Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Kan man møde sig i ihjel? Ja, siger en ekspert, der til gengæld kvitterer med gode råd til at undgå de ineffektive møder. 

Vi redder din mødedag

Selvom vi bruger rigtig meget arbejdstid på møder, så taler vi for lidt om kvaliteten af de møder, vi deltager i og glemmer at kigge lige så kritisk på mødetid som arbejdstid.

Møder, møder, møder... Det er en arbejdsopgave, alle elsker at hade, men samtidig kan vi jo heller ikke få nok.

For der er prestige i møder - særligt, hvis du har mange af dem. Er du leder på højt niveau, er mange møder med til at segmentere, hvor vigtig du er for organisationen.

Derfor gælder det om at have kalenderen fuld. Det indikerer, at du er svær at få en aftale med og understreger din betydning.

Men når nu tid er penge, hvorfor bruger vi så uendelig meget tid på møder? Er det netop ikke spild af penge?

JO, lyder det fra en ekspert i mødekultur. Så hvis du vil spare både tid i din hverdag og penge for din virksomhed, bør du læse med, når Wenche Strømsnes giver fem gode råd til at vokse bundlinjen med mere effektive møder.

Efter et år, hvor det ene onlinemøde har afløst det næste, og hvor det fysiske møde nu er på vej tilbage, er de gode råd ekstra vigtige, fordi mange møder sætter hjernen på overarbejde. Derfor vil Arla nu arbejde aktivt med pauser mellem møderne, både de digitale og de fysiske.

Og er du fortsat hensat til virtuelle møder, så er det måske en ide at tilføje en ny dimension via din egen avatar. Det kan for eksempel Unity Studios hjælpe dig med.

Hvis du kan lide, hvad du læser og tænker, at det kan have værdi for andre i dit netværk, så del  nyhedsbrevet med dem, så vi får inspirationen endnu længere ud. Eller giv dem det gode råd at tilmelde sig nyhedsbrevet her.

God læselyst - og tak, fordi du deler.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist

Dårlige møder stjæler din tid

Wenche Strømsnes vil gøre op med dårlig mødekultur, og i BetterMettings hjælper hun virksomheder med at skabe nye gode vaner omkring møder. Foto: Kim Haugaard

MØDEKULTUR: 12 timer om ugen bruger den gennemsnitlige leder på interne møder ifølge en undersøgelse. Det er halvanden arbejdsdag - om ugen.

At det samtidig kan være drænende for energien med mange møder i streg, kan de fleste nok nikke genkendende til. Alligevel elsker mange møder, fordi de er med til at skabe struktur i dagligdagen, fortæller Wenche Strømsnes, ekspert i mødekultur.

Hun peger på, at det store problem i stedet er, at der mangler struktur omkring møderne. Og her giver hun derfor fem gode råd til at skabe mere effektive møder og undgå spildtid.

Arla er færdig med den endeløse møderække

Mejerikoncernen skærer nu fem til ti minutter af alle møder, for at sikre medarbejderne nogle små pauser i løbet af dagen. Pressefoto.

MØDEPAUSER: Der skal være mulighed for at trække vejret mellem møderne på en almindelig arbejdsdag, eller drikke en kop kaffe hos Arla.

Derfor indfører den globale mejerigigant et nyt regelsæt, der skal sikre pauser mellem alle møder. Læs mere her om det nye tiltag.

I fremtiden møder du op som avatar

Unity Studios tilbyder virtual reality løsninger til erhvervslivet, så for eksempel virksomheder, der arbejder over store afstande, nu kan få følelsen af at mødes fysisk, når de samles til et møde med hver deres avatar. Pressefoto.

FREMTIDSMØDE: Hvis du også er grund-træt af videomøder, hvor det er svært at gennemskue deltagerne på skærmen, så er det måske værd at overveje, om virtual reality er en mulighed?

Med SynergyXR møder alle deltagere op i det samme virtuelle rum i form af hver sin avatar, og pludselig er de sammen uden at være fysisk tilstede. De kan bevæge her omkring i rummet og hive alle de effekter, der har brug for, med ind i mødet.

Unity Studios har deres bud klar på fremtidens møde. Det kan du læse mere om her. 

Vækstfonden sætter gang i startup-podcast

Vækstfondens nye lydguide til iværksætteri bærer titlen 'Sæt i gang'. De første afsnit er netop udkommet. Illustration: Vækstfonden

PODCAST: Og apropos Unity Studios er software-virksomheden på Silkeborgvej blandt casene i en ny podcast med gode råd og vejledning i iværksætteri, som Vækstfonden lancerer.

De første afsnit er netop udkommet - torsdag 3. juni - og resten af serien følger de kommende torsdage. De i alt fem episoder har overskrifterne: 1. Sådan bliver du iværksætter, 2. Sådan finansierer du din virksomhed, 3. Sådan laver du det gode pitch, 4. Sådan sammensætter du det gode team (det er her, Unity Studios er med) og 5. Sådan etablerer du en bestyrelse.

Lyt med her.

Fra vandet, til luften og i bestyrelsen

Nicolai Krøyer er tre måneder inde i jobbet som administrerende direktør i Aarhus Airport. Han tiltrådte den nye stilling 1. marts. Foto: Anne Kring

NAVNE: Først på foråret skiftede Nicolai Krøyer titlen som kommerciel chef for Aarhus Havn ud med jobbet som administrerende direktør i Aarhus Airport, og nu er lufthavns-direktøren et af fire nye medlemmer, der får sæde i bestyrelsen for Aarhus Transport Group.

På transportgruppens generalforsamling forleden blev det også til en ny bestyrelsespost for Jan Breinholt, Supply Chain Executive, Stark A/S, Steen Osorio (kasserer), Managing Director, Samskip A/S og Palle Jensen, Site Manager, AAK.

Bestyrelsen består i øvrigt af Henrik Kleis (formand), advokat/partner, DLA Piper, Peter Sørensen (næstformand), salgsdirektør, Danske Fragtmænd A/S, Henrik Munch Jensen, økonomichef, Aarhus Havn, Jan Dam Poulsen, direktør, Blue Water Shipping A/S, Jess Abildskou, ejer og adm. direktør, Abildskou A/S samt Henrik Flugt, terminalchef, Danske Fragtmænd A/S.

Basket-bjørne scorer storsponsor i byggebranchen

Bakken Bears nummer fire, Adama Darboe, var forbi JCN Bolig, da det nye sponsorat blev præsenteret. Pressefoto.

SPONSORAT: Fra bestyrelsen og videre til basketballbanen, hvor Bakken Bears næste sæson får ny hovedsponsor i JNC Bolig, der er specialiseret i boligbyggeri til BtB markedet.

Bakken Bears er netop kåret som danske mestre for femte gang i træk og vinder af klubbens 19. danske mesterskab. Værdien af hovedsponsoratet er ikke oplyst, men der er ifølge JCN Bolig tale om et 'topsponsorat i den danske sportsverden' og det største i virksomhedens historie.  

Se video fra præsentationen af sponsoraftalen her.

Europæisk gigant vokser via opkøb

Loxam overtager Aarhus-virksomheden JM Lufttryk med i alt ni jyske afdelinger. Fra venstre er det Gerard Deprez, President Loxam Group, Christian Samuelsen, JM Lufttryk, Carsten Hoeck, adm. direktør, Loxam Danmark, Peter Madsen, JM Lufttryk, og Frederik Studier, JM Lufttryk. Pressefoto.

OPKØB: Europas største udlejer af maskiner og materiel styrker sin position i Danmark med opkøb af JM Trykluft, der har sit hovedkontor i Aarhus. Det meddeler Loxam i en pressemeddelelse.

Dermed slutter JM Tryklufts ni jyske afdelinger og cirka 70 medarbejdere sig til Loxam-familiens nu 37 afdelinger med samlet 330 ansatte og bliver en del af Danmarks største materieludlejningsselskab. Koncernen beskæftiger i alt knap 11.000 medarbejdere i 30 lande.

Rekordår for regntøjs-producent

Corona-situationen har fået os til at søge udendørs i al slags vejr, og det mærker man hos Rains, der har haft et rekordår. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

REGNSKAB: Rains laver vandtæt modetøj, men det er ikke kun tekstilerne, der holder vand. Det samme gør regnskabet for 2020.

Det viser nemlig et resultat før skat på knap 41 mio. kroner mod 26 mio. kroner året før. Det ordinære resultat voksede med 54 procent, og selskabet melder om en markant fremgang i omsætningen i 2020.

Under coronakrisen er ikke mindst salg af beklædning til aktivt udendørs liv steget, lyder meldingen fra modebranchen. Det skriver finans.