Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Samarbejdet mellem Hummel og Envision begyndte med et helt hvid landsholdsdragt til opgøret mellem Danmark og Liechtenstein på Casa Arena i Horsens 31. august 2016. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix 2016

Made in Aarhus - ligesom landsholdstrøjen

Den danske EM-trøje har slået alle rekorder hos Hummel og er resultatet af et tæt samarbejde med reklamebureauet Envision. Du får hele historien om Danmarks mest populære trøje i dagens nyhedsbrev.

Der mangler en aarhusianer eller to på det danske landshold, der lige nu begejstrer en hel nation ved at vise fællesskab, følelser og fin fodbold ved de igangværende europamesterskaber, som det nok at gået de færreste forbi i de seneste uger.

Til gengæld er landsholdstrøjen, som de nationale helte optræder i 'Made in Aarhus'. Og er resultatet af et tæt samarbejde mellem de stolte Aarhus-virksomheder, nemlig sportsbrandet Hummel og reklamebureauet Envision.

De ser nu den fortælling, som de skabte sammen for tre år siden blive foldet ud i fuldt flor og mere til, for hverken de skarpeste designere eller mest fremsynede forretningshjerner kunne have forestillet sig, at så mange faktorer ville falde i den rigtige retning.

Hummel har i de seneste år satset benhårdt på at vinde dele af også det internationale fodboldmarked tilbage, men ikke ved at alliere sig med sportens største stjerner som konkurrenterne. I stedet er udgangspunktet platformen 'Share The Game' fra 2016, som handler om at dyrke holdet og fællesskabet.

Samtidig har det danske fodboldforbund - DBU - siden 2014 haft sloganet 'En del af noget større', og derfor endte projektet 'Skab en landsholdstrøje til EM 2020 - og få i øvrigt fansene med' i et design med en integreret lydbølge, som stammer fra en helt unik optagelse af nationalsangen fra juni 2019 i forbindelse med en af de sidste landskampe for et fyldt Parken, inden der gik virus i verden.

En idé undfanget i et 'kedeligt' mødelokale hos Envision i Christiansgade. Derfor er landsholdstrøjen både 'Made in Aarhus' og 'Made by Denmark'.

Denne sommer er landsholdets fans så endelig tilbage i Parken, hvor vi har oplevet øjeblikke som kun Vor Herre er - ja - herre over. Det nationale fodbold-fællesskab har om muligt aldrig været stærkere, og fra førstehåndsvidnerne forlyder det, at 'Der er et yndigt land' næppe har været sunget smukkere.

Og så har Danmark i øvrigt i mellemtiden - fra idé til lancering og forløsning - fået en ny landstræner, Kasper Hjulmand, der lige nu bliver hyldet som en af landets mest moderne ledere, og som siden sin tiltrædelse stort set i enhver optræden har talt netop fællesskabet, stoltheden og den nationale identitet helt op under skyerne.

Og selve trøjen - nå ja, det er også Danmarks mest moderne p.t. Samtlige eksemplarer er rykket ned af hylderne og har slået alle salgsrekorder hos Hummel, der ellers har været en del af det game i samlet set 30 år - og som også står bag ikoniske landsholdstrøjer fra EM 1984, VM 1986 og EM 1992.

Den kommercielle succes er altså hjemme, mens det nye eventyr er i gang med at udspille sig. I Aarhus - og i resten af Danmark.

Vi går bag om trøjen og samarbejdet mellem to Aarhus-ikoner fra hver sin banehalvdel som optakt til lørdagens EM-ottendedelsfinale mod Wales i dagens nyhedsbrev, der også gemmer på et par andre nyheder fra byen.

Kom så de røde og hviie. God kamp - og god weekend.

Tak fordi du læser med.

Billede af Henrik Skov Anhøj
Billede af skribentens underskrift Henrik Skov Anhøj Redaktør

Sådan blev Danmarks bedst sælgende fodboldtrøje skabt

Den aktuelle landsholdstrøje har en lydbølge integreret som grafisk element og stammer fra en lydoptagelse af nationalsangen 'Der er et yndigt land' i Parken, og illustrerer sammenhængskraften mellem spillere og fans. Foto: Hummel

SAMARBEJDE: Hummel er for mange synonym med det danske fodboldlandshold. For Aarhus-brandets samarbejde med landsholdet går tilbage til 1979 og varede i første omgang 25 år.

I 2016 vendte vinklerne - efter et par kiksede kvalifikationer - tilbage til landsholdet, og samtidig kom reklamebureauet Envision med på holdet.

Samarbejdet har siden ført til flere unikke fodboldtrøjer både, hvad angår design og kommunikation, og lige nu høster begge virksomheder frugterne af en fælles succes. Læs hele historien her.

Aarhus får en ny bypark på toppen af Salling

Med det nye Salling Roofgarden kommer der også en ny udkigsplatform – i fire meters højde og i alt 35 meter over Strøget - med panoramaview over hele Aarhusbugten, mod Mols og mod Moesgaard i syd. Illustration: Salling

NYHED: Salling vil udvide deres Rooftop til 1400 kvadratmeter grøn oase i 6. sals højde. Salling Roofgarden er navnet på den kommende bypark, der fra sommeren 2022 er klar til at byde gæsterne velkommen.

- Ovenpå et år, hvor vi ikke har kunnet dyrke fællesskabet, er vores mål med Salling Roofgarden at skabe et helt nyt byrum for samvær, men også til eftertanke. Et æstetisk frirum, hvor herboende med en travl kalender eller besøgende med et stramt program kan trække vejret dybt og lade roen sænke sig i hinandens selskab i det fri, siger Marianne Bedsted, direktør for Salling.

Salling Rooftop har siden åbningen i 2017 haft 3,5 millionerne besøgende og er blevet et samlingssted for hele byen. Man kan derfor spørge sig selv, om ikke Salling nu risikerer at slå skår i deres egen succes, men det bekymrer ikke Marianne Bedsted.

- Vi har lige siden, vi etablerede Rooftop tænkt, at vi på et tidspunkt skulle videreudvikle det. For selvom noget er en succes, skal vi da forsøge, om vi kan skabe en endnu større succes. Og denne udvidelse ligger også godt i forlængelse af vores strategi om at kigge frem oven på corona og give byen mulighed for nogle unikke oplevelser, siger hun.

Salling forventer, at den 1400 kvadratmeter store bypark på taget og vil kunne trække international opmærksomhed, da det ikke tidligere er set noget sted i verden.

Hos VisitAarhus tror de også på, at Roofgarden har potentialet til at sætte nye standarder for grønne oaser i urbaniserede områder:

- På kort tid har Salling Rooftop etableret sig som en af landets mest velbesøgte attraktioner, og med etableringen af Roofgarden får Aarhus endnu en must see-attraktion. Det bliver en markant og vigtig attraktion - ikke kun i Aarhus, men i hele Danmark. Ambitionen om at skabe en spektakulær, grøn oase i byrummet forventer vi også vil opnå international opmærksomhed og anerkendelse, siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Salling Fondene støtter opførelsen af Salling Roofgarden med 35 millioner kroner, og efter endt projektering planlægges byggeriet igangsat sidst på året.

Lars Larsen Group bliver hovedinvestor i Formuepleje

Claus Hommelhoff stiftede Formuepleje i 1986 med den nu afdøde Erik Møller. Pressefoto

INVESTERING: Hommelhoff-familien, der ejer i dag 43 procent af Formuepleje, går ned på en ejerandel på 20 procent. Samtidig vil de ansattes ejerandel blive nedbragt.

Det sker i forbindelse med en handel, hvor Lars Larsen Group, der ejes af Jysk-familien, vil blive ny storinvestor og få en aktiepost i niveauet 40 procent i selskabet, som værdiansættes til tre mia. kroner. Handlen kræver dog de nuværende aktionærers accept.

Formuepleje er Danmarks største bankuafhængige kapitalforvalter med 16.000 kunder, der har investeret 50 milliarder kroner, mens selskabets samlede investeringsportefølje er i omegnen af 120 mia. kroner.  Aktiesalget betyder, at familien Hommelhoff står til at modtage cirka 650 mio. kroner.

- De penge skal ud at arbejde i ejendomsprojekter og i det danske erhvervsliv. Men vi har endnu ikke lagt en klar strategi for hvordan, siger Andreas Hommelhoff, der er søn af Claus Hommelhoff og familiens bestyrelsesmedlem i Formuepleje til Finans.

Designbureau opruster med kommerciel profil

Daniel Astola bliver ny salgs- og marketingchef hos 3Part A/S per 1. august. Pressefoto

NAVNE: Designvirksomheden 3Part A/S styrker sin kommercielle profil. Ny salgs- og marketingchef skal bringe ny vækst både nationalt og internationalt.

Fra 1. august er 43-årige Daniel Astola ansat som CCO, chief commercial officer.

Daniel Astola kommer fra en stilling som konsulent i Aarhus Kommune og har tidligere arbejdet som direktør for Business By Design med hovedkontor i Aarhus.

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Vi ser et stort potentiale i at arbejde med design som strategisk værktøj for at skabe innovation og vækst både for os selv og vores kunder, siger Daniel Astola.

3Part A/S har i mere end 20 år skabt vækst gennem udvikling af både digitale og fysiske produkter og services. 3Part A/S har modtaget adskillige priser både nationalt og internationalt for virksomhedens arbejde.

- Vi oplever en øget efterspørgsel efter vores produkter og serviceydelser, og derfor opruster vi i vores kommercielle afdeling. Vi kan mærke hos vores kunder, at design betyder mere og mere også på det strategiske niveau og dermed kan design aflæses positivt på bundlinjen, siger adm. direktør i 3Part A/S, Simon Skafdrup.

Hvad stiller virksomheder op mod it-kriminelle?

Flere danske firmaer har betalt en løsesum til hackere, der har krypteret virksomhedernes data, selv om det ikke er det gode råd i kampen mod it-kriminelle. Senest er Bauhaus blevet ramt. Foto: Eva Seider/Ritzau Scanpix

PODCAST: I sidste weekend blev Bauhaus med dansk hovedsæde i Tilst ramt af et stort hackerangreb, som stadig giver stærkt udfordrede it-systemer i byggemarkedskæden. Men hvad stiller virksomhederne op i kampen mod it-kriminelle?

Det er et af emnerne i den seneste udgave af Avisen Danmarks podcast Erhvervsklubben, hvor erhvervsredaktør Jens Bertelsen tager lytterne med over på forretningslivets mørke side. Er du til Apple, så lyt med her, eller find podcasten dér, hvor du normalt finder dine podcasts.