Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Ledelsen i Capturi, fra venstre: CRO Jacob Emil Opstrup, CEO Tue Martin Berg, CPO Søren Kyd Jacobsen og CTO Peter Willemoes Kondrup. Pressefoto

Capturi hjælper dig med at forstå kunderne

God kundeservice er en højt prioriteret opgave for mange virksomheder og derfor også et område, hvor der løbende udvikles og justeres.

Her på Erhvervsliv Aarhus har vi tidligere dykket ned i, hvad der skaber den gode kundeservice, da vi talte med onlinevirksomheden Sinful, der har nogle af markedets mest tilfredse kunder og gerne vil have, at kunderne ringer til dem.

Netop telefonsamtalen med kunden kan virksomheden lære meget af. Det ved de hos softwarevirksomheden Capturi, som har skabt et værktøj, der ved hjælp af kunstig intelligens kan genkende tale og oversætte det til tekst. Det kan give nogle værdifulde indsigter for virksomheden, både til at skabe en bedre service, men også til at forbedre produkter.

Capturi er blandt de første i verden til at kunne tilbyde et produkt, der forstår dansk tale, fordi vores modersmål er så lille et sprog, at de internationale spillere går uden om det. Det kan blive Capturis fordel, og derfor vil de gå efter de mange minoritetssprog, når virksomheden skal vækste internationalt.

I dette nyhedsbrev fortæller de mere om ambitionerne og om deres lidt unikke ejerskab, hvor der ikke er en stifter af virksomheden.

Og så deler Capturi tre værktøjer til inspiration til at få hverdagen til at glide lettere.

God læselyst og tak fordi du følger med.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
- Vores fællesskab har præsteret fantastisk over de seneste rigtigt mange måneder. Det har været en nærmest konstant presset situation i et par år efterhånden. Når den ene krise er håndteret, har den næste ventet, men holdet har klaret det fantastisk, hvilket jeg har fuld tillid til, at vi fortsat vil gøre, siger CEO i Minimum, Steen Engelbrecht. Pressefoto

Ugens finansnyheder fra Aarhus

Efter nogle år med en betydelig omstilling af virksomheden og covid-19 er fundamentet nu genskabt for Minimum. Overskuddet blev på 1,4 mio. kroner i 2021.
 
Atlon har netop rejst 3,5 millioner kroner i en pre-seed runde. Startup-virksomheden laver software til sportstracking.

TimeXtender er solgt til svensk kapitalfond for trecifret millionbeløb og vil nu 10-doble omsætningen.

Her får du tre udvalgte finansnyheder.

Minimum er tilbage med millionoverskud på trods af corona

De seneste år har stået i forandringens og udviklingens tegn hos Minimum A/S. En række udførte strukturelle ændringer, et øget fokus på digitalisering samt en betydelig indsats på en mere bæredygtighed udvikling kan nu aflæses i regnskabet.

I årsregnskabet for 2021 leverer Minimum A/S et overskud efter skat på 1,4 millioner kroner imod et nulresultat i 2020 og et underskud på 9,2 millioner kroner i 2019.

- Vi er ganske tilfredse med udviklingen, selvom niveauet naturligvis ikke matcher vores ambitioner endnu, men det er et vigtigt skridt på vejen. Vi ser det som et tegn på, at vi er lykkedes med at håndtere flere modstridende forhold såsom at reducere omkostninger og finde plads til væsentlige investeringer samt at afvikle forretningsområder og udvikle nye på samme tid, siger CEO Steen Engelbrecht.

Vejen tilbage har været præget af fokusering og modet til at turde investere, selv i svære tider.

- Fravalg er altid vanskelige og særligt på et tidspunkt, hvor man føler, at der er behov for mere. Det ændrer blot ikke på, at de er nødvendige for at skabe det rette fokus på udvikling af mere langsigtede områder. Uden investeringerne havde vi lavet et bedre resultat allerede i 2021, men vi er et privatejet selskab og er dermed drevet af et mere langsigtet perspektiv end næste kvartal, siger Steen Engelbrecht.

Startuppen Atlon henter millioninvestering

Atlon er stiftet af Mathias Bak Bertelsen (th.) og Peter Kristensen, der begge har flere års erfaring fra udviklingsafdelingen i den internationale vækstvirksomhed Uber. Pressefoto

Atlon har netop rejst 3,5 millioner kroner i en pre-seed runde, som skal bruges til at videreudvikle teknologien og tiltrække brugere til platformen.

Startuppet Atlon, der laver software til sportstracking, har nemlig netop offentliggjort en app til Apple Watch baseret på deres egen særlige software, der gør det enkelt og automatisk at tracke træningen i centret.

- Vi sammenligner os med, hvad Strava eller Endomondo er for løbeverdenen: Vi vil være dem, der gør det nemt at tracke og måle på CrossFit og styrketræning,  siger Mathias Bak Bertelsen, som er én af de to stiftere af Atlon.

Investeringen er anført af venturefonden Founderment. Derudover deltager fire erfarne tech-folk i runden: Lasse Espeholt, research engineer i Google Brain, Zehan Wang, founder og CTO i Magic Pony, Kåre Kjelstrøm, CTO i Concordium og Damon Vestervand, founder og CTO i Acter. Virksomheden er tidligere i år begyndt i et innofounder-forløb gennem Innovationsfonden.

TimeXtender solgt til svensk kapitalfond for trecifret millionbeløb

Med frisk kapital og geninvesteringer varsler stifter og administrerende direktør Heine Krog Iversen i TimeXtender fuld damp på væksten de kommende år. Foto: Anne Kring

Med svenske Monterro ombord i TimeXtender er målet at 10-doble forretningen over de næste fem år. Ifølge stifter og administrerende direktør Heine Krog Iversen skal det ske med afsæt i den eksisterende organisationsmodel, der i dag er 100 procent remote med de cirka 70 ansatte spredt ud over store dele af verden.

- Både i forhold til timing og de næste skridt på TimeXtenders rejse er aftalen med Monterro helt rigtig. Det sikrer os et uhyre stærkt afsæt for at skalere vores forretning yderligere internationalt. Det er her, vi opererer i dag, og det er her, vores kunder er, siger Heine Krog Iversen og tilføjer:

- Monterro er den helt rigtige partner for os. Med deres operationelle tilgang til de investeringer, de går ind i, er de en lidt utraditionel kapitalfond. Samtidig kommer det til at skabe øget troværdighed omkring TimeXtender, at vi får en anerkendt aktør som Monterro ind, der har et stort internationalt navn.

TimeXtender er en softwarevirksomhed inden for datahåndtering og bygger softwareløsninger, der gør det lettere for organisationer at indsamle og udnytte forretningsdata. Virksomheden er stiftet i 2008 og omsatte i 2021 for lidt over 45 millioner kroner.

CEO Tue Martin Berg og head of marketing and analytics Tobias Winther Troelsen i lokalerne i Aabyhøj, som virksomheden snart flyttet ud af. Foto: Kirsten Louise Laursen 

Kunstig intelligens kan styrke din kundetilfredshed

Softwarevirksomheden Capturi har skabt et værktøj, hvor kunstig intelligens kan genkende tale i telefonsamtaler. Den kan analysere dansk tale med 48 procent færre fejl end internetkolossen Googles talegenkender, så hvis en virksomhed vil blive dygtigere til kundeservice, kan det give værdifuld indsigt at analysere deres dialoger med kunderne.

- Kundetilfredshed er blevet et stort tema, nu til dags er det noget alle går op i. Og her kan data fra samtaler med kunderne både sikre en mere effektiv drift af kundeservice, hjælpe med at udvikle kundeservicemedarbejderne og give værdi til at forbedre produkter, forklarer Tue Martin Berg, CEO i Capturi.

I denne artikel giver vi dig indsigt i virksomheden med de mange ejere, der vil erobre markedet for talegenkendelse ved at satse på minoritetssprogene.

Softwarevirksomheden Capturi lever af at analysere kundedialoger for at optimere kundeservice og produkter. De er en utraditionel startup med et ejerskab, der er delt på mange hænder, og det sætter fællesskabet i højsædet i dagligdagen.

KUNDESERVICE: Hvis du på et tidspunkt har prøvet at ringe til kundeservice i en større virksomhed, har du helt sikkert oplevet at blive spurgt, om din samtale må optages. Stemmen i telefonen siger gerne, at samtalerne skal bruges til at forbedre virksomhedens service. 50 procent af os siger faktisk ja til at lade samtalen optage, og det er så her, softwarevirksomheden Capturi kommer ind i billedet.

For med intelligent software arbejder de med talegenkendelse og samtaleindsigter. De hjælper store virksomheder som Salling Group, Coop, JP/Politikens Hus og Jysk Fynske Medier med at analysere og forbedre deres dialoger med kunderne. Drivkraften bag analysearbejdet er en kunstig intelligens, som det har taget knap fem år at udvikle.

- Kundesamtaler en guldgrube af værdifuld viden. Viden, der kan bruges til forbedring og forandring på de vigtigste parametre, som en kundecentrisk organisation fokuserer på. Det kan være kundetilfredshed, der er blevet et stort tema og noget alle går op i. Men ligeledes er det med til at sikre en mere effektiv drift af kundecentret, øge fastholdelsen af kunder eller hjælpe med at dele værdifuld viden til produktforbedringer, forklarer Tue Martin Berg, CEO i Capturi.

Det, Capturi tilbyder, er en software, der automatisk kan analysere de telefonsamtaler, en virksomhed har med for eksempel kunderne. Det kan give nogle værdifulde indsigter i, hvad det er for problemer eller spørgsmål, kunderne ringer om.

Det er ikke nyt, at man logger samtaler med kunderne. Men tidligere har det skulle foregå manuelt i for eksempel et meget langt excelark, og det betød i praksis, at det var den enkelte medarbejders subjektive vurdering af samtalen, der blev registreret.

- Hos os er det telefonoptagelsen, der er basis for analysen, siger Tue Martin Berg.

De små sprog

Capturi er ikke de første i verden til at analysere telefonsamtaler med kunder, men alligevel er det noget nyt i denne del af verden.

- Dansk er en svær størrelse, og derfor er der ikke nogen, der har gjort det før. Det er vores force, men også vores udfordring, lyder det.

Dansk hører til blandt minoritetssprogene, og netop disse sprog, regner Capturi med, kan blive et nichemarked for virksomheden, der allerede er gået ind i Sverige.

- Når vi taler det internationale marked, så skal vi gøre os relevante i minoritetssprogene. Det er for eksempel i Norden, Beneluxlandene og Østeuropa.

I sommeren 2021 fik Capturi en investering på 30 millioner kroner fra kapitalfonden VækstPartner Kapital, som blandt andet skulle bruges til at videreudvikle deres teknologi, som allerede nu kan analysere dansk tale med 48 procent færre fejl end internetkolossen Googles talegenkender.

Derudover er målet, at pengene skal hjælpe selskabet med at komme ud over landets grænser. For at komme ud på eksportmarkedet kræver det en talegenkendelsesmotor, der fungerer på andre sprog, og det kræver igen udviklingsresurser.

- Vi har allerede nogle ret store brands fra Sverige, der starter hos os som kunder i denne måned. Vi forventer, at vi i løbet af i år får taget første hug ind i Sverige og Norge, og så må vi se, hvilke eksportmarkeder vi rammer derefter, lød det fra Capturi i en pressemeddelelse i forbindelse med investeringen.

De mange ejere

Softwarevirksomheden er på mange måder ikke en helt traditionel startup. For de fleste startups bygger på en god ide eller et produkt, som en eller flere stiftere står bag, men sådan er det ikke for Capturi. De udspringer nemlig af virksomheden FirstAgenda, der siden er blevet opkøbt og i dag er en del af Visma og kendt som Visma Local Goverment.

- Normalvis er en startup skabt af en founder, men fordi vi er skilt ud af en eksisterende virksomhed er vi jo født med en medarbejdermasse, og det har været et fokusområde helt fra begyndelsen at sikre, at alle interesser er rummet, fortæller Tue Martin Berg, der er CEO i Capturi.

Han tilføjer:

- Grupperingsmæssigt er vi fire ejere: Capturi Angels, Væksfonden, medarbejdere og kapitalfonden VækstPartner Kapital.

Det lidt unikke ejerskab er ikke blot en juridisk foranstaltning, som ingen lægger mærke til, det betyder faktisk noget for medarbejderne i hverdagen, fortæller Tobias Winther Troelsen, head of marketing and analytics:

- For mig, der kommer ude fra og bliver lukket ind i virksomheden som medejer, er det en konstruktion, der giver muligheder og plads til den enkelte. Det bliver et mål, vi alle løber efter, og et loft, vi selv sætter, siger han.

Tue Martin Berg supplerer:

- Der er ikke bare højt til loftet her, der er ikke noget loft. Selvom vi er ved at være mange, så har vi ikke fornemmelsen af at være store. Og så ligger der jo et kæmpe ansvar på mig for at blive ved at bevare vores DNA uanset, hvor meget vi vokser.

Direktøren er heller ikke bekymret for om det delte ejerskab kan blive en forhindring for at hente yderligere kapital til vækst de kommende år.

- Ejerstrukturen har været en præmis fra begyndelsen, så det er vores resterende ejere helt indstillet på. Det vil jeg sige,  at vi har lært af den her ejerstruktur, det er, at den lader sig gøre. Den kommer selvfølgelig med nogle indgroede forudsætninger, men det bør ikke afskrække andre for at gøre det samme, lyder det slutteligt fra Tue Martin Berg.

For CEO Tue Martin Berg og Tobias Winther Troelsen, head of marketing and analytics, er de digitale værktøjer i hverdagen med til at gøre afstandene mellem medarbejderne mindre. Foto: Kirsten Louise Laursen

Capturi deler 3 værktøjer til en lettere hverdag

De 35 medarbejdere i Capturi bestemmer selv, hvornår og hvor ofte de møder ind på kontoret. Virksomheden er nemlig født under corona, så vilkåret med, at nogle medarbejdere er til stede remote, har altid været en del af dagligdagen.

Derfor har de digitale værktøjer særlig stor betydning, og de bliver i lige så høj grad brugt til at håndhæve det stærke fællesskab i virksomheden, som de bliver brugt til at få hverdagen til at glide.

Her deler Capturi tre værktøjer, der får deres hverdag til at glide lettere til inspiration for andre:

1. Analyseplatformen Tableau samler datakilder.
2. Trello giver overblikket.
3. Slack gør e-mails overflødige.

De fleste os har masser af vaner, rutiner og yndlingsprogrammer, der får hverdagen til at glide lettere, vi taler bare sjældent om dem. I serien om '3 værktøjer' beder vi forskellige virksomheder dele deres mest uundværlige værktøjer fra hverdagen til inspiration for andre.

INSPIRATION: Softwarevirksomheden Capturi arbejder med talegenkendelse og samtaleindsigter. Fra basen i Åbyhøj hjælper selskabet andre virksomheder med at analysere og forbedre deres dialoger med kunderne. Virksomheden er blot to år gammel og er udsprunget af FirstAgenda, hvor de var en forretningsenhed til at begynde med.

Capturi er født i en corona-tid, og derfor er kontoret meget sjældent fuldt bemandet, og det betyder, at særligt de digitale værktøjer spiller en stor rolle i hverdagen. Virksomheden arbejder bevidst med frihed under ansvar, og derfor er det op til medarbejderne selv at finde ud af, om de vil møde ind på kontoret eller arbejde et andet sted fra.

- Vi er en klassisk softwarevirksomhed på den måde, at vi vælger det bedste system til at løse opgaven. Vi er ikke begrænset af, at det skal passe ind i et bestemt økosystem, som skal løse alt for os, for eksempel et CRM-system, fortæller CEO Tue Martin Berg.

- Og så er det meget klassisk for os, at vi har valgt nogle systemer i dagligdagen som på mange måder understøtter vores kultur og fællesskab, som er et stærkt fundament i virksomheden, supplerer Tobias Winther Troelsen, head of marketing and analytics.

Her deler Capturi tre værktøjer til inspiration til andre.

1. Tableau samler datakilder

Tableau er et dashbboard værktøj, hvor vi kan samle alle datakilder fra eksempelvis CRM.

Det er en visuel analyseplatform, så vi bygger selv vores ledelsesværktøj og vores daglige driftsværktøj i Tableau. Det bliver vores eget økosystem, vi selv har bygget op.

Tableau er ikke kernen i det her, men det er bare det, vi ser på skærmen. Kernen er vore egne udviklere, der gør, at vi har kunnet samle alt i dette værktøj.

2. Trello giver overblikket

- Som jurist i en startup er der behov for struktur, siger Martin Tue Berg, og her er Trello et livsnødvendigt redskab til at sikre strukturer.

- Trello er et værktøj til projekt- og processtyring, og det giver god mulighed for at se, at vi rykker os frem på de enkelte opgaver og projekter.

3. Slack gør e-mails overflødige

Slack er en kommunikations-platform, der er designet specifikt til arbejdspladsen. For os fjerner den grænserne mellem det fysiske møde og dem, der arbejder remote. Hos Capturi er det det moderne uformelle intranet.

- Det er historisk brugt af udviklere til at tale sammen om et givent projekt. Det er 'the platform that killed e-mail', forklarer Tue Martin Berg.

- Det er lavet så man kommunikerer i emne-specifikke kanaler med hinanden, og så kan alle ens andre udviklingsværktøjer integreres ind i det. Det kan en milliard gange mere end outlook, fortæller Tobias Winther Troelsen.

Han tilføjer:

- Det er et sted, hvor man kan tage et stort spring, også i en stor virksomhed, kulturmæssigt. Noget, der i en e-mail hurtigt vil blive meget formelt og hierarkisk, vil i en Slack-verden være nede på jorden og tilgængeligt. Det understøtter filosofien om, at det er ok at fejle, da det er den måde, vi lærer bedst på.

Onsdag 18. maj samles mere end 100 deltagere til Aarhus Investor Summit, hvor 10 spin out-cases fra Aarhus Universitet pitcher deres forskning for mulige investorer. De 10 spinouts arbejder inden for pharma og diagnostics samt bio-food tech, medtech & sustainability. Pressefoto

Værd at vide fra virksomhederne i Aarhus

Over 100 deltagere er klar til Aarhus Investor Summit, hvor 10 spin out-cases fra Aarhus Universitet pitcher deres forskning for mulige investorer.
 
Per B. Christensen er ny bestyrelsesformand for VIA. Han overtager posten efter Horsens-borgmester Peter Sørensen, der efter otte år er fratrådt på posten.

Direktøren og medejer af Ild.Pizza, Younes Deaibes, forlader kæden.

Her er tre udvalgte historier fra byens virksomheder.

Over 100 deltagere er klar til Aarhus Investor Summit

Aarhus Investor Summit - Science Edition arbejder for at give startups og spinouts mulighed for at møde og tiltrække både lokal, national og international kapital. I et unikt samarbejde med Aarhus Universitets Technology Transfer Office (TTO) overlader årets første summit scenen til vigtig forskning fra Aarhus Universitet.

- Det er en helt særlig disciplin at investere i videnstunge spinouts og forskning. Til Aarhus Investor Summit Science Edition får 10 spinout-cases fra Aarhus Universitet en stærk platform til at pitche deres forskning for et bredt publikum af investorer – og investorerne kan netværke og lære af hinanden. Det kan forhåbentligt give grobund for fremtidige samarbejder og investeringer, siger Mai Louise Agerskov, administrerende direktør i Incuba.

- Forskerne og deres projekter får forhåbentligt nogle relationer til både nationale og internationale investorer samt personlige kontakter, der kan føre til både viden, men også kapital og investeringer ind i deres selskaber,  supplerer Anette Poulsen Miltoft, funktionschef i AU Technology Transfer Office.

Per B. Christensen er ny bestyrelsesformand for VIA

Per B. Christensen har et hjerte, der banker for undervisning, og han ser frem til den nye post som formand for VIA. Foto: Inge Lynggaard Hansen

Bestyrelsen for professionshøjskolen VIA University College i de næste fire år har i fuld enighed konstitueret sig med Per B. Christensen som ny formand og Hanne Roed som næstformand.

Per Bonvig Christensen – eller Per B., som han kaldes i daglig tale – er uddannet lærer og har desuden gennemført flere leder- og bestyrelsesuddannelser. Desuden har han undervist både i folkeskolen, på professionsbacheloruddannelser og på lederuddannelser.

- Mit hjerte banker for uddannelsessektoren, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med VIAs øvrige bestyrelsesmedlemmer. Jeg ser professionsuddannelserne som særdeles stærke og vigtige på uddannelseslandkortet. Som formand for VIA vil jeg især være optaget af at styrke det regionale uddannelsesudbud, at udvikle kvaliteten af uddannelserne og at få uddannet højtkvalificerede medarbejdere til både det offentlige og private arbejdsmarked, fremhæver Per B. Christensen.

Younes Deaibes forlader Ild.Pizza

Younes Deaibes er færdig som medejer og direktør af kæden Ild.pizza. Foto: Stine Hygum

Direktøren og medejer af pizzakæden trækker nu stikket og forlader både direktørposten og sin ejerandel hos Ild.Pizza.

- Ild.pizza har været en utroligt spændende vækstcase. Mit hjerte brænder for startups og kreativ udvikling, men for mig er der gået for meget drift i Ild.pizza. Ekspansionen har været sat på pause, og når jeg så samtidig sidder som en mindre aktionær i virksomheden, er det begrænset, hvor meget jeg som direktør har kunnet have indflydelse på kædens overordnede strategi, siger 23-årige Younes Deaibes, der ikke lægger skjul på, at der har været uenigheder i pizzakædens top til Finans.

Det betyder, at Ild.pizza nu for tredje gang inden for lidt over et år skal have ny direktør. Samtidig er Younes Deaibes’ ejerandel på 10 procent solgt til kædens grundlæggere, Esben Mols Kabell og Anders Grønborg. De to stiftere har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til Younes Deaibes’ afgang, skriver Finans.