Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Ledelsesrådgiver Cecilie Holmgaard Petersen deler fire konkrete råd om at komme retur fra barsel, og senior manager Sofie Teilmann Gildsig deler sine personlige erfaringer. Pressefoto/Niels Aage Skovbo

Sådan får du bedst de unge talenter retur fra barsel

Corona får skyld for mange ting, men en af de mere positive er et stigende fødselstal oven på flere år med nedgang. Men flere børn betyder også, at der er flere forældre, der skal på barsel og dermed træder ud af arbejdsmarkedet for en stund. Det er et grundvilkår i alle virksomheder.

Derfor er der al mulig grund til at sende de vordende forældre godt afsted og ikke mindst sikre dem en god velkomst, når de vender retur. For håndteringen af barselsorlov bliver mere og mere vigtig i kampen om de unge talenter. Som med så meget andet, så er det de bedste, der vinder.

I dagens nyhedsbrev kommer det til at handle om, hvordan både virksomhed og medarbejder får skabt den bedste overgang mellem arbejdsliv og barselsliv.

Ledelsesrådgiver Cecilie Holmgaard Petersen giver fire helt konkrete råd til, hvordan man bedst kommer i gang efter en barsel.

Sofie Teilmann Gildsig, der er senior manager hos Hildebrandt og Brandi, deler sine personlige oplevelser med at skifte livet med baby ud med business. Hendes erfaring er, at det også giver nogle fordele for virksomheden, når ens work-life balance skifter.

Vi håber, du har lyst til at dele dagens indhold med andre interesserede erhvervsfolk. Nye læsere kan tilmelde sig nyhedsbrevet her og blive fast abonnent.

God læselyst og god vinterferie til nogle - god weekend til resten.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
- Vi fortsætter strategien, som vi har haft i 26 år, nemlig at se på forretningen med nye øjne hver dag. Det betyder, at vi har fokus på hvert sekund, hver en øre, hver en vare og hver en kunde, så vi hele tiden skal være helt skarpe, siger stifter og direktør i Proshop, Poul Thyregod. Pressefoto

Her får du ugens vigtigste regnskaber fra Aarhus

Proshop løfter bundlinjen i forhold til året før og runder 2,7 milliarder kroner i omsætning.

Systematic slår igen sin egen omsætningsrekord og leverer et solidt regnskab for 2020-2021.

Arla leverede solide finansielle resultater i 2021 trods forstyrrelser forårsaget af pandemien.

Vestas kæmper med forstyrrelser i forsyningskæden og stigende råvarepriser.

Flere af byens største virksomheder har offentliggjort deres årsresultat i denne uge.

Proshop leverer stærkeste regnskab i virksomhedens 26-årige historie

Proshop løfter bundlinjen i forhold til året før og runder 2,7 milliarder kroner i omsætning, hvilket er 28 procents vækst i forhold til 2020, siger direktør Poul Thyregod.

At lægge knap 600 millioner oveni omsætningen lægger et kæmpe pres på logistikken i forretningen, hvor ordrerne igen er øget det seneste år, fordi kunderne køber bredere. Hvor de før købte it-udstyr, køber de i dag også smart home-produkter, tilbehør til kæledyr, parfume eller legetøj med. Virksomheden har de seneste år udvidet sit produktsortiment til nu at omfatte over 230.000 forskellige varer.

- Derfor har vi automatiseret og effektiviseret i stor stil for at kunne følge med, og det er heldigvis lykkes. I 2021 blev der investeret i en ny pakkerobot, der kan pakke 1200 pakker i timen og samtidig lave individuelle papkasser, der sparer cirka 20 procent på papforbruget.

Stifter og direktør Poul Thyregod ejer 40 procent af Proshop, A. Wilhelmsen Capital A/S 40 procent og Dolphin Management A/S 20 procent af virksomheden.

Systematic sætter omsætningsrekord i stærkt årsregnskab

Salget af softwareløsninger til sygehusvæsen, forsvar og forsyningssektoren i både ind- og udland sikrer Systematic en rekordomsætning på 1.287 millioner kroner og et driftsresultat på 243 millioner kroner.

- Jeg betragter det nye regnskab som vores stærkeste til dato, fordi vi ser organisk vækst fra samtlige forretningsområder - specielt inden for sundhed og forsvar. Og fordi en højere andel af vores omsætning fortsat kommer fra produktsalg og vedligeholdelse af solgte softwareløsninger. Det bekræfter os i, at vores strategi om at bevæge os over mod i højere grad at være et produkthus er den helt rigtige, siger CEO Michael Holm.

I efteråret blev Systematic kritiseret i to danske medier for at eksportere forsvarssoftware til de Forenede Arabiske Emirater og blev beskyldt for – via sit engelske datterselskab – at forsøge at omgå danske restriktioner på eksport til Emiraterne. Østjyllands Politi er blevet bedt om at undersøge sagen.

- Vi er af den klare overbevisning, at vi har overholdt loven og været transparente over for de danske myndigheder. Skal man sige noget positivt, så er det, at vi nu får en faktuel og juridisk vurdering af sagen, og det vil vi gerne medvirke til, siger Michael Holm.

Arla Foods fortsætter væksten trods ustabile markedsforhold

Arla-koncernens samlede omsætning steg med 5,6 procent til 11,2 milliarder euro (mod 10,6 milliarder euro  i 2020), primært drevet af højere salgspriser og en volumendrevet salgsvækst blandt strategiske brands på 4,5 procent.

- Vores strategiske brands klarede sig usædvanligt godt i 2021, idet forbrugerne på verdensplan fortsat havde stor appetit på vores naturlige og næringsrige mejeriprodukter af høj kvalitet. Fra måned til måned fastholdt vi en stram styring af salget og driften og sikrede leveringer uanset om efterspørgslen på vores sortiment var til derhjemme, i foodservice-branchen eller på farten i takt med, at nedlukningerne blev lempet, og vi kunne vende tilbage til arbejdspladserne for en stund, forklarer administrerende direktør, Peder Tuborgh.

Arla forventer, at inflationen og volatiliteten fortsat vil påvirke forretningen og andre sektorer et godt stykke ind i 2022. Arla planlægger at investere 600 millioner EUR i 2022, primært i strukturelle investeringer såsom en udvidelse af Starbucks' produktionskapacitet på Esbjerg Mejeri. De har også planer om at investere i yderligere digitaliseringsløsninger i forsyningskæden.

Vestas er ramt af modvind: Tjener markant færre penge

Flere forhold har gjort det sværere for Vestas at tjene penge i 2021, og det har været med til at sænke selskabets overskud. Det fremgår af vindmølleproducentens regnskab for 2021. Det skriver Ritzau.

Samlet har Vestas i 2021 tjent 1,3 milliarder kroner. Det er markant lavere end året før, hvor Vestas tjente 5,7 milliarder kroner. Årsagen til den store nedgang er blandt andet forstyrrelser i forsyningskæden, der har gjort, at Vestas ikke har kunnet producere og opstille vindmøller i det planlagte omfang og tempo. En anden årsag er stigende omkostninger på alt fra stål til transport.

Til den positive side kan Vestas dog glæde sig over en rekordhøj omsætning, der er endt på 116 milliarder kroner.

- I 2021 gjorde Vestas store strategiske fremskridt for at styrke vores fundament og kundefokus. I et udfordrende miljø ydede alle hos Vestas en fremragende indsats for at sikre en rekordhøj omsætning og overleveringer på 16,6 gigawatt uden at gå på kompromis med sikkerhed og kvalitet, siger Henrik Andersen, koncernchef og administrerende direktør i Vestas.

- Efter en barsel er mange forældre kognitivt udfordret, fordi de ganske enkelt sover mindre. Derfor kan planlægning og refleksion være en stor hjælp i hverdagen, siger Cecilie Holmgaard Petersen. Pressefoto

Kom godt tilbage fra barsel: Her får du fire konkrete råd

Det er en stor omvæltning at blive forældre, og derfor er det ofte den helt konkrete håndtering af en baby, der står øverst på listen for den nybagte mor eller far. Men for de fleste venter der også en hverdag efter barsel, hvor man skal tilbage i sit job og have familielivet til at hænge sammen på en ny måde.

Det kan være svært for mange at sikre en god work-life balance. Derfor anbefaler ledelsesrådgiver Cecilie Holmgaard Petersen, at både virksomhed og medarbejder sørger for at forventningsafstemme både før, under og efter barslen.

Og så er barsel for mange en god anledning til at få skabt nogle gode vaner i sit arbejdsliv, så tiden bliver brugt bedst muligt. Her giver Cecilie fire konkrete råd.

Kampen om de unge talenter har sjældent været hårdere. Derfor er en sund work-life balance også blevet et vigtigt konkurrenceparameter for mange virksomheder, og her vejer en god håndtering af barsel tungt for mange vordende forældre.

ARBEJDSLIV: Mange virksomheder er i disse år udfordret på at tiltrække og fastholde de unge talenter. Der er sket et skred i forhold til tidligere, hvor talenterne ikke længere lader sig lokke med høje lønninger for til gengæld at arbejde mange timer. En problematik vi tidligere har beskrevet her på Erhvervsliv Aarhus.

- I den her fase af livet, hvor vi planlægger at stifte familie eller har små børn, der ændrer vores prioriteter sig. Man får et andet syn på, hvordan man vil bruge sin tid. Samtidig er der de seneste år kommet et stort fokus på det meningsfulde arbejdsliv.

- Der er perioden omkring barsel også noget, der er kommet meget fokus på. Og den er enormt vigtig at håndtere på en god måde, siger Cecilie Holmgaard Petersen, der er ledelsesrådgiver.

Cecilie Holmgaard Petersen

  • Selvstændig ledelsesrådgiver
  • Uddannet cand.ling.merc i international virksomhedskommunikation fra Aarhus BSS og Copenhagen Business School
  • Tidligere ansat som personlig og executive assistent i Novosymes og Danske Commodities
  • Certificeret Mastercoach i personlig effektivitet
  • Certificeret i Mindful Coaching
  • Gift, har to børn og bosat i Aarhus C

Hun tilbyder særlige rådgivningsforløb, der har fokus på refleksion og tidsbevidsthed, og det er meget de samme værktøjer, der går igen, når det handler om at komme godt afsted på barsel og retur igen på jobbet. En del af de udfordringer, mange unge forælder kæmper med, handler også om at have et højt ambitionsniveau.

- Unge forældre i dag har rigtig mange forventninger til sig selv. Nogle ønsker sig en kometkarriere samtidig med, at de gerne vil være nærværende overfor deres børn, aflevere sent og hente tidligt.

- Det er mit hovedbudskab, at det begynder hos os selv, når der skal ske forandringer. Vi skal tage det personlige ansvar på os og finde ud af, hvad der er vores ønsker og behov. Det er fundamentet for, at vi kan dele det med vores omgivelser.

For at undgå at brænde ud, når barslen er slut, og hverdagen melder sig, er der god grund til at gøre sig nogle tanker om, hvordan ens arbejdsliv skal se ud, og hvordan man som virksomhed bedst får sin medarbejder retur. Derfor deler Cecilie Holmgaard Petersen her fire konkrete råd.

1. Forbered barslen

- Det her er et råd både til medarbejderen, der skal på barsel, og til virksomheden, for det handler om at lave en forventningsafstemning.

- Sørg for at planlægge en møderække mellem nærmeste leder og den medarbejder, der skal på barsel. Det gælder både mødre og fædre, og jeg anbefaler, at man planlægger møder både før, under og efter barsel.

- Mødet inden barslen kan handle om, hvordan man får afrundet og overleveret opgaver, og hvilke forventninger medarbejderen har til den kontakt, der skal være til virksomheden under barsel. Nogle vil gerne trække stikket helt, andre vil gerne have et par tjek-ind, hvor man bliver opdateret på, hvordan det går i virksomheden.

- En måneds tid inden man vender retur, giver det også god mening at holde et møde i forhold til, hvordan man kommer godt tilbage til arbejdet efter barsel. Tal om eventuelle nye muligheder, og om der er nogle bekymringer. Læg en plan i fællesskab for, hvordan medarbejderen kommer godt tilbage.

- Og så bør man følge op med et møde tre måneder efter, at medarbejderen er i gang igen for at finde ud af, hvordan vedkommende er faldet på plads. Og hvordan man får den nye hverdag og familieliv til at hænge godt sammen.

2. Vær realistisk omkring tid

- Mange af os er tidsoptimister, men vi skal huske, at der er 24 timer i døgnet. Og jeg nævner altid det perfekte 24 timers princip, der er inspireret af forfatter Charlotte Mandrup. Det handler om, at et døgn skal bestå af lige dele søvn, inspiration, arbejde, nærvær og restitution. Vi skal ikke vente, til det bliver ferie med at holde en pause eller restituere, det skal være en del af vores hverdag for, at vi holder på den lange bane.

- Helt lavpraktisk så anbefaler jeg, at man har en opgaveliste. Det kan være et værktøj som Microsoft to do eller Trello, men hvor man har et overblik over sine arbejdsopgaver og sine private opgaver.

- Mange har opgaverne samlet alle mulige steder både elektronisk og på post-its. Det betyder, at man ikke har et samlet overblik, og derfor ikke kan prioritere, hvilket gør, at vi bliver pressede.

3. Planlæg din dag

- Jeg anbefaler altid at lave en to-do-liste for hver enkelt dag, fordi ofte så fortsætter vores to do-lister i det uendelige, og vi har hverken estimeret, hvor lang tid en opgave tager, eller hvornår den skulle være løst.

- Så det at bryde tingene op og lave en to do-liste for hver enkelt ting gør en forskel, og allerhelst skal den laves dagen før. Så sover man bedre, fordi man står op om morgenen og ved, hvad man skal lave. Uden en plan ender vi i oversprings-handlinger.

- Et vigtigt budskab er også, at der er den tid, der skal være. Det handler om at prioritere den tid, der er til rådighed. Ved at planlægge din tid, får du mest muligt ud af den.

4. Afsæt tid til refleksion og planlægning

- Sidst på ugen, gerne torsdag eller fredag bør man afsætte tid til ugentlig refleksion. Skriv det ind i kalenderen eller på to-do-listen som en fast aktivitet.

- Tag dig tid til at reflektere over spørgsmålene: Hvad har jeg lært i ugen? Hvad gør jeg godt? Hvad kan jeg gøre bedre? Og hvordan kan jeg tage læringen med videre?

- Jeg plejer at sige, at det er ugens vigtigste møde, fordi det frigiver tid, og du kommer på forkant med næste uge.

- Refleksion behøver ikke at være meget abstrakt. Med få simple spørgsmål kan du få det ned på et hverdagsniveau og lad være med at vente på det perfekte tidspunkt, eller til du en dag er på en ødegård i Sverige, for så bliver det aldrig til noget.

Sofie Teilmann Gildsig er senior manager hos Hildebrandt og Brandi, hvor hun har været ansat, siden hun blev færdiguddannet. Foto: Niels Aage Skovbo

Sofie Teilmann Gildsig: Vi skal se vores forskellige work-life balancer som styrker

Det er en naturlig del af livet for de fleste at få børn, og det betyder unægteligt, at far eller mor bliver nødt til at være væk fra jobbet i en periode for at passe det lille nye familiemedlem.

For at kunne fastholde de unge børnefamilier, er det vigtigt at sikre en god overgang fra job til barsel og tilbage igen.

Senior manager Sofie Teilmann Gildsig har prøvet det på egen krop to gange, og hun deler her sine personlige erfaringer med overgangen mellem barsel og job. Hendes erfaringer er, at der ikke kun er ulemper for virksomheden forbundet med de unge forældre.

- Det handler om at have respekt for, at vi er forskellige steder i livet. Mine kollegaer uden børn har jo også tidspunkter, hvor de ikke er tilgængelige, fordi de skal noget andet. Så for mig har det handlet om, at vi italesætter, hvordan vi kan udnytte det, at vi har nogle forskellige måder at sætte hverdagen sammen på.

Senior manager Sofie Teilmann Gildsig har været på barsel to gange, og med den rette støtte fra virksomheden behøver en barselsorlov slet ikke være en udfordring. Erhvervsliv Aarhus giver dig her indsigt i hendes personlige erfaringer med at være væk på barsel, og hvordan man kommer godt retur på jobbet.

ARBEJDSLIV: Sofie Teilmann Gildsig er senior manager hos Hildebrandt og Brandi, men hun er også mor til to drenge, og netop det sidste har ikke kunnet undgå at påvirke hendes arbejdsliv. Den yngste søn kom til verden for et lille år siden, og derfor kom Sofie Teilmann Gildsig i november retur fra sin anden barsel.

På mange måder er barsel et privat anliggende, men når man på grund af de lykkelige omstændigheder skal være væk fra sit job i mange måneder, så bliver det også i virksomhedens interesse, at man både kommer godt afsted, men også kommer godt retur.

For der er forbavsende mange nybagte forældre, der skifter job efter en barsel, ganske enkelt fordi deres prioriteter har ændret sig, og de ikke længere føler, at deres arbejdsplads kan imødekomme dem.

- Det er overvældende at komme tilbage fra barsel, fordi man på en eller anden måde er redefineret. Nu var jeg pludselig mor til to. Og så skal man lige finde ud af, hvad man skal, og hvordan er det nu, man gør tingene, siger Sofie Teilmann Gildsig.

Det nye

Som konsulent hos Hildebrandt og Brandi har Sofie Teilmann Gildsig ikke haft en barselsvikar. Projekterne er blevet overdraget til kollegaerne, og det betyder, at virksomheden blot er drevet videre i hendes fravær.

- Det gør det spændende at komme tilbage, fordi virksomheden er vækstet, og der er sket meget i mit fravær, som jeg så ikke har haft en del i. Så lige i øjeblikket kan jeg godt føle, at jeg er gået glip af noget. Men i det store perspektiv er jeg ikke, for man er ude i otte måneder af sit arbejdsliv, der skal vare 45 år.

Selvom hun kun har været væk i kort tid, så kom hun ikke tilbage i fuldt gear fra første dag.

- Der er en eller anden form for indløbsfase. Man skal på en måde køres ind i jobbet igen.

Hos Hildebrandt og Brandi har de valgt at prioritere en god overgang fra barsel til job, og derfor tilbyder de et re-boarding forløb for de medarbejdere, der kommer tilbage fra barsel.

-  Det betyder, at jeg blandt andet har haft samtaler med alle de medarbejdere, der er blevet ansat, imens jeg var væk. Jeg har haft samtaler med min leder og med HR for at finde ud af, hvor jeg står, og hvordan jeg ser fremtiden.

Derudover har Sofie været tilknyttet en buddy, der hjælper hende fagligt i gang på projekter og med opgaver.

- Det fungerer rigtig godt, fordi man bliver opdateret og kommer godt i gang. Så der er et indkøringsforløb, der giver en blød opstart.

Det svære

Den stille opstart giver ro for de nybagte forældre, men det betyder ikke, at det er nemt at gå fra barselssysler til benhård business.

- Første gang jeg kom retur fra barsel, oplevede jeg en usikkerhed omkring, om jeg nu kunne det samme, som før jeg fik et barn. Det fyldte en del. Her anden gang har det sværeste været det praktiske og logistiske - det der med at gennemskue, hvordan vores familie- og arbejdsliv kan gå op i en højere enhed.

- Her anden gang har jeg haft en anden ro, fordi jeg vidste, at der går nogle uger, før man er fuldt tilbage og oppe i gear.

Løsningen for senior manageren har været en benhård planlægning og så ikke mindst en forventningsafstemning både derhjemme og på jobbet.

- På arbejdet har det været en forventningsafstemning med de teams, jeg arbejder sammen med, om, hvornår jeg er tilgængelig, hvornår kan jeg fanges på telefonen, og hvornår er jeg ikke tilgængelig.

Hendes oplevelse er, at der er stor forståelse fra kollegaerne.

- Det handler om at have respekt for, at vi er forskellige steder i livet. Mine kollegaer uden børn har jo også tidspunkter, hvor de ikke er tilgængelige, fordi de skal noget andet. Så for mig har det handlet om, at vi italesætter, hvordan vi kan udnytte det, at vi har nogle forskellige måder at sætte hverdagen sammen på.

- Helt konkret er det tit sådan, at jeg går tidligere fra jobbet, men så arbejder jeg om aftenen, så det ligger klar til dem, der møder ind tidligt næste morgen. Her møder jeg lidt senere, fordi jeg skal aflevere et barn på vejen.

Den gode løsning

For Sofie Teilmann Gildsig er der ingen tvivl om, hvor man skal sætte ind for at sikre en god overgang mellem barsel og arbejde.

- Del nu den barsel forældrene imellem. For hvis man deler barslen, så deler man forældreskabet. Hvis du tager hele barslen, så er der et eller andet psykologisk, at det er dig, der tager indkøring, lægeaftaler, legegrupper og sygedage. Så tager man alt, der følger efter, og hvis man så en gang imellem udliciterer til sin partner, så er det under din projektledelse.

- Når man har prøvet at være den alene i barslen, så bliver man mere lige i det. Og det betyder meget for det ansvar for hverdagen, der følger bagefter, og det gør det nemmere at komme tilbage på arbejde.

Hun har selv delt barslen med sin mand ved både første og andet barn. Sofie Teilmann Gildsig kunne godt ønske sig, at erhvervslivet blev bedre til at italesætte, at det er en naturlig del af livet, også på jobbet, at vi får børn, er væk og har brug for en større fleksibilitet, når de er små.

- Helt generelt glemmer vi at tale om, at børn er en del af ligningen. Det er ikke særlig æstetisk at have små børn, men det er jo noget forbigående. De hårde år går over.

Derudover er hendes bedste råd til andre nybagte forældre, der skal tilbage på jobbet, ganske enkelt:

- Tag det roligt! Man er helt rundt på gulvet, men man skal nok kommer efter det, siger hun med et smil.

Skuespilleren Will Ferrell er kommet med i ejerkredsen hos Lunar, der er en dansk fintech-bank. Foto: Lunar

Det skal du vide fra ugen, der gik

Fintech-banken Lunar har fået skuespilleren Will Ferrell med i sin ejerkreds. 

Aarhus Airport bliver den første lufthavn i verden, som introducerer gæsteplatformen DigitalGuest 

1. marts 2022 vil det kommunalt ejede forsyningsselskab AffaldVarme Aarhus skifte navn til Kredsløb.

Her er tre udvalgte historier fra byens virksomheder.

Skuespilleren Will Ferrell er ny medejer i Lunar

Den Aarhus-baserede fintech-bank Lunar har fået et prominent navn med i sin ejerkreds. Skuespilleren Will Ferrell er således blevet medejer af Lunar, hvor han fremover skal være med til at udvikle bankens brand og ansigt udadtil. Det skriver Ritzau.

- Jeg er begejstret for at være en del af Lunars mission om at give forbrugere og virksomheder mere kontrol over deres penge. Det betyder, at jeg udvider mit engagement i de nordiske lande, som ligger mit hjerte nært, siger Will Ferrell, der er gift med svenskeren Viveca Paulin.

Ifølge Lunar har Will Ferrell købt under fem procent af aktierne i banken uden at specificere det yderligere. Det oplyses ikke, hvor meget han har måttet betale for sin ejerandel.

Rejsende i Aarhus Airport får ny digital gæsteservice i lommen

- Aarhus Airport bliver den første lufthavn i verden, som introducerer gæsteplatformen DigitalGuest. Med få klik får de rejsende en guide til lufthavnen direkte på deres telefon ved at scanne en QR-kode med telefonens kamera, fortæller Christian Markedal, co-founder og CEO hos DigitalGuest.

Således får de rejsende i Aarhus Airport mulighed for at få alle oplysningerne i lommen via deres smartphone uden at skulle downloade en app.

- Vi ønsker at sætte servicebarren for vores gæster endnu højere i takt med, at vi udvider og moderniserer. Vores mål er at skabe en lufthavn i en international liga med fokus på de bedste fysiske rammer for gæsteoplevelser. Som et supplement til den personlige gæsteservice, som vores dedikerede medarbejdere yder, giver vi gæsterne mulighed for lynhurtigt at finde information og inspiration direkte fra sofasædet i Skyloungen, siger Nicolai Krøyer, administrerende direktør i Aarhus Airport.

AffaldVarme Aarhus skifter navn til Kredsløb

1. marts 2022 vil det kommunalt ejede forsyningsselskab AffaldVarme Aarhus skifte navn til Kredsløb. Det sker, fordi virksomhedens opgaver har ændret sig så markant, at de rækker videre, end navnet AffaldVarme Aarhus antyder.

- Vi ser ikke længere affald som affald, men som ressourcer vi vil beholde i brug så længe som muligt. Vi leverer flere ydelser end varme og arbejder allerede udenfor Aarhus Kommune. Så tiden er løbet fra navnet AffaldVarme Aarhus, siger administrerende direktør i AffaldVarme Aarhus, Bjarne Munk Jensen.

AffaldVarme Aarhus består i dag af i alt syv selskaber. Alle skifter navn 1. marts 2022. Det betyder blandt andet, at når de aarhusianske fjernvarmekunder får deres varmeregning for første kvartal i april, så kommer den fra Kredsløb Fjernvarme A/S.