Annonce
Ifølge Marianne Bedsted selv, har hun aldrig bevidst planlagt sin karriere. I stedet har hun fokuseret på at gøre det godt, uanset hvor hun arbejdede, og så grebet de muligheder, der løbende har budt sig til. Pressefoto.
NAVNE

Marianne Bedsted hædret for sin indsats for byen

Direktøren for Salling modtager Erhverv Aarhus Prisen for sit engagement i byens udvikling, og hun vil fortsætte kampen med at gøre Aarhus til en attraktiv by.

ÆRESPRIS: De rosende ord ville ingen end tage fredag aften i Turbinehallen, da Marianne Bedsted blev kåret som vinder af Erhverv Aarhus Prisen 2021. Både direktør for Erhverv Aarhus, Marc Perera Christensen, bestyrelsesformand Terje Vammen og byens borgmester sendte store roser i retningen af prismodtageren.

- Jeg er oprigtigt glad og beæret over at modtage prisen. Jeg ligger mig ydmyg i rækken af mange prominente prismodtagere, så jeg er stolt over at blive valgt, lyder det fra Marianne Bedsted, der er senior vice president i Salling Group.

Marianne Bedsted har selv siddet med i bestyrelsen hos Erhverv Aarhus og været med til at vælge tidligere års prismodtagere. Alligevel kom det bag på hende, at hun nu skulle have æren.

- Jeg havde slet ikke tænkt på, at jeg kunne være i spil, men det giver mig helt sikkert energi og motivation til at fortsætte, fordi det viser, at det gør en forskel for byen, siger hun.

På toppen af byen

Hvad er det så, Marianne Bedsted skal fortsætte med, kan man spørge sig selv? En af hendes største og mest synlige ideer de seneste år er skabelsen af Salling Rooftop, der har været en overvældende succes.

- Det er blevet præcis, som jeg håbede. Det er blevet et mødested for hele byen, hvor du både kan nyde udsigten, men også blive fyldt op med kulturelle oplevelser. Og så samler det byens borgere i alle aldre, fortæller hun.

Marianne Bedsted

 • Født i 1967 og opvokset i Skive.
 • Bor på Frederiksbjerg med sin mand Claus og deres yngste barn ud af to.

Karriere:

 • 2006-2009: Hoteldirektør for Hotel Scandic Plaza Aarhus og Scandic Aarhus Vest.
 • 2009-2014: Administrerende direktør for Musikhuset Aarhus.
 • 2014:  Direktør (SVP) i Salling Group med ansvar for stormagasinerne i Aarhus og Aalborg, samt Starbucks og Carl's Jr.-restauranter.

Bestyrelsesposter:

 • 2006-2014: Bestyrelsesmedlem i Erhverv Aarhus.
 • 2014-2018: Bestyrelsesmedlem for Copenhagen Contemporary.
 • 2017-2019: Formand for Den Jyske Opera.
 • 2018- : Bestyrelsesmedlem i Musikkens Hus i Aalborg.
 • 2019- : Bestyrelsesformand for DR.

Den 54-årige direktør er også kendt for sit ønske om give noget til fællesskabet. I forlængelse af coronakrisen har hun som formand for ’Mere gang i Aarhus’-udvalget, arbejdet aktivt for at få gang i en midtby, der har været præget af nedlukninger.

- Jeg tror, det er lidt unikt for Aarhus, at vi på den måde stimler sammen. Vi er en storby, men ikke så stor, at vi ikke kan hjælpe hinanden. Og jeg håber, at jeg med denne pris også kan inspirere flere virksomheder til at gå med i fællesskabet.

- Det at man giver lidt ekstra tid udover sit eget arbejde og sin egen virksomhed, det kommer virkelige tifold igen, siger Marianne Bedsted.

En særlig hæder

Det er kun anden gang, at en kvinde kan tage statuetten med hjem. Første gang var i 2007, hvor søstrene bag Aarhus Charter, Ulla Stæt Andersen og Jette Rantala, fik prisen i fællesskab.

- Jeg er ikke optaget af køn, men jeg føler da en forpligtelse til at være en rollemodel, og det kan prisen måske være med til at segmentere. Der er ingen tvivl om, at der er brug for forskellige kompetencerne i erhvervslivet, og det er på den måde, at vi får en plus en til at give tre, siger Marianne Bedsted.

Begrundelsen

Bestyrelsesformand for Erhverv Aarhus, Terje Vammen: 

- Hotelgæster og koncertgængere er udskiftet med kunder i detailhandlen og to-go-kaffe i Salling Aarhus, men det er fortsat samme fokus på at skabe oplevelser og levere ekstraordinær service, som driver Marianne Bedsted.

- Salling Group, der har sin oprindelse i byen, er i dag Danmarks største dagligvarekoncern, og Marianne Bedsted er en nøglefigur for koncernens udvikling her i byen, hvor Salling Aarhus nyder godt af hendes visioner og evner, sagde Terje Vammen i sin motivationstale.

Tidligere prismodtagere:

 • 2020 – Brian Bech Nielsen, Rektor Aarhus Universitet
 • 2019 – Olav de Linde, Ejendomsselskabet Olav De Linde
 • 2018 – Hans O. Damgaard, Stibo A/S
 • 2017 – Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær, Schouw & Co.
 • 2016 – Ebbe Malte Iversen, Aarsleff
 • 2015 – Anders Byriel, Kvadrat
 • 2014 – Peder Tuborgh, Arla Foods
 • 2013 – Jens Kristian Gundersen, Unisense
 • 2012 – Ditlev Engel, Vestas Wind Systems A/S
 • 2011 – Henrik Lindberg, Lindberg A/S
 • 2010 – Michael Holm, Systematic A/S
 • 2009 – Flemming Besenbacher, Inano Aarhus Universitet
 • 2008 – Thomas Bloch Ravn, Den Gamle By
 • 2007 – Ulla Stæt Andersen og Jette Rantala, Århus Charter
 • 2006 – Peter Bohnsen, Unifeeder A/S
 • 2005 – Ole Lehrman Madsen, Alexandra Instituttet
 • 2004 – Erling Lindahl, bestyrelsesposter i Incuba, Østjysk Innovation, Forskerpark mv.

Når den nyslåede prismodtager ser fremad, så tror hun på, at smilets by er på den rette vej.

- Det er vildt så meget Aarhus er vækstet de seneste år på kultur og turisme, og vi skal fortsætte med at sætte barren højt. Jeg tror, det er vigtigt, at vi kommer tilbage på den internationale agenda her efter coronakrisen. Og det gør vi ved at gribe de muligheder, der byder sig, som da vi var kulturhovedstad eller vært for store sportsbegivenheder, slutter Marianne Bedsted.

Erhverv Aarhus Prisen gives til en person eller en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus.

Få overblik her
NYHEDSBREV

Gør noget nyt og skab mere vækst

LEDELSE

9 hurtige til Mie Krog: Jeg samler på mennesker

REKRUTTERING

Grib den nu, den satans vækst

OVERBLIK

Det bør du vide fra erhvervsugen i Aarhus

OVERBLIK

Det skal du også vide fra ugen, der snart er gået

NYHEDSBREV

Fik du læst? 5 gode historier - og vores 6 løfter til dig

NYHEDSBREV

Kåring: Aarhus er verdens næstbedste startup-by

Hvis du skal etablere en ny virksomhed, så er Aarhus et godt sted at gøre det. Faktisk er det et af de bedste steder i verden.

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Aarhus

RUNDT I AARHUS: I mange større virksomheder er opgaven med at passe og pleje bygninger og udearealet lagt i hænderne på et servicefirma, men ikke hos Novicell i Højbjerg.

INDSIGT

For Rosa Faizzad er omveje også rigtige

PORTRÆT: - Du har slet ikke spurgt mig, hvorfor jeg blev iværksætter? siger Rosa Faizzad, da vi er ved at afslutte interviewet.

OVERBLIK

Det skal du også vide fra ugen, der snart er gået

INDSIGT

Erhvervslivets ønskeliste er klar til kommunalvalget

NYHEDSBREV

Dét skal blive bedre i Aarhus

IVÆRKSÆTTERI

Aarhusiansk serie-iværksætter: Trump spændte ben for Airbnb-ultimatum

INDSIGT

International rekruttering handler om at sælge en samlet pakke

LEDELSE

9 hurtige til Esben Mols Kabell: - Jeg er altid på arbejde og aldrig på arbejde

BÆREDYGTIGHED

Du har ansvaret for den bæredygtige bundlinje

INDSIGT

Aarhus har fået et innovationscenter for økologisk landbrug