Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Aarhus Universitet holder sit næste talenttræf - Symposium - til november. Fotoet her er fra den seneste udgave i april 2019. Foto: Axel Schütt

Talenternes by - her er (nogle af) de bedste råd

Talenterne er i fokus i dagens nyhedsbrev - eller rettere udvikling af talenterne. Vi har samlet masser af gode råd fra IT Minds, Salling Group og DLA Piper.

Aarhus er en ung by. Hver anden indbygger i midtbyen er i 20'erne, og det matcher ingen anden større by i Danmark.

Og Aarhus er også talenternes by. Tænk bare på musikmiljøet, sportsverdenen eller tag et kig rundt i virksomhederne.

Den store talentmotor er naturligvis Aarhus Universitet og byens andre uddannelsesinstitutioner med 50.000 studerende tilsammen. Det svarer til hver syvende århusianer.

Og der er kamp om de færdige kandidater derude. Især de bedste af dem.

En af de virksomheder, der har knækket koden til mere end software og computer-programmer er IT Minds, som har skabt sin solide forretning ved at satse benhårdt på udvikling af skarpe og ikke mindst eftertragtede it-talenter. Og det er helt efter planen, at talenterne flyver fra reden, når de har fundet fodfæste på arbejdsmarkedet og ellers er klar til at sætte i løb.

Det er faktisk en del af konceptet, forklarer Jonas Vognsen, som stiftede IT Minds i 2010 sammen med Morten Alstrup Christensen.

I Salling Group har de også deres egen talentfabrik og løbende 1000 elever under uddannelse. Her handler det om hurtigt at få kulturen i koncernen ind under huden på de unge.

Men nutidens talenter er vokset op i ny tid, der er rift om dem, og det stiller nye krav til virksomhederne. Det kan de blandt andet tale med om på Danmarks største advokatkontor uden for hovedstaden - DLA Piper på Dokk1 - hvor den nye generation ikke ser sig selv stile efter et partnerskab 10-15 år frem i tiden på samme måde som tidligere.

Du får de tre forskellige virksomheders syn på udviklingen i talenternes by i dagens nyhedsbrev, hvor vi også samler holdningerne til handlinger i en stribe gode råd i hver artikel.

Vi vil også meget gerne høre dine holdninger til Erhvervsliv Aarhus, så vi kan omsætte det til handling i kommende nyhedsbreve. Du kan hjælpe os ved at bruge få minutter på at besvare spørgeskemaet her.

Tak for din tid og dine svar. Det er en stor hjælp for os til at blive endnu bedre for dig.

God læselyst - og god weekend. Pas på solen og varmen derude.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist

IT-succes er skabt på unge talenter

- Det er altid god business at betale for udvikling. Jo flere kompetencer du bygger på folk, jo mere kan de, og jo mere du kan, jo højere en pris kan du tage for det, siger Jonas Vognsen, medstifter af IT Minds. Pressefoto

IT: Da IT Minds blevet stiftet for 11 år siden, var det ikke altid nemt at komme ud til kunderne med unge og uprøvede konsulenter.

- Mange virksomheder køber tech-ressourcer som dem, vi tilbyder, men de ved ikke ret meget om det, og derfor kan de ikke kvalitetsteste produktet. Derfor oplevede vi i begyndelsen, at de havde nogle fordomme om vores konsulenter alene på grund af deres alder og erfaring.

- Men heldigvis har tiden arbejdet for os, og nu ved kunderne godt, at vi er dygtige og helt med på de nyeste trends netop på grund af et ungt team, fortæller Jonas Vognsen, medstifter og partner i IT Minds, der i marts blev købt af Visma-koncernen blandt andet på grund af en stærk talentudvikling.

Læs mere om, hvordan IT Minds fik skabt en succesfuld forretning på talentudvikling lige her.

Det er en vigtig prioritet at udvikle egne talenter

Som HR-direktør er Louise Gade med til at undervise i koncernens værdier, når de er på skoleophold på Salling Group Academy. Foto: Axel Schütt

RETAIL: Salling Group viser gerne vejen for de unge, der har viljen og talentet. Udfordringerne er at spotte talenterne og få dem til at vælge en karrierevej i en branche, som ofte bliver anset for mindre fin.

Derfor er talentudvikling en prioriteret indsats i koncernen, der tæller 53.000 medarbejdere. Fordi de har brug for dem, der har en indgående viden om retail og som kender maskinrummet indefra til at levere den bedste service til kunderne.

Læs mere om, hvordan Salling Group arbejder med at føde sine egne talenter her. 

Talentudvikling er en hårfin balance mellem ønsker og krav

Diversitet er også dagsordenen hos DLA Piper, hvor de arbejder målrettet for at få flere kvinder til at vælge en karriere i advokatbranchen, forklarer HR-chef Manuela Munkholm. Pressefoto

ADVOKAT: For advokatvirksomheden DLA Piper er talentudviklingen både en tradition og et vilkår i branchen. Men med årene er det blevet mere krævende, for nutidens talenter er privilegerede og kommer med helt andre forventninger til arbejdslivet end tidligere generationer. 

Det stiller større krav til virksomheden, når man vil sikre sig de bedste kandidater, men samtidig også skal drive en forretning, og det betyder, at alle ønsker ikke altid kan blive opfyldt.

Læs mere om, hvordan DLA Piper balancer de mange ønsker fra talenterne her.

Teknologisk Institut bygger stort domicil

Tegnestuen C.F. Møller Architects har udarbejdet et forslag for det nye campus for Teknologisk Institut med i første omgang 12 bygninger på sammenlagt knap 8000 kvadratmeter. Illustration: C.F. Møller

DOMICIL: Teknologisk Institut har haft til huse i Aarhus gennem 70 år, og nu gør viden- og forskningscentret klar til at udvide den lokale tilstedeværelse med et nyt domicil.

Det skal ligge i Aarhus Nord, hvor divisionen AgroTech samler sine pilotproduktionsfaciliteter til foder og fødevarer, der flytter fra Kolding til Aarhus. Det nye bio-campus kommer til at tælle 12 bygninger på 8000 kvadratmeter, som skal stå klar i 2024.

Teknologisk Institut beholder samtidig sit østjyske hovedsæde på Kongsvang Allé, men på længere sigt - dog tidligst om 5-10 år - kan der blive tale om at samle aktiviteterne i den nordlige ende af byen, lyder det i en pressemeddelelse.

Varslingsfirma scorer store kontrakter

HSS Engineering i Lystrup med administrerende direktør Hans Secher i spidsen har skabt sig en succesfuld virksomhed ud af alarmeringssystemer verden over. Foto: Axel Schütt

GENNEMBRUD: Lystrup-virksomheden HSS Engineering, der gør sig i varslingssystemer, har netop landet to store kontrakter, som sikrer selskabet, hvad der svarer til mere end et halvt års omsætning.

Samlet set lyder kontrakten på i omegnen af 60 mio. kroner og indebærer levering af et jordskælvs-varslingssystem til Peru og et tsunami-alarmanlæg til New Zealand.

Administrerende direktør Hans Secher lægger overfor Finans ikke skjul på, at der er tale om et stort internationalt gennembrud for nyudviklet teknologi fra elektronik- og softwarefirmaet, der beskæftiger 45 ansatte.