Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Tivoli Friheden kan fra på mandag slå dørene op for gæster uden mundbind, men coronapasset skal stadig med. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Smid mundbindet - smil til byen

Hanne Bang Vorre står i spidsen for den digitale udvikling hos Jysk, og hun er også vokset i jobbet. Mød hende i dagens nyhedsbrev, hvor vi også kommer forbi et rekordregnskab hos Terma, et glidende generationsskifte hos Id Hair Company og lempelserne i corona-restriktionerne.

To milliarder kroner. På toppen.

Det er milepælen, som Terma har arbejdet mod de seneste år, og med produktionen af det, der bliver Danmarks næste kampfly F35, har ambitionen fået luft under vingerne i selskabets regnskab for 2020/2021.

Og nu fortsætter jagten på mere vækst i Lystrup-selskabet, der har haft Jes Munk Hansen ved styrepinden siden 2019.

To milliarder kroner. Det er også prisen, som den danske teststrategi koster statskassen - om måneden.

Men nu er der håb for, at vi skal have færre vatpinde i svælg og næsebor. Det sker i takt med, at flere får det første stik i overarmen, og en fjerdedel nu er færdigvaccineret.

Genåbningsplanen faldt på plads natten til torsdag. Mundbindet er det første, der ryger, så på mandag vender smilet rigtigt tilbage i byen, hvor det hører hjemme, mens kravet om corona-pas langsomt vil forsvinde over de kommende måneder.

Tre milliarder kroner. Det svarer til 10 procent af den samlede omsætning hos retailkæmpen Jysk, og den del som chefen for den digitale forretning, Hanne Bang Vorre, har ansvar for.

Det kræver sin kvinde at vende tankegangen i en koncern, hvor det klassiske købmandskab og den fysiske butik stadig står stærkt. Og samtidig være en af få kvinder, der er med til at bryde glasloftet i en topledelse, der er kendetegnet af mænd i blå skjorter.

Du kan møde Hanne Bang Vorre i dagens nyhedsbrev fra Erhvervsliv Aarhus, som du - som altid - er velkommen til at dele i dit netværk, så vi får smilene endnu bredere ud. Og du behøver ikke vente til på mandag, hvor vi vender tilbage i din indbakke igen.

Og skulle du endnu ikke være tilmeldt nyhedsbrevet, så gør du det her.

Tak, fordi du læser med.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist

Hanne får de gode tilbud ud på nettet

Hanne Bang Vorre skal sikre, at kunderne kan få de gode tilbud fra Jysk på alle de digitale platforme, det har været en større transformation for den store koncern, der er født som en fysisk butik. Privatfoto. 

ONLINE: For mange er Jysk stadig et synonym med stifteren Lars Larsen, der stod klar med de gode tilbud. Men dyne-koncernen er ikke længere kun de fysiske butikker, den er også blevet en seriøs online-forretning, og det har Hanne Bang Vorre en del af æren for.

Hanne Bang Vorre har været med til at løfte online-delen til nu at være 10 procent af den samlede omsætning i Jysk samtidig med, at hun selv har taget det store skridt fra at være leder for fire medarbejdere til nu 80 ansatte.

Læs mere om Hanne og den digitale rejse hos Jysk lige her.

Nu er coronapasset den største forhindring

Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening, glæder sig over, at smilet nu endelig kan vende rigtigt tilbage til smilets by. Foto: Kim Haugaard

GENÅBNING: På mandag kan vi sige farvel til mundbindet, men corona-passet skal stadig med, når vi bevæger os rundt i byen og går på restaurant eller deltager i en konference eller et møde.

Her forsvinder restriktionerne først, når vi vender tilbage fra sommerferie. Men netop corona-passet er en forhindring for restauranterne og i oplevelsesøkonomien, lyder det fra Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening.

Du kan blive opdateret på de nye corona-restriktioner her.

Terma runder to mia. kroner på toppen

Jes Munk Hansen tiltrådte stillingen som administrerende direktør i Terma i foråret 2019. Foto: Axel Schütt

REGNSKAB: Den højteknologiske leverandør til forsvarsindustrien Terma med hovedbase i Lystrup kom ud af 2020/21 med et rekordregnskab.

For første gang runder omsætningen to mia. kroner - der er tale om en stigning på otte procent - mens resultatet vokser med hele 25 procent til 137 mio. kroner. Det er især Termas engagement i F35-programmet, der er med til at trække omsætningen op, sammen med salget af kystradarer.

- Jeg er ekstra stolt af resultatet, fordi det er opnået på et år med flere udfordringer, siger administrerende direktør Jes Munk Hansen i en pressemeddelelse.

I det kommende regnskabsår budgetterer Terma med en vækst 10 procent igen båret af F35-produktion og en ny 10-årig rammeaftale med det amerikanske forsvar. Samtidig forventer selskabet, at coronaramte forretningsområder igen vil bidrage til væksten.

Id Hair Company bliver i familien

Preben Munch Kjærgaard stiftede det selskab, der i dag bærer navnet Id Hair Company i 1986, og nu giver en 64-årige ejer knap halvdelen af virksomheden videre til sine sønner. Foto: Jesper Skovlund

GENERATIONSSKIFTE: Gennem 35 år har Preben Munch Kjærgaard bygget virksomheden Id Hair Company op, og nu giver han arven videre til sine tre sønner Marc, Simon og Oliver.

Sønnerne - hvoraf to er aktive i virksomheden - overtager hver 15 procent af aktierne i et glidende generationsskifte uden slutdato. Det skriver finans.

Preben Munch Kjærgaard overlod i 2019 direktørposten til Flemming Sølvstad Nielsen, men stifteren er fortsat en aktiv del af virksomheden med hovedsæde i Lystrup og vil også fortsat være det. Id Hair Company kom ud af det seneste regnskabsår for 2020 med et resultat før skat på knap 10 mio. kroner.