Her får du seneste nyt fra byens erhvervsliv
Ingeniørvirksomhed Ohmatex er taget under konkurs, da det ikke er lykkedes selskabet at få fat i markedet.
Silvan laver rokade i ledelsen, hvor Mathias Kerp bliver ny CEO. Tidligere direktør Jan Becker fortsætter i Silvan som bestyrelsesformand.
Aarhus Universitetshospital er Danmarks Bedste Hospital til kræftbehandling.
Erhvervsfyrtårn sætter gang i arbejdet med at gøre Midtjylland til førende region inden for vandteknologi.
Pizzakæden Ild.Pizza kobler sig nu på takeaway-platformen Hungry.
Ingeniørvirksomheden Ohmatex har kastet håndklædet i ringen
Der var stor glæde og begejstring hos Ohmatex i 2019, da virksomheden fik landet en aftale på otte millioner kroner med det europæiske rumfartsagentur ESA. En aftale, der betød, at ingeniørvirksomheden skulle udvikle tøj til Andreas Morgensen og andre astronauter med avanceret sensorteknologi.
- Vi har længe haft et større underskud i selskabet, fordi det er vildt dyrt at udvikle produkterne og teknologien bag. Ambitionen var, at Andreas Mogensen (dansk astronaut red.) skulle have haft det på i rummet. Vi var nået til fase 3 i det samarbejde, men det glipper nu, hvilket selvfølgelig er superbittert. Vi snubler lige før målstrengen, siger Jesper Hammer, der indtrådte som direktør for knap et halvt år siden til Finans.
Han vurderer, at private investorer samlet har smidt over 25 mio. kroner i Ohmatex. Størstedelen af pengene er brugt på udvikling, men alligevel lykkedes det aldrig selskabet at få fat i markedet.
Han fortæller til Finans, at han i øjeblikket arbejder på en løsning, der kan føre Ohamatex eller dele af selskabet videre. Det vil dog kræve yderligere kapital, som direktøren endnu ikke har fundet.
Mathias Kerp er ny administrerende direktør for Silvan
Silvan styrker sin ledelse med forfremmelserne af Mathias Kerp som administrerende direktør samt Klaus Dolmer som chief procurement officer. Tidligere direktør Jan Becker vil fortsætte sit engagement i Silvan som bestyrelsesformand.
Mathias Kerp vil fortsætte med at drive Silvans strategiske transformation mod at blive den foretrukne gør-det-selv-kæde i Danmark. Fokus er på den ambitiøse vækstplan, der er baseret på modernisering af butiksnetværket, en state-of-the-art webshop, en fortsat udvidelse af services og et stærkt engagement i at gøre forretningsmodellen grønnere og mere bæredygtig.
– Klimaforandringerne er den største udfordring, der påvirker alle. Silvan har allerede foretaget store forbedringer i de seneste år for at reducere forbruget af naturens ressourcer for eksempel elektricitet, papir og benzin. Vi tager nu de næste skridt for at opbygge et unikt og mere bæredygtigt produktsortiment og tilhørende services, siger Mathias Kerp i en pressemeddelse.
Aarhus Universitetshospital er Danmarks bedste hospital til kræftbehandling
Dagens Medicin kårer de bedste hospitaler inden for diabetes og de ni hyppigst forekommende kræftformer i Danmark og palliativ behandling, og i år bliver AUH for første gang i nyere tid kåret som Danmarks Bedste Hospital til kræftbehandling. Af de 10 kræftbehandlingsområder, som kåres i dag, vinder AUH tre førstepladser for henholdsvis prostatakræft, lungekræft og hjernekræft.
- Stort tillykke til alle medarbejdere på AUH! Kåringen er et kæmpe skulderklap og en stor anerkendelse til de mange afdelinger og medarbejdere på hospitalet, som hver dag er med til at gøre en afgørende forskel for vores kræftpatienter. Vi vinder for vores enormt høje faglighed kombineret med vores suveræne evne til at skabe resultater gennem samarbejde, siger lægefaglig direktør, Claus Thomsen.
- Efter i en årrække at have opnået flere podieplaceringer vinder Aarhus Universitetshospital i år vores kåring af Danmarks Bedste Hospitaler indenfor behandling af kræft. Kåringen er baseret på kvalitetsdata indberettet af hospitalerne, siger Jesper Bernstorf Jensen, chefredaktør på Dagens Medicin.
Erhvervsfyrtårn for vandteknologi får 76 mio. kroner til opbygning
Et stort offentligt-privat konsortium vil gøre Midtjylland til ledende inden for vandteknologiske løsninger. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bidrager med knap 76 mio. kroner fra REACT-EU.
Bevillingen betyder, at en række midtjyske hovedindsatser med en lang række delprojekter nu bliver indledt med henblik på at bidrage til realiseringen af visionen. Miljøklyngen Clean koordinerer det brede offentlig-private konsortium med hele 86 aktører, der rækker fra øst til vest i Region Midtjylland.
- Vi har her i Midtjylland alle forudsætninger for at kunne udvikle verdens mest bæredygtige, klimarobuste og digitale vandteknologiske løsninger, som kan være med til at løse klimaudfordringer i Danmark og globalt. Vi har teknologien og kompetencerne, og vi har et stærkt innovationssamarbejde mellem klynger, virksomheder, forsyningsselskaber, videninstitutioner, myndigheder og industrielle vandforbrugere, siger Kim Fredenslund, administrerende direktør i Clean.
Ild.Pizza indleder partnerskab med Hungry
Hos Ild.Pizza ser administrerende direktør Younes Deaibes partnerskabet med Hungry som helt afgørende for, at Ild.Pizza kan løfte oplevelsen for de kunder, der i stigende grad ønsker maden leveret direkte til døren.
- Ved at være en del af Hungry platformen bliver vi synlige for flere kunder i vores lokalområder, og når derved langt bredere ud end, hvad vi selv formår. Samtidig giver Hungrys automatiserede udbringningsplatform mulighed for, at vi kan levere hurtigt og præcist, og det er helt afgørende i dag, hvis du også vil levere takeaway hjem til danskerne, siger Younes Deaibes.
Hungrys udbringningsplatform beregner automatisk leveringstiden ud fra madtyper, travlhed i restauranterne, trafikale forhold samt vejrforhold. Hungry har inden for de seneste 12 måneder leveret mad for mere end 500 millioner kroner.
Flere end 2400 restauranter er i dag koblet op på Hungry, men ambitionen er at samarbejde med flere end 4000 restauranter, supermarkeder og detailbutikker i Danmark i løbet af en kort årrække.