Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Den absolutte top i AGF: Direktør Jacob Nielsen og bestyrelsesformand Lars Fournais. Du kan møde dem begge henholdsvis på skrift og i tale i dagens nyhedsbrev. Foto: Kim Haugaard/Bo Amstrup

Kom med bag om topledelsen i AGF

'Stolte som få - stolte AGF i hvid og blå' synger de inkarnerede fans på stadion. Dagens to hovedpersoner er bestemt også AGF-fans, men hvorvidt de synger med fra deres faste pladser på stadion, lader vi stå hen i det uvisse.

Begge er de kendte for at sige deres mening. Bestyrelsesformanden Lars Fournais med sin direkte ledelsesstil, hvor tingene gerne bliver sagt direkte, og administrerende direktør Jacob Nielsen med sin åbenmundede facon, der en enkelt gang har kostet ham en bøde og en spilledags karantæne.

Sammen har de to formået at vende skuden i AGF med tilpasninger af organisationen og nogle nye klare værdier, som alt sammen har været medvirkende til, at klubben nu giver overskud. I dette nyhedsbrev giver vi dig et særligt indblik i de to mænd på toppen.

Lars Fournais kan du møde i podcasten "Toppen taler" - vores nye serie, der går tæt på nogle af byens topledere. Her kan du blandt andet høre, hvad der har formet ham som leder, og hvordan fluefiskeri er hans måde at tage en pause i hverdagen.

Jacob Nielsen giver et blik bag facaden i sit job, der både involverer grædende mænd og upopulære beslutninger. Det gør han i serien 9 hurtige til direktøren, hvor han deler sine tanker om karriere og ledelse.

Du er som altid velkommen til at følge os på vores Linkedin-side, ligesom du meget gerne må dele nyhedsbrevet her med dem, du tænker kunne være interesserede.

Nye læsere kan tilmelde sig nyhedsbrevet lige her.

God fornøjelse - og god weekend.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Lars Fournais er kendt som en meget kontant leder, som i sin tid som topchef i både Grundfos og Saint-Gobain altid har haft et bankende hjerte for AGF. Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

Ikke alle kan lide Lars Fournais' ledelsesstil: Det går ikke, hvis du bliver fornærmet eller pigesur

- Jeg tror, der er mange, der godt kan lide min direkte ledelsesstil, men der er også nogle, der synes, jeg siger min mening for kontant.

Sådan lyder det fra topchefen og AGFs mangeårige bestyrelsesformand, Lars Fournais, som godt er klar over, at hans ledelsesstil deler vandene.

- Jeg vil gerne have, at der i en virksomhed er et forum, hvor vi kan sige tingene direkte til hinanden, siger han.

I premiere-udgaven af podcasten 'Toppen taler' fortæller AGF's bestyrelsesformand, Lars Fournais, om hans vej til toppen i dansk erhvervsliv, om hvad der har formet ham som leder, hvorfor han ikke er bange for at være direkte i hans kommunikation med sine ansatte, og om hvordan det har været at elske AGF på godt og ondt hele livet.

Podcasten er produceret af Erhvervsliv Aarhus, og du kan lytte med ved at klikke dig ind på den fulde artikel her, eller du kan finde den via Itunes, Spotify, Podimo og andre podcast-platforme.

AGF's bestyrelsesformand, Lars Fournais, er den første leder, du kan høre fortælle om sin vej til toppen i dansk erhvervsliv i ledelses-podcasten 'Toppen taler', der er udgivet af Erhvervsliv Aarhus. Her fortæller han blandt andet, om hvorfor han er direkte i sin kommunikation og om at have at elsket AGF på godt og ondt hele livet.

I podcasten 'Toppen taler' møder du i denne uge AGF's mangeårige bestyrelsesformand Lars Fournais, der tager os med gennem hele hans karriere, hvor han sætter ord på, hvordan han er som leder, og hvad det er, der har formet ham til at blive den leder, han er i dag.

Lars Fournais lægger i podcasten ikke skjul på, at han som leder er meget kontant og direkte, både når der skal uddeles ros, men også når noget ikke er godt nok.

- Jeg tror, der er mange, der godt kan lide min direkte ledelsesstil, men der har også været nogle, der synes, jeg siger min mening for kontant.

I podcasten "Toppen taler" forklarer Lars Fournais, at det er vigtigt for ham at få skabt et miljø, hvor der er plads til den meget direkte kommunikationsstil, uden nogen bliver fornærmede eller pigesure.

- Jeg vil gerne have, at der i en virksomhed er et forum, hvor vi kan sige tingene direkte til hinanden.

Lars Fournais glipper ikke mange af AGFs hjemmekampe. Sadan har det altid været. Foto: Anne-Marie Lindholm

At Lars Fournais og AGF har fulgtes ad hele livet har næsten ligget i kortene fra start.

- Min egen far sad på stadion, da min mor fødte mig, så det har næsten ikke kunne være anderledes.

Men Lars Fournais erkender dog, at kærligheden til AGF ikke er kommet uden skrammer.

- Jeg troede, at da jeg i 2012 sagde ja til at blive formand for AGF, at vi var ovre det værste. Det viste sig så, at det var vi ikke. Vi rykkede ud i 2014, og vi stod uden sportschef, uden træner og en underbalance på 50 mio kroner. Det var en barsk tid.

Alt det barske, det svære, det sjove, tiden i Grundfos og Saint-Gobain, og ikke mindst kærligheden til AGF, kan du lytte til i podcasten "Toppen taler" på Spotify, Itunes, Podimo og alle de andre podcast-platforme.

Du kan også vælge at lytte til podcasten her i artiklen.

Selvom Jacob Nielsen er direktør i AGF, så banker hans hjerte også fortsat for barndomsklubben Vorup FB. Foto: Jens Thaysen

9 hurtige til Jacob Nielsen: Det er aldrig sjovt at skuffe mennesker

Jacob Nielsen har aldrig prøvet andet end at være direktør i en fodboldklub, og hans tid i AGF tæller snart otte år. Han kom til klubben i en krisetid og har formået at vende skibet, så fodboldklubben i dag leverer sorte tal på bundlinjen.

Direktøren er en leder med en direkte facon, der er åben og ærlig.

- Nogle gange bliver jeg lidt for ærlig, fordi jeg tager den der omklædningsrum-jargon med ud af rummet, og der skal man tænke sig lidt om i sin ledelsesstil, siger han.  I denne artikel kommer du lidt tættere på direktøren og hans vej til topledelsen i AGF.

Hvad er det bedste ved at være direktør? Hvad har været en afgørende ledelsesbeslutning for dig? Hvad har været det sværeste i dit arbejdsliv? Sådan lyder tre af de ni spørgsmål, vi har bedt direktør i AGF, Jacob Nielsen, svare på.

Q&A: Som direktør i AGF er Jacob Nielsen vant til at have et job, som alle har en mening om, for en fodboldklub er ikke blot en virksomhed. Det er hjerteblod for de mange fans og mange af dem, der arbejder inden for murene.

Men AGF var faktisk ikke hjerteblod for Jacob Nielsen til at begynde med. Den 45-årige direktør er oprindeligt fra Randers, hvor han stadig bor. Og det var også hos hestene i Kronjylland, at han i sin tid begyndte sin karriere som direktør.

Det var faktisk hans første job, og dermed har han aldrig prøvet andet end at stå i spidsen for en fodboldklub - altså bortset fra en kort karriere som selvstændig under sin studietid, da han importerede bjælkehuse. Det stod dog ikke i vejen for, at han færdiggjorde studiet ved Aarhus BSS og endte som cand.merc. i marketing.

Jacob Nielsen kom til AGF i 2014, et tidspunkt i klubbens historie, som de mange fans ikke ser tilbage på med stolthed. Klubben var rykket ned for tredje gang på 10 år, og økonomien hang i laser med et underskud på 50 millioner kroner.

Den nye direktør trak i arbejdstøjet, trimmede organisationen og implementerede nogle nye værdier. Og her otte år senere er det lykkedes Jacob Nielsen at få vendt økonomien, så han i sidste måned kunne præsentere stort overskud i klubbens halvårsregnskab.

Personligt har direktøren for længst lagt fodboldstøvlerne på hylden. Det var et offer, der måtte til, da han blev topchef. Til gengæld bliver der så tid til hustruen og de to drenge i hjemmet i Randers.

Her svarer han på 9 hurtige spørgsmål om karriere og ledelse.

1. Hvad er den aktuelle status for AGF?

- Det afhænger lidt af, med hvilke øjnene man ser. For rent sportsligt går det ikke, som vi havde håbet, vi lever ikke op til vores målsætning om at ende i top-6 og komme med i mesterskabsspillet.

- Men i klubben som helhed går det godt. Vi har en sund økonomi, oplever fremgang og er kommet godt tilbage efter corona.

- Vi er faktisk blevet udråbt som en slags vindere, fordi vi formåede at blive mere digitale under corona, hvor vi fandt på forskellige initiativer, der hyldede vores trofaste sæsonkortholdere og introducerede fodboldkampe med fans på zoom.

- Til trods for de manglende kampe og tilskuere, mistede vi heller ikke sponsorer under corona. Opbakningen til klubben har aldrig været større.

2. Hvem er din vigtigste sparringspartner?

-  Jeg har heldigvis mere end en. I de store private beslutninger er det min hustru. Der er mange familiære omkostninger i mit job, derfor er hun god at have på sidelinjen.

- Professionelt er det min bestyrelsesformand Lars Fournais og min CFO Dan Jessen, samt det øvrige ledelsesteam. Men særligt Lars og Dan.

3. Hvad er det bedste ved at være direktør?

- Det ved jeg ikke, jeg har jo aldrig prøvet andet. Jeg har været direktør i 20 år.

- Men jeg kan godt lide at arbejde med både det strategiske, taktiske og operationelle niveau. Det operationelle er der også brug for i en fodboldklub, og jeg kan lide at sætte retning.

4. Hvad har været en afgørende beslutning i dit arbejdsliv?

- Jeg har tænkt over det, og jeg kan faktisk ikke komme i tanke om noget. At nu gjorde jeg det og det, og det førte så til, at det blev sådan.

- Men det var en stor beslutning for mig i sin tid at sige ja til at komme til AGF. Ligesom det var en stor beslutning at sige ja til Randers, da jeg netop var færdiguddannet. Det pyntede ikke ligefrem på CV'et dengang i 2003 at sige ja til en fodboldklub i 1.division, hvor jeg blev den første ansatte. Min mor syntes heller ikke, det var den rigtige beslutning - ha ha.

5. Hvor meget arbejder du?

- Jeg tæller ikke timer mere. Men før jeg fik en familie kunne jeg godt arbejde 80-100 timer om ugen. Men nu kan min erfaring og dygtige medarbejdere kompensere en hel del.

- Men det er mere end et 37 timers job, og fodbold er en passion og en livsstil for mig. 

- På lørdag skal jeg for eksempel bruge hele dagen på Fredensvang, og det glæder jeg mig til.

6. Hvad er det bedste ved dit job?

- Uden at det skal lyde blasfemisk, så er det at arbejde med en bevægelse, der betyder så meget for så mange mennesker. Det kick, man får ved at være en del af sporten, kan man ikke få i en almindelig virksomhed. 

- Hvilken anden direktør oplever at blive mødt af grædende mænd, da vi var med i pokalfinalen i 2016? Alle de AGF'er rundt i landet, der brænder for deres klub, det er dem, jeg arbejder for.

7. Hvad har været det sværeste i dit arbejdsliv?

- Det tænker jeg ikke over, det er aldrig sjovt at skuffe mennesker. Uanset om det er ved afskedigelser eller folk generelt. Man kan ikke undgå de svære beslutninger, som ikke gør en populær, men det er en præmis i mit job.

- Også selvom det ikke er så sjovt lige nu, så lærer jeg at leve med utilfredsheden og skyggesiderne i sporten. Men jeg sover ikke særlig godt efter sådan en kamp som i mandags (AGF tabte 2-3 til FC Nordsjælland, red.).

8. Hvad er dit bedste karriereråd?

- Jeg kommer nok til at lyde lidt gammelfar-agtig. Men jeg synes, der er alt for mange unge, der tror, at tingene kommer af sig selv. Den der sult efter at lykkedes, den mangler de efter en barndom, hvor alt bliver gjort nemt for dem.

- Vi tager for let på tingene og har glemt de gamle dyder med at arbejde hårdt, og så skal vi kunne tåle at høre sandheden. Og man skal turde at gå ud over bjælken, også selvom det ender med et nederlag.

9. Hvad er det næste mål for dig og AGF?

- Vi skal vinde nogle titler på det nye stadion, for det fortjener vores fans.

- Jeg bliver nok ikke i AGF til evig tid, det sker ikke i den her verden. I mit job kan man blive udskiftet i morgen. Men min plan er at vinde noget med AGF, om det så bliver om to år eller fem år vil tiden vise.

Marc Perera Christensen bliver ny underdirektør for Regional Erhvervsudvikling i Dansk Erhverv. Foto: Birthe Vembye

Det er værd at vide fra ugen, der gik

Marc Perera Christensen lander nyt job som underdirektør i Dansk Erhverv.

Mikael Geday er nyt bestyrelsesmedlem hos Kredsløb - tidligere AffaldVarme Aarhus.

Højbjerg Maskinfabrik (HMF) planlægger at sige farvel til Højbjerg i 2024.

Hvis din virksomhed vil tilbyde jobs til ukrainske flygtninge, så kan Jobcenteret hjælpe.

Her får du fire udvalgte nyheder fra byens erhvervsliv.

Tidligere Erhverv Aarhus-direktør lander nyt job

Den tidligere direktør for Erhverv Aarhus, Marc Perera Christensen, har fået nyt job som  underdirektør i Dansk Erhverv.

- Her er en nyhed, jeg har glædet mig meget til at dele. Den 1. april starter næste kapitel i min erhvervskarriere, når jeg tiltræder stillingen som ”Underdirektør for Regional Erhvervsudvikling” i en af landets absolut største erhvervsorganisationer Dansk Erhverv.

- Sammen med super dygtige kollegaer, Per Thye Rasmussen og Daniel Møller Jensen og chefer, Brian Mikkelsen og Morten Langager skal vi fra et nyt regionalt hovedsæde i Aarhus udvikle og styrke Dansk Erhvervs regionale indsats og tilbud. Jeg glæder mig til at møde og arbejde for de mange dygtige medlemmer i Dansk Erhverv, skriver han på Linkedin.

Efter tre år på posten blev Marc Perera Christensen og erhvervsorganisationen Erhverv Aarhus i januar enige om at skilles efter gensidige aftale. Stillingen som direktør er slået op, men endnu ikke besat.

Grundfos CFO er nyt bestyrelsesmedlem hos Kredsløb

Kredsløbs bestyrelse er tiltrådt med fire nye medlemmer ud af de nu i alt 10 - heraf yderligere et eksternt medlem, Mikael Geday, der indtræder i bestyrelsen som ny næstformand. Han er til daglig CFO hos Grundfos.

- Kredsløb er en kritisk forsyningsvirksomhed, der de sidste par år har gennemgået en rivende udvikling som forsyningsselskab med centrale kerneydelser inden for varme og ressourcehåndtering, til også at få en tiltagende større rolle i den nødvendige omstilling til et grønnere samfund. Jeg glæder mig til at bidrage og bringe erfaringer fra arbejdet med flere verdensmål i spil, fortæller Mikael Geday.

Han afløser tidligere næstformand og professor Marie Münster, der fortsætter i bestyrelsen med en særlig rolle i forhold til Kredsløbs arbejde med en grønnere varmeproduktion efter 2030. På byrådets tre pladser finder man tre nye medlemmer: Eva Borchhorst Mejnertz (S), Jakob Søgaard Clausen (DF) og Polly Dutschke (S).

HMF planlægger nyt hovedkvarter og flytter ud af Aarhus

Højbjerg Maskinfabrik planlægger at sige farvel til Højbjerg i 2024 efter næsten 80 års virke i området. Kranproducenten vil bygge nyt og samle hovedsædet i Højbjerg og datterselskabet i Galten under ét tag.

Det nye hovedkvarter kommer til at ligge i Stilling og skal indfri firmaets drømme om vækst og modernisering samtidig med, at det skal bibeholde rekrutterings- og logistikmulighederne i Aarhus.

- Efter 63 år på samme lokation er vi nået til et punkt, hvor vores faciliteter ikke længere understøtter vores ambitioner som virksomhed. Vi vil gerne vækste, være moderne og tilbyde et fantastisk arbejdsmiljø for vores medarbejdere. Med et nyt hovedkvarter kan vi fremtidssikre HMF, fortæller CEO Jens Seehusen Christensen.

Beslutningen sker i kølvandet på, at en produktionsbygning i Galten brændte i oktober. Dermed stod virksomheden overfor både at skulle bygge ny produktion i Galten samtidig med at hovedkvarteret i Højbjerg i forvejen skulle renoveres og udbygges. Deraf opstod planerne om et splinternyt domicil, der samler datterselskabet HMF Danmarks opbygnings- og serviceværksted samt produktion og administration for begge lokationer.

Jobcenter Aarhus hjælper med at formidle jobs til ukrainske flygtninge

Ønsker din virksomhed at hjælpe med jobs til ukrainske flygtninge? Så kan Jobcenteret hjælpe.

- Ukraine er på alles læber, og hos Jobcenter Aarhus - VirksomhedsService Aarhus, ønsker vi at bidrage og være på forkant med vores muligheder for at hjælpe. Ønsker din virksomhed at byde ind med ledige stillinger til ukrainere, som er flygtet fra krig? Og forventes I på sigt at have jobåbninger, som vil være egnede til ukrainske flygtninge?

- Vi sidder klar ved telefonen for at tale nærmere om, hvordan vi kan hjælpe jer i processen. Skriv en kommentar i feltet herunder, hvis din virksomhed er klar på at hjælpe. Vi modtager også gerne inputs til brancher eller konkrete virksomheder, der kunne være interesseret i at høre mere, skriver de på Linkedin.

Du kan kontakte VirksomhedsService på tlf. 8713 4111 eller virksomhedsservice@aarhus.dk

CEO Carsten Raundahl fra Raundahl & Moesby sammen med en række medarbejdere fra byggeriet på Europaplads i Aarhus. Pressefoto

Fire finansnyheder fra Aarhus i ugens løb

Entreprenørvirksomheden Raundahl & Moesby fortsætter vækstrejsen. Overskuddet før skat runder 100 mio. kroner.

Søskendeparret Charlotte og Jacob Norby sælger familiens livsværk Dafa Group i en milliard­handel til kapitalfond.

Billigblomst ekspanderer med nyt havecenter i Herning og satser på at ramme en omsætning på en milliard kroner i 2024. 

JCN Bolig leverer et stabilt overskud på 20,6 mio. kroner før skat i årsregnskabet for 2021.

Her er fire udvalgte økonomi-historier fra byens virksomheder.

Raundahl & Moesby fortsætter vækstrejsen

Entreprenørvirksomheden Raundahl & Moesby afslutter sit niende regnskab med en omsætningsstigning på 29 procent til 1.254 mio. kr. og et resultat før skat, som stiger med 36 procent til 101 mio. kr. Selskabet har tidligere modtaget to gazellepriser, og ved seneste kåring var Raundahl & Moesby Øst A/S den sjette mest vækstende virksomhed i Danmark.

- Der er mange grunde til det gode resultat – en stor tillid fra vores kunder, et stærkt og engageret medarbejderteam, der har ydet en ekstraordinær god indsats og et konstant fokus på optimering af vores viden og processer. Vi har i 2021 etableret en Teknik & Design enhed, så vi kan sætte ekstra kræfter ind i projekteringsprocessen og dermed skabe værdi for vores kunder. Vi ønsker at tage ansvar for byggerierne helt fra starten og kan med vores team tilbyde kvalificeret rådgivning til både ejendomsbesiddere og bygherrer, siger CEO Carsten Raundahl.

Raundahl & Moesby har valgt at investere massivt i viden om bæredygtighed.

- Vi har fået udfærdiget et klimaregnskab, så vi nøjagtigt ved, hvor meget Co2 vores byggerier udleder helt fra råstofudvinding over selve byggeriet til ejendommens fulde levetid. Det giver os en detaljeret viden om de største klimagevinster og -syndere, siger Carsten Raundahl

Arvingerne af Dafa Group sælger nu familievirksomheden

Dafa Group, som fremstiller skum- og gummimaterialer til tætning og beskyttelse i byggeriet og vindbranchen, er ikke længere ejet af søskendeparret Jacob og Charlotte Norby. Kapitalfonden CataCap har sammen med to medinvestorer, Schroders Capital og Bluester Capital købt Dafa Group, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Min søster har to børn, og jeg har fire børn, og der er ikke nogen af dem, der lige står på spring til at overtage. Vi syntes, at det var bedre, at de ikke skulle deles om nogle aktier på et senere tidspunkt. Så ville vi risikere, at der ville komme diskussioner om ejerskabet, så vi har valgt at afhænde det af hensyn til vores børn, siger Jacob Norby, der som sin søster ikke er en del af den daglige drift, til Børsen.

Det var de to søskendes farfar, der stiftede virksomheden i 1939, og i over 30 år var deres far administrerende direktør. Ifølge Børsens oplysninger får de to søskende over en milliard kroner for at sælge 100 procent af aktierne i selskabet, men det ønsker ingen af parterne hverken at be- eller afkræfte.

- Vi har fået en god pris. Lad mig sige det sådan, siger Jacob Norby.

Billigblomst ekspanderer i samarbejde med Pears Global Real Estate Denmark

Billigblomst har netop åbnet et nyt havecenter i Herning, og allerede senere i år forventer de at åbne to nye butikker i Danmark. På sigt er planen at ekspandere til tre nye markeder - England, Tyskland og Holland. Med ekspansionen satser Billigblomst på at ramme en omsætning på en milliard kroner i 2024.

- For at indfri vores ambitioner samarbejder vi med PGRED om opkøb af vores eksisterende og fremtidige ejendomme. Vi er samtidig i gang med at styrke organisationen og har i den forbindelse ansat nye kommerciel- og finansdirektører, hvilket giver os de rigtige kompetencer til en fremtidig ekspansion. På kontoret i Århus tør vi tænke stort, så nu hvor planen er lagt, og de strategiske samarbejdsaftaler er på plads, glæder vi os til at vise, hvad vi kan, uddyber Brian Reenberg, ejer af Billigblomst.

JCN Bolig leverer igen stabilt årsregnskab for 2021

- Hos JCN Bolig er vi er utrolig stolte af, at vi endnu engang præsterer et stabilt overskud. Et overskud, som er et klart resultat af de dygtige medarbejdere, vi har i JCN Bolig. Igennem årene har JCN Bolig fået opbygget et solidt fundament organisatorisk, og vi udvikler os fortsat, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Omsætningsmæssigt har 2021 været et rekordår for JCN Bolig med 684 mio. kr. En omsætning, som over de seneste fire år er vokset med 59 procent, og som de forventer vokser yderligere de kommende år. Overskuddet blev på 20,6 mio. kr. før skat.

JCN Bolig vil fremadrettet fortsætte væksten baseret på en fokuseret strategisk tilgang.

- Vi er ikke som totalentreprenører er flest.

- Vi tror på vores vej til det gode byggeri via ordentlighed, teamsamarbejde, højt uddannelsesniveau samt ikke mindst vores dedikation til en humørfyldt arbejdsdag, skriver de.