Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Et nyt flyselskab landede forleden i Aarhus Airport. Der er samtidig tale om svenske Braathens Regional Airlines (BRA) internationale debut. Pressefoto

Tænk småt og hurtigt

Et svensk flyselskab lander i Aarhus Airport med en norsk rigmand ombord, klimapartnerskabet for forsvarsindustrien får en lokal formand, og så bliver en ny uge i Aarhus hilst velkommen med opfordringen om, at vi bliver bedre til at tænke småt og hurtigt i stedet for stort og dyrt.

Tænk stort. Start småt.

Du har helt sikkert hørt mantraet før - anvendt i forbindelse med digitalisering, ledelse eller marketing. Og nogle gange med tilføjelsen: 'Reager hurtigt'.

Men at tænke stort rimer i større organisationer ofte på dyre løsninger. Tænk bare på kostbare it-projekter. Og det koster ikke bare på bundlinjen, men også i forhold til virksomhedens agilitet.

Derfor lyder budskabet fra Toke Lund - CEO i softwarevirksomheden Enterspeed og tidligere digital chef hos Novicell og Dansk Supermarked, før det blev til Salling Group - at vi tager ved lære af et år, hvor vi har været tvunget til forandringer, og først og fremmest tænker småt og hurtigt. Det får vi nemlig også brug for i fremtiden.

I Aarhus Airport tænker de også stort. Lufthavnen er så småt begyndt rejsen mod målet om at tredoble af passagertallet fra en halv million i 2019 - post-corona - til halvanden million gæster i 2027.

Derfor er der tale om en milepæl, når direktør Nicolai Krøyer snart kan onboarde en norsk rigmands svenske flyselskab og flere nye ruter i den lokale lufthavn. Men hvad betyder det i det store billede og i kampen om at vinde luftrum fra konkurrenterne - især i Billund? Det har vi spurgt analytiker og luftfartsekspert, Jacob Pedersen fra Sydbank, om.

Og så runder vi også selv en mindre milepæl med dagens nyhedsbrev fra Erhvervsliv Aarhus. I dag er det nemlig præcis en måned siden, at vi sendte den første mail afsted med ønsket om at bringe gode kræfter sammen for at styrke muligheden for udvikling og vækst lokalt.

Hvordan er det så gået, har du måske lyst til at spørge? Ja, status herfra er, at det er blevet til i alt 10 nyhedsbreve - det, du læser lige nu er nummer 11 i rækken - og i hver udgave forsøger vi at give både overblik og indsigt i byens erhvervsliv.

Fra virksomhed til virksomhed. Om virksomheder. For virksomheder.

Men vi vil også meget gerne spørge dig, der læser med, hvad du synes, og hvordan vi kan blive endnu bedre. Det kan være både stort og småt.

Derfor er du altid velkomme til at kontakte os. Ligesom vi vil gøre det samme, fordi din mening er vigtig.

Tak fordi du læser med - og del gerne nyhedsbrevet, så vi - ligesom den lokale lufthavn - kan få endnu flere med ombord.

Billede af Henrik Skov Anhøj
Billede af skribentens underskrift Henrik Skov Anhøj Redaktør

Tilpasningsevnen er vores vindergen

Toke Lund er partner og CEO i software-virksomheden Enterspeed, der holder til hos Novicell. Her er Toke Lund tidligere direktør for International, Ecommerce og digital strategi. Pressefoto

GO' MANDAG: De seneste 15 måneder har om nogen lært os tilpasningens kunst. Det har været en simpel nødvendighed i mødet med en ny foranderlig hverdag.

Derfor er det også nu, vi skal vise, at Charles Darwin havde ret, da evolutionsteoretikeren formulerede sit så berømte citat om, at det hverken er den stærkeste eller mest intelligente, der overlever, men derimod den, der formår at tilpasse sig forandringerne.

Og ifølge Toke Lund, partner og CEO i Enterspeed, gør vi det bedst ved at tænke småt og hurtigt. Læs Toke Lunds Go' mandag-hilsen her

Svensk landing er en sejr for Aarhus Airport

Svenske BRA med Per G. Braathen i spidsen skal hjælpe med Aarhus Airport med at udfordre lufthavnen i Billund og sætter i første omgang Gøteborg, Stockholm og Scandinavian Mountains Airport på afgangstavlen. Pressefoto

ANALYSE: Jacob Pedersen, aktieanalytiker og ekspert i luftfart hos Sydbank, kalder det en sejr for Aarhus Airport, at det lykkes at lande flyselskabet BRA alias Braathens Regional Airlines.

Der er tale om Sveriges næststørste indenrigs-selskab, som efter sommeren vil lancere flere internationale ruter fra den lokale lufthavn. Dermed bliver det svenske selskab, der er ejet af den norske rigmand Per G. Braathen, en del af lufthavnens rejse mod de kommende års ambitiøse vækstmål.

Men ifølge Jacob Pedersen skal der meget mere end et nyt selskab og tre nye destinationer til at tage konkurrencen op med eksempelvis Billund Airport. Det kan du læse mere om her.

Systematic-chef i spidsen for klimapartnerskab

Michael Holm grundlagde Systematic i Aarhus i 1985. Foto: Ida Guldbæk Andersen/Ritzau Scanpix

NAVNE: Det 14. klimapartnerskab er netop nedsat af regeringen - denne gang med fokus på forsvarsområdet - med Systematic-direktør Michael Holm udpeget som formand for det nye partnerskab, der skal aflevere sine anbefalinger til Grønt Erhvervsforum i foråret 2022.

- Udviklingen af nye grønne løsninger til forsvarsområdet er afgørende for, at vi også i fremtiden kan være med helt fremme, når opgaverne skal løses. Jeg ser derfor frem til, at Michael Holm bliver formand for klimapartnerskabet, siger forsvarsminister Trine Bramsen i en pressemeddelelse.

Systematic skaber avancerede softwaresystemer og er med mere end 1000 ansatte i 11 lande en af Danmarks største leverandører til forsvarsindustrien. Michael Holm sidder desuden i bestyrelsen for både Dansk Industri samt Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark, FAD.

- Når det gælder grøn omstilling, så har Danmark unikke kompetencer i industrien, som skal bringes i spil. Derfor er der behov for at række bredt ud, så vi kan forene civil grøn teknologi med forsvarsindustriens kompetencer til gavn for forsvarets operationer og virke, siger en glad og stolt Michael Holm.

The Link har bestyrelsen på plads

Bestyrelsen bag the Link er nu officiel og har haft deres første møde. Pressefoto

NETVÆRK: The Link er erhvervslivets nye svar på en datingplatform, der har til opgave at opbygge et økosystem for entreprenørskab i Midtjylland.

Det handler om at samle regionale styrkepositioner som fødevarer, cleantech og sundhed og at agere bindeled i feltet mellem erhvervsliv, forskning og innovation. Og nu har The Link fået sin bestyrelse på plads.

Brian Bech Nielsen, rektor på Aarhus Universitet, er formand, mens bestyrelsen derudover består af Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør, Aarhus Universitet, Mai Louise Agerskov, administrerende direktør, Incuba, Mads Rydahl, tech-entrepreneur og stifter af Unsilo, Henrik Ørskov Pedersen, Vice President, Head of Technology Innovation, Grundfos, Karen Skjerbæk Jørgensen, Vice President, Digital Health, Trifork, Kim Kofod Hansen, udviklingsdirektør, Region Midtjylland, Niels Højberg, stadsdirektør, Aarhus Kommune og Mette Hoberg Tønnesen, direktør, The Link.

Kendt fiskerestaurant flytter ind hos hotelkæde

Åbningen af Skagen Fiskerestaurant som en del af Hotel Guldsmeden i Guldsmedegade er endnu ikke annonceret. I første omgang får kædens Hotel Babette i København fiskerestauranten indenfor. Arkivfoto: Axel Schütt

NYHED: Den aarhusianske hotelkæde Guldsmeden Hotels indleder et nyt samarbejde med Skagen Fiskerestaurant. Samtidig træder Elias Grøftholdt Tychsen, administrerende direktør i det ligeledes aarhusianske pizzakoncept Ild.pizza, ind i ejerkredsen bag fiskerestauranten.

I første omgang åbner en ny fiskerestaurant i denne uge på Hotel Babette Guldsmeden nær Esplanaden i København, mens Elias Grøftholdt Tychsen ser frem til at etablere af fire-fem nye Skagen-restauranter på Guldsmedens danske hoteller. Det fortæller han til finans.dk uden at sætte tid og sted på de næste åbninger.

Ægteparret Sandra og Marc Weinert åbnede deres første hotel i Guldsmedegade - deraf navnet - i Aarhus i 1999, og kæden tæller i dag 11 hoteller - ét i Aarhus, fem i København, samt i Island, Norge, Tyskland, Sydfrankrig og på Bali.