Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Isabal Alvarez-Martos og Deby Fapyane står sammen bag bioteknologi-virksomheden Cellugy, der er blandt de Aarhus-iværksættere med internationalt potentiale, som er med i accelerator-programmet Leap Forward i de kommende måneder. Læs hvem de øvrige er i dagens nyhedsbrev fra Erhvervsliv Aarhus. PressefotoPressefoto

Vi hepper på iværksætterne

- Iværksættere i dag har nærmest fået status som rockstjerner.

Sådan sagde en virksomhedsejer fra en af de større virksomheder til mig for et par måneder siden.

Udsagnet kom på baggrund af en historie om at holde oplæg for studerende, hvor den pågældende ejer oplevede, at livet som selvstændig pludselig var en drøm for mange på højde med berømmelsen som rockstjerne.

Der er formentlig mange iværksættere, der vil benægte, at deres arbejdsliv er lutter glimmer og glamour. Jeg har i hvert fald talt med flere, som ikke genkender glansbilledet.

Men det ændrer ikke ved, at drømmen lever, og for dem, der tager springet og forsøger at slå igennem i erhvervslivet, er det ofte forbundet med stor tilfredsstillelse at udleve drømmen, selvom de ikke bliver hverken rige eller berømte.

Derfor kan de sagtens være en succes, og vi bør alle anerkende deres små sejre på vejen, som de seks iværksættere her fra byen, der nu får muligheden for at tage deres virksomheder til det næste niveau med et vækstprogram. Du kan læse mere om, hvem de er i dette nyhedsbrev og sende dem god karma på rejsen.

En del af Aarhus' startup-miljø har til huse i forsker- og innovationsparken Incuba, og direktør Mai Louise Agerskov slår et slag for kontoret som også fremtidens arbejdsplads, når hun ønsker byens erhvervsliv en go' tirsdag.

Erhvervsliv Aarhus ser vi i øvrigt også os selv som et iværksætter-medie - journalistisk iværksætteri i hvert fald - og vi kan også godt bruge lidt god karma. Det kan du give os ved at sende nyhedsbrevet her videre til én, som du tænker også burde tilmelde sig eller hoppe ind på Linkedin og følge vores arbejde.

God læselyst.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Der er grund til masser af smil i byens iværksætter-miljø for tiden. Seks lokale startups har således fundet vej til internationale accelerator-programmer. Foto: Sebastian Stigsby

Aarhus-startups med i internationale vækstprogrammer

Accelerator-program for unge virksomheder med internationalt potentiale og diversitet i stifter-kredsen har tre Aarhus-startups med i folden. En fjerde deltager har også rødder i Aarhus.

Tre andre virksomheder fra det aarhusianske iværksætter-miljø retter blikket mod verdens tech-hovedstad i plug and play-programmet Accelerate Through Silicon Valley.

Grønne iværksættere rykker ind på Trælasten.

Der er fuld fart på økosystemet lige nu, hvor flere af byens iværksættere har fået adgang til accelerator-programmer, og hvor flere nye tilbud er åbnet. Vi guider dig her gennem nogle af dem.

IVÆRKSÆTTERI: De seneste år har Aarhus lagt sig i selen for at skabe grobund for startups og iværksættere i byen med etablering af en række nye tilbud. Og indsatsen ser nu ud til at bære frugt.

Flere virksomheder rykker videre til vækstprogrammer med internationalt islæt. Vi giver dig overblikket her.

Iværksættere udtaget til acceleratorprogram med fokus på diversitet

Maria Leerbeck (i midten) og Inge Müller (t.h.) er begge sluppet igennem nåleøjet til accelerator-programmet Leap Forward med deres virksomheder, Forlaget Fortæl og DeliDrop. Foto: Sebastian Stigsby

Fire danske virksomheder Cellugy (bioteknologi), DeliDrop (fødevaretrends), Forlaget Fortæl (livshistorier) og Social Works (influence marketing) er udtaget til nyt acceleratorprogram, der skal styrke virksomheder med internationalt potentiale. Og mens de tre førstnævnte er alle hjemhørende i Aarhus, er sidstnævnte baseret i København, men med flere Aarhus-foundere i partnerkredsen.

Forlaget Fortæl med Maria Leerbeck som stifter har store forventninger til det kommende forløb.

- Jeg er rigtig glad for at være sluppet igennem nåleøjet og glæder mig til at kunne netværke med de andre virksomheder. Det er en rejse, man er på som iværksætter, og alle de virksomheder, som er med, er forskellige steder på deres rejse, så vi lærer meget af hinanden, siger Maria Leerbeck.

Hun håber, at særligt det internationale fokus kan være med til at skubbe hendes virksomhed mod et mere globalt udsyn og se mulighederne i at skalere til udlandet på længere sigt.

Det er Found Diverse, Intentional og Trade Council i New York, der har lanceret det nye program "Leap Forward”, der skal hjælpe startups med at accelerere deres forretning, skabe netværk og tiltrække investorer både i og uden for Danmark.

Programmet er baseret på et diversitets-princip, blandt andet, at der er mindst én kvinde blandt de deltagende virksomheders stiftere, samt at størstedelen af programmet er digitalt, og derfor kan tiltrække virksomheder fra hele Danmark.

- Vi har brug for en mangfoldighed af iværksættere i Danmark, som skaber virksomheder, der bryder med gruppetænkning, og som kan løse udfordringer og muligheder innovativt i virksomheden. Iværksættere, som uagtet køn, vil sikre diversitet og en inkluderende kultur fra begyndelsen, siger Liva Echwald, medstifter af Found Diverse

Leap Forward er finansieret af Industriens Fond. Programmet blev indledt16. august og løber indtil udgangen af 2021. I løbet af de næste fem måneder får deltagerne gennem individuel rådgivning, peer-sessions, live- og virtuelle workshops mulighed for at udvikle både deres forretning og lederegenskaber.

Tre Aarhus-startups skal forberedes til Silicon Valley

Startup-virksomhederne BetterUse, Barma og SwapLanguage kan se frem til at deltage i vækstprogrammet Accelerate Through Silicon Valley, der er et pre-acceleratorforløb for ambitiøse danske tech-startups.

BetterUse laver skræddersyede software-løsninger til virksomheder, der hjælper dem med optimere deres lagerniveauer gennem intelligente algoritmer. Barma har specialiseret sig i e-læring til hotel- og restaurationsbranchen, mens SwapLanguage tilbyder online sprogundervisning i en helt ny form.

Fælles for de tre virksomheder er, at deres forretningsmodel nu skal afprøves i et internationalt setup. Det er det danske innovationscenter i Silicon Valley og den førende US-accelerator Plug and Play Tech Center, der udbyder forløbet ”Accelerate Through Silicon Valley”, og i alt 15 danske startups er sluppet gennem nåleøjet.

Forløbet er teknologisk agnostisk, et begreb man bruger i branchen, der betyder, at man er objektive i forhold til brugen af ​​forskellige teknologiske værktøjer til at præsentere forskellige løsninger.

Gennem forløbet vil virksomhederne få et indblik i, hvad der skal til for at skalere gennem Silicon Valley, udvide deres internationale netværk samt få konkret feedback på deres forretningsmodeller i en Silicon Valley-kontekst.

Nyt tilbud skal styrke grønne iværksætter-talenter

Pia Rasmussen, Danish Fair Fashion, er for nylig flyttet ind hos Trælasten, og glæder sig til de mange aktiviteter og nyt netværk med andre iværksættere. Pressefoto

Med en donation fra Tuborgfondet i ryggen er organisationen DISIE (Danish Institute for Sustainable Innovation & Entrepreneurship) nu klar til at rette en særlig opmærksomhed på de unge, som går med en iværksætterdrøm.

DISIE er ved at finde sine ben i det nye arbejdsfællesskab for bæredygtige iværksættere, der er åbnet i Trælasten, den nye bydel ved Aarhus Å. Og det er med udgangspunkt i de fysiske rammer her, at projektet skal udfolde sig.

Omdrejningspunktet bliver faste månedlige events, hvor deltagere kan dele og få sparring til deres udfordringer, samt inspiration og nødvendig viden fra andre aktører. Sideløbende bliver der udviklet en række konkrete værktøjer i samarbejde med de unge, så de kommende grønne iværksættere hurtigere selv kan komme fra idé til forretning.

- Vores ambition er at række ud til de unge iværksættere og talenter i byen og guide dem igennem de første svære skridt i livet som iværksætter. Det skal ske gennem netværk, sparring, inspiration fra andre og viden om det at være en grøn iværksætter.

- Med tiden skal vi sammen med de unge udvikle en værktøjskasse, der kan bruges som fundament i en opstart, og senere udbredes til iværksættere i hele landet, siger vicedirektør i DISIE, Vibe Lindgård Bach.

Den nye satsning er henvendt til de unge talenter, som drømmer om at arbejde med bæredygtig iværksætteri og innovation. Tilbuddet i Trælasten giver mulighed for at etablere et netværk med relevante aktører i økosystemet, såsom andre virksomheder, uddannelsesinstitutioner, fonde og offentlige instanser.

DISIE

  • Foreningen er en non-profit organisation stiftet i 2009, hvis formål er at skabe inkubatormiljøer, hvor rammer, udviklingsmiljø og samarbejde understøtter grønne og sociale igangsættere og iværksættere. 
  • Siden 2009 har mere end 2500 unge iværksættere været en del af fællesskabet.
  • DISIE driver i dag tre arbejdsfællesskaber for bæredygtige og sociale iværksættere og små NGO’er. I Aarhus findes foruden DISIE i Trælasten også DISIE Social Innovators Hub i Grønnegade.
  • DISIE er finansieret via medlemskaber, partnerskaber og offentlig funding.
Det er tid til at innovere kontoret, mener Mai Louise Agerskov, administrerende direktør for Incuba, fordi fremtidens medarbejdere vil stille nye krav til arbejdspladsen, og så skal det være transporttiden værd at møde ind. Pressefoto

Rygterne om kontorets død er stærkt overdrevne…

Mai Louise Agerskov, direktør for forskerparken og udviklingsmiljøet Incuba, tror på kontorets fremtid. Og hun fremhæver tre gode grunde i denne Go' tirsdag-hilsen til byens erhvervsliv:

- Innovation sker i fællesskab.

- Ingen sund organisaton uden et sundt fællesskab.

- Vi løser komplekse opgaver bedre på kontoret.

Vi lever i en spændende tid. Især hvis man lever af at leje kontorer ud til virksomheder, som vi gør i INCUBA.

Nuvel, vi leverer meget mere end det, men kernen i produktet er, at virksomheder har brug for et sted at samle deres medarbejdere omkring arbejdet.

Hjemmearbejde har været et heftigt diskuteret emne det sidste års tid, og de første virksomheder har meldt ud, at de ikke kommer tilbage til kontoret som før. Vi kender endnu ikke den nye normal. Men jeg kan sige så meget, at INCUBA ikke har set efterspørgslen falde endnu. Snarere tværtimod.

Jeg er selvfølgelig ikke uden bias i denne diskussion, så lad mig bare tone rent flag. Jeg tror på, at kontoret stadig vil og skal være den primære ramme om arbejdet fremover.

Det gør jeg af tre grunde.

Innovation sker i fællesskab

Én af de ting, der har slået mig i debatten, er det store fokus på effektivitet og genoplivningen af en nærmest maskinbureaukratisk tænkning om organisationer.

Hvor vi inden corona talte meget om samskabelse og innovation, har vi under krisen haft fokus på effektivitet og den enkeltes produktion i lønkammeret. Vi konstaterer med glæde, at virtuelle møder betyder et farvel til forstyrrende smalltalk og anekdoter fra privatlivet.

I INCUBA beskæftiger vi os med innovative virksomheder. For dem er det vigtigste konkurrenceparameter ikke at gøre noget kendt effektivt, men at finde den rigtige vej i ukendt farvand, og i sprint være effektive. Virksomhederne er relativt nye, medarbejderne er dyre, og der er behov for kontinuerlig koordinering af opgaverne.

Her er det afgørende for den konstante udvikling, at målene hele tiden kalibreres og kommunikeres. Det kræver masser af dialog, som trives bedst i det fysiske møde mellem mennesker, hvor snakken flyder nemt og frit, og hvor dagens mange uformelle møder giver mulighed for en tæt koordinering.

Ingen sund organisation uden et sundt fællesskab

Sunde forretninger har sunde fællesskaber med loyalitet og lyst til at bidrage.

Vi ved, at soldater i krig primært kæmper for deres kammerater. På samme måde er det i organisationer. Det er loyaliteten over for kollegaen og chefen, der gør, at du sidder ud på de små timer for at levere det lovede.

Vi bidrager på grund af de mennesker og den organisation, vi føler et ansvar for. En sådan loyalitet står på pæle af personlige relationer, som støbes, når vi er sammen og lærer hinanden godt at kende.

Når vi fortsat kunne være så effektive under hjemsendelserne, var det, fordi mange organisationer tærede på en buffer af korpsånd og fællesskabsfølelse. Mange steder er det nu tid til at sætte ind på fællesskabskontoen igen, og det kræver, at vi rykker fysisk sammen.

Vi løser komplekse opgaver bedre på kontoret

Hjemmearbejde lovprises ofte, når det gælder koncentrationskrævende opgaver. Men er det nu også så ligetil?

Forskning fra det tyske Institut for Arbejdsmarkedsøkonomi, IZA, tyder faktisk på, at tankemæssigt krævende opgaver er sværere at klare hjemme, end når man er fysisk til stede på en arbejdsplads.

Konklusionen bygger på et studie af, hvordan professionelle skakspillere klarer sig, når de spiller fysisk kontra virtuelt. Resultaterne er tydelige: De spiller dårligere online end offline.

Forskerne mener, at skak på mange måder ligner videnssamfundets kontorarbejdspladser og sammenligner det for eksempel med udformning af en juridisk kontrakt. Du skal tænke strategisk og analytisk under tidspres.

Forskerne kan ikke entydigt forklare, hvorfor skakspillerne yder dårligere online. Et bud på en forklaring lyder, at det er svært at mobilisere samme koncentration og intensitet, når man sidder i sine trygge rammer derhjemme.

Vi ved fra hukommelsesforskningen, hvor kontekstafhængig vores hukommelse er. Vi har simpelthen lettere adgang til viden, der er erfaret i den kontekst, vi befinder os i.

Så måske er det bare sværere at få gang i de professionelle associationsrækker, når vi sidder derhjemme med udsyn til det træværk, der trænger til at blive malet, og høresansen sender signal til hjernen om lyden af en dryppende vandhane på badeværelset?

Tid til at innovere kontoret

En af de positive udløbere af nedlukningen, er det fornyede fokus på, at indretningen af arbejdspladsen i langt højere grad skal tage højde for den konkrete aktivitet. Den kan både afhænge af, hvor man for eksempel er i et projekt, og hvad man er for en personlighedstype.

Fremtidens medarbejdere vil stille større krav til kontoret. Det skal være lækkert og både skabe rum for de sociale behov, inspirere til innovation og samarbejde og indbyde til fordybelse og koncentration.

Det kan løses med forskellige rum og zoner, som medarbejderne frit kan vælge imellem i løbet af dagen.

De virksomheder, der lykkes med at tilbyde rammer, der får medarbejderne til at vælge kontoret med glæde, vil vinde på trivsel gennem bedre fællesskab, stærkere kultur og bedre omstillingsevne. Så det er tid til at innovere på kontorene og slut med one-size-fits-all.

Investér i attraktive rammer og stå fast på, at det er transporttiden værd at møde ind. Det vil lønne sig på den lange bane!

Sisse Karlsson og Rikke Laulund er begge selvstændige virksomhedsejere og har hen over sommeren stablet en podcast på benene, som de selv synes manglede. Pressefoto

Det skal du også vide fra erhvervsugen

Nyt erhvervsfællesskab flytter fra Dokk1 til Rådhuspladsen.

Aros præsenterer tre nye medlemmer af bestyrelsen.

En ny podcast målrettet selvstændige er landet med stor succes.

Bestseller-ejer køber sig ind i Matas.

Salling Group deler overskud med ansatte.

Fem nedslag fra, hvad der blandt andet er sket på den aarhusianske virksomhedsfront i den seneste uge.

RUNDT I AARHUS: I løbet af den næste måneds tid bliver der kamp om elevatoren til tredje sal på Dokk1, når virksomhederne i ErhvervsCentrum Aarhus flytter til nye adresser.

Erhvervsliv Aarhus kunne allerede for et par måneder siden fortælle, at flytningen blandt andet bunder i corona-krisen, da det har været svært at udleje alle kontorpladser i lejemålet, og at det derfor gik ud over kerneforretningen i interesseorganisationen Erhverv Aarhus, som direktør Marc Perera Christensen udtrykte det dengang.

Erhverv Aarhus rykker i stedet ind i et nyt lejemål i Søndergade, mens en anden stor aktør i fællesskab, Visit Aarhus, har fundet en ny adresse i Balticagade.

Nogle af lejere bliver dog også i fremtiden boende sammen. Det nydannede erhvervsfællesskab for Handelsliv, Håndværk, Kongres og Transport (HHKT) bestående af Aarhus City Forening, Aarhus Haandværkerforening, Aarhus Transport Group, KongresKompagniet og Phoenix Home flytter nemlig efter seks år på Dokk1 til én af byens mest centrale beliggenheder på Rådhuspladsen fra 1. oktober.

Kun et stenkast fra Rådhuspladsen er der nyt fra kunstmuseet Aros, som har offentliggjort sin nye bestyrelse. Fra januar 2022 får bestyrelsen tre nye medlemmer - alle fundet i byens erhvervsliv.

Det er direktør for Salling Marianne Bedsted, direktør i Danske Commodities Helle Østergaard Kristiansen og direktør i Erhverv Aarhus Marc Perera Christensen, som fra årsskiftet indtræder i Aros' bestyrelse. Det skriver Stiften.

Fra en type af kultur til en anden. En ny podcast, der bærer titlen 'Selvstændig' er netop blevet sendt ud i verden.

Bag podcasten står de to selvstændige virksomhedsejere fra Aarhus, Rikke Laulund og Sisse Karlsson, der har stablet den på benene hen over sommeren, fordi de synes den manglede. Podcasten er målrettet dem, der lever det selvstændige liv, som de to foundere udtrykker det.

Den primære målgruppe er selvstændige, og forventningen var, at det umiddelbart ville være kvinder i slut-20 til slut-20, som ville lytte med. Men det har hurtigt vist sig, at kønsfordelingen blandt lytterne ligger på 70/30 henholdsvis kvinder og mænd - og at aldersfordelingen er fra 18-59 år.

- Vi udgiver en episode hver uge. Næste gang handler det om ensomhed, og i andre episoder taler vi om økonomi, at have travlt, at sige nej, at sætte mål i en sammenligningskultur - og meget mere, fortæller Rikke Karlsson.

Hver episode er dedikeret til et emne, og de to hovedpersoner sørger også for at komme med deres bedste bud på, hvordan man kan håndtere de konkrete udfordringer, som episoden omhandler. Du finder podcasten her.

Og til slut svinger vi forbi et par af byens største selskaber.

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens investeringsselskab, Brightfolk A/S, har købt 5,2 procent af aktiekapitalen i butikskæden Matas. Anders Holch Povlsens er i forvejen storaktionær i den konkurrerende kæde Normal. Læs mere på stiften.dk.

Århus Stiftstidende kan også fortælle, at 9000 ansatte hos Salling Group får større løncheck end normalt ved månedens udgang. Ejeren - Salling Fondene - sender nemlig en del af overskuddet - knap 15 mio. kroner samlet set - videre som ekstra gratiale til medarbejderne.