Her bliver du opdateret på erhvervslivet i Aarhus
IT-virksomheden Trifork er valgt af Region Midtjylland til at udvikle, levere og vedligeholde telemedicinske løsninger til borgere med KOL.
Danmarks nationale klynge for life science og velfærdsteknologi - Danish Life Science Cluster flytter ind i Incuba i Skejby.
Business Region Aarhus har sammen med en række partnere fået bevilget 11 millioner kroner til at tiltrække og fastholde udenlandske, faglærte medarbejdere.
Danmarks største entreprenør Aarsleff kommer godt ud af et usædvanligt corona-år. Omsætningen steg med mere end 10 procent fra året før og landede på knap 15 milliarder kroner.
RUNDTIBYEN: Trifork er valgt af Region Midtjylland til at udvikle, levere og vedligeholde telemedicinske løsninger til borgere med KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom). Udbuddet er lavet på vegne af alle landes regioner og kommuner. Opgaven består i at udvikle en løsning til sundhedsfaglige medarbejdere i regioner og kommuner, der skal levere den telemedicinske ydelse, samt en løsning til borgere med KOL som har brug for at få foretaget helbredstjek og målinger, men uden at et fysisk fremmøde er nødvendigt.
Løsningerne udvikles på den fælles telemedicinske infrastruktur FUT, som Trifork har været med til at udvikle.
- Vi er meget glade for, at være blevet valgt til at levere medarbejder- og borgervendte løsninger til den telemedicinske infrastruktur FUT. Vi har stor erfaring med at udvikle kritiske systemer inden for sundhedssektoren, der både gør det lettere at være borger og patient, og som øger effektiviteten og fleksibiliteten i sundhedsvæsenet, siger Karen Skjerbæk Jørgensen, CCO & VP Trifork Digital Health.
Danmarks nationale klynge for life science og velfærdsteknologi - Danish Life Science Cluster flytter ind i Incuba i Skejby.
- Siden vi blev en national klynge, er vores fokus blevet bredere og omfatter alt fra medtek, sundheds-it og pharma til telemedicin. Miljøet i Incuba dækker den bredde godt, og så er det også et stort plus for os, at vi får et naboskab med regionens nye innovationsenhed (Clinical Innovation Unit, red.). Derudover er det bare et super velfungerende sted med høj service, fortæller Frederik Mølgaard Thayssen, Senior Project Manager i Hub Midtjylland.
Hub Midtjylland bygger på fundamentet fra den tidligere regionale hub Medtech Innovation Consortium. Med den nye konstellation var Incuba et oplagt match. Med tilføjelsen af Danish Life Science Cluster huser Incuba nu fire af de nationale erhvervsklynger. DigitalLead i Katrinebjerg, Clean og Energy Cluster Denmark i Navitas og Danish Life Science Cluster i Skejby.
Sammen med en række partnere fra hele landet har Business Region Aarhus fået bevilget 11 millioner kroner til at tiltrække og fastholde udenlandske, faglærte medarbejdere.
Initiativet ved navn ”Projekt Internationale Faglærte” bygger oven på eksisterende projekter og kan dermed trækker på erfaringer fra tidligere indsatser, blandt andet et korps af 120 frivillige internationale, der hjælper med at sprede nyheder om Østjylland i deres egne netværk. Det fortæller programleder Stinne Bille fra Business Region Aarhus-samarbejdet:
- Vi har allerede rigtig gode erfaringer med at hjælpe virksomheder med at hente international arbejdskraft til stillinger inden for IT og naturvidenskab, blandt andet ved hjælp af digitale kampagner og et ambassadørkorps af udenlandske frivillige, der allerede har bosat sig i Østjylland. Men vi ved og hører fra erhvervslivet, at der også er stor mangel på faglært arbejdskraft. Derfor glæder vi os over at kunne udvide fokus og overføre de mange gode erfaringer til en bredere skare af virksomheder, fortæller hun.
Projektet er netop påbegyndt og vil løbe over de næste 15 måneder. Konkret vil minimum 40 virksomheder få hjælp til at dække deres arbejdskraftbehov.
Selvom regnskabsåret 2020/21 har været specielt for bygge- og anlægsbranchens helt store spiller herhjemme, har Aarsleff A/S alligevel formået at vokse på både top- og bundlinje. Det skriver Stiften.
Faktisk har man - trods pandemi - for tredje år i træk leveret historisk gode tal og endnu engang slået rekord.
- Vi er naturligvis meget glade for at kunne præsentere et historisk godt resultat for Aarsleff-koncernen – flot på både top- og bundlinjen. Et resultat, som kun har været muligt, fordi alle vores mange dedikerede medarbejdere har ydet en ekstraordinær indsats, lyder det fra administrerende direktør, Jesper Kristian Jacobsen.
Således steg omsætningen med mere end 10 procent fra året før og landede på knap 15 milliarder kroner, mens man kunne levere et resultat for året på godt 472 millioner kroner.