Det bør du vide fra virksomhederne i Aarhus
Lunar køber betalingsplatformen Paylike og gør sin entré på betalingsmarkedet for at erobre markedsandele. Lunar bliver den første spiller med én løsning, der både kombinerer traditionelle bankydelser til erhvervskunder og betalingsløsninger.
Med et samlet resultat før skat på 4,6 mia. kroner sikrer Bestseller sig det bedste resultat i virksomhedens historie. Det markerer, at virksomheden har klaret sig gennem pandemien, som ellers udfordrede den danske modegigant og mere end halverede resultatet året før.
Startup-virksomheden Cellugy er blevet hædret med førstepræmien i den særlige kategori ved årets Social Innovation Tournament i Lissabon. Med prisen følger 75.000 euro, og den blev i år givet til projekter med fokus på bæredygtig levevis.
Det kendte skotøjsmærke Bianco har efter mange år med underskud valgt at lukke alle sine detailbutikker. Da det gik bedst, havde Bianco-kæden 180 butikker i fire lande. I dag er der ni butikker i Danmark.
For fjerde år i træk var det en elev fra Aarhus Business College, der vandt førstepræmien ved Detailhandlens Fagprøvepris 2021. Med prisen følger en præmie på 25.000 kroner.
RUNDT I BYEN: Lunar køber betalingsplatformen Paylike i et nyt sats på betalingsmarkedet. Når en virksomhed i dag startes fra bunden af en iværksætter, er det ofte med en webshop tilknyttet forretningen. Det vil Lunar nu gøre endnu nemmere ved at tilbyde virksomhedskunderne både en bankkonto og en ny betalingsmotor til deres website.
- Vi har i det seneste år set en voldsom vækst i både nyskabte iværksættervirksomheder, der satser på e-handel og mindre virksomheder, der retter sigtekornet mod digitale muligheder. Mange af dem har i dag en Lunar Business-konto, og nu vil vi gøre deres forretningsliv nemmere, siger Ken Villum Klausen, stifter og administrerende direktør i Lunar.
Med købet af Paylike giver Lunar sine erhvervskunder mulighed for at tage imod betalinger fra kunder direkte i deres app uden de mellemled, der er nødvendige i dag, når en virksomhed med e-handel skal have aftaler med betalingsgateway -og indløser.
- Da vi startede Paylike i 2015, var det for at gøre det simplere og hurtigere for virksomheder at tage imod betalinger. Dengang kunne opsætningen og godkendelsen til en betalingsløsning tage uger. Med Paylike lancerede vi et moderne alternativ, hvor det hele klares på minutter. Nu tager vi endnu et stort skridt frem ved at tilbyde betalinger direkte til erhvervskontoen. Det er fintech, når det virker, siger Lars Bo Thomsen, medstifter og COO i Paylike, der også er baseret i Aarhus.
Detaljerne ved handlen bliver ikke offentliggjort, men Lunar køber Paylike, hvoraf 50 procent i dag ejes af Clearhaus og 50 procent af de to stiftere, Thomas Jensen og Lars Bo Thomsen.
Med et samlet resultat før skat på 4,6 mia. kroner sikrer Bestseller sig det bedste resultat i virksomhedens historie. Omsætningen steg i perioden august 2020 til juli 2021 med ni procent.
Året før faldt virksomhedens overskud med 72 procent som følge af covid-19 og de globale nedlukninger. Den markante forbedring og det samlede resultat i det seneste år viser, at Bestseller har formået at komme tilbage på det vækstspor, virksomheden også var på inden corona.
– Vi kan se, at vi har evnet at omstille os til de udfordringer, vi har mødt, og vi har formået at eksekvere på de rigtige beslutninger, vi har truffet undervejs. Jeg er imponeret over mine kollegers indsats og den måde, som alle har sat vores værdier i spil. Og at vi har leveret gennem et ekstraordinært år, hvor vi har været både dygtige, rettidige og ydmyge, men også har haft en snert af held, vi heller ikke ønsker at underkende, siger Anders Holch Povlsen, CEO og ejer.
Cellugy, der vil bekæmpe plastikforurening ved at erstatte engangsplast med 100 procent naturlig biocellulose, har vundet førstepræmien i den særlige kategori ved Social Innovation Tournament, der afholdes af EIB-Instituttet. Det skriver virksomheden på Linkedin.
Konkurrencen, der afholdes årligt, hvert år i en ny EU-hovedstad, belønner og sponsorerer europæiske sociale iværksættere, hvis primære formål er at skabe en social, etisk eller miljømæssig forandring.
Prisen i den særlige kategori blev i år givet til projekter med fokus på bæredygtig levevis. I alt 15 finalister fra ni europæiske lande deltog i finalen. Sammen med prisen modtager Cellugy desuden 75.000 euro.
Ejeren af skotøjskæden Bianco, Last Studio, har valgt at lukke de 23 butikker, der er tilbage i Danmark og Norge. Lukningen af skotøjskædens butikker kommer ikke som nogen overraskelse i branchen. Da det gik bedst havde Bianco-kæden 180 butikker i fire lande. I dag er der ni butikker i Danmark - herunder én i Aarhus - og 14 butikker i Norge. Det er de butikker, der nu lukker.
Thomas Rosenvold Tygesen, direktør i Bianco Footwear, erkender, at Bianco i en årrække har kæmpet med store udfordringer med at få økonomien til at hænge sammen i driften af butikkerne.
- Vi tror på en stærk fremtid for Bianco i et tæt samarbejde med professionelle aktører, der et har højt kendskab og stor berøringsflade med vores forbrugere. Herunder vil der blive diskuteret "Shop i Shop"- løsninger, der fremadrettet skal sikre Bianco-konceptets synlighed over for forbrugerne, siger Thomas Rosenvold Tygesen til Avisen Danmark.
For fjerde år i træk var det en elev fra Aarhus Business College, der vandt førstepræmien ved Detailhandlens Fagprøvepris 2021.
Under temaet bæredygtighed modtog en tydeligt stolt Johanne Bondgaard, som har været elev hos Matas i Struer, førstepladsen i Detailhandlens Fagprøvepris 2021. Med prisen følger blandt andet et diplom, en præmie på 25.000 kroner og æren for at have afleveret årets bedst udførte fagprøve.
Også på tredjepladsen stod en elev fra Aarhus Business College. Nicklas Elgaard Hansen har været elev hos Kop & Kande og modtog en præmie på 15.000 kroner for sin fagprøve om massiv markedsføring og live-salg på sociale medier.
Uddannelsesdirektør på Handelsfagskolen – Aarhus Business College Rasmus Gundelach smiler bredt over den store hæder:
- Jeg er stolt, hver gang vi vinder priser på vores uddannelser. Det er et synligt tegn på den høje standard og kvalitet, vi ønsker i vores undervisning, og et skulderklap til vores undervisere og ikke mindst elever for at efterleve dette.
- At vi så i år tager førstepladsen for fjerde år i træk, og igen er placeret top-3 med mere end én elev, gør mig ikke mindre stolt.