Annonce
Mads T. Nielsen, der er udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl, synes, de er blevet taget godt imod i Aarhus og kan ikke genkende, at kommunen skulle være mindre erhvervsvenlig end Kolding. Foto: Steffen Stamp/Lidl
INDSIGT

På vej til Aarhus: Lidl rykker tættere på arbejdskraften

Byggeriet af Lidls nye hovedkontor på Godsbanen er i fuld gang, og der er flere tungtvejende grunde til, at dagligvarekæden kæden har valgt at vinke farvel Kolding og rykke til Aarhus.

NY I BYEN: Hvis man skal tro den seneste måling fra Dansk Industri om erhvervsvenlighed, så er Aarhus ikke det oplagte valg sammenlignet med Kolding.

Smilets by ligger på en plads som nummer 69, mens Kolding ligger langt højere på listen som nummer 34. Men uanset, at Aarhus på papiret ligger i bund på erhvervsvenlighed, så ser Lidl masser af fordele ved at rykke nordpå og ind i midtbyen.

- Vi valgte Aarhus, fordi placeringen centralt i Jylland kan tiltrække arbejdskraft fra et større opland end Kolding. Derudover får vi med placeringen på Godsbanen en central placering i byen, som er nem at komme til både i bil og med offentlig transport. Dér, hvor vi bor nu i Kolding, er det svært at komme hen, hvis du ikke kører i egen bil, siger Mads T. Nielsen, udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl.

Et af de mest tungtvejende argumenter for at flytte til Aarhus handler om, at byen har noget som Kolding ikke har - nemlig et universitet.

- Aarhus er en studieby, og det at komme tættere på universitetet og de andre uddannelsesinstitutioner, som vi har meget samarbejde med, har været en vigtig faktor for os, siger Mads T. Nielsen.

Den attraktive arbejdskraft

De mange studerende i Aarhus - og ikke mindst de mange nyuddannede - er nogle af dem, Lidl håber lettere at kunne tiltrække som arbejdskraft til dagligvarekæden.

- I Kolding har vi oplevet, at det kan være svært at rekruttere nyuddannede fra Aarhus, fordi der er en times transport hver vej, og det kræver en bil at komme til vores hovedkontor. Og særligt transporttiden bliver man træt af, hvilket gør det svært at fastholde de unge talenter. Så det er selvfølgelig noget af det, vi håber at få nemmere ved, når vi flytter ind på Godsbanen, lyder det fra Mads T. Nielsen.

Om Lidl

  • Lidl er en tysk dagligvarekæde med butikker i 32 lande. Det er Europas største dagligvarekæde og den næststørste i hele verden efter Walmart.
  • Den første Lidl-butik åbnede i 1970'erne i Ludwigshafen i Tyskland. I dag har kæden flere end 11.000 butikker og omkring 310.000 ansatte.
  • I Danmark åbnede Lidl sine 13 første butikker i 2005. I dag er det tal vokset til 134 forretninger, hvoraf de fem ligger i Aarhus-området – i Skejby, Hasle, Viby, City Vest og Risskov.
  • Sommeren 2023 flytter Lidl ind i sit nye danske hovedkontor med godt 300 ansatte, der blandt andet dækker IT, marketing, kommunikation, HR og finans.

Beslutningen om at flytte til Aarhus har været længe undervejs, og Lidl valgte tidligt i processen at melde det ud til medarbejdere, så de, der ikke ønskede at flytte med, havde god mulighed for at søge nyt job.

Og som Mads T. Nielsen ser det, er det eneste Lidl mister ved at flytte 100 kilometer nordpå de medarbejdere, som ikke vil flytte med.

- Det er heldigvis færre medarbejdere, end vi havde forventet, som har valgt at skifte job. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Corona har også ændret meget og ikke mindst måden, vi arbejder på, så det er pludselig ikke så uoverskueligt at bo i Kolding og arbejde i Aarhus, siger Mads T. Nielsen.

Torsdag 9. september bliver endnu en milepæl markeret for Lidl, når der er grundstensnedlæggelse på deres nye domicil på Godsbanen. Dermed er de 300 medarbejdere, der får base i hovedsædet lidt tættere på at kunne flytte ind.

Få overblik her
INSPIRATION

Universitet går forrest: Fra plastikaffald til designerstole

INDSIGT

Steffen Max Høgh gør status på bæredygtigheden anno 2022

KLUMME

Vi skylder os selv og hinanden at investere i arkitektur – ikke blot i byggeri

OVERBLIK

Det skal du vide fra ugen, der gik

NYHEDSBREV

Der er brug for at tænke mere positivt om den grønne omstilling

NYHEDSBREV

Det er nu, vi kan sætte aftryk på byens udvikling

OVERBLIK

Her får du seneste nyt fra byens erhvervsliv

RUNDTIBYEN: Per Lilholt tiltræder som ny CEO for Novicell i Danmark. Det betyder, at selskabets øverste chef, Per Kirchner, kan fokusere på at være direktør for Novicell i hele Europa. Per Lilholt var indtil for nylig direktør i Aktieselskabet, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

INDSIGT

Direktør i Erhverv Aarhus er fratrådt sin stilling

NAVNE: Erhverv Aarhus skal have ny direktør i 2022, da Marc Perera Christensen er fratrådt sin stilling. Samarbejdet ophører efter gensidig aftale, og Marc Perera Christensen har haft sidste arbejdsdag.

OVERBLIK

Det bør du vide fra ugen, der gik

RUNDTIBYEN: Næstformand i Salling Fondene, Karin Salling, er udnævnt til kammerdame af Kongehuset. Det er en titel kun 11 andre kvinder har fået tildelt i Danmark. Det skriver Stiften.

INDSIGT

Fremtidens bæredygtige forstad kommer til Aarhus

LEDELSE

9 hurtige til Mogens Sejer Iversen: Jeg under mine kollegaer al succesen

NYHEDSBREV

CEO i Colibo: Det bedste er at kunne undværes

INDSIGT

Frameo har landets næsthøjeste vækst

OVERBLIK

Her bliver du opdateret på erhvervslivet i Aarhus

NYHEDSBREV

Iværksætter-komet søger CEO: Vi har brug for et objektivt blik udefra

NYHEDSBREV

Et blik tilbage inden 2022 rammer os

NYHEDSBREV

Iværksættere fik succes med julen