Det bør du vide fra Aarhus' erhvervsliv
Aarhus Havn ønsker at udvide Østhavnen med op til en kvadratkilometer, og den ansøgning er nu sendt i høring.
Aarhus Byråd har bevilget 5,5 millioner kroner fra Klimafonden til Teknik og Miljø. Pengene skal bruges til at indgå en partnerskabsaftale om byggeprojektet Træ i Sydhavnskvarteret.
Modebutikken Støy slår rekord med et millionoverskud, der i høj grad er drevet af en stadigt voksende onlinehandel.
Iværksætteren Jens Holm Møller er den nye ejer af Restaurant Skovmøllen. Han ser frem til at sætte sig eget præg på det historiske spisested.
Obsidian Digital gennemfører et opkøb af det aarhusianske bureau Heymedia for at skabe en stærkere forankring i Jylland.
RUNDTIBYEN: Aarhus Havn ønsker at udvide Østhavnen med et nyt havnebassin og med nye landarealer på op til en kvadratkilometer eller 100 hektar. Hvis det med hektarer virker som en lidt luftig størrelse, så forestil dig en 11-mands fodboldbane. Og gang så det areal med 140.
Den enorme udvidelse er endnu ikke endeligt vedtaget, men på bordet ligger nu en næsten 700 sider lang VVM-undersøgelse, og den blev torsdag 2. december sendt i otte ugers offentlig høring af Aarhus Byråd. Det skriver Stiften.
Bag ønsket om den markante udvidelse står en havn, der allerede i dag er klemt på pladsen, forklarede rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), i byrådssalen:
- Presset på havnens areal er så stort, at vi fra Teknik og Miljøs side har givet tilladelse til at dispensere, så tomme containere må stables i otte lag frem for fem, som var det, der oprindelig var givet tilladelse til. Det siger alt om, at behovet for mere plads allerede er der i dag, lød det fra rådmanden, der sammen med Venstre bakker op om planerne for en udvidelse.
Den videre sagsgang er nu, at Teknik og Miljø efter høringsperioden laver et sammendrag, som derefter bliver forelagt byrådet, der så kan vælge at fortsætte med planerne om en havneudvidelse eller skrinlægge dem.
Aarhus Byråd har netop bevilget 5,5 millioner kroner fra Klimafonden til Teknik og Miljø. Pengene skal bruges til at indgå en partnerskabsaftale med bygherre og udvikler på byggeprojektet Træ i Sydhavnskvarteret. Ambitionen med partnerskabet er at bidrage til mulige løsninger på de udfordringer, som byggebranchen står over for, når der skal bygges klimavenligt.
- Jeg er meget stolt af, at vi i Aarhus har modet til den grønne omstilling. Klimafondens støttebevilling er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Jeg er spændt på at se, hvilken viden og hvilke erfaringer vi høster af projektet til fordel for fremtidens klimavenlige byggeprojekter, siger rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V).
Efter byggeprojektets gennemførelse vil partnerskabet (Aarhus Kommune og PFA) dele erfaringerne fra projektet med byggebranchen samt relevante myndigheder og lovgivere. Ud over at være et forsøgsprojekt for en mere klimavenlig byggesektor sætter Træ også punktum som det sidste projekt i den nordlige etape af Sydhavnskvarteret. Projektet forventes at stå klar i 2024.
År efter år viser modebutikken Støy sig at være en indbringende forretning for far og søn-duoen bag. I år slår virksomheden rekord med et millionoverskud. Det skriver Finans.
Af selskabets årsregnskab fremgår det, at Støy landede et overskud på 5,2 mio. kroner i det skæve regnskabsår 2020/2021, hvilket gør året til det mest indbringende nogensinde for virksomheden.
- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med resultatet. Vi har skudt enormt mange penge i det her gennem årene. Og det begynder så rigtigt at betale sig nu, siger Jakob Støy, medejer af Støy.
Han forklarer, at det rekordstore millionoverskud i høj grad er drevet af en stadigt voksende onlinehandel på Støys webside. For år tilbage besluttede han og selskabets øvrige ledelse at sætte alt ind på at få en stærk online tilstedeværelse. Støy sælger en række eksklusive og nøje udvalgte tøjmærker fra sin butik og på sin webshop og har kunder i hele verden.
Jens Holm Møller har fået et stort ønske opfyldt. I 20 år har han drømt om sit eget spisested. Det har han nu givet sig selv.
- Jeg er jo nok bare en klassisk iværksætter, der synes, det er sjovt med nogle anderledes projekter. Jeg har dog ikke tænkt mig at sælge det her fra igen lige foreløbig. Det er noget, jeg skal drive i mange år, siger Jens Holm Møller, der er den nye ejer af Restaurant Skovmøllen til det nye lokalmedie Skåde-Højbjerg-Holme.
Han har arbejdet som både kok og tjener, inden han tog et stort karrierespring og flyttede til USA for at udvide sin softwarevirksomhed. Men den gamle drøm om at eje en restaurant har aldrig helt forladt baghovedet, og nu er den så realiseret.
I løbet af foråret vil Jens Holm Møller lige så stille begynde at sætte sit eget præg på stedet.
- Vi vil stadig holde de gamle traditioner i hævd, men vi vil også se på, om vi kan få endnu flere traditioner ind. Sådan noget som påske og høsten kunne vi måske gøre endnu mere ud af, og så vil vi gerne have flere arrangementer hertil. Det kunne være både kultur og musik.
Obsidian Digital gennemfører det tredje opkøb i år og køber bureauet Heymedia, der er blevet købt som led i en strategisk ambition om en stærkere forankring i Jylland.
- Det var slet ikke meningen, at vi ville sælge Heymedia, men når nogle så dygtige som Obsidian banker på med en rejse, vi ikke kunne sige nej til, måtte vi slå til. Obsidian er de dygtigste i branchen, og et bureau vi har set op til og fulgt længe.
- Når Heymedia og Obsidian går sammen, giver 1+1 mere end to. Vi glæder os til at skulle på en vild vækstrejse sammen med Obsidian og til at arbejde med så dygtige folk, siger Christoffer Hübertz Christensen, bestyrelsesformand i Heymedia og medejer af Heymate.
Heymedia var ejet af Heymate, som investerer i og udvikler digitale forretninger, og bag Heymate står Christoffer Hübertz Christensen og Kenneth Andersen. Som en del af opkøbet har Heymate valgt at geninvestere en del af købesummen i Obsidian, og CEO i Heymedia, Mark Yuen, vil indtræde som en del af partnerkredsen.