Annonce
To mænd, Henrik Brink (tv.) fra Ento Labs og Poul Carstensen, der havde fundet det helt store smil frem, da de blev kåret som vinder af årets startup og årets investor. Pressefoto
ANERKENDELSE

Incuba har kåret årets investor og årets startup

Tech-virksomheden Ento Labs og business angel Poul Carstensen modtog tidligere på ugen som de allerførste Incuba-prisen for 'Årets Startup' og 'Årets Investor'.

PRISUDDELING: Tirsdag 21. september blev Incuba-prisen uddelt for første gang under det årlige investor-arrangement Aarhus Investor Summit, der fandt sted på Aarhus Rådhus.

Den nystiftede pris har til formål at fremhæve startups og investorer i Region Midtjylland, der skaber markante resultater og i særlig grad bidrager til at skubbe det lokale økosystem fremad.

De to første vindere blev startup-virksomheden Ento Labs og business angel Poul Carstensen, der løb med hæderen og nu kan kalde sig henholdsvis  ’Årets Startup’ og ’Årets Investor’.

Årets investor

Poul Carstensen har været aktiv business angel i lidt over 10 år og er selv tidligere iværksætter. Han er blandt andet aktiv i startupmiljøet gennem bestyrelsesarbejde, rådgivning og som bestyrelsesmedlem i DanBan.

- Jeg blev vildt overrasket over, at jeg vandt og samtidig rigtig glad og stolt. Det er jo en anerkendelse af mit arbejdet og viser, at det gør en forskel, siger Poul Carstensen til Erhvervsliv Aarhus.

Han roser Incuba for at have tænkt prisen videre end blot at være en statuette, ved at give vinderne et rejselegat, som de i fællesskab skal bruge til at rejse ud i verden og søge ny viden og inspiration om iværksætteri. Og han tror på, at prisen kommer til at betyde noget fremadrettet.

- Jeg håber, at det kan hjælpe med til, at folk i økosystemet får øjnene op for mig og hjælper med at identificere det, jeg gør. Og det er stærkt set af Incuba med rejselegatet, for det vil give en indsigt, man virkelig kan bruge til noget, siger Poul Carstensen.

Poul Carstensen var en del af finalefeltet sammen med Bo Wase og teamet bag den nye, aarhusianske venturefond Founderment.

Årets Startup

Ento Labs er en aarhusiansk startup fra 2019 specialiseret i virtuel energirådgivning til erhverv og industri baseret på kunstig intelligens.

- Prisen er en anerkendelse af vores virksomhed og den forskel, vi prøver at gøre i startup-miljøet, så vi er selvfølgelig glade for den. Det giver os også noget opmærksomhed i forhold til kunderne og partnere, som er værdifuld for os, fortæller Henrik Brink, CEO i Ento Labs.

Han tilføjer:

- Vi havde ikke set os selv som forhåndsfavoritter til prisen, men når man er en ud af tre nominerede, har man jo en hvis chance. Og helt generelt tror jeg, det er godt for økosystemet, at man deler sådan en pris ud. Det er en hæder at stræbe efter.

Også hos Ento Labs er der begejstring for rejselegatet, som de håber kan give dem mulighed for at udvide deres netværk i udlandet og skabe grobund for samarbejde.

Ento Labs var en del af finalen med to andre startups, Bright Star Studios og Draupnir Bio.

Få overblik her
NYHEDSBREV

Gør noget nyt og skab mere vækst

LEDELSE

9 hurtige til Mie Krog: Jeg samler på mennesker

REKRUTTERING

Grib den nu, den satans vækst

OVERBLIK

Det bør du vide fra erhvervsugen i Aarhus

OVERBLIK

Det skal du også vide fra ugen, der snart er gået

NYHEDSBREV

Fik du læst? 5 gode historier - og vores 6 løfter til dig

NYHEDSBREV

Kåring: Aarhus er verdens næstbedste startup-by

Hvis du skal etablere en ny virksomhed, så er Aarhus et godt sted at gøre det. Faktisk er det et af de bedste steder i verden.

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Aarhus

RUNDT I AARHUS: I mange større virksomheder er opgaven med at passe og pleje bygninger og udearealet lagt i hænderne på et servicefirma, men ikke hos Novicell i Højbjerg.

INDSIGT

For Rosa Faizzad er omveje også rigtige

PORTRÆT: - Du har slet ikke spurgt mig, hvorfor jeg blev iværksætter? siger Rosa Faizzad, da vi er ved at afslutte interviewet.

OVERBLIK

Det skal du også vide fra ugen, der snart er gået

INDSIGT

Erhvervslivets ønskeliste er klar til kommunalvalget

NYHEDSBREV

Dét skal blive bedre i Aarhus

IVÆRKSÆTTERI

Aarhusiansk serie-iværksætter: Trump spændte ben for Airbnb-ultimatum

INDSIGT

International rekruttering handler om at sælge en samlet pakke

LEDELSE

9 hurtige til Esben Mols Kabell: - Jeg er altid på arbejde og aldrig på arbejde

BÆREDYGTIGHED

Du har ansvaret for den bæredygtige bundlinje

INDSIGT

Aarhus har fået et innovationscenter for økologisk landbrug