Brug Linkedin til at nå de gode kandidater: - Talenterne kender deres værd
REKRUTTERING: Der er kamp om arbejdskraften, og hvis virksomheder vil tiltrække de gode talenter, skal de skille sig ud.
Selvfølgelig skal man stå stærkt på det faglige, men man må også erkende, at mange af ens konkurrenter nok også er dygtige til deres arbejde, og så er man nødt til at vise, hvad man ellers har at byde på.
- Vi bruger så meget af vores tid på arbejde. Er det ikke et fedt sted at være, skal der ikke meget til, før man overvejer at finde noget andet, siger rekrutteringsspecialist Jesper Dalhus.
Jesper Dalhus råder virksomheder til at benytte Linkedin flittigt, hvis de vil gøre det nemmere for dem selv at skaffe de dygtige folk. Her deler han fem råd til, hvordan du kan gribe det an.
1. Skab et godt employer brand
- Virksomheder, der gerne vil tiltrække de rigtige talenter, skal skabe et godt employer brand.
- En god måde at gøre det på er at få tilfredse medarbejdere til at fortælle, hvorfor det er fedt at være ansat i virksomheden. Det kan man gøre via video, hvor medarbejderen fortæller, hvorfor det er godt at være ansat.
- Har man ikke et godt employer brand, så begynd at arbejd på det. Det er aldrig for sent.
2. Giv et godt indtryk af din virksomhed til samtalen
- Rul den røde løber ud og giv kandidaterne en god oplevelse til rekrutteringssamtalen. Det er der, de danner sig et indtryk af virksomheden. Føler kandidaten, at han eller hun sidder i et forhør, går kandidaten derfra med en dårlig oplevelse.
- Det er også employer branding, for hvis kandidaten ikke fik jobbet i første omgang, søger han eller hun måske næste gang, virksomheden slår et job op, hvis oplevelsen var god første gang.
3. Fortæl om medarbejdernes muligheder
- Tidligere var det nok med en kantineordning og gratis kaffe, men i dag skal der mere til for at holde på talenterne, for de kender deres værd. Kommer de ind i et job, hvor de ikke ser en mulighed for at udvikle sig, vælger de virksomheden fra.
- Igen kan du bruge dine medarbejdere til at fortælle om, hvilke muligheder man får i din virksomhed. Det kan være en medarbejder, der startede som sælger, blev produktchef og endte som salgschef. Der er rigtig mange, som efterspørger udvikling. Lav en video om den rejse og brug den, når du søger nye medarbejdere. Det sælger mange flere billetter frem for, at ledelsen går ud og siger det.
4. Del din vision
- Drop opslag på sociale medier såsom "Nu har vi ansat Per" eller " vi har købt en ny varebil". Det er kedeligt, så mit råd er, at man i stedet laver opslag, der bunder i din virksomheds vision.
- Jeg har haft samtaler med kandidater, der har valgt at søge stillinger hos virksomheder ud fra, hvad virksomhederne lægger op på deres Linkedin-sider. Laver man eksempelvis opslag om miljø og grønne tiltag, kan kandidaten se, at der er et værdimatch, og så står kandidaten klar, når der bliver slået et job op.
- Sidder man som nyt talent og skal søge job, skal man vælge mellem mange virksomheder, som i store træk svarer til hinanden. Men kan man spejle sig i en virksomheds vision, vælger man den frem for de andre.
5. Lav opslag løbende
- Post løbende på Linkedin, for det handler om at være top of mind hos kandidaterne. Det kan ikke nytte noget, at man har lavet ét opslag under et Linkedin-kursus, for så er ens virksomhed ikke den første, de dygtige kandidater tænker på.
- Det behøver ikke være fagligt. Det kan være et opslag fra din virksomheds sommerarrangement, som giver et billede af et fedt team, der laver ting sammen socialt, og det er en måde at adskille sig på.
- Du kan også lave din virksomheds Linkedin-side til sted, man finder gode råd, idéer og andet brugbar information. Hvis et stort hotel skal tiltrække medarbejdere, kan man eksempelvis have dagens eller månedens opskrift på sin side.