Annonce
Hos Marie-Louise Brebøl Christensen og Danske Commodities står en ny lufthavn i Aarhus og bedre infrastruktur højt på ønskelisten over tiltag, der kunne gøre den internationale rekruttering nemmere. Foto: Thomas Priskorn
INDSIGT

International rekruttering handler om at sælge en samlet pakke

Hos Danske Commodities har de godt styr på rekrutteringen af internationale medarbejdere, men kun fordi virksomheden selv tager et stort ansvar. Tilbage står ønsket om politisk handling til at få løst de sidste udfordringer.

REKRUTTERING: Du kan møde 34 forskellige nationaliteter, hvis du kommer inden for hos Danske Commodities i Værkmestergade. Godt og vel 20 procent af deres medarbejdere er internationale. Og det går egentlig ret godt med at tiltrække den internationale arbejdskraft til Aarhus, hvis man spørger Danske Commodities:

- Vi går typisk efter de ambitiøse nyuddannede og de specialiserede seniorprofiler, fortæller Marie-Louise Brebøl Christensen, VP, Head of People & Culture.

Med de nyuddannede går det rimelig nemt, fordi Danske Commodities er en stor spiller i branchen, så talenterne holder selv øje med virksomheden og søger så snart, der er ledige stillinger. De nyuddannede kandidater er ofte i en alder, hvor de endnu ikke har stiftet familie, og de er derfor nemmere at flytte til Aarhus.

I forhold til senior-profiler er det straks mere vanskeligt. De er ældre og har ofte en familie, der skal flytte med, hvis de skal arbejde i Aarhus.

- Når vi skal rekruttere en seniorprofil, foregår det oftest via en headhunter, fordi vedkommende er i et andet job. Og så er det en anderledes proces, fordi det er ikke blot et job, vi skal sælge til dem. Det er hele pakken. Det er et tilbud, som hele familien skal kunne se sig selv i, siger Marie-Louise Brebøl Christensen.

Den samlede pakke

Det er en længere og mere omstændig proces at rekruttere medarbejdere fra udlandet, og det stiller større krav til virksomheden, som ikke blot skal sælge sig selv, men også byen, området og kulturen i Danmark.

- Vi skal facilitere, at familien kommer hertil og ser byen. At de oplever, hvad Aarhus kan i forhold til kulturelle tilbud. Det betyder ofte meget, at de for eksempel har været en tur på Aros og Moesgaard, siger Marie-Louise Brebøl Christensen.

Transporten til Aarhus er en stor udfordring. Her er svært at komme til og fra, fordi lufthavnen ligger et godt stykke fra byen. Vi oplever i stigende grad her efter corona, at der er et ønske om at rejse. De, der bor i Danmark, vil gerne let kunne rejse hjem og besøge deres familier eller arbejde hjemmefra.

Marie-Louise Brebøl Christensen, VP, Head of People & Culture, Danske Commodities

Et andet stop på rundturen er gerne den internationale skole, hvis der er skolebørn i familien. Er det yngre børn, der skal med til Aarhus, kommer de ofte i de lokale institutioner.

- Det er vigtigt for familierne at kende det faglige niveau på skolen, og vi oplever, at de ofte er skuffede over faciliteterne på den internationale skole. Derfor kan vi kun støtte det arbejde, der er i gang med at udbygge skolen, for det er altafgørende, at der er en international skole i Aarhus.

- Vi kan ikke rekruttere de rigtige kandidater, hvis deres børn ikke kan gå i skole her, lyder det fra Marie-Louise Brebøl Christensen.

Fokus på work-life balance

Det er dog ikke blot de ydre omstændigheder, som er i fokus, når virksomheden skal være et attraktivt tilbud for de højtspecialiserede medarbejdere. Livskvalitet er også et konkurrenceparameter.

- Vi kan tilbyde en anden work-life balance, end de kan i mange andre lande. At man som forældre rent faktisk kan få tid til at se sin familie. Og så er det væsentligt, at det er sikkert at være her i Danmark, så børnene selv kan bevæge sig rundt på cykel. Og her er grønt og natur tæt på, siger Marie-Louise Brebøl Christensen.

Danske Commodities

  • Stiftet af Henrik Lind i Aarhus i 2004
  • Handler med el, gas, certifikater og vedvarende energi i 39 lande - på tværs af Europa, i Australien og USA
  • Antallet af daglige handler er i gennemsnit 6000, men det bliver op til 15.000 transaktioner på de travleste dage
  • Mængden af handlet energi svarer til Danmarks årlige strømforbrug gange 26 eller 29 procent af strømforbruget i Europa på årsbasis
  • Er Danmarks niende største selskab målt på omsætning (2019)
  • Solgt til den internationale energi-gigant Equinor (tidligere Statoil) i februar 2019 for tre mia. kroner

På mange måder er det den helt store turistguide Danske Commodities må have frem, inden der kan skrives under på en kontrakt. En sidste faktor, der kan have betydning for de udenlandske familier handler om, hvad mulighederne er for den medfølgende ægtefælle.

- Hvis ikke de kan finde et job, hvad kan de så? Hvilke netværk findes der i byen og kan de læse universitetet, hvis ikke de skal arbejde? Kvaliteten af Aarhus Universitet har stor betydning, fordi mange er realistiske omkring muligheden for at få et job, men hvis de så kan opgradere deres kompetencer, imens de er her, bliver det mere attraktivt, forklarer Marie-Louise Brebøl Christensen.

De sidste knaster

Corona-pandemien har lært de fleste virksomheder, at de sagtens kan styre driften, selvom  medarbejderne arbejder hjemmefra. Den læring har de også fået i Værkmestergade, men når en del af medarbejderne har hjemme i et andet land, bliver tingene lidt mere komplicerede.

For selvom man for eksempel bor Paris, kan man godt have et ønske om at arbejde hjemmefra, og hvis den mulighed kan blive mere permanent, behøver man ikke flytte hele sin familie til Aarhus. Der er bare nogle udfordringer forbundet med den idé.

- Transporten til Aarhus er en stor udfordring. Her er svært at komme til og fra, fordi lufthavnen ligger et godt stykke fra byen. Vi oplever i stigende grad her efter corona, at der er et ønske om at rejse. De, der bor i Danmark, vil gerne let kunne rejse hjem og besøge deres familier eller arbejde hjemmefra, siger Marie-Louise Brebøl Christensen.

En anden udfordring handler om skatteregler, fordi flere og flere medarbejdere efterspørger muligheden for at arbejde hjemmefra i et andet land, men det er en kompleks størrelse at honorere som virksomhed på grund af regler om skat og social sikring.

- Vi oplever, at de nuværende regler er meget rigide i forhold til de ønsker, vores internationale medarbejdere har om hjemmearbejde. Vi savner en fleksibilitet fra myndighedernes side, for der er ingen tvivl om, at vi kunne tiltrække bedre kandidater, hvis vi kunne tilbyde medarbejderne at arbejde halv tid i Danmark og halv tid i udlandet, slutter Marie-Louise Brebøl Christensen.

Få overblik her
PORTRÆT

Moonis Kamil vil have flere erhvervshelte

KLUMME

Hvad skal vi egentlig med vækst?

INDSIGT

Imbox Protection: Vi er ikke en succes endnu

OVERBLIK

Det bør du vide fra Aarhus' erhvervsliv

NYHEDSBREV

Investor og serieiværksætter: Vi skal tjene et højere formål

NYHEDSBREV

Den gode idé vandt: Imboxerne løb med sejren

OVERBLIK

Det bør du vide fra erhvervsugen, der gik

AARHUS: Det seneste år har budt på mange udfordringer for Jysk i form af tusindvis af lukkede butikker, men til trods for det formåede virksomheden endnu engang at udnytte kombinationen af fysiske butikker og stærke digitale platforme til at sætte rekord med en omsætning på 32,6 milliarder kroner og et resultat før skat på 4,5 milliarder kroner. Dermed steg omsætningen med syv procent.

OVERBLIK

Det bør du vide fra byens virksomheder

RUNDT OM AARHUS: Havvindmøllepark i Aarhus bugt bliver nu droppet. Der kommer ikke til at blive sat 20 vindmøller op i Aarhus Bugt, fordi projektudvikleren bag det kystnære havmølleprojekt Mejl Flak på 60-120 MW, European Energy, har opgivet at gå videre med det ellers godkendte projekt. Det meddeler selskabet i et brev til Energistyrelsen, som Energiwatch har set.

NYHEDSBREV

Vind kampen om de bedste medarbejdere

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at manglen på arbejdskraft fortsat er en kæmpe udfordring for mange virksomheder. Særligt slemt står det til i byggebranchen og servicefagene, men også videns-medarbejdere er blevet en eftertragtet vare.

INDSIGT

Corona har ændret vores arbejdsliv for altid

INDSIGT

Efteruddannelse kan løse manglen på arbejdskraft

KLUMME

Kære leder, det er tid til at vågne op og uddanne dig!

INSPIRATION

SynergyXR peger på de vigtigste trends inden for Extended Reality

OVERBLIK

Det skal du vide fra ugen, der gik i Aarhus

NYHEDSBREV

Black Friday tilbud til dig: Inspiration, indsigt og overblik

INDSIGT

Tre ting du bør vide om Black Friday i Aarhus

NYHEDSBREV

Årets ejerleder: Oplevelser ligger i vores dna