kundeservice-team. Det er tilfældet for børnetøjsforretningen Kids-world, der sælger tøj online.

Stifter Annette Lykke Nielsen er stor fortaler for værktøjet Zendesk, som de implementerede i virksomheden sidste år.

Ifølge hende er værktøjet nemt og intuitivt, så det handler blot om at komme i gang, hvis man vil levere den bedste kundesupport.

Læs med her, hvor Annette Lykke Nielsen deler ud om sin viden og erfaring med Zendesk, og hun fortæller hvilke fordele, der er ved værktøjet.

Indehaver af børnetøjsbutikken Kids-world, Annette Lykke Nielsen, guider der her igennem kundesupport-værktøjet Zendesk og fortæller, hvilke fordele det kan give din virksomhed.

Værktøj: Børnetøjsbutikken Kids-world, der er blevet en kæmpe succes siden stiftelsen i 2006, er Danmarks største onlineforhandler af børnetøj, fodtøj, legetøj og interiør til børn.

Ideen til Kids-world opstod, da parret Annette Lykke Nielsen og Jesper Klit Johansen savnede en webshop, der kunne tilbyde et tidssvarende og godt udvalg af børnetøj samtidig med, at der blev udvist en fantastisk kundeservice.

Det betød, at de i 2018 modtog E-handelsprisen “Brugernes Favorit” og Børn i byen-prisen “Årets forretning”.

Når det handler om kundesupport og kommunikation med kunderne, har Kids-world siden 2021 brugt værktøjet Zendesk.

Zendesk er en servicefokuseret CRM-virksomhed, som udvikler software, der er designet til at forbedre kunderelationer. Brugen af værktøjet har i høj grad gjort hverdagen lettere for medarbejderne i Kids-world. Da Erhvervsliv Esbjerg i februar talte med Annette Lykke Nielsen om netop værktøjer, der gør deres hverdag nemmere, lød forklaringen på brugen af Zendesk blandt andet således:

- Sidste år implementerede vi Zendesk i vores kundeservice, så vi altid kan holde styr på vores kundehenvendelser. Vi har tidligere kørt med Outlook, og det fungerede rigtig godt for fem-otte år siden, men det er for tungt, og vi har for meget korrespondance til, at det fungerer. Det gjorde det svært at få tråd i tingene.

Her deler Kids-world og Annette Lykke Nielsen sine erfaringer med Zendesk.

Værktøjer til en lettere hverdag

"Tre værktøjer" til en lettere hverdag' er et fast element i Erhvervsliv-medierne, der hver især dækker virksomhederne i Aarhus, Esbjerg, Odense, Randers og Trekantområdet.

Hen over sommeren har vi talt med virksomheder om, hvilke værktøjer der gør hverdagen letter. Her kommer  sidste artikel i serien, hvor Erhvervsliv Esbjerg kigger på værktøjet Zendesk. 

De fem udvalgte værktøjer er:

  • Marketing: Ahrefs
  • Møder: Calendly
  • Kommunikation: Slack
  • Økonomi: Dinero
  • Kundeservice: Zendesk 

Hvad bruger man Zendesk til?

- Vi bruger primært Zendesk i vores kundeservice support - det er et fint, overskueligt ticket-system, der hjælper os med at holde styr på alle kundehenvendelser – uanset om det er via mail, chat eller andet. På denne måde kan vi altid holde styr på, at kundens henvendelse bliver håndteret med god kompetence og hurtigt.

- Dertil kan vi via Zendesk få gode statistikker på, hvornår vi får flest henvendelser og på denne måde optimere vores bemanding herefter.

Tilbage i februar forklarede Annette Lykke Nielsen, hvordan den slags statistikker er en fordel for Kids-world:

- Systemet giver os statistik hver uge på, hvor mange mails vi får, og på hvilke ugedage vi får flest. Det har givet et helt andet flow og meget bedre overblik. På den måde ved teamkoordinatoren i kundeservice, at vi for eksempel får flere mails om tirsdagen end om onsdagen og torsdagen, så det er bedre, at vi har en ekstra mand på arbejde tirsdag i stedet for, at teamet er bagud, når personen møder ind torsdag.

Hvordan bruger I det?

- Vi bruger Zendesk meget aktivt – hver eneste dag. Alt vores skriftlige kontakt mellem vores kundeservice og kunder foregår via Zendesk. Dertil har vi en integration til vores shopsystem, så vi på den bedste måde nemt kan få de relevante oplysninger til at kunne svare klart og hurtigt på henvendelsen.

- Vi bruger desuden aktivt Zendesk til at fordele arbejdet blandt vores ni dygtige kundeservicemedarbejdere, alt efter hvem der er på arbejde i de givne timer.

Endvidere kan Zendesk lette arbejdsbyrden for kundeservicemedarbejderne i forhold til at svare på spørgsmål, der går igen.

- Man kan også lave en såkaldt makro, så hvis vi får mange mails med samme spørgsmål, så kan systemet generere 90 procent af svaret på forhånd i form af en rimelig standard besked, som kundeservice-teamet kan personliggøre til den specifikke kunde. På den måde skal teamet ikke skrive den samme sætning om og om igen i forhold til for eksempel reklamationsret. Det gør livet i kundeservice meget lettere, og vi når samtidig mange flere kundemails med meget kortere svartid.

Hvilke fordele giver det?

- Udover det åbenlyse – at holde styr på kundehenvendelser og få dem besvaret inden for vores fastsatte tid – bliver Zendesk også hurtig en vidensdatabase blandt medarbejderne, både i forhold til vores store varesortiment men også kundeoplevelser.

- Dertil er Zendesk også en stor hjælp i forhold til sprog og indeholder mange oversættelsesmuligheder, da vi får henvendelser fra hele verden, har det vist sig at være en stor hjælp.

- Det er et super godt værktøj, så vi er simpelthen bedre forberedt. Vi vil gerne give vores kunder det bedste, og det er vigtigt, at vi ikke farer vild i vores post-its, hvis vi skal leve op til det. Zendesk højner serviceniveauet og gør også arbejdsdagen nemmere. Jeg er enormt positivt overrasket over det.

- Sidste år implementerede vi Zendesk i vores kundeservice, så vi altid kan holde styr på vores kundehenvendelser. Vi har tidligere kørt med Outlook, og det fungerede rigtig godt for fem-otte år siden, men det er for tungt, og vi har for meget korrespondance til, at det fungerer. Det gjorde det svært at få tråd i tingene.

- Derfor gik vi i gang med Zendesk-systemet. Før arbejdede vores kundeservice-team så meget, at de arbejdede for en ekstra mand, men nu arbejder de alle sammen helt almindelig fuldtid uden overarbejdstimer, som de alle havde før. Og det er ved, at vi har fået implementeret Zendesk.

Hvordan kommer man i gang?

- Det er super nemt at komme i gang med, da Zendesk er en cloud-baseret løsning, kan det let hentes ned til både computer, telefon eller tablet.

Man finder al info om værktøjet på zendesk.dk, hvor man også kan få hjælp til at integrere Zendesk med sine systemer.