Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Henry Ford i den første automobil Ford A fra 1903 - alternativet til en hurtigere hest. Foto: Ukendt/Ritzau Scanpix

Kender du typen, der beder Henry Ford om en hurtigere hest?

Hvad vil der ske, hvis vi stopper med at bede om det, vi kender, når vi konsulterer en ekspert? Hvordan skal oplevelsesøkonomien i Aarhus komme tilbage på sporet? Og hvem er Vækstfondens nye direktør i Aarhus? Få svarene - og mere til - i nyhedsbrevet fra Erhvervsliv Aarhus.

Kender du det at cirkle rundt i bilen i midtbyen for at finde en ledig parkeringsplads?

Og du er ikke alene om at ønske dig flere P-pladser. Efterspørgslen på nogle få tomme kantstens-kvadratmeter er sædvanligvis større end udbuddet.

De er i høj kurs. Det samme er prisen for lidt asfalt-leje. Imens nærmer klokken sig det mødetidspunkt, du har hos lægen, hvor du skal have konsulteret din seneste skavank.

Du har selvfølgelig været en tur forbi netdoktoren først. Kender du det? Altså bare lige sådan for at kunne tale med og byde ind med din egen diagnose, hvis nu den praktiserende mand eller kvinde, der har afsat 10 minutter til dig i lægehuset, ikke ved første øjekant kan se, hvad der er galt.

Tilbage på jobbet og den sikre parkeringsplads, du dagligt frekventerer, er første opgave på to do-listen et opkald til konsulenten, som skal hjælpe virksomheden med de næste digitale skridt.

Og kender du det, at du - selvfølgelig - har en fast antagelse om præcis, hvad der er brug for. Det gør Helle Jensen, der er ekspert i oplevelsesdesign, udvikling og adfærd i det digitale bureau Valtech med flere end 45 kontorer i 17 lande - heriblandt på Åboulevarden i Aarhus.

Valtech arbejder for globale brands fra Levi's til internationale kosmetik-mærker som L'Oreal og MAC, flyselskaber som SAS, Lufthansa samt Easyjet, og hvis bilen er en BMW, Audi, VW eller Toyota, så har Helle Jensen og kollegerne også været inde over.

Men trods et visitkort med titlen Experience Director er Helle Jensen vant til, at kunderne spørger efter det, som de kender i stedet for at lade hende og andre eksperter spille ud først.

Er du også én af dem, der ville have bedt Henry Ford om en hurtigere hest? Og kan du genkende dig selv bare en lille smule i de tre indledende eksempler - jagten på en parkeringsplads, lægebesøget eller opkaldet til konsulenten - så vil jeg anbefale dig at læse med, når Helle Jensen herunder ønsker 'Go' mandag' til Aarhus og løfter lidt af sløret for, hvad det kan blive til, hvis vi ikke altid beder om det, vi allerede ved, men tør lade én udefra kigge ind i forretningen og give sin mening til kende.

For det er jo, når vi lader os konsultere af det ukendte og fremmede, at vi får mulighed for at udvide vores horisont, og - hvem ved? - måske ender vi ud med en løsning, der er endnu bedre, end hvad vi selv kunne komme op med.

Kender du det?

På Erhvervsliv Aarhus tror vi på, at netop inspiration og indsigt kan være med til at udvide horisonter og styrke udviklingen lokalt. Det er det, vi er sat i verden for, og hvis du bliver inspireret af Helle Jensen og andre, som du møder på vores vej, så hjælp os med at dele nyhedsbrevet her, så endnu flere får muligheden for at blive klogere på sig selv og andre.

God fornøjelse - og tak, fordi du læser med.

Billede af Henrik Skov Anhøj
Billede af skribentens underskrift Henrik Skov Anhøj Redaktør

Jeg skal bare lige have et redesign og en mega hurtig hest...

Helle Jensen bærer titlen Experience Director, Digital Platforms hos Valtech på Åboulevarden i Aarhus, hvor hun arbejder med user experience, udvikling og adfærd for globale brands. Pressefoto

GO' MANDAG: Noget af det, jeg siger allermest i mit arbejde med digitale oplevelser, er nok “folk beder om det, de kender”.

Du kender nok også det koncept fra det temmeligt skambrugte citat: “Hvis Henry Ford havde spurgt folk, hvad de ville have, havde de bedt om hurtigere heste”.

Og når folk siger det højt, så smager det altid lidt af, at de mener, at de selv lige har genopfundet den dybe tallerken, og at “andre folk” ikke rigtigt har forstået det endnu. Men hvad betyder det egentlig?

Det betyder ikke, modsat populær tolkning, at du har ret og er revolutionerende, selvom få er med på, hvad du laver. Det betyder heller ikke, at du har knækket koden til den evige sandhed før alle andre.

Det betyder, at vi alle sammen er mennesker i en virkelighed, som vi beskriver så godt, vi kan med de ord og begreber, vi nu engang har. Og DET er vigtigt at vide, så du kan lave koblingen fra “hurtigere heste” til “opfind en bil”.

Uden at gå helt lokalpolitiker på jer en mandag, så kunne man for eksempel sige, at midtbyens parkeringspladsers popularitet er et udtryk for…hvor mange bilejere, der oplever et behov for at køre i bil ind i midtbyen.

Ikke for nødvendigheden af det, men for et oplevet behov. Som så mere eller mindre efterkommes af skiftende politikere, omend konjunkturen for det svinger lidt med valgår, og hvor det ellers brænder.

Ikke desto mindre. Folk, der har biler, beder om parkeringspladser, fordi det er det, de kender og har et sprog for.

Det er det samme digitalt...

Læs Helle Jensens 'Go' mandag' her.

Visit i Aarhus skal være grønnere

- Der er ingen tvivl om, at særligt Aarhus har været hårdt ramt af krisen. Det er i høj grad storby- og erhvervsturisme, som har haft det svært. Vi regner med, at der vil gå et til to år, før vi som branche for alvor er oppe af hullet, forklarer Pia Lange Christensen, direktør for VisitAarhus. Arkivfoto: Axel Schütt

STRATEGI: Det tegner - igen - til en dansk sommer. For selv om rejserestriktioner til flere populære turistdestinationer så småt at ved at løsne op for de snerrende bånd, så synes sommerferien anno 2021 for de fleste at blive et hjemligt anliggende.

Og Aarhus er klar.  Forleden fremlagde den regionale turistorganisation en ny strategi, som peger retningen ud for de kommende års arbejde.

Et af strategiens overordnede mål er, at Aarhus-regionen i 2023 skal være i top 10 over de mest bæredygtige destinationer i verden målt på GDS-indekset - The Global Destination Sustainability Movement. Her indtog Aarhus en 13-plads i 2019.

Ifølge strategien er forventningen samtidig, at turisme-industrien i Aarhus først ved udgangen af 2023 når op på 2019-niveauet i forhold til antallet af overnatninger og arbejdspladser. Herefter forventer VisitAarhus en vækst med henholdsvis fire og fem procent årligt.

Læs mere her.

Vækstfonden får ny frontfigur i Aarhus

Jacob Christensen Flarup er ny direktør i spidsen for Vækstfondens midtjyske og nordjyske aktiviteter. Foto: Vækstfonden

NAVNE: Den 45-årige Jacob Christensen Flarup træder mandag 17. maj ind på Vækstfondens kontor i Aarhus, som direktør for fondens arbejde med virksomhederne i Midtjylland og Nordjylland.

Udover Vækstfondens kontor i Navitas-bygningen får den nye direktør også sin arbejdsplads i Randers og Aalborg. Han afløser Henrik Larsen, som fortsætter sin karriere i banksektoren.

Jacob Christensen Flarup kommer selv samme sted fra. Senest fra en stilling som markedsdirektør i Jyske Bank, og tidligere afdelingsdirektør i Jyske Bank Viborg, erhvervskundedirektør i Danske Bank i Østjylland, og områdechef i Realkredit Danmark i Aalborg.

- Nord- og Midtjylland har mange forskellige styrker. Vi er gode til turisme, til grøn teknologi, produktionsvirksomheder og ny forskning på universiteterne. Vi kan bygge højteknologiske virksomheder i verdensklasse, og så er vi også en af verdens bedste fødevare- og fiskerinationer - industrier, der er særligt forankrede i det nord- og midtjyske. Det er alle disse virksomheder, jeg vil være med til at understøtte i min nye rolle i Vækstfonden, forklarer Jacob Christensen Flarup og fortsætter:

- Vækstfonden er sat i verden for at udvælge og udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af. At være med på den rejse, det var en for stor mulighed til at lade gå forbi.

Vækstfonden, der er statens finansieringsfond, var ifølge egne tal med til at skabe og fastholde mere end 2800 arbejdspladser i Midt-og Nordjylland i 2020 og nåede ud til mere end 1500 virksomheder i hele landet.

Trifork præsenterer børsprospekt

Jørn Larsen stiftede Trifork i Aarhus i 1996, men hovedsædet flyttede et Schweiz i 2014. Foto: Trifork

KORT NYT: Den internationale it-koncern Trifork - stiftet i Aarhus af Jørn Larsen i 1996 - tager næste skridt på vejen mod et comeback på børsen i København.

Det sker, når CEO Jørn Larsen, CFO Kristian Wulff Andersen og bestyrelses-forperson Julie Galbo præsenterer tankerne bag børsnoteringen, mandag 17. maj klokken 10 i Skuespilhusets foyer i København.

Her kan du læse, hvad vi tidligere har skrevet om Trifork.