Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

TDC Net har 850 teknikerbiler, der dagligt kører 80.000 kilometer, svarende til to fulde gange omkring jorden. Målet er at reducere det med 25 procent inden 2025, blandt andet ved hjælp af langt mere avanceret automatiseret transportplanlægning. Foto: Peter Theglev.

Skyd genvej med data - og spar CO2

Intelligent software kan reducere firmakørsel markant, og det skal iværksættervirksomheden Qampo bevise i det nye projekt Greenforce. Imens vil The Link bevise, at innovation og iværksætteri kan sætte Aarhus på verdenskortet.

Det lyder ret simpelt; brug ressourcerne bedre, spar penge og gør samtidig noget godt for klimaet.

Men hvis det er så let, hvorfor gør alle det så ikke? Fordi det ofte er meget kompliceret at gøre noget mere enkelt.

Det ved de hos Qampo, der skal løse opgaven med en bedre planlægning for teknikerne hos TDC Net, som tilsammen dagligt kører et par ture rundt om jorden. Det lyder nemt, men faktum er, at hver dag sidder en planlægger i snit med 30 teknikere og 200-300 opgaver.

Antal forskellige kombinationer her er et 1-tal med 295 nuller efter. Til sammenligning er antallet sandkorn på jordoverfladen estimeret til et 1-tal med 18 nuller efter. 

Løsningen på den komplicerede planlægning skal nu findes i en ny software, der med kunstig intelligens får parret de rigtige teknikere med de rigtige opgaver.

Det samme ønske har de hos The Link, der gerne vil parre de rigtige iværksætter med de rigtige investorer og virksomheder. Kort sagt - de vil være limen, der binder hele økosystemet sammen og får Aarhus på verdenskortet, som et kraftcenter for iværksætteri og innovation.

Chefen for The Link, Mette Hoberg Tønnesen, ønsker Go' Mandag herunder og fortæller hvorfor.

På Erhvervsliv Aarhus vil vi også gerne parre virksomhederne, lederne og medarbejder, så de får ny inspiration, viden og idéer til hverdagen. Så hvis du brænder inde med noget resten af erhvervslivet i Aarhus kan lære noget af, så skriv til os.

Og hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev i indbakken, så tilmeld dig her.

God læselyst.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist

Intelligent logistik reducerer CO2 fra firmakørsel

- Vi er førende inden for design og udvikling af intelligente planlægningsløsninger inden for blandt andet sundhed, persontransport og lufthavne. Med afsæt i vores knowhow kigger vi ind i en unik mulighed for at designe og udvikle et banebrydende produkt til at udnytte de eksisterende ressourcer mere effektivt og skabe transparens i en ellers uoverskuelig logistisk problemstilling, siger Ali Khatam, medstifter af data- og softwarevirksomheden Qampo. Pressefoto.

INDSIGT: Logistik kan være en uoverskuelig nød at knække, men det er de godt på vej til i startup-selskabet Qampo, hvor de med særlig intelligent software både kan optimere logistikken og reducere udledning af CO2 fra firmakørsel.

I et nyt projekt skal teknikerne fra TDC Net lære at køre den korteste vej ud til kunderne, og samtidig få en mere effektiv opgaveløsning ved at bruge ressourcerne bedst.

Projektet hedder Greenforce og er et samarbejde mellem Qampo, DTU og TDC Net, og du kan læse mere om, hvordan det skal reducere 80.000 dagligt kørte kilometer med 25 procent lige her.

Vi skal være verdensmestre i innovation og iværksætteri

Mette Hoberg Tønnesen er director i The Link. Foto: Carsten Ingemann

GO' MANDAG: Kan Aarhus blive det næste Silicon Valley?

Ja, mener Mette Hoberg Tønnesen, som her giver sit bud på, hvordan vi får Aarhus på verdenskortet som en unik by, hvor innovation og iværksætteri er i højsædet.

Unity Studios bliver til Synergy XR

Synergy XR er stiftet af Mads Troelsgaard, CEO (tv.), Sune Wolff, teknologichef for og Thomas Fenger, udviklingschef. Foto: Kasper Hornbæk

NAVNE: Den prisvindende software-virksomhed Unity Studios skifter navn til Synergy XR. Dermed får virksomheden samme navn som deres produkt, og navneskiftet skal markere en ny retning for virksomheden.

Læs Linkedin opslaget her. 

Kongehuset støtter verdensmåls-kunst

- Hvis vi skal opnå den nødvendige effekt, skal vi alle gøre verdensmål til hverdagsmål. Vi matcher virksomheder og organisationer, der arbejder aktivt med et eller flere af målene, siger Mette Koudal og Helle Rysholt om deres ambitiøse projekt. Foto: Jørgen Høg

VERDENSMÅL: Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond donerer 200.000 kroner til projekt om at få de 17 verdensmål op som gavlmalerier i Aarhus.

Mette Koudal og Helle Rysholt har etableret foreningen Hart Unlimited, og den sigter mod at skabe 17 gavlmalerier i Aarhus, som hver især skal de illustrere et af FN’s 17 verdensmål.

- Kronprinseparrets opbakning betyder meget for os. Med Kongehusets bidrag håber vi at kunne vise erhvervslivet, at vi mener projektet seriøst, siger Mette Koudal.

Helle Rysholt forklarer, at der nu er skaffet en femtedel af den nødvendige kapital. Bidragsyderne er Aarhus Kommune, Per og Lis Aarsleffs Fond, Byggeselskabet Olav De Linde og Kronprinseparret. Målet er at skaffe fire mio. kroner i alt.

Læs historien her.