Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Stifter og partner i Web2Media, Allan Jørgensen, har selv trukket en stor del af læsset for at opbygge den digitale alliance Dall, et samarbejde mellem ni bureauer på tværs af lande i Europa. Foto: Kirsten Louise Laursen

Web2Media: Samarbejdet gør os stærkere

Den digitale marketing udvisker på mange områder grænserne mellem landene, for uanset hvad du sælger og til hvem, kan du sprede budskabet i hele verden.

Men der er forskel på, hvordan en kunde i Tyskland, Frankrig og Danmark skal præsenteres for en vare. Derfor er der brug for lokal indsigt og kendskab til markedet.

Så hvordan løser man det problem uden at skulle åbne afdelinger i flere lande og ansætte en bred vifte af nationaliteter? For Web2Media lå svaret i samarbejde frem for konkurrence.

Derfor har det digitale performance-bureau brugt et par år på at stable den internationale digitale alliance Dall på benene, som sikrer, at kunderne altid kan få adgang til den lokale indsigt i markedet, der kan være afgørende for succes.

Web2Media kalder selv Dall for en adgang til uanede mængder af viden, og i dette nyhedsbrev fortæller de mere om arbejdet med at få fælleskabet op at stå.

- Ideen med Dall kan sagtens kopieres af andre brancher. Det kræver blot mod til at gøre det. Du skal få folk med på visionen, og du skal virkelig ville det, for det er hårdt at bygge op, lyder det fra Allan Jørgensen, stifter og partner i Web2Media, der er en af ophavsmændene til Dall.

God læselyst - og tak, fordi du følger med.


Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Tre nye bestyrelsesmedlemmer i MFT Energy, fra venstre Eivind Kolding (formand), Lasse Pilgaard og Heidi Frederikke Sigdal. Pressefoto

Fem erhvervsnyheder du også bør læse

MFT Energy leverer et driftsresultat på knap en halv milliard kroner og styrker nu bestyrelsen med nye navne i form af Eivind Kolding (formand), Lasse Pilgaard og Heidi Frederikke Sigdal.

SynergyXR er klar til global vækst med 20 millioner kroner i ryggen.

Trods en pandemi og et turbulent år på energimarkederne kan Kredsløb gøre positiv status på regnskabsåret 2021.

Beumer Group har i årsregnskabet 2021 præsteret en bundlinje på 142 millioner
kroner. Resultatet er primært drevet af en god efterspørgsel fra fragt- og pakkefirmaer.

Anders Hagh fra Salling Group er kåret til årets CFO af PwC.

Her bringer vi udvalgte historier fra virksomhederne i Aarhus i kort form.

MFT Energy vækster massivt og får nye navne i bestyrelsen

MFT Energy viste imponerende vækstrater i 2021, og virksomhedens driftsresultat (EBIT) landede sidste år på 487 millioner kroner. Det betyder, at MFT Energy fortsætter og accelererer den vækstrejse, der begyndte for blot fem år siden.

- Vi leverede et fremragende resultat i 2021 og ender med et driftsresultat på knap en halv milliard kroner. Når jeg kigger på tallene, er jeg allermest stolt af, at vi har formået at navigere så solidt i et krævende marked, hvor stadig mere energi kommer fra ustabile grønne energikilder, der skaber høj volatilitet. Vi har set mulighederne og konverteret dem til værdi, siger MFT Energys CEO, Torben Nordal Clausen.

Torben Nordal Clausen forventer, at energimarkedet som følge af invasionen i Ukraine og høj volatilitet forbliver ustabilt. Men det er en situation, som MFT Energy er gearet til, og som stiller virksomheden og branchen generelt i en ny og afgørende rolle

MFT Energy styrker nu også virksomheden med en ny bestyrelse.

SynergyXR er klar til global vækst med 20 millioner kroner i ryggen

De tre stiftere af SynergyXR, Mads Troelsgaard (t.v.) Sune Wolff og Thomas Fenger har fået nye investorer i ryggen. Foto: Kasper Hornbaek


Metavers- og XR-teknologivirksomheden SynergyXR har fået stærke danske og internationale investorer i ryggen: Finske Innovestor samt danske AURA Ventures, North-East Ventures og Vækstfonden. Tilsammen skyder de over 20 millioner kroner i SynergyXR og deres særlige teknologi, som skal gøre metaverset allemandseje med en skalerbar platform til virksomheder verden over.

- Vi er ovenud tilfredse med at have disse fantastiske partnere med ombord på rejsen. Vi har fået et bredere netværk og stærkere kompetencer, som udover investeringen kan hjælpe os til at indfri vores meget ambitiøse vækstmål om at syvdoble vores platformomsætning på to år, siger SynergyXRs CEO, Mads Troelsgaard.

- I Danmark har vi en stærk digital styrkeposition, og vi er overbeviste om, at AR- og VR-teknologierne står overfor en modningsproces, som vi snart vil se resultaterne af. De har længe været lovende medier, og hos Vækstfonden er vi ikke i tvivl om, at det er den software, som SynergyXR udvikler, der skal være med til at tage dem til det næste niveau, siger Jesper Lilledal, partner i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer.

Kredsløb kom positivt ud af 2021

- Som forsyningsselskab er det vores kerneopgave at sikre effektiv drift med en stabil varmeforsyning og konkurrencedygtige priser på varmen, som også skal være så grøn som mulig, fortæller Bjarne Munk Jensen, der er administrerende direktør i Kredsløb. Pressefoto

Der var godt gang i kedlerne hos Kredsløb i 2021, der blandt andet bød på høj effektivitet og lavere omkostninger for den samlede koncern. For Kredsløb-koncernen betød en effektiv drift således, at der var færre omkostninger til varmekøb og driften for selskabet samt ekstraordinært høje indtægter på engrossalg af el, end forhåndsprognoserne foreskrev. Dermed blev 230 millioner kroner frigjort til at påvirke de kommende varmetakster i positiv retning.

De stigende priser på engrossalg af el har især haft sin indvirkning på resultatet.

- Selvom de ekstraordinære høje elpriser selvfølgelig er en omkostning i flere henseender på forbrugerniveau, er de samtidig med til at sikre en lavere fremstillingspris på fjernvarmen og påvirker dermed varmeprisen i positiv retning, fortæller direktør Bjarne Munk Jensen.

Helt konkret kunne kunderne fortsat nyde godt af stabile, konkurrencedygtige varmepriser samtidig med, at man kunne sænke priserne, for hvad der svarer til hele 1968 kroner for en standardkunde for 2022.

Beumer Group lander flot årsresultat efter pakkeboom

– Vi er meget tilfredse med det resultat, vi har opnået i 2021. Vi matcher stort set 2020-resultatet, der gik kraftigt frem, forklarer Anders Moos, der er CFO hos Beumer Group. Pressefoto

I Skejby kæmper de hos Beumer Group med pressede forsyningskæder, men det har ikke afholdt virksomheden fra at lande et flot og tilfredsstillende årsregnskab, der netop er blevet offentliggjort. 142 millioner kroner har virksomheden, der laver højteknologiske sorteringsløsninger, formået at tjene ud af en omsætning på godt to milliarder kroner.

– Det er især blandt vores kunder inden for pakkehåndtering, der i 2021 har været travlt. Forbrugere over det meste af verden lærte under corona-nedlukninger at handle endnu mere på nettet, og den bekvemme måde at få varer har fortsat godt tag i forbrugerne. Den store stigning i pakkevolumen er nok sket særligt på den korte bane, men det er fortsat vores forventning, at der også investeres i pakkemarkedet de næste år, siger Anders Moos, der er CFO hos Beumer Group.

Hos Beumer kæmper de ansatte som i mange andre virksomheder dagligt med de pressede forsyningskæder, og det er en hård modstander, der har indflydelse på forretningen.

– Vi har oplevet store udfordringer i vores forsyningskæde, hvor det har været svært at få den nødvendige forsyning af visse komponenter, der samtidig er steget i pris. Samtidig er også transportomkostningerne steget, forklarer Anders Moos.

Samlet set forventer Anders Moos dog, at virksomheden også i 2022 kan levere et positivt regnskab.

Anders Hagh fra Salling Group er årets CFO

Årets CFO Anders Hagh blev  i 2015 headhuntet til en stilling som CFO for Salling Group. Pressefoto

I 2015 blev Anders Hagh som 38-årig headhuntet til en stilling som CFO for Danmarks største detailhandels-virksomhed, Salling Group. Her blev han sat i spidsen for det fortsatte arbejde med at løfte Salling Groups finansfunktion op på et internationalt niveau og sikre et stærkere forretningsdrevet samspil mellem kæderne, finans- og indkøbsfunktionerne.

- Gennem sine mere end seks år i ledelsen har Anders opnået betydelige resultater og har udviklet Salling Groups finansfunktion fra at have et stærkt fokus på transaktioner til en moderne finansfunktion, der spiller en betydelig rolle i udviklingen og driften af Salling Group, lyder det i begrundelsen fra den uafhængige jury.

- Anders er behagelig og en yderst begavet executive med stor strategisk forståelse, og han har en væsentlig andel i vores mange stratetiske træk over de seneste år. Han besidder også evnen til at kommunikere svære problemstillinger til alle niveauer i organisationen, således benævner han sine finanskurser til organisationen som Finance Ninja-kurser og leverer dem med en stor portion humor, skriver CEO i Salling Group, Per Bank på Linkedin om kåringen.

Allan Jørgensen er stifter og partner i Web2Media, der fire gange er kåret til Gazellevirksomhed, senest i 2020. Pressefoto

Digitalt bureau satser på samarbejde i kampen om de internationale kunder

Vejen til succes handler ikke altid om at slå konkurrenterne. Nogle gange er vejen til succes at finde ud af, hvordan man kan samarbejde med sine konkurrenter og dermed stå stærkere sammen.

Det er en del af filosofien hos det digitale performance-bureau Web2Media, der har valgt en utraditionel vej for at stå stærkere på det internationale marked. De har lavet en digital alliance med ni andre europæiske bureauer, som skal give alle bedre muligheder for at konkurrere med de helt store spillere.

I denne artikel fortæller Web2Media mere om det internationale fællesskab Dall, hvad det betyder for deres forretning, og hvorfor de valgte at gå den vej.

Web2Media gik en utraditionel vej, da bureauet ville hente flere kunder i udlandet. For i stedet for blot at udvide medarbejderstaben har stifter Allan Jørgensen brugt to år på at få et internationalt samarbejde i hus.

SAMARBEJDE: Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men bag murerne i en baggård på Frederiksbjerg ligger et af byens store digitale bureauer, Web2Media. Et bureau, der har levet et stille liv i den brede offentlighed, siden det blevet stiftet for over 10 år siden.

- Vores tilgang har altid været, at man skal vise tingene i stedet for at fortælle om dem. Derfor er vi gået lidt under radaren. Vi var så heldige, at vi fra begyndelsen så et hul i markedet, og derfor fik vi inden for få år nogle store kunder ind, og derfra er det bare gået slag i slag, siger Allan Jørgensen, der er stifter og partner i Web2Media.

Det, Web2Media tilbyder kunderne, er ganske enkelt uafhængig digital rådgivning. De rådgiver kunderne om, hvad der skal gøres digitalt, og bagefter hjælper de med at eksekvere det.

- For os er digital marketing et håndværk, så det, vi primært tilbyder, er en høj faglighed, og derfor er en stor del af vores forretning også rådgivning, der skal sikre de optimale resultater. Og kunderne skal se os som en sparringspartner, der tager ejerskab.

Allan Jørgensen beskriver Web2Media som et digitalt performance-bureau og forklarer, at de  har bygget forretningen op på transparens, så alt, hvad de bruger tid på, er gennemskueligt for kunderne.

Vejen til flere internationale kunder

Det aarhusianske bureau arbejder primært med kunder, der har et internationalt udsyn og vil ud i verden med deres produkter eller services. Men Web2Media vil også gerne samarbejde med flere kunder fra udlandet, og den vision har de grebet lidt utraditionelt an.

- Vi har en passion for at hjælpe danske virksomheder, vi er meget lokale og en Aarhus-based virksomhed. Men det, vi har indrettet os efter, kan hjælpe og sikre, at danske virksomheder kan konkurrere lige så godt med de helt store udenlandske spillere, som har mange flere muskler.

Det har krævet et længere tilløb for det digitale bureau at være klar til den internationale konkurrence. I første omgang skulle de have alle de rette kompetencer på plads internt.

Det krævede større lokaler og var i sin tid en af årsagerne til, at Web2Media rykkede ind i Bülowsgade. Derudover havde de brug for en større indsigt i den digitale marketing rundt om i Europa, og det var her, at et unikt samarbejde tog sin form.

- Det var her, vi begyndte at forme Dall, som er en sammenslutning af bureauer i Europa. Det er ni bureauer, som er udvalgt med hjælp fra Google. Vi bad Google hjælpe os med at finde de bedste i nogle udvalgte lande, der mindede om os, forklarer Allan Jørgensen.

Han tilføjer:

- Vores vision var, at vi ville være bedre end mediebureauerne i de enkelte lande, vi vil ikke lave opkøb eller transfer pricing. Vi vil kun lave et fagligt fællesskab. Det tog noget tid, men i dag er vi ni bureauer og har dermed 650 specialister til rådighed.

Det unikke samarbejde

Dall International er en paraplyorganisation skabt som en forening med vedtægter, hvor Allan Jørgensen pt. er formand.

- Vi har lavet et manifest med tre hovedpunkter, som er betingelserne for at være med. Det handler blandt andet om, at virksomhederne skal kunne dokumentere, at de er blandt de bedste i markedet i deres respektive hjemland. Der er ingen fælles kasse, hvor indtjeningen lander. Det, som virksomhederne får ud af det, er 100 procent til dem selv. Og så er det et krav, at virksomhederne investerer i tech-udvikling.

Samarbejdet fungerer på den måde, at hvis en nordisk kunde vil ind på det tyske marked, så kan de tage kontakt til det tyske bureau i Dall, der så henviser til Web2Media, der dækker Norden og kan være leadbureau. I forhold til eksponeringen i Tyskland er det så det tyske bureau, der står for den.

- Det er hele vores fælles forretningsgrundlag i Dall, og det svarer lidt til, hvis vi havde samme ejer. Vi har ikke nogen på lønningslisten i udlandet, men har lige så nem adgang til ressourcerne, som hvis vi havde.

Det seje træk

At det tog tid at få fællesskabet på plads, er ingen overdrivelse, hvis man spørger Allan Jørgensen. Han brugte en meget stor del af sin arbejdstid gennem to år på at få Dall etableret.

- Jeg har faktisk forsøgt at komme af med formandsposten, men det har vist sig, at den danske mentalitet passer godt til at have den post, fordi den kan alle nationaliteter nikke til, og som danskere har vi ofte en ydmyg og løsningsorienteret tilgang.

To-tre gange om året mødes alle toplederne i Dall i det, de kalder et summit, hvor de kigger på trends og holder en form for bestyrelsesmøde. Derudover har alle teamlederne deres egne erfagrupper, hvor de kan dele viden på tværs af lande.

- Eksempelvis i forhold til SEO har vi stor værdi af netværket og den store videndeling, fordi der sidder så mange mennesker i så mange markeder, hvor de kan måle det op mod Googles algoritme hele tiden. Hvis noget virker et sted, så kan vi andre rulle det ud med det samme.

Selvom samarbejdet nu kører på skinner, så har det ikke været helt nemt at få op og stå.

- Det har været sindssygt hårdt at bygge op. Det gjorde ondt, at jeg var så meget væk fra butikken i lang tid – men der har jeg heldigvis nogle gode partnere. Og så er det bare svært at få meget forskellige kulturer til at spille sammen. Det har været en svær ledelsesopgave, men som jeg synes, vi er lykkedes godt med via vores ledelsestilgang.

Giv for at få

Man kan spørge sig selv, hvorfor bureauet har valgt at lægge så meget energi i Dall i stedet for at fokusere på deres egen vækst. Svaret skal findes i udbyttet. For Allan Jørgensen og Web2Media vil gerne arbejde for en dagsorden, der er større end blot deres egen andedam.

- Man kan godt kalde det en lidt speciel tankegang med at dele viden og ressourcer på denne måde. Men du skal give noget for at få noget igen, og det gør man i et samarbejde. Hvis vi kigger helt op på den store klinge, så vil vi gerne hjælpe flere danske virksomheder med at få succes i udlandet, og det kan vi med den her digitale alliance.

- Vi er her for at skabe forandringer, ikke kun for at tjene penge. Med Dall har vi fået et markant forspring til vores konkurrenter, fordi vi har en opskrift klar fra dag et, lyder det fra Allan Jørgensen.

- Jeg trives af at skabe ting, jeg er aldrig stået op for at tjene penge, fortæller partner og stifter i Web2Media, Allan Jørgensen. Foto: Kirsten Louise Laursen

3 gode råd: Et angreb er bedre end forsvar, og derfor skal du være modig

Autenticitet og tydelighed er vigtige ledelsesprincipper for den 39-årige Allan Jørgensen, der er partner og stifter af det digitale performance-bureau Web2Media.

Han prioriterer tid til refleksion hver uge, for som leder er det både hans pligt og ansvar at kunne hæve sig i helikopteren og se de udviklingsmuligheder, der ligger foran virksomheden.

Her deler Allan Jørgensen sine tre bedste råd til ledere. De lyder:

1. Gå forrest

2. Vær modig - tænk ud af boksen

3. Vis tillid

LEDELSE: God ledelse for partner og stifter i Web2Media, Allan Jørgensen, handler om at have sig selv med i det.

- Du skal være autentisk og tydelig. Og så skal du oprigtigt ville det bedste for medarbejderne. Som jeg plejer at sige, det er ikke blot 80 medarbejdere, vi har ansvaret for, det er 80 familier, siger han.

I sin egen ledelsesstil bruger han sine erfaringer fra de ledere, han har mødt, der ikke har håndteret tingene på en god måde, og så gør han gerne det modsatte.

Her deler han sine tre bedste råd til ledere.

1. Gå forrest

- Du bliver nødt til at investere noget af dig selv og den måde, du opfører dig på. Hvis du gerne vil have medarbejderne til at tømme opvaskemaskinen, så skal du også selv gøre det en gang i mellem. For den gode kultur smitter.

- Give more, get more. Vi tror på, at det, man giver ud, kommer tifold igen.

2. Vær modig - tænk ud af boksen

- Du kan ikke forvente, at dine medarbejdere skal være mere modige end lederne. Det er fortærsket, at lederne skal træffe de svære beslutninger, men de skal også træffe de modige! For dem, der sidder med driften, har ikke tid til at gøre det.

- Som leder har man udsynet og mandatet til at være modig og finde ud af, hvad der skal til for at udvikle virksomheden og medarbejderne. Og det kan godt være nødvendigt at tvinge sig selv til at være modig, fordi man som leder samtidig har ansvaret for medarbejderne. Et angreb er bedre end et forsvar, og derfor skal man tænke modigt ind i markedet.

3. Vis tillid

- Det er altafgørende, at man som leder stoler på sin organisation og medarbejdere. Man skal stole på, at når man har sat retningen, så kommer de derhen.

- Hvis du ikke stoler på nogen, så kommer I ingen vegne, og man bliver en klods om benet, hvis man skal kontrollere alting.