Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Klaus Valeur Leffers står i spidsen for Valeur Group, der har en ambition om at rumme mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet og se det grå guld som ægte guld. Pressefoto 

Valeur har opskriften på loyale medarbejdere

Hvis du gerne vil skabe en arbejdsplads med en rummelig kultur og meget loyale medarbejdere, så skal du læse med i dagens nyhedsbrev. For her fortæller vi historien om Valeur Group, der er lykkedes med netop det.

Hos Valeur har de et mål om, at 20 procent af de nye medarbejderne skal komme fra kanten af arbejdsmarkedet. De kan have udfordringer i form af fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser eller traumer fra tidligere dårlige oplevelser i deres arbejdsliv.

Og selvom den øvelse kræver både tålmodighed og tid, så er Valeur lykkedes med det i en sådan grad, at det er blevet en kultur i virksomheden. Det fortæller CEO og ejer Klaus Valeur Leffers mere om.

Du får også tre værktøjer fra Valeur, der tager stafetten videre i vores serie om processer, redskaber eller rutiner, der får hverdagen til at glide lettere.

Og så skal du læse med, hvis din virksomhed er interesseret i udvikling. For ugens gæsteskribent er direktør i Erhvervshus Midtjylland, Erik Krarup, der er klar med et indspark om at huske udviklingen, hvis man ønsker vækst. Lige nu er der ekstraordinært mange penge at søge til netop det, og det kan erhvervshuset hjælpe med.

Har du en historie eller et emne, som Erhvervsliv Aarhus bør kigge nærmere på, er du altid velkommen til at skrive til os. Det gør du lige her.

Tak fordi du læser med - og god fornøjelse.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Den tidligere rådmand for Teknik og Miljø og mangeårige byrådsmedlem, Bünyamin Simsek (V), bliver ny COO i 1927 Estate. Pressefoto

Værd at vide fra virksomhederne i Aarhus

Den tidligere rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), bliver ny COO hos ejendomsudvikleren 1927 Estate.

Lunar vil købe norske Instabank for 1,29 milliarder kroner.

Tidligere stadsdirektør Niels Højberg træder ind i VisitAarhus’ bestyrelse.

Betalingstjenesten Anyday har rejst 30 millioner kroner i en netop afsluttet investeringsrunde.

Her er fire udvalgte historier fra byens erhvervsliv.

Bünyamin Simsek bliver ny COO i 1927 Estate

I sit virke som COO kommer Bünyamin Simsek til at have fokus på yderligere udvikling af organisationen, at profilere ejendomsudvikler-selskabet 1927 Estate i endnu højere grad udadtil og ikke mindst at bidrage med sin store viden inden for byudvikling og lokalplansarbejde.

- Jeg er meget glad og stolt over at skifte karrierespor og skulle være en del af 1927 Estate. Det er fantastisk at kunne være med til at udvikle et selskab, som har dybe rødder i ejendomsbranchen. Jeg ser også frem til at styrke og udvikle de mange spændende projekter og investeringer med dedikerede og engagerede medarbejdere, udtaler Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

En af de første opgaver for den nye COO bliver arbejdet med Arla-grunden på 80.000 kvadratmeter i Viby, som 1927 Estate tidligere i marts kunne offentliggøre at have vundet i et udbud. Her bliver bæredygtige tiltag, borgerinddragelse og involvering af lokalområdets aktører nogle af fokuspunkterne fra start.

Lunar vil købe norske Instabank

Fintech-selskabet Lunar køber Instabank for 1,29 milliarder kroner, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse mandag. Lunar og Instabank har indgået en transaktionsaftale om opkøb, og bestyrelsen i Instabank har enstemmigt besluttet at anbefale tilbuddet.

- Vi er glade for muligheden for at gå sammen med Instabank og sammen udfordre, innovere og bygge en stærkere nordisk enhed, der kommer vores kunder til gode. Vi er imponerede over Instabank-teamet, og sammen kan vi lede den forandring, de nordiske bankmarkeder har brug for, siger stifter og CEO, Ken Villum Klausen.

Instabank blev etableret i 2016 og børsnoteret i 2020 med en markedsværdi på 410 millioner norske kroner. Det er en bank, der tilbyder forbrugslån, lån med sikkerhed, kreditkort og opsparing. Virksomheden har hovedkontor i Oslo, men opererer også i Finland og Sverige.

Niels Højberg træder ind i VisitAarhus’ bestyrelse

I de seneste 13 år har Niels Højberg været stadsdirektør i Aarhus og dermed øverste embedsmand for kommunen. Siden 1. marts har Niels Højberg været ansat som ledelsesekspert og rådgiver ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet.

Nu kaster Niels Højberg sig også over bestyrelsesarbejdet, hvor han skal bruge nogle af sine mangeårige erfaringer på at understøtte den fortsatte udvikling af Aarhus-regionen som en stærk turistdestination.

- Jeg er meget optaget af udviklingen af hele regionen omkring Aarhus. Turismen er en meget vigtig del af samarbejdet, og jeg er virkelig glad for, gennem VisitAarhus´ bestyrelse, fortsat at få mulighed for at yde en indsats.

- Turismen har mange udfordringer, men der er også fine muligheder i vores område i kølvandet på corona, og når turismen er understøttet af den grønne omstilling. Jeg glæder mig til at være med til at finde gode løsninger for turismen de kommende år, siger Niels Højberg, bestyrelsesmedlem, VisitAarhus.

Betalingstjenesten Anyday har rejst 30 millioner kroner

Sidste år introducerede Anyday et nyt koncept for delbetaling, hvor der aldrig er renter eller ekstra gebyrer samt en høj kredit for slutkunden. Betalingen bliver delt i fire, og 25 procent af det samlede beløb betales med det samme. Anyday’s koncept er et unikt alternativ til lignende produkter, som er kendt som “Køb nu, betal senere”.

Efter et succesfuldt 2021 har Anyday nu rejst 30 millioner kroner fra eksisterende og nye investorer til at investere i at udvikle forretningen yderligere. Ny hovedinvestor er den finske venturefond Inventure.

- Vi har haft en eksplosiv udvikling i det underliggende salg i fjerde kvartal 2021, og vi er overbeviste om, at vi har teknologien og forretningsmodellen, som vil være med til at tegne fremtiden for delbetalinger, hvor slutkunden aldrig betaler renter eller ekstra gebyrer. Tilgangen af Inventure giver os et rigtig godt udgangspunkt for at introducere Anyday til det nordiske marked, siger Jonas Overgaard, CEO og grundlægger af Anyday.

Klaus Valeurs Leffers har været en del af Valeur Group siden 2007, og i 2020 overtog han det endelige ejerskab af virksomheden fra sin mor, der er grundlægger af forretningen. Foto: Kirsten Louise Laursen

Valeur Group satser på mennesker fra kanten

Arbejdskraft er en mangelvare netop nu, men ikke hos Valeur Group i Højbjerg. For her er de glade for både at ansætte det grå guld og give mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en chance. Gevinsten er meget loyale medarbejdere og en helt særlig kultur i virksomheden.

- Hele vores organisation har bare en stor lyst til at hjælpe mennesker, der kommer med nogle udfordringer. Det, man bliver mest stolt af, er, når det lykkedes at integrere de mennesker, der har haft det svært, fortæller CEO og ejer, Klaus Valeur Leffers.

I denne artikel får du indsigt i, hvad det er for en særlig kultur, de har hos Valeur, og hvorfor de insisterer på, at mindst 20 procent af medarbejderne skal komme fra kanten af arbejdsmarkedet.

Mindst 20 procent af medarbejderne hos Valeur skal være mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Det giver en helt særlig kultur i virksomheden og meget loyale medarbejdere.

ARBEJDSMARKED: Hos Valeur Group har de taget et helt bevidst valg om at integrere mennesker med særlige behov i form af fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser eller traumer fra dårlige oplevelser i tidligere job.

Deres mål er, at en femtedel af alle deres medarbejder skal rekrutteres den vej. Det er en strategi, der ikke kommer uden omkostninger i et arbejdsmarked, der lige nu skriger på ledige hænder.

For når man ansætter et menneske, der for eksempel har en psykisk lidelse eller har været nede med stress, så kan de sjældent præstere fuld ud fra dag ét.

- Det er her, det bliver en fordel for os, at vi ikke er ejet af en kapitalfond. Vi kan tillade os at tænke langsigtet. Og det ligger i vores DNA, at vi gerne vil gøre noget godt for mennesker, også selvom det tager tid, for vores erfaring er, at de er meget loyale i den anden ende, siger administrende direktør og ejer, Klaus Valeur Leffers.

Arven fra mor

Ambitionen om at huske de mennesker, der ikke blot glider ind på arbejdsmarkedet, kommer oprindeligt fra Klaus Valeurs mor, Karin Valeur, der også har grundlagt virksomheden.

- Min mor har haft nogle stærke værdier, og de har været stærkt forankret i virksomheden. Hun har altid formået at skabe en rummelighed, der nok er det ord, der dækker det bedst, hvor det ikke handler om at putte folk i nogle bestemte kasser, men at se på det hele menneske i stedet.

Den stærke kultur i Valeur går altså helt tilbage til virksomhedens begyndelsen, og fordi det er en del af hverdagen, kan det være svært at forklare, hvad der gør den så unik.

- Kultur er noget af det sværeste at tale om, for man kan ikke sætte en opskrift på det. For vi fortæller ikke medarbejderne, hvordan de skal agere. Det kommer bare naturligt.

- Hele vores organisation har bare en stor lyst til at hjælpe mennesker, som kommer med nogle udfordringer. Og det, man bliver mest stolt af, er, når det lykkedes at integrere de mennesker, der har haft det svært.

Valeur Group

  • Valeur Group er en familieejet virksomhed, der blev stiftet i 1992 af Karin Valeur og ligger i Højbjerg.
  • Valeur Group består af to selskaber med i alt 55 medarbejdere. Valeur A/S, der specialiserer sig i salg, og Valeur Customer Service, der specialiserer sig i kundeservice.
  • Valeur A/S hjælper andre virksomheder med deres salgsstrategi og med deres B2B-salg ved at skabe kontakt til, udvikle relationer til og aftale salgsmøder med de rigtige beslutningstagere i danske og internationale virksomheder.
  • Valeur Customer Service hjælper andre virksomheder med at levere kundeservice i Danmark og i udlandet ved at besvare kundernes henvendelser og løse deres problemer digitalt eller per telefon.
  • Valeur Group er ejet 90 procent af CEO Klaus Valeur Leffers og 10 procent af COO Rikke Røjgaard.

Selvom det kan være svært at give opskriften på succes videre, så er der alligevel nogle fællestræk, der går igen, når Valeur lykkedes med at integrere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

- Det handler om at droppe de meget faste rammer og se på det hele menneske. Når de møder tillid og tålmodighed, så leverer de også noget den anden vej.

De modne medarbejdere

Det er ikke kun mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, der bliver en del af fællesskabet hos Valeur Group. Også det såkaldte grå guld er mere end velkommen på kontoret i Højbjerg.

- Vi har en høj gennemsnitsalder hos os og har ikke noget i mod at tage en medarbejder ind på 60 år, for vi ved, at der er mindst 10 gode år i dem endnu. Det er fantastisk at få folk ind i den alder, fordi mange har virkelig måttet kæmpet for at finde noget arbejde.

Klaus Valeur fortæller, at det kan virke absurd at tale om modne medarbejdere som en udsat gruppe, men det er en gruppe, der oplever at blive valgt fra, og undersøgelser viser, at mange virksomheder helt frasorterer medarbejdere over 50 år i rekrutteringen.

En anden del af forklaringen på den høje gennemsnitsalder er, at medarbejderne hos Valeur er meget loyale, og mange har derfor været en del af virksomheden, siden Karin Valeur stod i spidsen. Den gennemsnitlige anciennitet er fem et halvt år.

- Det er vigtigt for vores kunder, at vi er stabile. Så stabilt fremmøde er vigtigt for os, for ellers bliver telefonen ikke taget for kunderne. Og vi vil også gerne have de 50-årige ind, for de har ingen udfordringer andet end fordomme om deres alder.

Den nye ejer

Med sine 40 år er Klaus Valeur altså langt fra en af de ældste i virksomheden, men det er ham, der i dag sidder for bordenden som ejer og direktør, og det er sket efter et glidende generationsskifte over otte år, hvor han har taget over fra sin mor. Skiftet var endeligt gennemført ved udgangen af 2020, og det brugte Klaus Valeur som en anledning til at skabe noget luftforandring.

- Det var vigtigt for mig at lave nogle synlige ændringer, og det gjorde vi ved, at vi flyttede virksomheden fra Sønderhøj og her til Højbjerg i den tidligere administration for Proshop. Vi trængte til ny energi.

- De fysiske lokaler betyder noget, og det hænger sammen med virksomhedens selvforståelse. Derfor var generationsskiftet en god anledning til at flytte, fordi der også hænger noget historik i væggene fra den tidligere ejer.

Valeur Group vækstede med 24 medarbejdere sidste år, og det passede fint med flytningen, da de ikke ville kunne passes ind i de tidligere lokaler. Og ambitionen er, at de fortsat skal vækste og med tiden fylde hele huset ud.

- Vi skal fortsætte med at vækste, men det skal være den gode og stabile vækst, så vi fortsat kan tage et socialt ansvar.

Klaus Valeur Leffers er ejer og CEO i Valeur Group, der tæller 55 medarbejdere på deres kontor i Højbjerg. Pressefoto

Klaus Valeur deler 3 værktøjer til en lettere hverdag

CEO og ejer af Valeur Group deler her tre værktøjer, der sparer ham tid i hverdagen og er med til at sikre, at virksomheden både er rummelig og tager et stort socialt ansvar.

De tre værktøjer er:
1. Valeur-modellen, som skaber overskud til at opkvalificere og støtte medarbejderne.

2. Power BI, der fungerer som det udvidede excelark.

3. CRM-systemer, som skaber en god struktur i kunderelationerne.

Du kan blive klogere på de tre værktøjer, der måske også kan give din virksomhed en fordel, i artiklen.

De fleste os har masser af vaner, rutiner og yndlingsprogrammer, der får hverdagen til at glide lettere, vi taler bare sjældent om dem. I serien om '3 værktøjer' beder vi forskellige erhvervsprofiler dele deres mest uundværlige værktøjer fra hverdagen til inspiration for andre.

TRE VÆRKTØJER: Tænker du nogensinde over, hvordan du tilrettelægger dit arbejde? Er du bevidst om, hvilke rutiner du har, eller hvad der er uundværligt for dig for at komme igennem arbejdsdagen?

Valeur er en familieejet virksomhed, der blev etableret i 1992 af Karin Valeur. I de første 10 år voksede virksomheden gradvist, men derefter tog virksomheden det helt store spring i omsætningen. Det resulterede i, at Valeur blev kåret fem år i træk som gazelle af Børsen.

Hos Valeur Group arbejder de med to forretningsben salgssupport og digital kundeservice. De opererer både i Danmark og Europa, og blandt kunderne kan nævnes virksomheder som Novicell, Troldtekt og Hørkram Foodservice.

Valeur Group er optaget af socialt ansvar og har nogle faste mål om at hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedets tilbage i job. Derudover er de en virksomhed, som jagter den stabile og organiske vækst.

Her deler Klaus Valeur Leffers tre værktøjer, der gør hverdagen lettere i virksomheden.

1. Valeur-modellen gør os rummelige

- Valeur-modellen er en integreret del af vores hverdag. Den består af tre selvforstærkende elementer: Kompetencer, tolerance og loyalitet.

- Kompetencer handler om, at fordi vi er dygtige, har vi tid og kræfter til at tage godt imod nye medarbejdere og lære dem op – også når de har særlige behov.

- Tolerance er, fordi vi anerkender menneskers begrænsninger og sætter pris på deres særheder. Derfor har vi plads til en større mangfoldighed af mennesker, og det giver os adgang til en større pulje af talent.

- Loyalitet får vi, fordi vi udviser det faglige og menneskelige overskud, der gør, at medarbejderne bliver hos os i lang tid. Det medfører, at vi holder på de kompetencer og de værdier, vi skal bruge for at opretholde Valeur-modellen. 

2. Det udvidede excelark

- Vi bruger Power BI rigtig meget til forecast. Det er et vigtigt redskab til e-commerce kunder.

- Brugen af data er særlig vigtig i den digitale kundeservice til at forstå forbrugernes  købemønster, og her er det et godt redskab, fordi det er en form for udvidet excel-ark, der kan  lave formler og trække data til vores kunder.

3. Struktur med CRM-systemer

- Derudover er vi flittig brugere af CRM-systemer (CRM står for Customer Relationship Management og er et system, der samler al information om eksisterende og potentielle kunder).

 - Det giver os en god struktur på for eksempel salgs-pipelinen til nye kunder, fordi det kan hjælpe med at overskue, hvem vi har talt med, og hvornår der skal følges op på en kunde.

- Før i tiden brugte man døde excelark og sendte rapporteringer til kunderne en gang om måneden, men i dag er data live, så man hurtigt kan reagere, når der sker noget uforudset.

Erik Krarup har været direktør for Erhvervshus Midtjylland siden 2019, hvor erhvervshusene blev indviet. Foto: Morten Pedersen

Husk at tænke udvikling i en travl hverdag

Lige nu er der rigtig mange penge at hente i erhvervsfremmesystemet til udvikling af virksomheder. I kølvandet på den globale pandemi er der blevet bevilliget meget store summer til at holde virksomhederne oven vande.

Så det er nu, du skal huske at gribe muligheden, lyder det fra denne uges gæsteskribent, som sidder på en del af pengekassen, direktør i Erhvervshus Midtjylland, Erik Krarup.

- Udvikling af din virksomhed er en investering i at vedligeholde dit fundament. Udviklingsprojekter er med til at gøde jorden til fremtidig vækst, og der har aldrig været bedre muligheder for at få hjælp og støtte til at søsætte dem end nu, skriver han.

Store dele af erhvervslivet har rygende travlt. Mange mærker, at hjulene kører igen. Og mens de kører, skal dagligdagen driftes. Der er nok at se til. Heldigvis!

Derfor kan det også være svært at finde tid til at udvikle sin virksomhed. Ikke fordi man ikke vil, men fordi den daglige drift skal opretholdes. Den er vigtig, for den er fundamentet i virksomheden. Men når fundamentet har stået tilstrækkelig længe uden at blive vedligeholdt, så kan det begynde at krakelere.

Udvikling af din virksomhed er en investering i at vedligeholde dit fundament. Udviklingsprojekter er med til at gøde jorden til fremtidig vækst, og der har aldrig været bedre muligheder for at få hjælp og støtte til at søsætte dem end nu.

Gennem erhvervsfremmesystemet bliver der i kølvandet af covid-19 nemlig investeret historisk mange penge i den videre udvikling af erhvervslivet på kort tid. Det giver din virksomhed gunstige vilkår for at kickstarte processer, som du ved, at du enten skal i gang eller videre med.

Det kan være, at du vil sætte skub i arbejdet med grøn omstilling, indtræde på et nyt marked eller i gang med at digitalisere dele af din forretning. Måske har du ikke et færdigformuleret digitalt projekt, men har identificeret et område, hvor du har brug for hjælp til at afdække muligheder og udfordringer, og har brug for rådgivning, der kan hjælpe med at indfri din virksomheds digitaliseringspotentiale?

Det kan også være, at du har en klar idé om, at digitalisering kan hjælpe din virksomhed med at imødegå en konkret udfordring eller gribe en mulighed, men har brug for hjælp til at komme i gang med eller gennemføre dit digitale projekt?

Mange midtjyske virksomheder har allerede udnyttet mulighederne og søgt midler hjem til for eksempel Co2-beregninger, udvikling af cirkulære materialer, skarpere kommunikation til kunderne, automatisering og etablering af e-handel.

Andre virksomheder har fået øjnene op for, at udvikling af de interne kompetencer, så de sikrer kvalificeret arbejdskraft, også er en investering i virksomhedens fundament. For både den digitale og grønne udvikling har ændret dagligdagen på arbejdspladserne, og mange medarbejdere og ledere har allerede forholdt sig til, hvad udviklingen inden for digitalisering og grøn omstilling betyder for de enkelte funktioner i virksomheden i dag og i fremtiden.

I den proces kommer mange til erkendelsen af, at vejen til at kunne indfri potentialerne også går gennem at styrke kompetencerne. Mange små og mellemstore virksomheder har ikke lige en projektleder, der er vant til at gennemføre digitale eller grønne projekter, til rådighed.

Derfor er det typisk ledere eller medarbejdere med andre titler og funktioner, der skal igangsætte og gennemføre de grønne og digitale udviklingsprojekter. Det betyder også, at flere og flere har brug for at blive rustet til netop den opgave, så virksomheden kan imødekomme fremtidens krav og dermed bevare sit fundament.

Mulighederne i erhvervsfremmesystemet har aldrig været bedre for virksomheder, der vil sætte gang i udviklingsprojekter, der ruster dem bedre til fremtiden. Det skal vi udnytte, så de midtjyske virksomheder også har et solidt fundament fremadrettet.