Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Regionsdirektør Poul Nielsen har over 10 års erfaring som leder i Danske Bank og motiveres selv af at udvikle andre og ikke mindst hjælpe med at udvikle de virksomheder, der er bankens kunder. Foto: Kirsten Louise Laursen

Bankbossens bedste råd til ledere

Det er ikke nogen hemmelighed, at ledere spiller en altafgørende rolle for, om medarbejderne trives og udfører et godt stykke arbejde. Hvis ikke lederne i stand til at motivere og fastholde dem, så peger pilen nemlig straks tilbage på dem selv.

Hos Erhvervsliv Aarhus vil vi gerne inspirere og give indsigt i forskellige måder at lede på. Det gør vi blandt andet med serien: 'Mine tre bedste råd', og i denne uge har vi givet stafetten til Poul Nielsen, regionsdirektør i Danske Bank, der deler sine tre bedste råd til ledere.

- Man bliver aldrig uddannet i ledelse, man bliver aldrig færdig, lyder det fra Poul Nielsen, der tror på at gøre det komplekse enkelt og fokusere på den enkelte medarbejder.

Læs de gode råd nedenfor, hvor du også får seneste nyt fra byens virksomheder og et hurtigt overblik over tre virksomheder, der er værd at lægge mærke til.

Er du en af vores nye læsere, så er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeldingen er gratis lidt endnu, og ligeså omkostningsfrit er det at følge os på Linkedin.

God fornøjelse og tak fordi du følger med.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
AGFs administrerende direktør Jacob Nielsen kan være godt tilfreds med halvårsresultatet i fodboldklubben. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Rundt om byens virksomheder

Der kom godt med penge i kassen hos fodboldklubben AGF i første halvdel af regnskabsåret 2021/22. Overskuddet overstiger 23 mio. kroner.

Marianne Grymer Bargeman, der er ny leder på Godsbanen, kommer fra en stilling som formidlingschef på Aros.

Tegnestuen Schmidt Hammer Lassen vinder hospitalsbyggeri i England.

Tidligere rådmand i Aarhus Kommune, Hans Halvorsen, er ny formand for Jydsk Væddeløbsbanes bestyrelse.

Her er fire udvalgte historier fra virksomhederne i Aarhus.

AGF præsenterer stort overskud

Halvårsregnskabet, som AGF tirsdag offentliggjorde, viser et overskud på 23,2 millioner kroner før skat mod 21,1 million i samme periode året før. Regnskabsperioden dækker månederne fra juli til december 2021.

Omsætningen er steget med mere end 20 millioner kroner sammenlignet med året før, hvilket først og fremmest skyldes en stigning i aktivitetsniveauet efter corona-nedlukningen.

- Vores forretning er inde i en god gænge, og det er vores forventning, at vi for fjerde regnskabsår i streg kommer ud med et solidt millionoverskud, siger AGF-direktør Jacob Nielsen i en selskabsmeddelelse.

- Det sker, samtidig med at vi har foretaget betydelige investeringer i vores sportslige sektor - både i superliga- og talentregi - i bestræbelserne på at indfri vores sportslige målsætninger de kommende år, siger han.

Marianne Grymer Bargeman er ny leder på Godsbanen

Hun kommer fra en stilling som formidlingschef på Aros og har herudover omfattende erfaring med kulturproduktion og -formidling, ledelse og udvikling fra blandt andet SMK, Statens Museum for Kunst.

- Godsbanen er et af Danmarks største produktionscentre for kunst og kultur og et vigtigt sted for Aarhus’ kulturmiljø. Jeg glæder mig til at bruge min erfaring og indsigt i kunst og kulturproduktion til yderligere at styrke Godsbanen og byens kulturelle udvikling i samarbejde med medarbejdere, brugere, bestyrelsen og øvrige samarbejdspartnere, siger Marianne Grymer Bargeman.

47-årige Marianne Grymer tiltræder jobbet 1. april 2022, men præsenteres allerede onsdag 30. marts i forbindelse med Godsbanens 10 års fødselsdag.

Tegnestuen Schmidt Hammer Lassen vinder hospitalsbyggeri i England

Når et nyt hospital i Leeds, England, de kommende år tager form, er det den danske tegnestue Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL), som står bag arkitekturen. Det skriver Børsen.

SHL har erfaring med at bygge hospitaler i Danmark, hvor tegnestuen blandt andet har været en del af udvidelserne i Kolding, Hvidovre og Aalborg. Nu kigger SHL for første gang mod udlandet.

- Med hospitalet i Leeds er det første gang, vi tager vores hospitalsekspertise med til udlandet. Det er en væsentlig aftale og giver os mulighed for at tage hospitalsbyggeri videre i en international kontekst, som vi tidligere har gjort med for eksempel biblioteksbyggeri, siger Sanne Wall-Gremstrup, administrerende direktør i SHL siden 2019.

Ifølge Børsens oplysninger er byggesummen på hospitalet i Leeds over 5 mia. kroner.

Ny formand for Jydsk Væddeløbsbane

Tidligere formand for LO Aarhus, tidligere rådmand i Aarhus Kommune, og gennem 16 år frem til 2017 byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Hans Halvorsen er ny formand for Jydsk Væddeløbsbanes bestyrelse.

- Jeg kan forstå, at der har været drøftelser i bestyrelsen om, at man gerne ville have en i gåseøjne neutral person til posten og har peget på mig. Det har jeg selvfølgelig tænkt meget over, idet jeg har en alder, hvor jeg er begyndt at afvikle i stedet for at påtage mig nye opgaver, men det endte med, at jeg synes, det kunne være en spændende opgave at bruge et par år eller mere på, siger Hans Halvorsen om baggrunden for at påtage sig posten.

Han ser særligt frem til at kunne involvere sig i Kongelunds-projektet.

Jydsk Væddeløbsbanes bestyrelse består af tre personer udpeget af travsportens organisationer og tre fra galopsporten. Desuden udpeger Aarhus Kommune et bestyrelsesmedlem. Sammen udpeger de en formand.

Malthe Büttner (t.h.) og Sofie Schwartz  har stiftet Ildbordet, der har til huse i Aarhus N, og som nu efter seneste afsnit af Løvens Hule har fået Jesper Buch med ombord. Pressefoto

Her er tre virksomheder du bør kende

Der dukker hele tiden nye virksomheder op i Aarhus, nogle vokser hurtigt, og andre går lidt under radaren. Derfor deler vi her tre virksomheder, der er værd at holde øje med:

Faundit er en software-as-a-service (SaaS) virksomhed, der har udviklet en platform, som automatiserer og digitaliserer hele processen for glemte sager og andet hittegods fra ende til anden.
 
Ildbordet producerer stenborde med indbygget pejs. Idéen om et "ild-spisebord" opstod som et ønske om både at skabe stemning og varme på terrassen.

FieldSense leverer nøjagtige vejrudsigter ved at måle vejret på over 1700 lokationer med trådløse og solcelledrevne vejrstationer.

Vi giver dig her indsigt i tre spændende virksomheder, der er værd at holde øje med.

Faundit finder dit hittegods

Faundit er en software-as-a-service (SaaS) virksomhed, der har udviklet en platform, som automatiserer og digitaliserer hele processen for glemte sager og andet hittegods fra ende til anden.

Kunderne er hoteller, forlystelsesparker og biludlejere med flere. Der blive nemlig glemt rigtig mange ting, og ofte er det en pine for de ansatte at finde frem til, hvilken kunde der har glemt deres ting og sager.

Virksomheden løser denne pine, og alle er glade. Coronapandemien lukkede dog markedet fra den ene dag til den anden, men teamet tog kampen op og er blevet styrket af krisen. De har oplevet stor efterspørgsel og har allerede betalende kunder såsom Radisson, Scandic og Legoland.

Faundit blev stiftet i 2019 af Casper Hofmann Larsen og Jonas Dybboe Wideking og beskæftiger i dag seks fuldtidsansatte. Du kan høre mere op virksomheden i podcasten Iværksætterhistorier.

Ildbordet flytter pejsen ud på terrassen

Ildbordet producerer stenborde med indbygget pejs. Virksomheden er stiftet af Sofie Schwartz og Malthe Büttner, og det var Malthe Büttner, der fik idéen om et "ild-spisebord", der både kan bruges til at skabe stemning og varme på terrassen.

- Ønsket om at kombinere varmen og hyggen med et flot æstetisk design og en god holdbarhed har skabt grobund for vores forretning. Det er fantastisk at have udviklet et produkt, som gør det muligt at forlænge sæsonen for udendørs hygge og samtidig blive fri for usexede terrassevarmere, fortæller Malthe Büttner.

Ildbordet.dk har netop landet en investering i Løvens Hule på 550.000 kroner fra Jesper Buch for 15 procent af virksomheden.

FieldSense giver en nøjagtig vejrudsigt

FieldSense måler vejret på over 1700 lokationer med trådløse og solcelledrevne vejrstationer og giver dig de bedste vejrdata til de daglige beslutninger.

FieldSense er et spinoff fra Aarhus Universitet, og deres idé var simpel: De ville give landmænd værktøjer til at træffe de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter baseret på nøjagtige data. I dag tæller virksomheden 15 medarbejdere på kontoret i Aarhus.

De har for nylig fået en kapitalrejsning , der har tilført 21 millioner kroner fra Danish Agro, som sammen med Pajbergfonden og en håndfuld stiftere hidtil har udgjort ejerkredsen. De er nu gået fra 10 procent af aktierne til 16,2 procent.

- Vores plan er at styrke vores position i Tyskland, som er et af vores absolutte nøglemarkeder. Derudover kigger vi mod Polen og England, som er de næste lande, vi ønsker at ekspandere til. Efterspørgslen på hyperlokale vejrdata er der allerede, og denne investering giver os mulighed for at imødekomme den efterspørgsel, udtaler John Smedegaard, administrerende direktør på virksomhedens hjemmeside.

Poul Nielsen er i dag regionsdirektør for Midt- og Nordjylland og har været direktør for Danske Banks erhvervsområde i Aarhus og Østjylland siden 2017. Foto: Kirsten Louise Laursen

Poul Nielsen: Alle skal behandles forskelligt

Man skal lære hele livet. Det gælder også ledere af virksomheder uanset, hvor mange års erfaring de har. Læs derfor med i Erhvervslivs Aarhus serie: 'Mine tre bedste råd'.

I denne uge kommer rådene fra Poul Nielsen, der er regionsdirektør for Danske Banks erhvervskunder i Midt- og Nordjylland.

- Man bliver aldrig uddannet i ledelse, man bliver aldrig færdig, siger Poul Nielsen.

Alligevel har han sagt ja til at dele sine tre bedste råd til ledere, der handler om at:

1. Skabe klarhed og vær autentisk.
2. Gøre det komplekse enkelt.
3. Holde fokus på den enkelte

Erhvervsliv Aarhus vil gerne inspirere både nye og erfarne ledere med vores nye serie: 'Mine tre bedste råd til ledelse', hvor forskellige ledere på skift deler deres bedste råd. Dagens råd til ledere kommer fra Poul Nielsen, regionsdirektør i Danske Bank.

LEDELSE: Poul Nielsen er regionsdirektør for Danske Banks erhvervskunder i Midt- og Nordjylland, og det gør ham til leder for en afdeling med omkring 70 medarbejdere. Derfor fylder ledelse også en stor del af hans hverdag, men han tror ikke på, at man nogensinde finder den endelig opskrift på god ledelse.

- Man bliver aldrig uddannet i ledelse, man bliver aldrig færdig, siger Poul Nielsen.

Han har haft sin daglige gang i banken, der fylder 150 år i år, siden 2011. Og de seneste tre år har det været i Danske Banks nye domicil på havnen, hvor de er over 700 medarbejdere.

Poul Nielsens eget syn på god ledelse, bygger han på sine erfaringer og oplevelser med andre ledere.

- Jeg har haft mange ledere i min karriere, og med tiden samler man nogle ting op. Både de gode og dårlige erfaringer, og så tilpasser man dem på sin egen måde.

Som leder for erhvervsområdet har han ikke selv nogen kundeportefølje, men han prioriterer fortsat at være med til udvalgte kundemøder for fortsat at have en finger på pulsen.

-Det farlige ved at være leder er, at du kun beskæftiger dig med ledelse, du er ikke længere nede i detaljerne. Men man holder fast i substansen ved at møde kunderne. Det giver en forståelse for hele forretningen og hvad kunderne oplever.

Det, der motiverer Poul Nielsen som leder, er den personlig udvikling, man kan være med til at skabe og påvirke for medarbejderne. Her deler han sine tre bedste råd til ledere.

Poul Nielsen

  • Regionsdirektør i Danske Bank for Midt- og Nordjylland siden februar 2021.
  • Områdedirektør i Danske Bank med ansvar for erhvervskunder i Aarhus og Østjylland fra 2017-2021
  • HD i finansiering fra Aarhus Universitet
  • Tidligere erhvervskundedirektør i Finanscenter Østjylland og har rådgivet østjyske virksomheder siden 1995.
  • Medlem af ledelsen for Business Banking Denmark, Danske Bank.
  • 50 år, gift med Lotte, sammen har de tre børn og bor i Risskov.

1. Skab klarhed og vær autentisk

-  Som leder skal du sætte retningen og vide, hvor vi bevæger os hen. For at medarbejderne kan eksekvere på strategien, skal du skabe klarhed om, hvilken vej de skal gå og hvordan.

- Samtidig skal du være autentisk og være dig selv. Hvis du tvivler på dig selv, så er det svært at sætte en retning, fordi kommunikationen bliver usikker. Du skal hele tiden kunne se dig selv i spejlet og være ærlig overfor dig selv.

- Det er også ok at være ærlig omkring, at nogle opgaver ikke er de skønneste.

2. Gør det komplekse enkelt

- Der findes mange PowerPoint-slides om strategi og forretningsudvikling, men dit job er at skære det overflødige væk og finde de centrale budskaber, der skal formidles videre. Man skal være i stand til at se igennem kompleksiteten, så det bliver lettere at kommunikere.

- Jeg synes, det er lettere at sætte en retning, når man kommer ind til kernen.

3. Hold fokus på den enkelte

- Vi motiveres forskelligt, og derfor skal alle behandles forskelligt. Der findes ikke en one size fits all.

- Find ud af, hvad der motiverer den enkelte. For det bliver lettere at levere på resultaterne, når alle er med, og det er de, hvis de er motiveret for opgaven. Så tal med medarbejderne og brug en-til-en samtalerne til at være nysgerrige på dem.