Det skal du vide fra ugen, der gik
Efter en kapitalindsprøjtning på over 10 millioner kroner i sommer opruster Custimy nu med ny bestyrelsesformand plus en international profil.
Allerede fra 2030 vil århusianerne kunne se frem til, at 20 procent af varmen kommer fra undergrundens ophedede varmtvandsreservoirer og dermed udfase brugen af træpiller, når det største geotermiske anlæg inden for EU kommer til at blive bygget i Aarhus.
Aarhus kan prale af hele 2374 nystartede virksomheder i 2021, og dermed ligger byen helt i front i Midtjylland foran Silkeborg (534), Horsens (504), Herning (481) og Randers (444).
Det nystartede TopPricer omsatte for 500.000 kroner i 2021 og forventer at runde 2,5 millioner kroner i 2022.
Systematic kæmper med at rekruttere nye medarbejdere til it-stillinger og er derfor begyndt selv at kontakte interessante emner i andre virksomheder.
RUNDTIBYEN: Software-startuppen Custimy henter den danske Silicon Valley-profil, Robin Daniels, ind i bestyrelsen. Samtidig træder den tidligere CEO i marketing-teknologivirksomheden Agillic, Jesper Valentin Holm, ind som ny bestyrelsesformand.
Robin Daniels er måske mindre kendt i danske kredse. Men han har gennem en årrække skabt sig et navn på den amerikanske tech-scene med en fortid hos blandt andre LinkedIn og Salesforce. For nylig var han desuden med til at bringe den amerikanske software-virksomhed Matterport på Nasdaq-børsen i New York med en værdiansættelse på over tre milliarder dollars.
- Custimy kan ændre markedet med, hvad jeg ser som en skelsættende alt-i-en Customer Data Platform til at optimere salg på tværs af kanaler. Markedet har endnu ikke set noget så simpelt, men samtidig så effektivt, siger Robin Daniels i en pressemeddelelse.
Ny aftale mellem AffaldVarme Aarhus og Innargi skal sikre, at fremtidens varmeforsyning i bliver langt grønnere. Det kom frem på et pressemøde fredag, hvor flere af landets ministre løftede sløret for, at det største geotermiske anlæg inden for EU kommer til at blive bygget i Aarhus. Det skriver Stiften.
Konkret kommer aftalen til at betyde, at 20 procent af fjernvarmen i Aarhus Kommune - svarende til varmebehovet hos 36.000 husstande - fra 2030 vil stamme fra geotermi. Og omsat til CO2-udledning vil det svare til en reduktion på op mod 165.000 ton om året.
Direktøren i AffaldVarme Aarhus, Bjarne Munk Jensen kalder nyheden 'historisk'.
- Geotermi er en vedvarende energikilde og dermed et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at få meget mere vedvarende energi ind i fjernvarmen. Det er en forudsætning for, at vi i 2030 kan nå i mål med at udfase importerede træpiller.
Det er endnu engang Aarhus, der kan iklæde sig den gule førertrøje i Midtjylland med hele 2374 nystartede virksomheder i 2021. Der er dog kamp om de pladserne i den midtjyske top fem, hvor Silkeborg (534), Horsens (504), Herning (481) og Randers (444) alle er godt med. Det viser en ny opgørelse fra Vækstfonden.
Det var især de digitale virksomheder, der havde medvind i 2021. Det viste sig blandt andet i det rekordbeløb, som danske og udenlandske investorer sendte til danske venturevirksomheder.
- Her er aarhusianske Lunar særligt værd at nævne. Og det digitale momentum er kommet for at blive, fastslår Jacob Christensen Flarup, direktør og ansvarlig for Vækstfondens aktiviteter i Region Midtjylland.
- Digitalisering er ikke noget nyt. Men Danmark har en særlig styrkeposition og talentmasse indenfor det digitale. Derfor har vi en helt særlig rolle at spille på det globale marked, der er blevet særligt opmærksomme på vigtigheden af digitalisering under coronakrisen. I Midtjylland har vi en lang række dygtige iværksættere, der arbejder med marketing, turisme og fintech. Alt sammen digitalt funderet. Det giver os en konkurrencefordel på det internationale marked.
Det går stærkt for den aarhusianske virksomhed TopPricer, der lever af at sammenligne produkter på nettet. TopPricer forventer derfor i år at omsætte for mere end fire gange så meget som sidste år, når firmaet også går i luften i Polen, Holland og Sydafrika.
TopPricer blev stiftet i december 2020, og på 12 måneder er virksomheden gået fra at have en enkelt fuldtidsansat til nu at have seks fuldtidsansatte og tre deltidsansatte. I 2021 skabte TopPricer en omsætning på mere end 500.000 kroner, og i løbet af 2022 forventes en omsætning på 2.500.000 kroner.
- Vi vil være danskernes foretrukne platform inden for forbrugermagasiner, forbrugerguides og produktsammenligninger, siger Simon Bent Rasmussen, stifter og medejer af TopPricer, der er 100 procent danskejet.
Systematic kæmper med at rekruttere nye medarbejdere til it-stillinger og er derfor begyndt selv at kontakte interessante emner i andre virksomheder. Det skriver ITwatch.
- Hvis vi skal være morsomme, så snakker vi om gamle dage for to år siden, da man kunne lave et opslag, og så var der nogle kandidater, som søgte, fortæller HR-direktør Rikke Rønnau fra Systematic.
Mens der gradvist bliver uddannet flere it-folk, er der stadig områder med meget få og derfor efterspurgte kandidater. Det gælder for eksempel inden for business intelligence, hvor Systematics rekrutteringsfolk ofte må arbejde hårdt og længe for at lokke en ny medarbejder ind i folden.
- I dag laver vi decideret headhunting og search på langt hovedparten af vores stillinger. Vi er nødt til selv at række ud og spørge folk, om de kunne tænke sig et job hos os. Det er et nulsumsspil. Vi fisker alle i den samme dam. Der er kun de fisk, der er. Det er et kæmpe problem, siger Rikke Rønnau.