Annonce
Begejstringen fik frit løb, da CEO René Charles Marker fra Imbox Protection modtog prisen for årets vækstvirksomhed i Midtjylland. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
INDSIGT

Imbox Protection: Vi er ikke en succes endnu

Årets vinder af EY Entrepreneur of the Year i Region Midtjylland vil eje det globale marked for imprægnering af sko, men mener kun, at de foreløbig kradser i overfladen. Imbox Protection er historien om en klassisk iværksætter, der så et hul i markedet og gik benhårdt efter at fylde det ud.

KÅRING:  - YEAH! Jeg havde aldrig set det her komme, vi kører kun i BMW, og vi bruger Nordea. Sådan lød det fra René Charles Marker på scenen med reference til, at prisuddelingen blev holdt hos Mercedes i Tilst og har Danske Bank som samarbejdspartner.

Men bortset fra den vittige bemærkning, der blev modtaget med stor latter fra publikum, var direktøren i Imbox Protection noget mundlam, da han modtog EY Entrepreneur of the Year i Region Midtjylland.

- Jeg havde aldrig set det komme. Vi har modtaget en gazelle fra Børsen et par gange, men der ved man jo det hele på forhånd, så her blev vi taget med bukserne nede, fortæller René Charles Marker dagen derpå til Erhvervsliv Aarhus.

Humøret er fortsat i top, og indtil videre har René Charles Marker fejret sejren med fælles morgenmad med kollegaerne, og så venter der en større fejring på et senere tidspunkt.

Ideen

Historien om Imbox Protection tager sin begyndelse i 2011. René Charles Marker overhører en samtale i en skobutik omkring udfordringer med at imprægnere. Det sætter tankerne i gang, og han får hurtigt overbevist sig selv om, at det kan gøres smartere. Og sådan bliver det første frø plantet til det, der i dag er en virksomhed med 20 ansatte og salg til 27 lande.

- Vi har pt. ikke nogle konkurrenter, men vi har også syv patenter på maskine, apparat og væsker. Der er selvfølgelig flere, der har forsøgt at efterligne vores boks, men der er ikke nogen, der er kommet i mål.

- Vi har oplevet, at et par af de helt store producenter af skopleje har forsøgt at omgås patenterne, men de har måtte opgive og derfor efterfølgende spurgt, om vi ikke kunne indlede et samarbejde.

Imbox Protection

  • Den aarhusianske virksomhed Imbox Protection er stiftet i 2011 af René Charles Marker, der i dag er minoritetsejer sammen med Henrik og Michael Grundtvig.
  • Virksomheden har udviklet en imprægneringsmaskine, som på under et minut kan imprægnere diverse sko.
  • Globalt har virksomheden over 6000 skoforretninger som kunder.
  • I seneste regnskab for 2019/2020 tjente Imbox Protection over 54 mio. kroner efter skat.
  • Coronakrisen har virksomheden brugt på at udvikle nye produkter, der lanceres næste år.
  • De har i dag 20 ansatte og base i Egå.

Selvom ideen synes simpel er den altså unik, og derfor har det været vigtigt for Imbox Protection fra begyndelsen at sikre sig patentet for ikke at blive kørt over af en af de store spillere på markedet. Noget af det, der har gjort boksen populær, er, at man undgår dampe fra kemikalier, fordi det hele foregår i et lukket system.

Boksene fra Imbox Protection sælges som en abonnement-løsning, hvor butikken betaler for forbrug og leje af boksen, og Imbox Protection står for al service. Boksene er intelligente og sender selv data, når der er brug for et tjek.

Intentionen

Ambitionerne i Imbox Protection fejler ikke noget, men selvom de nu kan skrive to gazeller og en regional Entrepreneur of the Year på visitkortet, mener René Charles Marker ikke, at de kan kalde sig en succes.

- Jeg synes, det er forkert at kalde os en succes endnu. Vi kradser kun i overfladen. Jeg plejer at sige, at en forretning er som et barn. Imbox Protection er vores fælles baby, der nu er klar til første skoledag.

René Charles Marker

  • CEO og medstifter i Imbox Protection.
  • Har arbejdet som selvstændig med salg siden 1996.
  • Uddannet maskinsnedker.
  • 50 år, bosat på Djursland, gift og har to voksne børn.

Foreløbig sidder Imbox Protection på 18 procent af de potentielle kunder i Europa, så der er gode muligheder for vækst. De er på vej ind i USA og er netop startet op i Japan. Målet er komme til at eje kategorien for imprægnering og sidde på den globalt.

- Vi er på vej, og vores strategi er enkel. Det handler om at få flere kunder, det leder til flere maskiner og flere behandlinger.

Navnet Imbox Protection er ikke så kendt endnu, selvom de fleste nok har mødt boksen, når de har købt et par sko, men det er fortsat de færreste, der ved, hvor den kommer fra. Virksomheden har heller ikke brugt store summer på markedsføring og lever fint med at gå lidt under radaren.

- Den, der lever stille, lever godt. Vi har ikke opsøgt omtale, fordi vi ikke har haft behov for det. Det er kun fire procent af vores omsætning, der kommer fra Danmark. Resten er fra udlandet, så på den måde har det ikke været relevant.

Imboxerne

Med prisen fra EY er Imbox Protection dog havnet midt i spotlyset, og for direktøren var det allervigtigste at kunne dele både æren og glæden med sit team.

- Det, jeg havde glædet mig allermest til efter prisuddelingen, var at dele det med kollegaerne, som vi kalder "imboxere". Det er medarbejdere selv, der har fundet på, at de vil kaldes det.

- Vi har en ægte iværksætterånd i virksomheden, og selvom vi nu er en scale-up, så er vi fortsat et team, der rykker sammen i båden, når det gælder. Så den pris er så meget deres fortjeneste.

Imbox Protection går nu videre til landsfinalen i Entrepreneur og the Year, der finder sted i København 13. januar 2022.

Få overblik her
INSPIRATION

Universitet går forrest: Fra plastikaffald til designerstole

INDSIGT

Steffen Max Høgh gør status på bæredygtigheden anno 2022

KLUMME

Vi skylder os selv og hinanden at investere i arkitektur – ikke blot i byggeri

OVERBLIK

Det skal du vide fra ugen, der gik

NYHEDSBREV

Der er brug for at tænke mere positivt om den grønne omstilling

NYHEDSBREV

Det er nu, vi kan sætte aftryk på byens udvikling

OVERBLIK

Her får du seneste nyt fra byens erhvervsliv

RUNDTIBYEN: Per Lilholt tiltræder som ny CEO for Novicell i Danmark. Det betyder, at selskabets øverste chef, Per Kirchner, kan fokusere på at være direktør for Novicell i hele Europa. Per Lilholt var indtil for nylig direktør i Aktieselskabet, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

INDSIGT

Direktør i Erhverv Aarhus er fratrådt sin stilling

NAVNE: Erhverv Aarhus skal have ny direktør i 2022, da Marc Perera Christensen er fratrådt sin stilling. Samarbejdet ophører efter gensidig aftale, og Marc Perera Christensen har haft sidste arbejdsdag.

OVERBLIK

Det bør du vide fra ugen, der gik

RUNDTIBYEN: Næstformand i Salling Fondene, Karin Salling, er udnævnt til kammerdame af Kongehuset. Det er en titel kun 11 andre kvinder har fået tildelt i Danmark. Det skriver Stiften.

INDSIGT

Fremtidens bæredygtige forstad kommer til Aarhus

LEDELSE

9 hurtige til Mogens Sejer Iversen: Jeg under mine kollegaer al succesen

NYHEDSBREV

CEO i Colibo: Det bedste er at kunne undværes

INDSIGT

Frameo har landets næsthøjeste vækst

OVERBLIK

Her bliver du opdateret på erhvervslivet i Aarhus

NYHEDSBREV

Iværksætter-komet søger CEO: Vi har brug for et objektivt blik udefra

NYHEDSBREV

Et blik tilbage inden 2022 rammer os

NYHEDSBREV

Iværksættere fik succes med julen