Det bør du vide fra erhvervsugen, der gik
Med et resultat før skat på 4,5 milliarder kroner for regnskabsåret 2020/21 har Jysk igen leveret på et historisk højt niveau.
Initiativet for kriseramte virksomheder Early Warning er blevet anerkendt med en europæisk pris.
Corona spænder ben for prestigehotel på Aarhus Ø, der må droppe kæmpe konferencesal.
AARHUS: Det seneste år har budt på mange udfordringer for Jysk i form af tusindvis af lukkede butikker, men til trods for det formåede virksomheden endnu engang at udnytte kombinationen af fysiske butikker og stærke digitale platforme til at sætte rekord med en omsætning på 32,6 milliarder kroner og et resultat før skat på 4,5 milliarder kroner. Dermed steg omsætningen med syv procent.
- Det er et resultat, som jeg er meget tilfreds med. Præcist som for de fleste andre virksomheder var det et meget udfordrende år for Jysk på grund af de mange restriktioner, vi mødte rundt omkring i de europæiske lande. Derfor har medarbejderne i Jysk også grund til at være meget stolte over resultatet, siger CEO Jan Bøgh.
Jysk har ingen planer om at skrue ned for investeringerne eller ændre ved planen om, at samtlige butikker skal være opdateret til det nyeste butikskoncept inden udgangen af august 2024.
- Vi kan se, at vores nye butikskoncept tiltrækker flere kunder, og derfor skal vi selvfølgelig fortsætte investeringerne. Den største udfordring har indtil videre været at få de nødvendige materialer hjem både til ombygning af eksisterende butikker og etablering af nye, hvilket skyldes udfordringerne på verdensmarkedet med mangel på råvarer og logistik-kapacitet. Vi har dog en forventning om, at det kommer til at rette sig i løbet af de kommende år, siger Jan Bøgh.
Det danske initiativ Early Warning, der hjælper virksomheder i krise og som med stor succes er blevet udbredt til store dele af Europa, modtager den europæiske pris Entrepreneurship Organisation Of The Year. I spidsen for Early Warning står Erhvervshus Midtjylland, der både leder Early Warning programmet i Danmark og Early Warning Europe Network.
- Siden 2007 har mere end 7000 virksomheder i hele Danmark modtaget hjælp fra Early Warning. Vi skylder mange en stor tak for, at Early Warning er nået hertil – fra et projekt i 2007 til en international bevægelse efter dansk forbillede. Jeg er selvfølgelig meget glad for, at der nu arbejdes på at gøre programmet til et permanent tilbud. Ikke mindst på vegne af de virksomheder, der også i fremtiden kommer til at møde modgang.
- Jeg er også meget glad for den store indsats som Early Warnings frivillige rådgivere og de insolvens-advokater, der stiller sig til rådighed, gør. Det er i den grad med til at gøre en forskel for virksomheder og ikke mindst familierne bag, der oplever modgang. Vi har i kraft af Early Warning et helt unikt tilbud til at hjælpe dem videre, siger Erik Krarup, direktør i Erhvervshus Midtjylland.
Corona-pandemien sætter også sit aftryk på det planlagte konferencehotel ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Foreløbig har pandemien udskudt byggestarten med snart et par år. Der er gravet ud til hotelbyggeriet, men derefter blev der trykket på pause.
Nu er bygherrerne bag projektet, Rune Kilden og Anders Holch Povlsen, klar til at deaktivere pauseknappen og sætte byggeriet i gang i første halvdel af 2022 – hvis ellers byrådet kan godkende, at projektet bliver ændret i kølvandet på coronaen. Det skriver Stiften.
- Set udefra er der ikke ændret ved bygningen. Men set oppefra er det blevet en mere atrium-agtig bygning med et hul ned gennem huset. Man vil fortsat kunne gå hele vejen op ad bygningen, men nu vil man også fra 6. sal kunne vende om og tage en indvendig trappe ned, fortæller Rune Kilden.
Bygherrerne beder nu kommunen om tilladelse til at begrænse konferencefaciliteterne, så der kun bliver plads til 600-700 deltagere, ligesom antallet af værelser bliver skåret ned fra 500 til 350. Forklaringen er, at coronaen har ændret afgørende på, hvor store konferencer der vil blive afholdt i fremtiden.
- Scandic, der skal drive hotel og konferencecenter, siger klart, at det i dag ikke er realistisk med en konferencesal med plads til 2000 gæster. Den er alt for stor, siger Rune Kilden.