Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Tidligere professionel håndboldspiller Gitte Brøgger Led har for længst lagt bolden på hylden, men selvom hun i dag er formuerådgiver, gør hun fortsat brug af mange erfaringer fra sin sportskarriere. Pressefoto

Tidligere topatlet: Vi kan lære meget af sporten

- I sådan et omklædningsrum, der kender man hinanden indgående. Det er både enormt sårbart, men også kraftfuldt, fordi vi er stærke sammen, siger Gitte Brøgger Led, når hun beskriver en af styrkerne på et håndboldhold.

Og det er netop en af de styrker, som erhvervslivet kunne lære noget af, mener hun. For som kollegaer har vi sjældent det samme indgående kendskab til hinandens styrker og svagheder.

Gitte Brøgger Led har prøvet begge dele, både at være en del af den professionelle håndboldverden og være en del af erhvervslivet. Gennem de seneste 10 år har hun arbejdet i den finansielle sektor, hvor hun i dag er kundedirektør hos kapitalforvalteren Artha.

I dette nyhedsbrev sætter vi os til rette i håndboldhallen, når Gitte Brøgger Led fortæller, hvordan hun har taget erfaringerne fra banen med ind i erhvervslivet. Og så stiller hun helt skarpt på tre pointer, som vi bør lære af sporten.

Du får selvfølgelig også dit sædvanlige overblik med stort og småt fra virksomhederne i Aarhus.

God læselyst - og god weekend.

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
Gitte Brøgger Led er 39 år, og hun har været en del af Artha i et års tid. Pressefoto

Gitte Brøgger Led: - Der skal mere handling til i erhvervslivet

Den tidligere håndboldstjerne Gitte Brøgger Led jonglerer nu med formuer i erhvervslivet som kundedirektør hos Artha efter en succesfuld karriere på banen for flere danske klubber og kvindelandsholdet.

Hun har en stærk vilje til handling og er glad for struktur, begge dele er noget, hun har taget med sig fra sin tid som håndboldspiller.

I sport kan du ikke snakke dig til tingene, det er handlingen, der tæller. Den bedste lære, man kan få, er at prøve tingene af. For hvis du ikke tager det skud, så brænder du helt sikkert, siger hun.

Gitte Brøgger Led skiftede professionel håndbold ud med formuerådgivning. To vidt forskellige verdener, men hvor der alligevel er fællesnævnere. Nu skal hun overføre en unik fightervilje til erhvervslivet, hvor hun lige nu kæmper for at bygge en ny afdeling af Artha op i Aarhus.

Gitte Brøgger Led er uden tvivl mest kendt for sin håndboldkarriere i GOG, Team Tvis Holstebro, SK Aarhus og ikke mindst 14 kampe for kvindelandsholdet. Men det er efterhånden 10 år siden, hun lagde håndbolden på hylden, og nu kæmper hun ikke længere for mål og mesterskaber, men i stedet for at jonglere formuer for velhavende kunder.

- Det, vi tilbyder i Artha, er formuestruktur og rådgivning. Men at sidde som formuerådgiver handler allermest om at tale med mennesker om, hvad er vigtigt for dem, og hvordan sover de godt om natten med den investering, de har, fortæller Gitte Brøgger Led, der har titel af kundedirektør hos Artha Kapitalforvaltning.

Hun har fået til opgave at øge kendskabsgraden til Artha i det jyske, og så skal hun samtidig forsøge at bygge et marked op for kapitalforvalteren samme sted.

Matematik og udvikling

Set ude fra kan det måske undre, hvorfor håndboldspilleren valgte at kaste sig over økonomi. Først med en HD i revision og sidenhen en kandidatgrad i erhvervsøkonomi og revision. Men i virkeligheden er der for Gitte Brøgger Led ikke så langt fra det ene til det andet.

- Jeg har altid godt kunnet lide matematik, fordi der ofte kun er et facit. Det er ikke noget, man taler sig frem til, man regner det ud. Det er handling og ikke snak. I sport kan du ikke snakke dig til tingene, det er handlingen, der tæller.

Hun er glad for struktur. og det har været en nødvendighed både som håndboldspiller, når man skal træne sig selv og være effektiv, men også i hendes erhvervskarriere, da hun for eksempel tog sin kandidatgrad på fjernstudie. Eller da hun arbejdede deltid hos EY for også at kunne spille håndbold i SK Aarhus.

- Hvis man har passion, og det giver en energi, så kan man, lyder det kontakt fra Gitte Brøgger Led.

Hun beskriver det også som et gen, hun har taget med fra sporten, fordi du som spiller ikke kan stå stille hverken på banen eller i din personlige udvikling.

Gitte Brøgger Led

  • Tidligere professionel håndboldspiller for klubber som GOG, FC Midtjylland, Team Tvis Holstebro og SK Aarhus. Er desuden registreret for 14 A-landskampe.
  • Har taget en HD i revision fra Aarhus Universitet og en kandidatgrad i erhvervsøkonomi fra Syddansk Universitet.
  • Har tidligere været ansat hos EY, BDO og Formuepleje. Siden 2022 kundedirektør hos Artha.
  • Privat er hun gift med Sebastian Prieto, der er tidligere engelsk landholdspiller, sammen har de to børn og bor i Højbjerg.

Det skinner tydeligt igennem, når man taler med hende, at hun er et handlings-menneske, og hun er ikke bange for at investere eller tage chancer. Netop det sidste er en egenskab, som hun mener erhvervslivet kunne lære noget af.

- Den bedste lære, man kan få, er at prøve tingene af. For hvis du ikke tager det skud, så brænder du helt sikkert.

Den nye succes

Når man skifter sporten ud med erhverv, skifter man også i den grad publikum. Der er ikke længere noget heppekor i ryggen, men det kan også have sine fordele.

- I sporten bliver du altid målt på dagsformen, der er ikke plads til at have en dårlig dag, og det gør du ikke i erhvervslivet.

Selvom der er længere mellem klapsalverne som kundedirektør, så kan Gitte Brøgger Led sagtens finde både glæde og motivation i hverdagen.

- Min lykkefølelse i dag er bundet op på at gøre en forskel for andre. At hjælpe kunder med at træffe de rigtige beslutninger for dem. Jeg vil gerne udvikle mig som leder, og det, jeg brænder for, er i virkeligheden at udvikle andre og se dem lykkes.

Gitte Brøgger Led var aktiv i SK Aarhus fra 2005-2011 og igen fra 2014-2015. Hun stoppede sin professionelle karriere som 30-årig. Arkivfoto: Martin Ballund

Her er 3 ting erhvervslivet kan lære af sporten

Den tidligere professionelle håndboldspiller Gitte Brøgger Led mener, at erhvervslivet kan lære flere ting af at kigge mod sportens verden, og her fremhæver hun tre væsentlige lektier.

Gitte Brøgger Led har taget turen fra professionel håndbold til en karriere inden for formuerådgivning, men selvom hun har bygget på med flere uddannelser, så tager hun flere erfaringer med fra sin sportskarriere i sit daglige arbejde.

- Man glemmer ofte, at det er en uddannelse i sig selv at være professionel inden for sport. For når du har brændt det afgående skud i kamp, så står du på tv bagefter og skal udtale dig. Det er en form for krisekommunikation, som du ikke møder andre steder. Det kræver, at du er meget velforberedt, og det kan man helt klart også bruge i erhvervslivet, siger Gitte Brøgger Led, der i dag er kundedirektør hos kapitalforvalteren Artha.

1. Du vinder ikke alene

- Du kan ikke vinde en holdboldkamp alene, der er brug for hele holdet og alle spillere. Her i erhvervslivet er det ofte mere hundredmeterløberne, der hersker, men man står altid stærkere som et hold.

- Det betyder også, at det ikke er nok, at du selv er stærk, dine medspillere eller kollegaer, skal også være det. Så det handler om at spille de andre gode.

2. Forskellighed er en styrke

- På en håndboldbane findes alle typer af profiler, både de introverte og de ekstroverte, dem der går forrest, og dem der er mere stille. Og der er brug for dem alle sammen for at vinde kampen.

- I erhvervslivet er der en tendens til, at vi vælger dem, der ligner os selv, og glemmer, at forskelligheden er en styrke. Men vi bør bruge de forskellige profiler mere aktivt ligesom på en håndboldbane.

3. Det er handlingen, der tæller

- Hvis ikke du tager skuddet, så brænder du helt sikkert. Man kan ikke tale sig til rette om al ting, nogle gange er der brug for, at man handler.

AU skal spare 100 mio. kroner, kæmpe overskud hos Bricks og underskud hos Sinful

Her får du tre udvalgte nyheder fra det aarhusianske erhvervsliv.

Du kan altid finde alle ugens regnskaber fra Aarhus-virksomheder på erhvervslivaarhus.dk

Aarhus Universitet kan blive ramt af en større fyringsrunde

AU er blevet ramt af de dårlige finansielle markeder, som krigen i Ukraine har medført. Universiteterne er forpligtet til at anbringe bevilgede fondsmidler i værdipapirer, hvilket i 2022 viste sig at være en decideret dårlig forretning. Foto: Thomas Rahbek

Ifølge mediet Forskerforum skal tre af fem fakulteter på Aarhus Universitet samlet finde over 100 millioner kroner på budgetterne. Og på Natural Sciences har man erkendt, at der bliver tale om fyringer – og en hel del af dem. Derfor har fakultetet sendt et varsel til det regionale beskæftigelsesråd om massefyring. Det kræves, når en virksomhed med over 300 ansatte forventer at fyre mindst 30 medarbejdere.

Det er et sammenfald af uheldige faktorer, der har skabt den dårlige økonomiske situation på AU. Inflationen og stigende energipriser har givet en generel belastning af udgiftskontierne.

Bricks lander kæmpe overskud på 313 millioner kroner

Hvor 2022 altså blev et økonomisk godt år for Bricks, så er forventningerne ikke lige så høje til 2023. I årsrapporten fremgår det, at man i koncernen forventer et underskud på op til 15 millioner kroner efter skat. Foto: Morten Svith

Salget af Nicolinehus på Aarhus Ø har sikret ejendomsudvikleren Bricks et kæmpe overskud. Bricks er blandt andet kendt for opførelsen af projekter som Frederiks Plads, Copper House og altså også Nicolinehus. Det skriver Stiften.

I Bricks-koncernen lød underskuddet i 2021 på hele 58 millioner kroner, mens overskuddet i seneste regnskabsår er steget til 313 millioner kroner.

- Årets positive resultat er på niveau med det forventede og er primært båret af, at koncernens væsentligste udviklingsprojekt Nicolinehus i alt væsentlighed blev færdiggjort i 2022, hvor størstedelen er afhændet på statustidspunktet, fremgår det i årsrapporten.

Omsætningen falder for første gang hos Sinful

Sinful er stiftet af Mathilde Mackowski og Tonny Andersen. Og virksomheden forventer at løfte omsætningen op mod 10 procent i 2023 og skabe et positivt driftsresultat på op imod 10 mio. kroner. Foto: Tobias Nicolai

Omsætningen hos Sinful landede på 364 millioner kroner, hvilket svarer til et fald på 25 millioner kroner fra året før. Ifølge Børsen er det første gang i selskabets 15 år lange historie, at de oplever tilbagegang i omsætningen og et underskud, der endte på 7,3 millioner kroner.

Det skyldes, at 2022 var præget af et brat fald i forbrugertilliden, høj inflation og stigende råvarepriser, og at Sinful valgte at investere store summer for at udvide sin tilstedeværelse på forskellige markeder i Europa, skriver de i en pressemeddelelse.

overskrifter

Aarhus rundt på ét minut

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på det, der i øvrigt rører sig i det aarhusianske erhvervsliv.
  • Frameo har ansat Carsten Nielsen som ny CEO. Han tager over efter Henrik Mørck Mogensen, der har haft jobbet siden sommeren 2022. Carsten Nielsen kommer fra en stilling som CPO hos Triax. - Det er svært at få hænderne ned, da Frameo er præcis den type virksomhed, jeg ønsker at være en del af: Passionerede mennesker, der leverer en unik løsning, der gør det muligt for folk at forblive forbundet, skriver Carsten Nielsen på Linkedin.
  • Importøren Ronald og Salling Group skal sammen betale en million kroner samt procesrente til keramikeren Anne Black for at have krænket hendes ophavsret. Det har Højesteret onsdag afgjort, skriver TV2.
  • Kristian Voldsgaard er ikke længere ejendomsdirektør hos formueforvalteren Formuepleje. En post, han har bestredet siden 2020. Ifølge direktør og partner i Formuepleje Søren S. Astrup, har ejendomsdirektøren 'selv besluttet at trække sig fra bestyrelserne i Formueplejes ejendomsfonde, og vi vil i den forbindelse gerne takke ham for samarbejdet', lyder det ifølge Ejendomswatch i et skriftligt svar.
  • Den tidligere Terma-direktør Jens Maaløe er død efter kort tids sygdom. I sidste uge trak han sig som bestyrelsesmedlem og formand for Poul Due Jensens Fond på grund af sygdom. Han havde en glorværdig karriere i erhvervslivet og var i perioden 2003 -2019 topchef for teknologikoncernen Terma, og samtidig bestred han flere bestyrelsesposter, blandt andet i Grundfos-koncernen. Det skriver Poul Due Jensens Fond i et mindeord.
  • 3F og Horesta afviklede i onsdags DM for elever inden for kokke-, tjener- samt smørrebrøds- og cateringfaget, hvor to aarhusianere løb med hæderen. Kasper Kirketerp Hansen og Sara Arbjerg Pedersen fra Aarhus Tech vandt DM som landets bedste smørrebrøds- og cateringelever. Kasper Kirketerp Hansen er elev hos den personlige kok Patrick F, mens Sara Arbjerg Pedersen er elev på Malling Kro.