Trifork vil forbedre verden med software
Trifork vil helst bo i bygninger, som de selv ejer, men de vil også gerne bo meget bæredygtigt. Og det har vist sig, at den kombination er svært at forene i Aarhus.
Derfor er softwarevirksomheden gået i gang med at bygge deres eget avancerede og bæredygtige kontorhus.
BYGGEMODEN: Jørn Larsen, stifter og CEO i Trifork, er en mand, der er stærkt optaget af bæredygtighed og af at gøre verden til et bedre sted.
- Software er en del af mange ting, og mange klimaproblemer kan løses ved hjælp af software. Og det er det, vi vil, forklarer han.
Det ligger måske ikke lige for, at en softwarevirksomhed som Trifork skal begynde at bygge huse. Men hvis ikke man er tilfreds med de produkter, der er på hylden, må man skabe sine egne, og det er netop tankegangen hos Trifork.
- Vi er meget optaget af at forbedre verden, og vi vil ikke se passivt til. For verden er træg, og hvis ikke man griber fat udefra, så sker der ingenting. Så derfor er vi begyndt at udfordre byggebranchen ved at bygge vores eget kontor i Aarhus Nord, som skal bygges i træ og tænke innovative løsninger ind, og så skal det være et hus, der kan opgraderes, fortæller Jørn Larsen.
Bæredygtig business
Kontorbygningen i Lisbjerg Kontorpark skal hedde Trifork Smart Building One (TSBOne) og kommer til at fylde omkring 3000 kvadratmeter. Og Jørn Larsen glæder sig:
- Forretningsmæssigt giver projektet os en utrolig indsigt og erfaring, som vi kan udnytte sammen med og til gavn for vores kunder. Vi er overbeviste om, at Smart Building vil være et vigtigt forretningsområde i fremtiden.
Om Trifork
- Trifork Group har hovedsæde i Schindellegi i Schweiz og kontorer i 11 lande i Europa, herunder også Aarhus og København, samt USA.
- Det er en international it-virksomhed, der udvikler innovative softwareløsninger, og de er blandt andet kendt for at stå bag NemID-appen, MobilePay og senest coronapasset herhjemme.
- Koncernen blev grundlagt af Jørn Larsen i Aarhus i 1996 og har nu mere end 800 ansatte i forretningsenheder, der fokuserer på tre vertikale områder – Digital Health, FinTech og Smart Buildings – og tre horisontale – Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise.
- Med GOTO-brandet og YouTube tech-kanalen betjener Trifork et verdensomspændende tech-fællesskab på mere end 215.000 personer og har haft mere end 20 millioner visninger siden sin lancering.
- Triforks forskning og udvikling er forankret i Trifork Labs, hvor Trifork løbende er med til at stifte og udvikle it-opstartsvirksomheder.
- Dertil kommer, at vi får det perfekte domicil designet til softwareudvikling med et fantastisk indeklima og miljø, samt en bygning, der både i konstruktions- og driftsfasen har en betydelig mindre klima- og miljøpåvirkning, har Jørn Larsen tidligere udtalt om projektet.
Efter planen flytter Triforks administrationsafdeling og enheden for smart building ind i den nye bygning i sommeren 2022.
Fuld fart frem
Udover ambitionerne om et intelligent kontorhus, så har Trifork også allerede indfriet sit mål om at vende tilbage på børsen. Det skete først på sommeren.
- Vi har været heldige, at tingene har flasket sig, og vi har fået nogle gode investorer med. Det har været en stor hjælp, at vi har prøvet det før, siger Jørn Larsen.
Det var også en del af planen, at Trifork skulle dobbelt noteres, så de også blev noteret på den schweiziske børs Six Swiss Exchange. Men denne del planen er p.t. udskudt, da det ikke er muligt at lave sådan en notering på grund af schweizisk lovgivning.
- Vi arbejder fortsat på det, men vi aner ikke, hvornår det kan realiseres, slutter Jørn Larsen.
Trifork har tidligere været børsnoteret, men i 2014 blev selskabet afnoteret fra Københavns fondsbørs.