Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Rasmus Linnet har sammen med Inge Müller stiftet Delidrop i 2019. Privatfoto.

Det er aldrig for sent at jagte nye eventyr

Vi siger ofte, at det er nemmest at lære noget nyt som ung. For jo ældre vi bliver, jo mindre modige vil vi ofte være.

Det er derfor, at børn er så hurtige til at lære en ny sportsgren, og voksne er så langsomme. For vi voksne slår os mere, når vi falder, og frygten for faldet holder os derfor tilbage.

Men selvom man er rigtig voksen, skal man stadig kunne mærke sulten og jagte eventyret. Det kender Inge Müller fra sin egen krop.

Hun opgav det privilegerede liv som vice president i en global koncern og satte alt ind på drømmen om at blive selvstændig. Selvom hun var sidst i 40'erne med familie, firmabil og et sommerhus.

I denne uges sommerportræt kan du læse historien om, hvordan Inge Müller i stedet lyttede til sin mavefornemmelse og skabte sig et helt nyt og anderledes arbejdsliv som iværksætter midt i sin karriere.

Henover de næste uger bringer vi flere portrætter af interessante og inspirerende personligheder fra det aarhusianske erhvervsliv. Og fælles for dem alle er, at de har noget på hjertet, som andre kan lære af.

Inge Müllers historie handler om at have modet til at gøre op med status quo - hvis vi altså tør -  og at lykken er en flersidet størrelse.

Send derfor gerne nyhedsbrevet her rundt i netværket til andre, som du tænker kunne nyde at læse med - på kontoret eller en hængekøje i sommerlandet. Samtidig har de mulighed for at skrive sig op til næste nyhedsbrev fra Erhvervsliv Aarhus her. Tilmelding gælder også, når vi er tilbage i normal nyhedsbrevs-mode i august.

God sommer - og tak, fordi du læser med.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Inge Müller er co-founder i Delidrop, der holder til i Agro Food Park. Pressefoto

Inge Müller gik fra vice president til palle-pakker

De fleste bliver mere magelige med alderen, et godt stabilt job og den økonomiske tryghed er lykken for mange. Men ikke for Inge Müller, der smed det hele op i luften, da hun sagde sit job op som vice president i Lego og kastede sig ud i startup-verden.

Medstifteren af Delidrop savnede eventyr og opgav derfor sin høje stilling i Lego-koncernen for at starte forfra som iværksætter midt under en pandemi.

PORTRÆT: Der var engang en kvinde, som levede lykkeligt.

Hun havde et fantastisk job hos Lego-koncernen, hvor hun var vicepresident for Global Lean. Hver morgen, når hun kørte på arbejde i sin flotte BMW, var det med et smil på læben, når hun kiggede på de store legoklodser ude ved vejen.

Men lige pludselig skete der noget. Kvinden var ikke længere lykkelig for sit job, hun følte, ingen glæde ved BMW'en, og hun så slet ikke de store legoklodser ved hendes arbejdsplads, når hun kom forbi.

Hun savnede eventyret og kunne ikke længere mærke sulten for at yde sit bedste.

Kvinden, der hedder Inge Müller, tog en modig beslutning. Hun sagde sit gode job op og kastede sig ud på det dybe vand uden en klar plan.

- Jeg kan simpelthen ikke arbejde med noget, jeg ikke brænder for. Jeg havde haft 15 fantastiske år i Lego, men til sidst kunne jeg ikke længere se min egen indsats, og derfor skulle der ske noget. Man bliver hurtig gammel, hvis man kun går på arbejde for sin løn, siger Inge Müller.

Point of no return

Her begynder Inges rejse efter en ny passion i sit arbejdsliv.

Som hun selv beskriver det, skulle hun finde et job, hun ville gå gennem ild og vand for. Det stod hurtigt klart for hende, at hun skulle købe sin egen virksomhed, så hun kunne blive kvinde i eget hus.

- Jeg fandt et par gode cases, men hver gang jeg kom ned i banken, fik jeg at vide, at prisen for virksomhederne var for høj, så banken sagde nej. Så jeg tænkte, at jeg måske i stedet skulle begynde helt forfra, og så er det jo en startup, jeg skal ind i, fortæller Inge Müller.

Inge Müller

  • Uddannet markedsføringsøkonom med en HD i organisation.
  • Ansat 16 år i Lego koncernen, senest som VP for Global Lean.
  • Bestyrelsesmedlem for Carl Jensen og i Advisory boardet bag Hoppekids.
  • Medstifter af Delidrop med Rasmus Linnet og med titel af CCO.
  • 50 år, bosat i Vejle med sin mand og søn.

Inge Müller havde dog ikke et netværk i startup-miljøet, fordi hun kom fra en stor global virksomhed.

- Der var jeg ude at kysse nogle frøer for at sige det, som det er, griner Inge Müller.

Men Inge Müller blev heldigvis klogere og klogere. Hun havde, sideløbende med sin jagt på en startup, løbende søgt job i andre store virksomheder. Det var hendes plan b.

- Jeg var til en rigtig spændende samtale som vice president for indkøb, men da jeg kørte derfra, var jeg helt tung i kroppen. Jeg begyndte at spekulere over, hvad det var, jeg sagde farvel til i Lego? Hvordan bliver det her anderledes? Og så blev det helt tydeligt for mig, at der var ikke nogen plan b længere, siger hun.

Kortene på køkkenbordet

Inge Müller tog hjem til sin mand og lagde kortene på bordet. Hun var nødt til at følge drømmen om at have sit eget, og det betød, at de nok måtte sælge sommerhuset, og at han i øvrigt skulle forberede sig på, at hun ikke ville komme hjem med en løn i et godt stykke tid.

- Det, man fortryder i livet, er ofte ikke, det man gør, men det man ikke gør, og jeg kunne ikke gå i graven uden at have forsøgt det her, fortæller Inge Müller.


Imens jeg bakser med kasser og plastisk, ser jeg pludselige mig selv udefra: Her er en tidligere vice president, som nu er blevet palle-pakker. Og så griner jeg ellers højlydt.

Inge Müller, medstifter, Delidrop


Kort tid efter mødte hun Rasmus Linnet, som havde Delidrop. Inge Müller kom ind som medstifter, og hendes opgave var at hjælpe med at sælge produkterne inden for drikkevarer og snacks.

I første omgang gik Delidrop benhårdt efter at sælge til cafeer og restauranter, og det gik ganske fint dér i januar 2020. Men så kom corona.

Hjælp fra netværket

Fra 12. marts 2020 forsvandt hele kundegrundlaget for Delidrop, fordi alle cafeer og restauranter lukkede ned.

- Det var i virkeligheden her, at jeg har fået en af mine største læringer i forskellen mellem at være i en stor koncern og i en startup. Da jeg var i corporate, brugte jeg rigtig meget tid på at lede andre, men i en startup er selvledelse faktisk den disciplin, som du skal mestre, siger Inge Müller.

- Det har jeg ikke tidligere været ret god til, men når du er i en startup, er der ingen anden vej. Hvis ikke du kan lede sig selv, så lukker din virksomhed, fortæller hun.

Delidrop

  • Stiftet i 2019 af Rasmus Linnet og Inge Müller med en fælles ambition om at skubbe til fødevareinnovationen
  • Sælger primært snacks og drikkevarer fra danske iværksættere og mikroproducenter.
  • Modtog i 2021 en investering fra Innovationsfonden til at udvikle et digitalt værktøj, der med brug af kunstig intelligens kan spotte fødevaretrends.

For at redde forretningen besluttede Delidrop at sadle om og sælge direkte til forbrugerne i stedet for B2B. De to medstiftere kørte selv ud til kunderne i Aarhus og leverede deres produkter.

Men så kom der hjælp fra netværket.

Delidrop fik blandt andet lavet en aftale med Novicell om at få hjælp til den digitale markedsføring, men da pengene var små i Delidrop, lavede de en aftale om, at de i stedet leverede gavekurve til nogle af medarbejderne hos Novicell.

- Det er bare sådan, at vand finder vej. Og pludselig var der nogle af medarbejderne fra Novicell, der postede billeder af vores produkter på Linkedin. Det var der en anden stor virksomhed fra Aarhus, der så, og så leverede vi gavekurve til dem. Og det betød, at vi begyndte at gå mere målrettet efter at sælge til virksomhederne, lyder det fra Inge Müller.

Ringen er sluttet

Delidrop fejrede to års fødselsdag i januar og har allerede været en del igennem. Og Inge Müller har igen fundet den ægte glæde ved at møde ind på arbejde hver dag.

- Jeg kommer fra en perfektionistisk verden, men når man er en lille virksomhed, må man løse opgaverne selv. Det betyder også, at jeg nogle gange ikke kan levere 100 procent, fordi jeg ikke kan være god til alt, men må nøjes med 60 procent. Og kan jeg så leve med det? Ja, det kan jeg, fordi jeg yder alt, hvad jeg har, fortæller Inge Müller.

Særligt en episode fra det seneste år blev et tydeligt billede for hende på, at hun nu er et andet sted, men at hun igen lever lykkeligt.

- Jeg var i gang med at pakke en palle til Skagen Food, som vi havde fået ind som kunde. Og imens jeg bakser med kasser og plastisk, ser jeg pludselige mig selv udefra: Her er en tidligere vice president, som nu er blevet palle-pakker. Og så griner jeg ellers højlydt.

- For det kan godt være, det var en simpel opgave, men for mig var det, lige der, bare sjovt, slutter Inge Müller.