Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Michael Gade fra Jysk fik tildelt hæderen som årets CMO, da prisen blev uddelt fredag eftermiddag af foreningen Dansk Markedsføring. Pressefoto 

Årets marketingprofil er fra Aarhus

Aarhus kan sagtens være med helt i front, når det handler om talenter og stærke profiler inden for markedsføring.

For efter at have været nomineret hele tre gange, kunne Michael Gade fra Jysk fredag eftermiddag endelig tage prisen som årets CMO med hjem til Aarhus.

Og han er langt fra den eneste marketingprofil i byen, der er blevet hædret og har grund til at gå weekenden smilende i møde. Fire talenter fra Aarhus nemlig fandt også vej til årets prestigefylde talentliste fra Dansk Markedsføring.

Du kan møde dem alle i dagens nyhedsbrev sammen de sædvanlige overblik med seneste nyt fra det aarhusianske erhvervsliv.

God læselyst - og god weekend.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Prisen som Årets CMO, som i år tilfaldt Michael Gade, bliver uddelt af foreningen Dansk Markedsføring og den blev stiftet i 2015 for at hylde de dygtigste marketingchefer. Pressefoto

Mød byens største marketingprofiler: Her er årets CMO og fire af de største talenter fra Aarhus

Dansk Markedsføring hylder de største profiler i branchen med kåringen af årets CMO blandt fem nominerede, og samtidig fremhæver de branchens 20 største talenter lige nu. Her får du det hurtige overblik over de lokale vindere.


For fjerde år i træk har Dansk Markedsføring sammen med headhunter-bureauet Marcher Markholt udpeget de 20 største talenter i marketingbranchen og samtidig kåret årets CMO.

Du kan se, hvem de fem nominerende til årets CMO her og møde årets 20 største talenter her.

Årets CMO: Michael Gade, Jysk

Tredje gang var lykkens gang for Michael Gade fra Jysk, der fredag eftermiddag kunne lade sig hylde som årets CMO. Pressefoto

For tredje år i træk var Michael Gade i spil til prisen som Årets CMO. Det er han blandt andet efter et stort sats fra Jysk, der er rykket markant ind på det østrigske og tyske marked, samt en stor omrokering af selskabets medie-spend, der skal spare dem et trecifret millionbeløb.

- Michael har i endnu et år leveret imponerende resultater for Jysk gennem sin ekspertise inden for digital markedsføring, strategisk planlægning og kundeoplevelser, som har ledt til vækst i såvel kundeengagement og antal, skriver juryen.

- Michael har leveret et år med imponerende resultater for Jysk, og i en hårdt drevet købmandsbutik har han udmærket sig ved at være innovativ, determineret og ved at have de helt rette ledelseskompetencer til at skabe forandringer og få medarbejderne med sig, lød det ved overrækkelsen af prisen fra formand for juryen Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør ved Arla Foods.

Årets talenter: Christian Degn Vester, Elisa

Christian Degn Vester stiftede Elisa i 2021 sammen med brødrende Nikolai Aas Pedersen og Rasmus Aas Pedersen. Pressefoto

Christian Degn Vester har haft forskellige ansættelser som konsulent, inden han i marts 2021 indtog han posten som CEO hos Elisa. Erhvervsliv Aarhus har flere gange talt med Christian Degn Vester både om liveshopping og senest deres nye streamingtjeneste Sprii.

- Christian Degn Vester har gennem sin virksomhed Elisa positioneret sig som en af Danmarks eksperter inden for fænomenet liveshopping. Christian og Elisa har på blot to år håndteret mere end tre millioner ordrer, bistået tusindvis af forhandlere og brands, og har sikret dem forretningsmæssig vækst. 

- Trods Elisas relativt unge alder har Christian allerede modtaget flere priser og anerkendelser, herunder ‘Create Now’-prisen ved Global Entrepreneurship Week Denmark 2021 og prisen for ‘Bedste eHandelsværktøj’ ved det prestigefyldte eCommerce Awards, som afholdes af Dansk Erhverv.

- Christans inspirerende forståelse for entreprenørskab har ført til stor succes, og udgør et inspirationsgrundlag for dansk iværksætteri, lyder det i motivationen.

Her kan du læse mere om Christian Degn Vesters syn på marketingbranchen.

Årets talenter: Emilie Skovbon, Ilva

- Jeg er mega stolt over at blive anerkendt for mit arbejde og ikke mindst yderst taknemlig. Det havde nok ikke været muligt uden det fantastiske team hos Ilva og ikke mindst mine chefer, der gennem de seneste fire år har turde satse på mig og stole på, at jeg var den rette til opgaven, skriver Emilie Skovbon om udnævnelse på Linkedin. Privatfoto

Emilie Skovbon er Head of ecommerce hos Ilva, hvor hun begyndte sin karriere for tre år siden.

- På blot tre år er Emilie gået fra at sidde på skolebænken til at have ansvaret for et markedsføringsbudget på 45 millioner og hele Ilvas e-handel. Emilie er unik i sin evne til at kombinere sin taktiske marketing-forståelse med både innovative og kreative løsninger, hvilket har resulteret i nye standarder inden for marketing, som er med til at understøtte Ilvas overordnede mål. 

- Hun er hovedarkitekten bag Ilvas digitale strategi og har de seneste år brugt tid på at implementere denne i organisationen. Den digitale strategi har gjort ilva.dk til den største butik i forhold til deres fysiske butikker, hvilket er en imponerende bedrift, lyder det i motivationen.

Læs mere om Emilie Skovbons syn på marketingbranchen.

Årets talenter: Fredrik Plejdrup, A Gen Z company

- Jeg bliver anerkendt som en af de 20 største talenter indenfor marketingbranchen i Danmark, og jeg er meget taknemmelig for min rejse og alle jer, der har været med indtil videre, skriver Fredrik Plejdrup om kåringen på Linkedin. Privatfoto

Fredrik Plejdrup stiftede i 2020 TikTok-bureauet A Gen Z company, hvor han foruden at kunne kalde sig ejer, også har den uformelle titel som TikTok ekspert. Bureauet har blandt andet stået bag en succesfuld kampagne hos Krifa, som Erhvervsliv Aarhus tidligere har fortalt om.

- Fredrik Plejdrup er en kreativ idémager, som har vist sig som en firstmover på digitale platforme, hvor han hjælper virksomheder i deres markedsføringstilgang og -udvikling. Han har skabt en formfuldendt opskrift på viralitet i brugen af videoer på TikTok, som han foreløbigt har eksekveret for virksomheder som Krifa, Kilroy, Gyldendal og Ecooking med flere. 

- Fredriks arbejde har sikret A GEN Z en række nomineringer til blandt andet SoMe Team of the Year og Rambukkens Effektpris for kampagner med budget under en mio. kroner, som det yngste bureau til dato. Alt i alt præstationer der taler for sig selv, og således lander Fredrik en plads på M Talents 2023, lyder det i motivationen.

Bliv klogere på Fredriks Plejdrups syn på marketingbranchen.

Årets talenter: Hans Høite Augustenborg, Canairi

Hans Høite Augustenborg (t.v.) og Andreas Kofoed Sørensen er barndomsvenner og har sammen stiftet Canairi. De er tidligere blevet belønnet med en pris fra Danish Creative Industries. Pressefoto

Hans Høite Augustenborg har studeret kreativ kommunikation ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og efter et par år i bureauverdenen stiftede han i 2022 Canairi sammen med Andreas Kofoed Sørensen.

- Hans Høite Augutstenborg er én af bagmændene bag den gule kanariefugl, som i 2022 vandt et kæmpe indpas i husstande på tværs af landegrænser. Der er tale om CO2-måleren Canairi, hvis formål består i at forbedre husstandenes indeklima, og som 30 dage efter sin lancering havde omsat for 3,2 mio kroner, solgt i 63 lande, opnået patentrettigheder og vundet to internationale designpriser, blandt andet ved ADC International 2022

- Hans rummer både kreative og entreprenante egenskaber, som tydeligt afkodes i hans opfindsomme sideprojekter, som han drev samtidig med sine ansættelser hos diverse bureauer. Sideprojekter, som blev anerkendt ved DA&D i 2021, hvor han modtog prisen som Next Creative, lyder det i motivationen.

Du får her indblik i Hans Høite Augustenborgs syn på marketing branchen.

NRGi 30-dobler sit overskud i vildt energiår, Danske Commodities opfordrer til EU-regulering, og Salling Group er tilfreds trods milliardtab

Her får du fire udvalgte nyheder fra erhvervslivet i Aarhus

Du kan altid finde alle ugens regnskaber fra Aarhus-virksomheder på erhvervslivaarhus.dk

Energihandel giver rekordregnskab hos NRGi

Smilet er anstrengt hos energiselskabet NRGi's topchef, Jacob Vittrup, selvom han har leveret et utroligt stærkt regnskab for 2022. Pressefoto

En 30-dobling af overskuddet vil sikkert sende smilet fra øre til øre hos de fleste topchefer, men sådan er det ikke hos NRGi's administrerende direktør, Jacob Vittrup. Energiselskabet kom ellers ud af 2022 med et rekordstort resultat på 3,1 milliarder kroner.

Overskuddet kommer nemlig især fra det delvist ejede datterselskab, Energi Danmark, der handler på det europæiske energimarked, og som også præsenterede sit regnskab fredag. Energi Danmark med hovedsæde i Skejby, og hvor Jacob Vittrup er næstformand i bestyrelsen, tjente 8,8 milliarder før skat på energihandel i 2022.

Overfor Avisen Danmark begræder han resultatet.

- Det er på en blandet baggrund. Det er i virkeligheden vanskeligt at være meget positiv over. Jeg kan godt forstå, at forbrugerne har svært ved at forstå sammenhængen. Men hvis man dykker ned i regnskabet, så vil man se, at de forretningsaktiviteter, der er direkte vendt mod vores forbrugere, kommer ud med et underskud sidste år, lyder forklaringen blandt andet.

Du kan læse hele interviewet her.

Danske Commodities efterlyser politisk indgreb

Helle Østergaard Kristiansen understreger, at et indgreb skal ske via EU-regulering for ikke at stille danske virksomheder dårligere i konkurrencen med udlandet. Foto: Thomas Priskorn

Helle Østergaard Kristiansen, CEO i energihandelsselskabet Danske Commodities, siger i et interview med Finans, at den seneste tids massive fokus har gjort det klart, at der er behov for at løfte barren for, hvad der skal til for at kunne deltage på energimarkedet.

- Den frie konkurrence på elmarkedet er vigtig for, at markedet fungerer, og det har været en stor del af årsagen til, at vi faktisk er kommet igennem forsyningskrisen i Europa sidste år. Men jeg må også sige, at når jeg kigger på de sager, der har været, så vil det være naturligt at se på, om de lave indgangsbarrierer til markedet skal hæves, siger Helle Østergaard Kristiansen til mediet.

Salling Group tabte en milliard på bunden

Afgående administrerende direktør for Salling Group, Per Bank, forlader efter 11 år i spidsen for koncernen dansk detailhandel til efteråret, hvor han i stedet skal stå i spidsen for den canadiske virksomhed Loblaw. Foto: Axel Schütt

Mens omsætningen steg, så gik resultatet den anden vej for retail-mastodonten Salling Group i 2022.

Virksomhedens samlede omsætning i 2022 voksede en smule fra 66,2 milliarder kroner i 2021 til 66,5 milliarder kroner i fjor. Til gengæld faldt resultatet en millard på bundlinjen. Årets resultat lyder på 972 millioner kroner i 2022 mod 1,9 milliarder kroner året før.

Alligevel er den afgående topchef, Per Bank, tilfreds.

- Salling Group balancerede sidste år mellem at hjælpe vores kunder gennem et, for mange, særdeles vanskeligt år og sideløbende fastholde vores ambitiøse investeringstempo. Jeg er stolt over, at vi lykkedes med at gøre en reel forskel for mange i en presset hverdag og samtidig tog en række markante skridt mod en mere ansvarlig fremtid, siger direktøren i en pressemeddelelse med henvisning til blandt andet etableringen af lavpris-kæden Basalt.

Per Bank forlader efter 11 år i spidsen for koncernen dansk detailhandel til efteråret og sætter kursen mod Loblaw i Canada, mens ny mand i spidsen for Salling bliver den nuværende CFO, Anders Hagh.

Det tidligere Amtssygehus bliver transformeret til boliger

Projektet indeholder også parkeringskælder under karrébygningerne og en ny kvarters-port i senge-bygningen. Porten skaber nye stiforbindelser, der binder området bedre sammen. Foto: Raundahl & Moesby

Amtssygehusets karakteristiske gamle sengefløj bliver bygget om til boliger. I nær tilknytning til sengefløjen bliver der opført to u-formede bygninger – også med boliger. Samlet indeholder projektet omkring 430 boliger, hvoraf næsten 200 bliver familieboliger. Det skriver Stiften.

Bag projektet står pensionsselskabet PenSam og totalentreprenør Raundahl & Moesby, der har vundet udbuddet om omdannelse af amtssygehuset.

Svindel-direktør trækker flere konkurser efter sig, Lunar i stort minus, og et par andre regnskabsnyheder fra Aarhus

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på det, der i øvrigt rører sig i det aarhusianske erhvervsliv.
  • Den fængslede direktør og indehaver af Finansteam ApS i Højbjerg, Michael Bak, som er sigtet for svindel for 15 millioner kroner, trækker flere konkurser efter sig i andre selskaber, som han var involveret i. Udover Finansteam drejer det sig blandt andet om Pengeprofilen A/S, Recapital Ejendomskreditselskab A/S og Konsulentfirmaet Michael Bak. Århus Stiftstidende giver overblikket over listen af ramte selskaber her.
  • Selv om indtægterne voksende, så gjorde underskuddet det samme hos Lunar i 2022. Det samlede resultat for 2022 endte i et minus 1,5 milliarder kroner før skat mod et underskud på 613 millioner kroner i 2022. Resultatet skræmmer dog ikke stifter og CEO, Ken Villum Klausen, som over for Stiften peger på en positiv udvikling i indtjeningen, som er fortsat i første kvartal af 2023, hvorfor banken forventes at komme i mål med et langt bedre resultat i år.
  • Skødstrup-selskabet Flexo Wash har igen overskud. Det fremgår af regnskabet for 2022, som firmaet netop har offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen. I det seneste regnskabsår er overskuddet dog reduceret fra 10,1 millioner til 9,3 millioner kroner før skat. Virksomhedens bruttofortjeneste er steget fra 34,2 millioner kroner til 36,9 millioner kroner.
  • Overskuddet er vokset det seneste år hos Spottag Bakery i Højbjerg. Det fremgår af regnskabet for 2022, hvor overskuddet er steget fra 433.090 kroner til 1,7 millioner kroner før skat. Bruttofortjeneste er næsten fordoblet fra 4,8 millioner kroner i det foregående regnskabsår til 8,9 millioner kroner.