Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Ditur fik for alvor deres slået sit navn fast i den brede offentlighed, efter de to stiftere Mikkel (tv) og Kasper Dissing medvirkede i tv-programmet Løvens Hule i januar 2020. Foto: Carsten Andersen

Brug dit netværk - men sorter i de gode råd

De unge stiftere af Ditur træffer konservative beslutninger, men de skal indimellem turde satse mere - og det er en læring, de tager med fra deres netværk.

Gode råd er dyre, siger man.

Men i virkeligheden er de gode råd i mange tilfælde gratis. Til gengæld er det op til dig selv at finde ud af, om du kan bruge det råd, du får.

Lyt til 100 procent af de råd, du får - og brug én procent. Det har været et af de bedste råd, de to unge iværksættere, Kasper og Mikkel Dissing, har fået i deres søgen på hele tiden at udvikle deres virksomhed.

De har gjort sig umage med at jagte fejlene fra deres netværk. Spurgt ind til, hvornår det gik galt, eller hvordan det gik galt.

For succeshistorierne skal nok komme på forsiden, men det er de andres fejl, som tvillingerne kan lære noget af, når de selv skal udvikle online-shoppen Ditur.

Hvis du vil have et godt råd herfra, så skal du læse videre, for så du får et blik ind bag murene hos de to stiftere og mere at vide om, hvordan det er at gå fra at være uerfarne 21-årige til at lede en virksomhed med 60 medarbejdere og stadig være ung.

Et andet godt råd er, at du skal blive fast abonnent på vores nyhedsbrev - hvis du ikke allerede er det - og få indsigt i byens erhvervsliv direkte i din indbakke. Det kræver blot, at du tilmelder dig her.

Du må også meget gerne hjælpe os med at sprede nyhedsbrevet fra Erhvervsliv Aarhus til andre i dit netværk. Vi bliver glade hver gang, det sker.

Tak fordi du læser med - og rigtig god weekend.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist

Unge iværksættere jagter andres fiaskoer

Mikkel Dissing (tv.) og Kasper Dissing stiftede Ditur som 21-årige - her syv år senere tæller virksomheden 60 ansatte. Pressefoto

INDSIGT: De fleste mennesker har på et tidspunkt ønsket sig at kunne være to steder på en gang.

De samme mennesker har ærgret sig over, at det ikke kunne lade sig gøre. For tænk sig, hvis du nu havde en dobbeltgænger, der lige kunne træde til, når tiden blev lidt knap.

Det har Kasper Dissing, der er medejer og stifter af Ditur. Så da han blev forhindret til en interviewaftale med Erhvervsliv Aarhus, sendte han sin dobbeltgænger Mikkel som standin.

Men Mikkel er ikke en hvilken som helst dobbeltgænger, han er tvillingebror til Kasper og ligeledes medejer og stifter af Ditur.

De to brødre kan ikke løbe fra slægtskabet, og som så mange andre søskende løber de heller ikke fra konflikterne - særligt ikke dem, de tager med hinanden. For detaljerne er væsentlige for de to stiftere og dem giver de ikke køb på - slet ikke over for hinanden.

De er heller ikke blege for at indrømme deres fælles begrænsninger. Når man stifter en virksomhed som 21-årig, er det begrænset, hvilken erhvervserfaring man har med i bagagen, og derfor har et stærkt netværk været vigtigt for tvillingerne at læne sig op ad.

- Hvis du skal lære af dit netværk, skal du jagte fejlene og ikke succeshistorierne. For det er dem, du kan lære noget af, fortæller Mikkel Dissing.

Læs hele artiklen her.

Studerende vinder DM i entreprenørskab

Bag Swap Cup står tre internationale studerende, slovakiske Klaudia Kovacova, Jakub Biben og østrigske Franziska Reiss, der læser professionsbachelor i innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus. Foto: Erhvervsakademi Aarhus

VINDERE: En bæredygtig plastkop, der kan erstatte engangspapkrus på festivaler og i kaffebar-kæder, blev torsdag 27. maj kåret som årets bedste idé i kategorien Green Tech ved DM i Entreprenørskab for studerende i København.

Bag 'Swap Cup' står de tre internationale studerende, Klaudia Kovacova, Jakub Biben - begge fra Slovakiet - og østrigske Franziska Reiss, der alle læser professionsbachelor i innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus.

De tre unge prismodtagere har en ambition om at gøre verden grønnere og har opfundet en genanvendelig plastkop samt et retur- og pantsystem. Konceptet bliver i øjeblikket testet på fire aarhusianske cafeer, inden det skal ud i større skala.

Lektor Gitte Buje blev samtidig hædret som årets bedste underviser 'Educator Of The Year Award 2021'. Den 60-årige lektor har undervist på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship ved Erhvervsakademi Aarhus siden 2014 og arbejdede før det blandt andet som innovationschef hos Arla.

Læs pressemeddelelsen her.

Dekan tager roret i Lægemiddelstyrelsen

Lars Bo Nielsen, professor og dekan ved Health, Aarhus Universitet siden 2017 følger efter Thomas Senderowich som direktør i Lægemiddelstyrelsen. Foto: Lars Kruse/AU

NAVNE: Den 56-årige universitetsprofessor Lars Bo Nielsen bliver ny direktør for Lægemiddelstyrelsen, der hører under Sundhedsministeriet.

Lars Bo Nielsen har siden 2017 været dekan ved fakultetet Health på Aarhus Universitet. Han er uddannet læge, Ph, D. og dr.med. fra Købehavns Universitet samt speciallæge i klinisk biokemi.

Universitetsprofessoren tiltræder sit nye job til august og afløser Thomas Senderowich, som i marts sagde stillingen op for jobbet som Senior Vice President i Novo Nordisk.

Læs pressemeddelelsen her.

IT-komet i stormløb mod børsen

Jørn Larsen beholder efter børsnoteringen 20 procent af aktierne i Trifork, som han selv grundlagde i Aarhus for 25 år siden. Foto: Trifork

BØRS: Tirsdag 1. juni ringer børsklokken for Trifork på Nasdaq i København. Det sker efter it-virksomheden har lukket tegningsperioden før tid på grund af stor efterspørgsel.

Den oprindelige dato for comebacket på børsen var fredag 4. juni, men den er altså nu rykket nogle dage frem. Det skriver Computerworld.

Aktier til 150 kroner per styk og for en samlet værdi på 1,23 mia. kroner er revet væk, og børsnoteringen vil værdisætte selskabet, der er grundlagt i Aarhus af Jørn Larsen i 1996, til tre mia. kroner. Stifteren beholder selv omkring 20 procent af aktierne og fortsætter som største aktionær.

Forud for det officielle handels-startskud på tirsdag, steg kursen 15 procent allerede i løbet af den første time, hvor det var muligt at tegne midlertidige købscertifikater for aktien torsdag formiddag.

Triforks hovedkontor er i dag placeret i Schweiz, men it-virksomheden, der står bag udviklingen af blandt andet Mobilepay og NemID, beskæftiger fortsat omtrent 200 ansatte på flere lokationer i Aarhus. Det svarer til hver fjerde medarbejder samlet set.

Lind lukker linket til livsværk

Henrik Lind lagde yderligere til sin formue, da han i 2020 solgte Molslinjen til EQT via sit investeringsselskab, Lind Invest. Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

NAVNE: Det er godt og vel to år siden, Henrik Lind solgte sit livsværk, energihandelsselskabet Danske Commodities, til den norske Equinor-koncern i en handel for op mod tre mia. kroner.

Aftalen fra februar 2019 lød, at stifteren ville fortsætte i virksomheden som en del af ledelsen i minimum 12 måneder. De er for længst gået, og nu er Henrik Lind trådt endeligt ud af Danske Commodities ved at forlade sin plads i bestyrelsen. Det skriver Finans.

Dermed er døren til både bestyrelseslokalet og livsværket lukket. Udover Henrik Lind har Jens Økland og Peter Lorens Ravn ligeledes forladt bestyrelsen, mens årets EY Entrepreneur of The Year 2020, Knud Erik Andersen fra European Energy og Olav Kolbeinstveit fra moderselskabet Equinor er nye bestyrelsesmedlemmer hos DC.