Virksomheder sniger sig ind i metaverset for at spare tid og ressourcer
SynergyXR har rettet sit blik mod Trekantområdet på grund af områdets centrale placering og koncentrationen af industrivirksomheder, som kan bruge virksomhedens software-pakker til træning og optimering af forretningsgange.
SynergyXR har fokus på at ramme industrivirksomhederne, og halvdelen af deres kunder er netop industrivirksomheder. VR og AR kan hjælpe virksomhederne med uddannelse, onboarding og træning, så de kan minimere downtime gennem virtuel træning.
Den store fordel ved SynergyXR's løsninger er "activity based learning". Man husker nemlig bedre, når man ser og gør noget i stedet for kun at læse. Vores søstermedie Erhvervsliv Trekanten har talt med SynergyXR.
Trekantområdets centrale placering og koncentration af industrivirksomheder er medvirkende til, at en af landets førende inden for metaverset, SynergyXR fra Aarhus, har fået et brohoved i Trekantområdet i AI Innovation House i Vejle.
Virksomheden har blandt andet leveret software til husets HoloLens, hvor man med egne øjne kan se, hvordan du kan lægge et ekstra lag på virkeligheden. SynergyXR har indgået en aftale med huset for at have en central adresse i landet. Her har de en flyverplads og adgang til mødelokaler i forhold til fynske og sjællandske kunder.
- Der er et netværk i huset, som vi tapper ind i, og selve huset er jo bare superfedt, og så skal vi også udnytte, at vi har adgang til Quantum (Danmarks største og længste indendørs LED-skærm), fortæller Mads Troelsgaard, der er administrerende direktør, og som her sætter ord på, hvordan for eksempel industrivirksomheder kan udnytte teknologien.
- Hvad er interessant ved Trekantområdet for SynergyXR? - Vi har i forvejen flere kunder i området. Vi har flere store koncerner, der bruger løsningerne til træning af deres ansatte. Og vi har nogle gode dialoger med virksomheder i området, der kan bruge vores softwarepakker, og en virksomhed som vores kan ikke nøjes med kun at være i Aarhus.
- Hvilke type virksomhed går I efter? - Vi vil meget gerne ramme industrivirksomheder, og i dag er over 50 procent af vores kunder større industrivirksomheder. Vi kan tilbyde, at de kan optimere deres forretningsgange.
- Hvor er det, at I kan løse en udfordring? - Meget ofte kan vi tilbyde noget i forhold til uddannelse, onboarding og træning af medarbejdere. Men det er i forhold til service og vedligeholdelse af udstyr, at den store værdi kommer - når virksomhederne kan minimere downtime, altså den tid hvor maskinen og mennesker står stille, fordi de kan øve sig i en virtuel verden. Når du kan "øve" dig på en maskine i en virtuel verden, så kan du øve en masse forskellige procedurer, uden at du påvirker selve produktionen, og det sparer mange ressourcer.
- Hvad er den helt store fordel? - Det, vi kalder ”activity based learning”, er meget effektivt. Du ser udfordringen, og du får det ind i musklerne. Der trækker vi på en berømt teori fra Edgar Dales Cone, der siger noget om, hvordan du husker. Når du læser noget, så husker du måske 10 procent. Tallet stiger, når du læser og hører noget, og det kommer endnu højere op, når du gør noget. Det kan du udnytte inden for AR og VR. Vi kan visualisere tingene, så du er til stede i den rigtige kontekst, og du skal gøre noget. Det betyder, at læring og lagring kommer meget højt op.