Kvinden bag rooftoppen fik byens hæder
En 2000 kvadratmeter stor tagterrasse lige midt i byen er på få år blevet et nyt vartegn for Aarhus og et mødested for aarhusianerne.
Det handler selvfølgelig om succesen Salling Rooftop, som i runde tal har trukket én mio. gæster op over byens tage om året siden åbningen i 2017. Og fredag aften fik frontkvinden bag idéen, Marianne Bedsted, direktør for Sallings stormagasiner og senior vice president i Salling Group, sin fortjente hæder foran 150 feststemte gæster i Turbinehallen.
Erhvervsliv Aarhus var med til bords, da Marianne Bedsted modtog Erhverv Aarhus Prisen 2021 som den 18. i rækken - og blot den anden kvinde. Topchefen får hæderen for hendes og Salling Aarhus' betydning for byens udvikling gennem mange år - og ikke kun rooftoppen, forståes.
Marianne Bedsted var imidlertid ikke ene om at se nye kommercielle muligheder for fire år siden. Det samme gjorde Karsten Lumbye Jensen, da han rykkede ind hos Aarhus Vand, og her har en ny verden af vand-viden åbenbaret sig for innovationschefen.
Aarhus Vand går blandt andet forrest i forsyningsbranchen med etableringen af nye selskaber sammen med private virksomheder. Det styrker en i forvejen lokal styrkeposition, og det kan du læse mere om, når Karsten Lumbye Jensen sender inspirationen videre og ønsker 'Go' mandag' til byens erhvervsliv.
Til lykke til Marianne Bedsted, god mandag - og god fodboldkamp i aften.
Tak fordi du læser med.
Salling-topchef belønnet med Erhverv Aarhus Prisen 2021
NAVNE: - Jeg ser Erhverv Aarhus Prisen som mere end en personlig pris – det er også en anerkendelse af det unikke samarbejde, der binder erhvervsliv, kommune, uddannelse og forskning, fonde og kulturinstitutioner sammen.
- For det er i fællesskab, vi kan noget helt særligt i Aarhus. Derfor er jeg meget beæret over at modtage prisen og taknemmelig for, at mine kollegers indsats i Salling for at styrke byen langt fra går ubemærket hen, siger Marianne Bedsted, senior vice president i Salling Group.
Marianne Bedsted håber at kunne bruge prisen aktivt til fortsætte den gode udvikling, og så har hun nogle særlige ønsker for fremtidens Aarhus. Læs mere her.
Aarhus sælger vand-viden i Silicon Valley
GO' MANDAG: Vand og cleantech hører til blandt de absolutte styrkepositionerne i Aarhus.
Og styrken er så stor, at selv steder, der er kendt som de mest innovative i verden, efterspørger lokal viden om forsyning fra Aarhus. Det fortæller Karsten Lumbye Jensen, når han åbner i ny arbejdsuge ved at ønske 'Go' Mandag' til Aarhus i dagens nyhedsbrev.
Karsten Lumbye Jensen kom til Aarhus Vand som innovationschef for fire år siden. Han har tidligere rejst Silicon Valley tynd for at hente inspiration hjem, men nu er det i stedet ham, der er med til at levere værdifuld viden ud til San Francisco-selskaber og andre rundt i verden.
Han fortæller også, at Aarhus Vand netop indgået et 60/40 joint venture med ingeniørfirmaet Eiva om selskabet Zediment, som skal udvikle undersøiske undersøgelsesmetoder til vandforsyninger. Også her er Aarhus helt i front.
Du kan læse Karsten Lumbye Jensens Go' Mandag-hilsen her.
Miniputbank positionerer sig på positive renter
PODCAST: Den digitale bank Lunar, som Ken Villum Klausen stiftede i Aarhus i 2015, høster nye kunder ved at tilbyde positive renter, men bankens økonomi er samtidig under pres. Og det positive rentetilbud så overhovedet en god forretning for banken.
Det er et af emnerne i Avisen Danmarks ugentlige podcast, Erhvervsklubben, som du kan tilgå dér, hvor du normalt finder dine podcasts, og hvis du er Apple-bruger, er der adgang via linket her.
Indslaget, hvor avisens erhvervsredaktør Jens Bertelsen giver sit bud på, hvad der er op og ned for Lunar, kommer 21.30 minut inde i udsendelsen og varer otte minutter. Men du er selvfølgelig også velkommen til at lytte til hele den godt halv time lange podcast.
Bauhaus ramt af alvorligt hackerangreb
IT: Byggemarkedskæden Bauhaus, der har sit danske hovedkontor i Tilst, er i weekenden blevet ramt af, hvad der hører hjemme i kategorien af en virksomheds værste mareridt.
Her blev it-systemerne nemlig ramt af et alvorligt hackerangreb. En nærmere undersøgelse skal nu klarlægge årsagen og ikke mindst hackerangrebets omfang. Det oplyser Bauhaus i en pressemeddelelse.
Byggemarkederne åbner mandag trods angrebet, men Bauhaus opfordrer kunderne til at udvise stor tålmodighed i den kommende tid.
Hjælp os med at blive bedre for dig
SPØRGESKEMA: Vi lytter. Det er del af vores løfter til dig, der læser med, og vi hører fortsat gerne fra alle, der vil hjælpe os med at udvikle Erhvervsliv Aarhus og gøre vores nyhedsbreve endnu bedre.
Det gør du ved at besvare spørgeskemaet her. Det tager blot få minutter.