Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Sprii er en online markedsplads, der er forbeholdt liveshopping. Her kan brands promovere deres shows, og så fungerer det som en one-stop-shop for forbrugeren, der kan følge alle sine yndlingsbrands, hoppe fra butik til butik og gøre et køb med få klik direkte i videoen. Pressefoto

Ny streamingtjeneste skal give mere livesalg

Tal fra Dansk Erhverv viser, at hver femte forbruger har liveshoppet i 2022. Det er samme andel som under coronakrisen. Dermed ser liveshopping ud til at være et fænomen, der er kommet for at blive, og nu skal en ny streamingtjeneste hjælpe med at tilfredsstille de købelystne.

Hop ubesværet fra liveshow til liveshow. Lad dig underholde. Saml inspiration. Bliv overrasket. Det er liveshopping, som du aldrig har oplevet det før.

Sådan beskriver streamingtjenesten Sprii selv sit nye univers.

Sprii er Danmarks første streamingtjeneste dedikeret til liveshopping, og den er skabt af Easy Live Sales, der også er kendt som Elisa. Det er samme virksomhed, der står bag ja-tak robotten, som vi tidligere har fortalt om.

- Vi har set en stor efterspørgsel blandt forbrugerne på en streamingtjeneste, der samler alt liveshopping-indhold ét sted. Derfor har vi skabt Sprii et online inspirationsunivers med tusindvis af salgsvideoer. Det bliver liveshoppernes svar på Netflix og YouTube, fortæller Christian Vester, administrerende direktør i Easy Live Sales.

Læs med i dagens nyhedsbrev, når vi tager et dybere kig ned i den nye streamingtjeneste.

God fornøjelse - og god weekend.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Nicolai Aas Pedersen (til venstre) og Christian Degn Vester (til højre) har sammen stiftet Easy Live Sales, der nu lancerer en streamingtjeneste til liveshopping. Pressefoto

Sprii er liveshoppingens svar på Netflix: Den er skabt for at kunderne skal få succes

Easy Live Sales, også kendt som virksomheden Elisa, er nu klar med den nye streamingtjeneste Sprii, der skal tilfredsstille shoppelystne danskere med masser af liveshopping, som mange kender fra sociale medier.

- Det er ikke en ambition, at vi skal flytte seere fra Facebook eller Instagram. Vi skal tiltrække flere seere til vores kunders lives. Det er en fordel for virksomhederne, at de nu kan få endnu flere seere, og at køb, efter videoen har været live, er blevet lettere og mere brugervenlig for slutkunderne, fortæller Christian Vester, administrerende direktør i Elisa.

Sprii skal foreløbig lanceres i Danmark, men de internationale ambitioner er ikke til at tage fejl af, for streamingtjenester som Sprii har et kæmpe potentiale, viser erfaringerne fra Asien. Ifølge Christian Vester forventer de i Kina, at 20 procent af al e-handel i fremtiden vil komme fra liveshopping.

Sprii er navnet på Danmarks første streamingtjeneste dedikeret til liveshopping. Den nye platform skal være et supplement til de eksisterende kanaler, og så skal den hjælpe Elisa med at rykke virksomheden ud over landets grænser.

SHOPPING: - Det er Netflix for liveshoppere.

Sådan beskriver virksomheden Elisa selv deres nye streamingtjeneste Sprii. Navnet Sprii er inspireret af det engelske "Shopping spree", og det er med andre ord en online markedsplads, der er forbeholdt liveshopping.

Her kan brands eller butikker promovere deres shows, og så fungerer det som en one-stop-shop for forbrugeren, der kan følge alle sine yndlingsbrands, hoppe fra butik til butik og gøre et køb med få klik direkte i videoen.

De fleste kender i dag liveshopping fra Facebook eller Instagram, hvor særligt mange tøjbutikker har succes med livesalg, men hvor du også kan købe alt fra cykler til vin. Og det kan de blive ved med, for Sprii er ikke en konkurrent til de populære platforme.

-  Det er ikke et alternativ, det er mere et ad-on til vores kunder, fortæller Christian Vester, administrerende direktør i Elisa til Erhvervsliv Aarhus.

Han forklarer:

- I dag laver butikker og brands lives på sociale medier, og med Sprii giver vi vores kunder endnu en kanal til at nå ud til slutbrugeren. For vi oplever, at netop slutbrugerne kan have svært ved at finde alle de liveshows, der er, fordi det kræver, at de følger virksomheden på deres sociale medier. Så der har manglet et katalog, hvor man kan se alle de lives, der er i gang eller på vej.

Flere seere

I bund og grund handler Sprii om at hjælpe Elisas kunder med at få flere seere til deres liveshopping. For ved at sende live på flere platforme, kan de potentielt ramme flere kunder, og det kan i sidste ende give mere salg.

Derudover giver Sprii nogle bedre tekniske muligheder for at skabe en god efterkøbs-oplevelse, hvor man med et enkelt klik kan gense et bestemt produkt fra liveshowet, inden man laver sin bestilling.

- Det er ikke en ambition, at vi skal flytte seere fra Facebook eller Instagram. Vi skal tiltrække flere seere til vores kunders lives. Det er en fordel for virksomhederne, at de nu kan få endnu flere seere, og at køb, efter videoen har været live, er blevet lettere og mere brugervenlig for slutkunderne.

Selvom Sprii først lige er kommet i luften - der var premiere torsdag 29. september - så er der allerede mindst 200 forretninger, der forventer at gå live i løbet af den første uge.

Easy Live Sales

  • Grundlagt i februar 2021 af Nikolai Aas Pedersen, Rasmus Aas Pedersen og Christian Vester.
  • Det er en softwarevirksomhed centreret omkring ”Ja tak-robotten” Elisa, der hjælper butikker med liveshopping direkte på Facebook.
  • Elisa sikrer, at der er styr på kundekommunikation, bestillinger, lagerbeholdning, betalingsløsning og indkøbskurv. Elisa kan integreres med betalingssystemer og fragtløsninger og arbejde sammen med eksisterende webshops.
  • Lancerer torsdag 29. september 2022 streamingtjenesten Sprii.
  • 30+ ansatte, hvor hovedparten har base på kontoret i Hasle.
  • Læs mere om Easy Live Sales.

Hos Elisa tror de også, at den nye platform kan være med til højne niveauet for liveshows, fordi der bliver en anden konkurrence om seerne.

En af de forretninger, der er ivrige efter at vise deres liveshows på Sprii, er Coolshop:

- Vi er slet ikke i tvivl om, at det her bliver stort for både butikkerne og forbrugerne, så selvfølgelig skal vi være med fra starten. Faktisk har vi længe drømt om, at al liveshopping blev samlet ét sted, sådan at forbrugerne kunne få den ultimative liveshopping-oplevelse, siger Maria Lykke, Head of Marketing hos Coolshop i en pressemeddelelse.

Kunderne former forretningen

Den nye streamingtjeneste kommer ikke til at koste kunderne ekstra, forretningsmodellen i Elisa er den samme som hidtil, hvor kunderne betaler et abonnement for at bruge deres tjenester og så en procentdel af det salg, man har fra liveshopping.

- Vi bygger vores forretning på, at kunderne skal have succes. Og det er både de store brands og de små butikker, der kan øge deres salg ved at bruge den nye platform, siger Christian Vester.

Foreløbig er der ingen konkurrenter til Sprii hverken i Danmark eller Norden, så Elisa har et godt forspring til at erobre nye markeder. I Sydeuropa findes der lignende tjenester, men de er enten forbeholdt nicheprodukter, eller sælger ikke en bred gruppe af varer og er lagt meget an på genbrugsvarer, hvor private sælger deres egne ting. Den helt store forskel er også, at de eksisterende tjenester kun sender liveshows på deres egen platform.

- Vi kan tilbyde kunder at gå live på fire platforme på samme tid, og vi skal ikke overbevise dem om, at liveshopping er effektivt, for det ved de godt. Det er også derfor, vi kan lancere Sprii nu, fordi vi har bygget en forretning op omkring Elisa (robotten, red.), og nu smider vi så endnu en platform i puljen som supplement til Facebook, Instagram og egen hjemmeside.

Internationale ambitioner

Ideen om at lave en platform, der samler al liveshopping, har været et år undervejs, og den er inspireret af, at Elisa selv kunne se alle liveshows i deres eget dashboard. Med et kig til Asien fandt de hurtigt ud af, at denne type af streamingtjeneste allerede er meget populær.

- Kina er cirka fem år foran os i forhold til liveshopping, og her har de allerede stor succes med tjenester, der ligner Sprii, så det har blot bekræftet os i, at der var et potentiale. Vores kongstanke er, at både vores kunder og slutbrugerne skal blive glade for det.

Ifølge Christian Vester forventer de i Kina, at 20 procent af al e-handel i fremtiden vil komme fra liveshopping. Derfor er ambitionerne i Elisa heller ikke til at tage fejl af.

Virksomheden sidder stærkt på det danske marked og er på vej ud i Europa med deres liveshopping robot Elisa. Det er målet, at Sprii også skal ud over landets grænser.

- Ideen med Sprii er at lancere her i Danmark, hvor vi tester, udvikler og lærer en masse. Nøglen er at få en masse feedback og løbende videreudvikle tjenesten. Når den så har bevidst sit værd, vil vi introducere den til andre markeder. Udfordringen er, at der skal være indhold nok, før vi kan sende den ud i andre lande – men det arbejder vi benhårdt på.

Christian Vester forventer, at Sprii allerede er klar til udlandet i løbet af det næste år, og i første omgang satser de på Sverige, Holland og Storbritannien.

Ny discountkæde til angreb på inflationen, Sneglehusene vinder arkitekturpris, og så har Børn og Unge valgt ny direktør

Her får du fire udvalgte nyheder fra virksomhederne i Aarhus.

Salling Group åbner ny butikskæde, der er 15 procent billigere end discount

Basalt discount åbner 12. oktober på Viby Ringvej. Foto: Morten Ravn

Salling Group tilbyder nu kunderne et supplement til eksisterende butikker med lanceringen af Basalt, der sikrer danske husholdninger markant lavere priser på de mest købte dagligvarer.

De lave priser er mulige, fordi butikskæden fjerner en lang række omkostninger. Sortimentet er smallere end i discount-markederne, hvilket gør det muligt at reducere antallet af ugentlige leverancer til butikken. Varerne vil desuden i vid udstrækning stå på paller i butikken og i emballagen direkte på hylderne, hvilket reducerer udgifterne til håndtering.

Væk er ligeledes køle- og frostvarer og dermed halvdelen af omkostningerne til energi, som i disse måneder sætter nye rekorder. Hertil kommer, at Basalt holder lukket om aftenen, hvilket yderligere reducerer omkostningerne til energi og personale.

- Vi sparer på drift, logistik og energi, og sender med Basalt besparelsen videre til kunderne. Ved at sænke vores faste omkostninger markant kan vi tilbyde danskerne markedets bedste priser på de allermest basale dagligvarer. Ligesom alle andre håber vi, at forbrugerpriserne vil falde, men med Basalt giver vi her og nu danskerne et meget konkret våben mod inflationen, siger administrerende direktør i Salling Group, Per Bank.

Sneglehusene vinder Aarhus Kommunes arkitekturpris 2022

Projektet med Sneglehusene begyndte i 2018, hvor ejendomsudvikleren Tækker Group indgik et samarbejde med BIG og Cj Group med henblik på at gennemføre 93 boliger til indflytning i sommeren 2021. Pressefoto

Sneglehusene i bydelen Nye nord for Aarhus er udnævnt som vinder af Aarhus Kommunes anerkendte arkitekturpris, som tildeles bygninger, der udmærker sig ved arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige. Sneglehusene er en videreudvikling af BIGs modulære boligkoncept, der forbinder byliv, fællesskab og trækker naturen helt hen til hoveddøren.

- Vi er meget taknemmelige for at modtage Aarhus Arkitekturpris. Med Sneglehusene har vi fået skabt et projekt, der kombinerer mange af de elementer, vi ønsker for Nye som helhed – en bydel, der inspirerer til fællesskab, lokalt engagement og godt naboskab. Modtagelsen fra Sneglehusenes første beboere har været utrolig positiv, og dette skulderklap fra Aarhus Kommune bidrager til den glæde det er at se, at Nye tager form i disse år, siger idémand og ejer Jørn Tækker fra Tækker Group.

Tanja Nyborg bliver ny direktør for Børn og Unge

Tanja Nyborg har været direktør i Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune siden 2017. Pressefoto

Tanja Nyborg er 49 år og kommer fra en stilling som direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune. Hun afløser forvaltningschef Helle Bach Lauridsen, som har været konstitueret direktør, siden Martin Østergaard Christensen fratrådte stillingen som direktør for Børn og Unge i Aarhus Kommune i maj for i stedet at tiltræde som ny stadsdirektør i kommunen.

- Jeg glæder mig til at skulle stå i spidsen for den strategiske udvikling af Børn og Unge og bidrage til den videre udvikling af en magistratsafdeling og kommune, som ubetvivleligt har fokus på at realisere ambitiøse visioner og målsætninger sammen med og til gavn for borgerne, siger Tanja Nyborg.

Kamstrup scorer DI Prisen 2022

Kamstrup fik overrakt DI Prisen af Kronprinsesse Mary. Fra venstre Ole Pjengaard, produktchef i Kamstrup, Sune Dupont, udviklingsingeniør i Kamstrup, senior vice president i Kamstrup Mads Sckerl, kronprinsesse Mary, administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen, og ny DI-formand Klaus Holse. Pressefoto

DI Prisen overrækkes i år til en virksomhed, der har ”udviklet produkter eller services, som gør Danmark til et teknologisk klimaforegangsland”. Og den gik til Kamstrup.

Kamstrup var nomineret til DI Prisen for at have udviklet en måde at overvåge vandledninger under jorden, der ved hjælp af akustisk og intelligent måling kan identificere lækager.

- Jeg er utrolig glad for prisen. Vores løsning er en akustisk lækage-søgningsfunktion, der er integreret ind i vandmåleren og kombineret med et analysesoftware, der gør, at man kan spore lækager i vandledninger.

- Vi ser nu, at vores teknologi hjælper vores kunder med at finde lækager – og specielt lækager, som ellers ikke ville være fundet. På den måde sparer de en masse energi og vand, siger senior vice president i Kamstrup, Mads Sckerl.