Seks nomineringer til branchepris: Aarhus er centrum for e-handelsløsninger
Seks ud af 10 virksomheder i de to kategorier 'bedste e-handelscase' (e-handelsleverandør og kunde/case) og 'bedste e-handelsværktøj' har hjemme i Aarhus, og derfor er der en god mulighed for. at en - eller begge - priser ender i Smilets by.
Aarhus er nemlig et samlingssted for virksomheder, der er specialiseret i e-handelsløsninger, og det skyldes blandt andet byens unikke fælleskab og evne til at inspirere hinanden, mener e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, Niels Ralund.
I denne artikel får du indsigt i hvilke virksomheder, der kæmper om de eftertragtede priser torsdag aften, og hvorfor de samles om e-handelsløsninger i Aarhus.
E-HANDEL: Torsdag aften bliver årets e-handelspriser uddelt i København, og når det drejer sig om e-handelsleverandører og e-handelsværktøjer, så skiller de aarhusianske virksomheder sig ud fra resten af landet.
Seks ud af 10 virksomheder i de to kategorier 'bedste e-handelscase' (e-handelsleverandør og kunde/case) og 'bedste e-handelsværktøj' har hjemme i Aarhus, og derfor er der en god mulighed for, at en pris - eller begge - ender i Smilets by.
Ifølge Niels Ralund, der er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv og tidligere direktør for Foreningen for Dansk InternetHandel (FDIH), har Aarhus en særlig niche for e-handelsløsninger.
- Det er jo helt vildt, hvad de kan i Aarhus. Der er et fremragende miljø for e-commerce generelt, og det har der været i mange år, siger han til Erhvervsliv Aarhus.
E-handelsmafiaen
Niels Ralund mener, at det er kombinationen af flere faktorer, der har gjort byen til et centrum for e-handel i Danmark.
- Der er en stor koncentration i Aarhus, fordi virksomhederne bliver inspireret af hinanden, og derfor er der nogle, der popper op på kort tid. Det er kombinationen af, at der er nogle tætte fællesskaber i byen, hvor man er gode til at hjælpe og støtte hinanden, siger Niels Ralund.
Han forklarer ligeledes, at der udover mange virksomheder, der beskæftiger sig med e-handel, også er stor masse af konsulentbureauer inden for e-commerce, som skubber tingene frem.
- Da jeg var direktør for FDIH, var det en af mine ambitioner at få den østjyske e-handelsmafia med i foreningen, netop fordi de fylder så meget på landkortet.
Selvom Aarhus også er den uofficielle klynge for retail, så mener Niels Ralund ikke, at det er de store kæder, der har trukket e-handlen frem i byen.
- Jeg tvivler på, at retailere smitter af på e-handlen, for mange af de store kæder, som byen huser, har netop holdt tilbage på e-handel i mange år. Så det er noget, der er er vokset nedefra. I dag begynder man med en webshop, og så følger den fysiske butik, når man er etableret. For de store retailers har det været omvendt, slutter Niels Ralund.
De nye stjerner
Torsdag aften bliver det så afgjort om Impact, Vertica (er nomineret to gange), Elisa, PriceShape eller Qarma skal tage en af de eftertragtede e-handelspriser med hjem i kategorierne for leverandører og værktøjer. De fem virksomheder er også med i kampen om Guldprisen, der bliver valgt blandt alle finalisterne.
Her får du indsigt i de fem virksomheder, mens du kan se listen med alle finalisterne her.
Impact: Bedste e-handelscase
Impact er nomineret for bedste e-handelscase for deres arbejde med Carl Ras - en engrosvirksomhed, der sælger værktøj til professionelle. Carl Ras kontaktede Impact med en ambition om at øge onlinesalget fra fire procent til 10 procent – og naturligvis vækste den samlede omsætning. De endte med at få 35 procent i online omsætningsvækst og 10 procent stigning i den gennemsnitlige ordreværdi.
Impact er et digitalt konsulenthus, der er specialiseret inden for internethandel og arbejder med digital transformation for nogle af Europas største brands. Virksomheden blev etableret i 1998 i Aarhus af Kasper Holst og har i dag har over 350 medarbejdere, der sidder fordelt på kontorer i Aarhus, København, Odense, Stockholm, Beograd, Evorá og Lissabon.
Vertica: Bedste e-handelscase (dobbelt-nominering)
Vertica er nomineret for bedste e-handelscase for samarbejdet med både EET Group og Søstrene Grene. For sidstnævnte har Vertica en gang tidligere vundet E-handelsprisen for bedste e-handelscase.
Vertica er et e-handelshus med 120 medarbejdere, der har eksisteret i 20 år, og de nytænker og udvikler handelsløsninger til B2B og B2C. De har kontorer i Aarhus og København.
Vertica har vundet adskillige e-handelspriser gennem årene senest i 2021.
Elisa: Bedste e-handelsværktøj
Elisa er nomineret for deres ja-tak robot, der har sat liveshopping på landkortet. Elisa, også kendt som Easy Live Sales, er stiftet i 2020 af Christian Degn Vester og Nikolai Aas Pedersen.
- Selvfølgelig er vi allerede dybt taknemmelige for finalepladsen - særligt når vi kigger på vores medfinalister, som er top-seje! Al mulig held og lykke til Qarma, Shipmondo, PriceShape og Clerk.io. Men hvis vi er så heldige at vinde, tør jeg godt love, at I vil se hele team Elisa med højt opstrakte arme i lang tid, skriver CEO Christian Degn Vester på Linkedin.
Erhvervsliv Aarhus har tidligere talt med Elisa om deres robot og hele konceptet med liveshopping. Det kan du læse her.
PriceShape: Bedste e-handelsværktøj
PriceShape er nomineret for deres prisrobot, der indsamler prisdata fra tusindvis af webshops, så virksomheden sparer tid på manuelt at prissætte sine produkter. De betjener en række store virksomheder som Salling Group, Stark og Intersport.
PriceShape er stiftet i 2019 af Frederik Christiansen og Kasper Strand. De har i dag 24 ansatte og har kontor i Risskov.
- Det er et stykke tid siden min sidste eksamen, men at stå foran juryen (til e-handelsprisen, red.) og forsvare, hvorfor PriceShape er det bedste e-handelsværktøj i Danmark, føltes helt sikkert som at være tilbage i klasseværelset. Fantastisk proces og meget interessante spørgsmål, skrev medstifter og CTO, Kasper Strand, på Linkedin i forbindelse med nomineringen.
Qarma: Bedste e-handelsværktøj
Qarma er nomineret for deres inspektions- og revisionsapp, der er bygget for at forbedre kvaliteten. Det er et simpelt værktøj til at planlægge, udføre, rapportere og evaluere kvalitetssikringsaktiviteter.
Ved at automatisere processerne før og efter inspektioner - såsom dataimport, godkendelsesflows og lignende - med en app kan man nu udføre pålidelige inspektioner på stedet.
Qarma er stiftet i 2016 af Søren Mønsted, Sophus og Jacob Nedergaard og tæller i dag 20 ansatte.