Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

De to stiftere af Elisa, Nikolai Aas Pedersen (tv.) og Christian Degn Vester, kan være en af de virksomheder, der har en e-handelspris med hjem til Aarhus i denne uge. Pressefoto

Aarhus har et unikt miljø for e-handel

- Det er helt vildt, hvad de kan i Aarhus.

Sådan lød det fra Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, da jeg spurgte ham, hvorfor Aarhus har så mange nomineringer til E-handelsprisen 2022.

Smilets by er nemlig stærkt repræsenteret blandt de nominerede til årets priser, der udvælges af branchen selv ved en jury. Og det er ikke kun i år, at Aarhus er med helt fremme i feltet. Ser man på tidligere års uddelinger, har virksomhederne fra Aarhus altid kunne spottes blandt vinderne.

Aarhus halter muligvis lidt bag København, når det kommer til antallet af virksomheder inden for e-handel. Men ifølge Niels Ralund handler det om, at København er en større by, og her ser han ikke de tætte fællesskaber blandt virksomhederne, som han gør i Aarhus - også selvom mange af dem er konkurrenter.

I dagens nyhedsbrev sætter vi spot på e-handlen i Aarhus og giver dig overblikket over hvilke virksomheder, der kan hente en pris med hjem torsdag aften.

Og så får du fem helt konkrete råd til at sikre det gode praktikophold fra Vertica, der netop er kåret til årets praktiksted af Erhvervsakademiet - og i øvrigt også er et af byens e-handelsfyrtårne.

God fornøjelse  - og held og lykke til alle Aarhus-virksomhederne i aften.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
E-handelshuset Vertica har hele to nomineringer til årets prisuddeling og en historik med at tage en del e-handelspriser med hjem til Aarhus. Foto: Jesper Bøjlund

Seks nomineringer til branchepris: Aarhus er centrum for e-handelsløsninger

Seks ud af 10 virksomheder i de to kategorier 'bedste e-handelscase' (e-handelsleverandør og kunde/case) og 'bedste e-handelsværktøj' har hjemme i Aarhus, og derfor er der en god mulighed for. at en - eller begge - priser ender i Smilets by.

Aarhus er nemlig et samlingssted for virksomheder, der er specialiseret i e-handelsløsninger, og det skyldes blandt andet byens unikke fælleskab og evne til at inspirere hinanden, mener e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, Niels Ralund.
 
I denne artikel får du indsigt i hvilke virksomheder, der kæmper om de eftertragtede priser torsdag aften, og hvorfor de samles om e-handelsløsninger i Aarhus.

Når Dansk Erhverv i aften uddeler priser for landets bedste e-handelsløsninger, er der god mulighed for, at flere priser ender i Aarhus, for seks ud af 10 nominerede virksomheder har nemlig hjemsted i byen.

E-HANDEL: Torsdag aften bliver årets e-handelspriser uddelt i København, og når det drejer sig om e-handelsleverandører og e-handelsværktøjer, så skiller de aarhusianske virksomheder sig ud fra resten af landet.

Seks ud af 10 virksomheder i de to kategorier 'bedste e-handelscase' (e-handelsleverandør og kunde/case) og 'bedste e-handelsværktøj' har hjemme i Aarhus, og derfor er der en god mulighed for, at en pris - eller begge - ender i Smilets by.

Ifølge Niels Ralund, der er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv og tidligere direktør for Foreningen for Dansk InternetHandel (FDIH), har Aarhus en særlig niche for e-handelsløsninger.

- Det er jo helt vildt, hvad de kan i Aarhus. Der er et fremragende miljø for e-commerce generelt, og det har der været i mange år, siger han til Erhvervsliv Aarhus.

E-handelsmafiaen

Niels Ralund mener, at det er kombinationen af flere faktorer, der har gjort byen til et centrum for e-handel i Danmark.

- Der er en stor koncentration i Aarhus, fordi virksomhederne bliver inspireret af hinanden, og derfor er der nogle, der popper op på kort tid. Det er kombinationen af, at der er nogle tætte fællesskaber i byen, hvor man er gode til at hjælpe og støtte hinanden, siger Niels Ralund.

Han forklarer ligeledes, at der udover mange virksomheder, der beskæftiger sig med e-handel, også er stor masse af konsulentbureauer inden for e-commerce, som skubber tingene frem.

- Da jeg var direktør for FDIH, var det en af mine ambitioner at få den østjyske e-handelsmafia med i foreningen, netop fordi de fylder så meget på landkortet.

Selvom Aarhus også er den uofficielle klynge for retail, så mener Niels Ralund ikke, at det er de store kæder, der har trukket e-handlen frem i byen.

-  Jeg tvivler på, at retailere smitter af på e-handlen, for mange af de store kæder, som byen huser, har netop holdt tilbage på e-handel i mange år. Så det er noget, der er er vokset nedefra. I dag begynder man med en webshop, og så følger den fysiske butik, når man er etableret. For de store retailers har det været omvendt, slutter Niels Ralund.

De nye stjerner

Torsdag aften bliver det så afgjort om Impact, Vertica (er nomineret to gange), Elisa, PriceShape eller Qarma skal tage en af de eftertragtede e-handelspriser med hjem i kategorierne for leverandører og værktøjer. De fem virksomheder er også med i kampen om Guldprisen, der bliver valgt blandt alle finalisterne.

Her får du indsigt i de fem virksomheder, mens du kan se listen med alle finalisterne her.

Impact: Bedste e-handelscase

Impact er nomineret for bedste e-handelscase for deres arbejde med Carl Ras - en engrosvirksomhed, der sælger værktøj til professionelle. Carl Ras kontaktede Impact med en ambition om at øge onlinesalget fra fire procent til 10 procent – og naturligvis vækste den samlede omsætning. De endte med at få 35 procent i online omsætningsvækst og 10 procent stigning i den gennemsnitlige ordreværdi.

Impact er et digitalt konsulenthus, der er specialiseret inden for internethandel og arbejder med digital transformation for nogle af Europas største brands. Virksomheden blev etableret i 1998 i Aarhus af Kasper Holst og har i dag har over 350 medarbejdere, der sidder fordelt på kontorer i Aarhus, København, Odense, Stockholm, Beograd, Evorá og Lissabon.

Vertica: Bedste e-handelscase (dobbelt-nominering)

Vertica er nomineret for bedste e-handelscase for samarbejdet med både EET Group og Søstrene Grene. For sidstnævnte har Vertica en gang tidligere vundet E-handelsprisen for bedste e-handelscase.

Vertica er et e-handelshus med 120 medarbejdere, der har eksisteret i 20 år, og de nytænker og udvikler handelsløsninger til B2B og B2C. De har kontorer i Aarhus og København.

Vertica har vundet adskillige e-handelspriser gennem årene senest i 2021.

Elisa: Bedste e-handelsværktøj

Elisa er nomineret for deres ja-tak robot, der har sat liveshopping på landkortet. Elisa, også kendt som Easy Live Sales, er stiftet i 2020  af Christian Degn Vester og Nikolai Aas Pedersen.

- Selvfølgelig er vi allerede dybt taknemmelige for finalepladsen - særligt når vi kigger på vores medfinalister, som er top-seje! Al mulig held og lykke til Qarma, Shipmondo, PriceShape og Clerk.io. Men hvis vi er så heldige at vinde, tør jeg godt love, at I vil se hele team Elisa med højt opstrakte arme i lang tid, skriver CEO Christian Degn Vester på Linkedin.

Erhvervsliv Aarhus har tidligere talt med Elisa om deres robot og hele konceptet med liveshopping. Det kan du læse her.

PriceShape: Bedste e-handelsværktøj

PriceShape er nomineret for deres prisrobot, der indsamler prisdata fra tusindvis af webshops, så virksomheden sparer tid på manuelt at prissætte sine produkter. De betjener en række store virksomheder som Salling Group, Stark og Intersport.

PriceShape er stiftet i 2019 af Frederik Christiansen og Kasper Strand. De har i dag 24 ansatte og har kontor i Risskov.

- Det er et stykke tid siden min sidste eksamen, men at stå foran juryen (til e-handelsprisen, red.) og forsvare, hvorfor PriceShape er det bedste e-handelsværktøj i Danmark, føltes helt sikkert som at være tilbage i klasseværelset. Fantastisk proces og meget interessante spørgsmål, skrev medstifter og CTO, Kasper Strand, på Linkedin i forbindelse med nomineringen.

Qarma: Bedste e-handelsværktøj

Qarma er nomineret for deres inspektions- og revisionsapp, der er bygget for at forbedre kvaliteten. Det er et simpelt værktøj til at planlægge, udføre, rapportere og evaluere kvalitetssikringsaktiviteter. 

Ved at automatisere processerne før og efter inspektioner - såsom dataimport, godkendelsesflows og lignende - med en app kan man nu udføre pålidelige inspektioner på stedet.

Qarma er stiftet i 2016 af Søren Mønsted, Sophus og Jacob Nedergaard og tæller i dag 20 ansatte.

CEO i Proshop Poul Thyregod tager torsdag turen til København og håber at kunne vende hjem med en pris for bedste B2C-virksomhed. Pressefoto

Disse Aarhus-virksomheder kæmper om årets e-handelspriser

E-handelsprisen blev for første gang uddelt i 2000 og har siden da hædret de dygtigste danske e-handlere gennem tiden. Torsdag aften går det løs igen, og efter to års virtuelle awardshows bliver det igen med et fysisk show i København.

Aarhus er stærkt repræsenteret ved årets prisuddeling, og vi giver dig her oversigten over, hvem der denne gang kan tage priser med hjem til byen i ni af de i alt 11 kategorier. Det er:

*Proshop
*Skatepro
*Lunar
*Cryos International
*Oscar Biludlejning
*Hifi klubben

I aften skal årets E-handelspriser uddeles, og Aarhus er stærkt repræsenteret blandt årets finalister, som udvælges af branchen selv.

PRISFEST: Torsdag aften uddeler Dansk Erhverv endnu engang E-handelsprisen, der er branchens største fest og awardshow, og efter to år med virtuelle prisuddelinger foregår det igen med et fysisk awardshow. Denne gang på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Hele 1050 indstillinger er tikket ind til årets pulje, hvilket er en rekord. Nu er feltet blevet kogt ned til fem finalister i hver af de 11 kategorier, og her er virksomhederne i Aarhus stærkt repræsenteret.

Her får du overblikket over virksomheder fra Aarhus, der kæmper om en af de eftertragtede priser uden for kategorierne 'bedste e-handelscase' (e-handelsleverandør og kunde/case) og 'bedste e-handelsværktøj'..

Du kan se den samlede liste over alle finalisterne her.

Proshop: Bedste B2C-virksomhed over 100 mio. kroner

Proshop er en webshop, der sælger primært elektronik, men som de seneste år har udvidet sortimentet til alt fra haveredskaber til hundeartikler. De er kendt for deres automatiserede pakkehåndtering, der sikrer kunderne en hurtig levering.

Sidste år leverede Proshop et rekordregnskab, hvor de løftede bundlinjen i forhold til året før og rundede 2,7 milliarder kroner i omsætning, hvilket er 28 procents vækst i forhold til 2020. Det blev dermed det stærkeste regnskab i virksomhedens 26-årige historie.

Proshop kæmper om e-handelsprisen i kategorien 'bedste B2C-virksomheder med en online-omsætning over 100 mio. kroner' med Matas, nemlig.com, SkatePro og Trendhim.

Skatepro: Bedste B2C-virksomhed over 100 mio. kroner

SkatePro startede i 1996 i Aarhus og er i dag en af de største internationale online actionsport-butikker, der tilbyder deres kunder et bredt udvalg af udstyr, tilbehør samt beklædning inden for kategorierne løbehjul, rulleskøjter, skateboards, BMX, surf og vintersport.

SkatePro sælger og leverer varer til mere end 25 lande, og virksomheden har i dag over 300 medarbejdere. De har hovedsæde i Søften.

Hele otte gange tidligere har Skatepro vundet priser ved E-handelsprisen, og sidste år blev de også hædret med Guldprisen 2021, der vælges blandt alle finalisterne.

Denne gang er SkatePro nomineriet i kategorierne 'bedste B2C-virksomheder med en online-omsætning over 100 mio. kroner' - som Proshop i øvrigt -  og 'bedste eksport case'.

Lunar: Bedste e-handels App

Lunar er grundlagt i 2015 af Ken Villum Klausen, der ville ændre måden at tænke og være bank på. Deres kernemission var at skabe en 100 procent digital bank. De er i dag over 500 medarbejdere og har hovedkontor i Aarhus, samt afdelinger i København, Stockholm og Oslo.

Banken har i dag 475.000 privatkunder og 15.000 erhvervskunder. Siden opstarten har de hentet 2,3 mia. kroner i investeringer.

Lunar kæmper om e-handelsprisen i kategorien 'bedste e-handels app' med Brødrene A&O Johansen, MobilePay, nemlig.com og Too Good To Go.

Cryos International: Bedste eksport case

Cryos International er en international sæd- og ægbank, der leverer frossen donorsæd og -æg til mere end 100 lande verden over. Cryos er verdens største sædbank, og den er grundlagt i 1987 af Ole Schou, der i dag sidder med i bestyrelsen.

De har i dag 170 medarbejdere i hele verden og har afdelinger i Danmark, Cypern og USA.

Cryos International kæmper om prisen som 'bedste eksport case' med Miinto, SkatePro, Too Good To Go og Trendhim.

Oscar Biludlejning: Bedste nye e-handelsvirksomhed

Oscar er en biludlejningsplatform med over 120 selvstændige franchise-afdelinger. Biludlejningsbranchen har længe været domineret af få store og dyre udlejningsselskaber, og netop dette vil Oscar gøre op med.

Bag Oscar biludlejning står brødrene Dannie Ernst Patiño-Hansen  og Christian Gorm Pallesen, der stiftede virksomheden i 2019.

Oscar kæmper om årets pris som 'bedste nye ehandelsvirksomhed' med BucketBloom, Klub Venus, Kobaj.com og Moonboon.

HiFi Klubben: Bedste omnichannel virksomhed

HiFi Klubben er stiftet i 1980 under navnet Danmarks Hi-Fi Klub. Virksomheden har 95 fysiske butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland og Tyskland og fem nationale onlinebutikker og er dermed Europas største specialkæde inden for højkvalitets hi-fi.

Virksomheden er stiftet af Johan Peter Lyngdorf, der fortsat sidder i bestyrelsen.

Hifi Klubben køber om årets pris som 'bedste omnichannel virksomhed' med Brødrene A&O Johansen, COOP Mad, Matas og Sportmaster.

Et godt match blev præmieret, da e-handelshuset Vertica i Aarhus og deres datamatikerpraktikant Maria Nielsen i sidste uge vandt årets bedste praktik. Maria modtog prisen sammen med sin mentor, Dennis Kristiansen (til højre) og vejleder Flemming Månsson Hansen. Foto: Andy Grantham

Vertica er årets bedste praktiksted: Her deler de opskriften på succes

E-handelshuset Vertica og deres tidligere datamatikerpraktikant Maria Nielsen er blevet hædret med prisen for ’årets bedste praktikophold’, fordi Vertica fra start til slut har givet de optimale rammer til at bidrage og vokse fagligt og personligt som praktikant.

Det gode praktikforløb kommer dog ikke af sig selv. Det kræver en prioriteret indsats fra virksomheden, og her deler praktikvejleder i Vertica, Dennis Kristiansen, fem gode råd til at skabe det bedste praktikophold:

1. Praktikanter skal tages alvorligt og inddrages

2. Der er brug for udfordringer

3. Selvledelse er vigtig læring

4. Feedback er obligatorisk

5. Tag temperaturen på humøret

E-handelshuset Vertica og deres tidligere datamatikerpraktikant, Maria Nielsen, har vundet prisen for ’årets bedste praktikophold’, kåret af Erhvervsakademi Aarhus. Praktikvejleder Dennis Kristiansen deler her fem konkrete råd til det gode praktikforløb.

PRAKTIK: Vertica har fra start til slut givet deres praktikant Maria Nielsen optimale rammer for at bidrage og vokse fagligt og personligt. Det sikrede dem prisen Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik 2022.

Juryen var ikke i tvivl om, at Vertica havde givet den 23-årige nyuddannede datamatiker et ekstraordinært godt praktikophold.

- Maria har udviklet sig utrolig meget både fagligt og personligt. Vertica har støttet og udfordret Maria og givet hende et praktikophold i top på alle parametre. Derfor var vi i juryen ikke i tvivl om, at dette praktikmatch fortjener at vinde, siger Poul Nielsen, regionsdirektør i Danske Bank, der var en del af juryen.

Hos e-handelshuset Vertica med 120 ansatte arbejdede Maria under sin 10 uger lange praktik med at forbedre et overvågnings - og monitoreringssystem til at opfange driftsproblemer på kundernes web- og e-handelsløsninger.

Virksomheden arbejder målrettet på at gøre sig attraktiv over for praktikanter ved at sikre dem ordentlige rammer. Mange af praktikanterne bliver efterfølgende ansat. Derfor er e-handelshuset også glad for prisen som årets bedste praktikmatch.

Det gode praktikforløb kommer dog ikke af sig selv. Det kræver en prioriteret indsats fra virksomheden, og her deler praktikvejleder Dennis Kristiansen fem gode råd til at skabe det bedste praktikophold.

1. Praktikanter skal tages alvorligt og inddrages

- I Vertica er praktikanter ikke billig arbejdskræft eller personen, der henter kaffe. Hos os behandler vi vores praktikanter, som var de ansatte, hvor de har de samme muligheder, bliver tilbudt at deltage i de samme sociale events og sidder sammen med os andre til dagligt og arbejder.

- Når vi tager praktikanter ind, er det både for vores egen skyld, men i høj grad også for at give noget tilbage. Aarhus er en uddannelsesby, og vi føler derfor, at vi som en større aarhusiansk virksomhed med rødder i samme muld kan og vil give noget tilbage til byen og de unge.

2. Der er brug for udfordringer

- Når man kommer ud i en virksomhed som praktikant, så vil man gerne bevise, at man kan noget. Der er noget på spil, for de enkelte praktikanter har mod på livet og vil gerne have et job.

- De har på skolen lært en masse teori og har også brudstykker af praktisk erfaring. De har dog aldrig deltaget i et så stort projekt, som vi kan tilbyde dem. Derfor har de brug for at få fingrene i noget, der er både er spændende og lidt skræmmende. 

- Vi prøver hver dag at skubbe vores praktikanter derud, hvor det er en lille smule angstprovokerende, farligt og nyt, samtidig med vi står lige bag dem med råd og vejledning. Vi vil gerne rykke praktikanterne, og det tror vi på, at vi gør bedst ved at udfordre dem. 

3. Selvledelse er vigtig læring

- Der er også en stor del af selvledelse i det for praktikanterne, da vi ikke har et skræddersyet program for dem, når de er ude over introforløbet. Det er helt med vilje, for de skal selv finde vej igennem deres forløb og finde ud af, hvor lige præcis de ser muligheder, inspiration, udvikling og spænding.

- Vi stiller en masse opgaver til rådighed, men opfordrer altid til, at den enkelte praktikant også selv dykker ned i produktet og finder ud af, hvor deres passion er.

4. Feedback er obligatorisk

- Vores praktikanter er udviklere og lærer igennem daglig sparring med deres tekniske mentor. Den rigtige læring kommer dog først, når de begynder at producere kode og afleverer den til gennemgang.

- Hver bid kode, de afleverer, bliver gennemgået i et review. Det review resulterer i et tilbageløb med kommentarer og spørgsmål til den enkelte praktikant. Vi retter aldrig kode, eller koder noget selv, da det vil tage læring fra praktikanterne.

- Denne slags review kan godt være angstprovokerende for praktikanterne, men de oplever hurtigt, at der er så enormt meget god læring at hente i processen, at de glemmer det igen.

5. Tag temperaturen på humøret

- Hver fredag er der statusmøde, hvor vi begynder med at tage temperaturen på ugen igennem en mood-score. Alle åbner lidt op og sætter et tal mellem 1 og 5 på sit humør samt sætter et par ord på.

- Vejleder og mentor er også med og lægger gerne ud for at bryde isen. Igennem disse moodscores får vi en føling med de opgaver, praktikanterne arbejder på, om de er tilfredse, kæmper for meget eller for lidt, og generelt har fingeren på pulsen.

- Mødet slutter af med, at vi gerne tager et par højdepunkter eller fejl frem i form af kode fra ugen, hvor alle kan få nytte af den viden, der er opnået. På den måde opnår vi en fælles forståelse, et sammenhold og et fælles mål.

Thomas Dahl Jensen er ny direktør i Byggeselskabet Mogens De Linde. Pressefoto

Det bør du også vide fra byens virksomheder

Byggeselskabet Mogens de Linde får Thomas Dahl Jensen som ny direktør.
 
Q-Construction er gået fra "Danmarks bedste arbejdsplads" til konkurs.

Nogle af de største virksomheder og organisationer i Aarhus underskriver et forpligtende klimabrev.

Her er tre udvalgte nyheder fra erhvervslivet i Aarhus.

Byggeselskabet Mogens de Linde har fået ny direktør

Efter mere end syv år på posten som administrerende direktør er Klaus Bendix Poulsen fortid hos Byggeselskab Mogens de Linde. Med virkning fra 1. april er Thomas Dahl Jensen tiltrådt topchefstillingen.

- Kort sagt handler det om, at Mogens ville sætte et nyt hold, og jeg var ikke en del af det hold, siger 54-årige Klaus Bendix Poulsen til EjendomsWatch og ønsker derudover ikke at udtale sig om baggrunden for afskedigelsen.

Hverken den nytiltrådte direktør Thomas Dahl Jensen eller bestyrelsesformand Mogens de Linde har lyst til at udtale sig yderligere om skiftet.

Thomas Dahl Jensen har en fortid som afdelingschef inden for byggeteknisk rådgivning hos Deas og kom til Byggeselskabet Mogens De Linde som teknisk chef i efteråret 2021.

Entreprenøren Q-Construction er gået konkurs

- Det er afgørende for en virksomheds succes, at vi har gode medarbejdere. Vi har nu bevis for, at vi gør det godt og tager hånd om medarbejderne, udtalte administrerende direktør Lasse Kåre Olsen i forbindelse med kåringen til Danmarks bedste arbejdsplads. Pressefoto

I marts blev entreprenøren Q-Construction fra Aarhus kåret til "Danmarks bedste arbejdsplads" i kategorien 20-49 medarbejdere af A Great Place to Work. Nu er virksomehden gået konkurs og efterlader de mere end 40 ansatte med en usikker fremtid.

Konkursen fremgår af Statstidende og er blevet bekræftet af advokat Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, som er konkursboets kurator. Det skriver Finans.

Ifølge Søren Christensen Volder skyldes konkursen uventet tilbagehold af betalinger.

- Der er bygherrer, som ikke har betalt deres faktura, dermed har Q-Construction manglet likvide midler til at betale deres underentreprenører og underleverandører, siger han til Finans.

Store Aarhus-virksomheder forpligter sig på klima-tiltag

Vestas, OK a.m.b.a., Bestseller, VIA University College, Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet og Aarhus Kommune har givet tilsagn om at skrive under på et Commitment Paper. Her forpligter de sig alle til at gennemføre en række konkrete tiltag inden for grøn mobilitet for at nedbringe CO2, for eksempel at omstille deres person-bilflåde til emissionsfrie køretøjer senest i 2030, at arbejde med deres medarbejdere i forhold til transport til og fra arbejde og at afrapportere det til Aarhus Kommune.

Tiltaget er en del af det arbejde, som virksomhederne i Klimaalliancen Aarhus indgår i. Et samarbejde på tværs af byen, som borgmester Jacob Bundsgaard sammen med Aarhus Byråd har taget initiativ til.

- Transport udgør en væsentlig del af vores samlede CO2-udledning, og vi har på få år udskiftet seks ud af ti benzin- og dieseldrevne firmabiler med eldrevne alternativer, og vi arbejder på at udskifte vores større varevogne til serviceteknikkere. Ligesom vi tilbyder alle udefrakommende at bruge Vestas’ ladestandere med grøn vindmøllestrøm, så er det vigtigt, at virksomheder kan inspirere hinanden og samarbejde om at finde løsninger, siger CEO for Vestas Henrik Andersen, der også har formandskabet for den del af Klimaalliancen Aarhus, som omhandler grøn mobilitet.

Følgende virksomheder og organisationer er repræsenteret i Klimaalliancen Aarhus på strategisk niveau: Bestseller, Danske Fragtmænd, OK a.m.b.a., Salling Group, Systematic, Vestas, VIA University College, Østjyllands Politi, AAK, Aarhus Universitet, Aarhus Vand, JP/Politikens Hus, Kredsløb, Arla og Aarhus Universitetshospital.