Annonce
- Som iværksætter går det aldrig, som man har planlagt, men ambitionerne er intakte, og vi skal nok nå derhed, selvom det ikke bliver den lige vej, siger Kenneth Boll om rejsen mod at blive markedsledende. Pressefoto
INDSIGT

Raptor vil være markedsledende om to år

Raptor Services har solgt en majoritetsandel til den svenske kapitalfond Qntm og har nu kursen rettet mod en hurtig vækst, der skal gøre software-virksomheden til europæisk markedsleder.

INVESTOR: Raptor Services er en virksomhed med store ambitioner, og med investeringen fra svenske Qntm er de nu godt på vej til at kunne indfri deres mål. Raptor ser ikke nogle direkte konkurrenter inden for landets grænser, men kigger mod virksomheder i Holland og USA, når de skal erobre nye markedsandele.

- Nu får vi flere muskler at spille med og kan for alvor begynde at se os selv i konkurrence med de store internationale virksomheder indenfor vores felt, siger Kenneth Boll, CEO i Raptor Services.

Med kapitalfonden Qntm om bord er softwarevirksomheden klar til at rykke tættere på de udenlandske kunder og herfra fortsætter konsolideringen. Qntms opkøb af Raptor var samtidig et startskud til en ny vertikal i koncernen med navnet Qntm Web Optimization Group, som Kenneth Boll bliver leder af.

Ambitionen for Qntm er at opkøbe adskillige andre specialiserede softwarevirksomheder, der har fokus på at gøre e-commerce platforme og websites mere effektive gennem højere konverteringer.

Mere end kapital

Det var ingen tilfældighed, at Raptor Services fik en kapitalfond inden for murene, tværtimod, så gik der mange overvejelser forud.

- Inden corona ramte landet, var vi i Raptor ved at se på muligheden for at åbne kontorer i Holland og Sverige, så vi kunne være tættere på vores udenlandske kunder. Men så lukkede landet, og alle planer blev sat lidt på pause.

- Men i den proces fandt vi ud af, at der var mulighed for at få en kapitalpartner ind, og vi valgte derfor at søge rådgivning eksternt for at gå videre den vej, siger Kenneth Boll.

Qntm og Raptor Services

Qntm:

 • Er et økosystem bestående af virksomheder, der inden for digital consulting, software og teknologibranchen understøtter digital transformation i store og mellemstore virksomheders salg og marketing værdikæde. 
 • I dag består gruppen af 11 virksomheder placeret i alle de skandinaviske lande. Ambitionen er at opbygge Europas største økosystem ved at opkøbe og integrere egnede digitale virksomheder i seks vertikaler.
 • Qntm er ejet af Altor fund V og prisen for opkøbet af Raptor er ukendt.

Raptor Services:

 • Er en danskejet virksomhed etableret i februar 2013.
 • Stiftet af Jan Skov (der i dag er COO), Thomas Garp og Henrik Drachmann, der begge arbejder som udviklere i virksomheden.
 • Raptor har fokus på at levere markedsledende personaliseringssoftware og Customer Data Platform, der aktiverer kundedata for at skabe mere relevante oplevelser på tværs af kanaler og platforme.
 • De har +300 kunder, primært mellemstore og store virksomheder.
 • Pt. er de 40 ansatte.

Raptor havde brug for hjælp til at vækste. Driften havde de helt styr på, og derfor blev kapitalfondene en interessant mulighed.

Det viste sig, at der var flere interesserede kapitalfonde, men Raptor blev hurtigt forelsket i Qntm, fordi de kunne tilbyde noget, de andre ikke kunne.

- Det med at komme med pengene, kunne de alle sammen. Men Qntm kunne også tilbyde, at vi blev en del af et teknologisk økosystem, og det er attraktivt for os, lyder det fra Kenneth Boll.

Gode aftaler

Når Raptor har kunne levere overskud år efter år og har godt styr på driften, kan det undre, hvorfor de pludselig skulle sælge en majoritetsandel, for med et salg følger også tab af suverænitet.

- Vi har taget kapital ind i erkendelse af, at vi stadig er for små internationalt. Og for at blive de bedste og største har vi brug for nogle muskler i ryggen. Derfor skal vi også være mange flere ansatte fremadrettet, siger Kenneth Boll.

Kenneth Boll

 • CEO i Raptor Services.
 • Medlem af en række bestyrelser.
 • Uddannet Cand. Merc. i financing fra Aarhus BSS
 • 41 år, gift og har to børn, bosat i Aarhus C.

Han frygter ikke, at Raptor med tiden bliver slugt af det store Qntm, selvom det kan være en reel frygt, når man bliver opkøbt.

- Vi har været meget grundige i denne proces, og vi har håndplukket Qntm. En del af processen har også været, at vi har aftalt nogle faste spilleregler for, hvordan vi skal samarbejde, så jeg føler mig helt tryg i den her handel, siger Kenneth Boll.

Opkøb og flere hænder

Der bliver travlt på kontoret i Ny Banegårdsgade, som Raptor faktisk forventer at vokse ud af inden længe, for herfra er der kun en vej, og det er fremad. Og opad mod at være markedsledende i 2023.

- Jamen, jeg kan bekræfte, at det mener vi, siger Kenneth Boll.

Han tilføjer:

- Nu har vi fået musklerne til at ansætte lidt flere folk og lidt hurtige, fordi vi godt tør at investere foran. Men vi skal også ud at lave nogle opkøb af konkurrerende virksomheder i udlandet.

- Vores ambition er ikke at vokse til markedsleder organisk. Jeg har fået masser af spændende emner til opkøb, som vi skal kigge nærmere på nu.

Det er svært at fjerne smilet fra direktøren, som føler sig godt rustet til de næste skridt.

- Det bliver helt sikkert ikke den lige vej, vi går. Sådan er det at være iværksætter, det går aldrig som planlagt. Men det bliver en god og lærerig vej, og vi skal nok have det sjovt undervejs, konstaterer Kenneth Boll med et grin.

Få overblik her
PORTRÆT

Moonis Kamil vil have flere erhvervshelte

KLUMME

Hvad skal vi egentlig med vækst?

INDSIGT

Imbox Protection: Vi er ikke en succes endnu

OVERBLIK

Det bør du vide fra Aarhus' erhvervsliv

NYHEDSBREV

Investor og serieiværksætter: Vi skal tjene et højere formål

NYHEDSBREV

Den gode idé vandt: Imboxerne løb med sejren

OVERBLIK

Det bør du vide fra erhvervsugen, der gik

AARHUS: Det seneste år har budt på mange udfordringer for Jysk i form af tusindvis af lukkede butikker, men til trods for det formåede virksomheden endnu engang at udnytte kombinationen af fysiske butikker og stærke digitale platforme til at sætte rekord med en omsætning på 32,6 milliarder kroner og et resultat før skat på 4,5 milliarder kroner. Dermed steg omsætningen med syv procent.

OVERBLIK

Det bør du vide fra byens virksomheder

RUNDT OM AARHUS: Havvindmøllepark i Aarhus bugt bliver nu droppet. Der kommer ikke til at blive sat 20 vindmøller op i Aarhus Bugt, fordi projektudvikleren bag det kystnære havmølleprojekt Mejl Flak på 60-120 MW, European Energy, har opgivet at gå videre med det ellers godkendte projekt. Det meddeler selskabet i et brev til Energistyrelsen, som Energiwatch har set.

NYHEDSBREV

Vind kampen om de bedste medarbejdere

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at manglen på arbejdskraft fortsat er en kæmpe udfordring for mange virksomheder. Særligt slemt står det til i byggebranchen og servicefagene, men også videns-medarbejdere er blevet en eftertragtet vare.

INDSIGT

Corona har ændret vores arbejdsliv for altid

INDSIGT

Efteruddannelse kan løse manglen på arbejdskraft

KLUMME

Kære leder, det er tid til at vågne op og uddanne dig!

INSPIRATION

SynergyXR peger på de vigtigste trends inden for Extended Reality

OVERBLIK

Det skal du vide fra ugen, der gik i Aarhus

NYHEDSBREV

Black Friday tilbud til dig: Inspiration, indsigt og overblik

INDSIGT

Tre ting du bør vide om Black Friday i Aarhus

NYHEDSBREV

Årets ejerleder: Oplevelser ligger i vores dna