RUNDT I AARHUS: For andet år i træk er Aarhusregionen danskernes foretrukne rejsemål i Danmark. Hver femte dansker holdt sommerferie i Aarhusregionen denne sommer, og tilfredsheden med ferien var meget høj. Det er nogle af hovedkonklusionerne i en netop offentliggjort undersøgelse, som Epinion har udarbejdet for VisitDenmark.
- Jeg er meget stolt af, at Aarhusregionen igen i år er danskernes foretrukne sommerferiedestination i Danmark. Vores destination rammer bredt med kombinationen af Danmarks andenstørste by Aarhus med kultur i verdensklasse, Djurslands familieattraktioner og strande, Viborgs historie og alle naturoplevelserne i området. Vi har noget at tilbyde alle, og det har danskerne fået øjnene op for, siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.
Siden 2019 har Aarhusregionen haft en stor vækst i antallet af danske overnatninger. I højsæsonen fra juni til august i år tog danskerne over 1,9 millioner overnatninger i Aarhusregionen mod 1,4 millioner i 2019. For næsten hver femte dansker var det i år første gang, at sommerferien blev holdt i Aarhusregionen, og hele 95 procent af de besøgende var tilfredse eller meget tilfredse.
Så skal der atter rives boligblokke ned i Gellerup, denne gang er det det nedslidte og tomme Hejredalskollegiet, der står for fald. Den nye ejer af området, AP Pension, sætter i december et nedbrydningsfirma i gang med at bryde de tilbagestående ni kollegieblokke i beton ned for at bane vejen for en ny bydel med 75 familievenlige boliger, det skriver Stiften.
- Ved nedrivningen af kollegiet har vi indgået en aftale om at sælge bygningselementerne via Upcycling Forum, så elementerne kan blive genbrugt i andre byggeprojekter. Vi forventer ikke nogen økonomisk gevinst for den del. Vi gør det alene ud fra en tanke om genanvendelse af materialer, siger administrerende direktør Peter Olsson fra AP Ejendomme, der forventer, at nedrivningen af kollegiet vil være afsluttet i starten af foråret 2022.
Upcycling Forum er en virksomhed med base i Aarhus, der har skabt en digital mødeplads for byggeselskaber, der kan udveksle brugte byggematerialer.
- Vi har muligvis et nyt byggeprojekt, der kan bruge betonelementerne fra Hejredalskollegiet, som de er, siger Rasmus Falkenberg, direktør og ejer af Upcycling Forum, som den lokale it-virksomhed Trifork også er medejer og udviklingspartner i.
Sammen med ladeoperatøren Clever etablerer Føtex 300 nye, åbne lynladepunkter på tværs af landet. Med de nye, offentlige lynladepunkter fordelt på 89 føtex-lokationer i hele landet, får Danmark inden udgangen af 2022 et markant løft af det offentlige ladenetværk til elbiler. Det nye lynladenetværk bliver landets største i forhold til antal udtag.
- Det her er et kæmpe fremskridt for elbilismen i Danmark. Vi har et stort fokus på at etablere store lynladestationer ved motorvejene, og nu bliver lynopladning for alvor hverdagseje i hele Danmark. Med Føtex’ og Clevers investering i den nationale, åbne ladeinfrastruktur udnytter vi den helt store fordel ved elbilen, nemlig at man kan lade der, hvor man er – også mens man handler, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.
Salling Group og Clever indgår samtidig en rammeaftale, der vil udvide ladenetværket til flere af detailkoncernens lokationer. Sammen har de en fælles ambition om at etablere Danmarks største lynladenetværk. Derfor vil de to parter løbende udbygge aftalen de kommende år og opsætte endnu flere ladepunkter ved koncernens dagligvarebutikker.
Aarhus Universitet og GreenLab har underskrevet en formel samarbejdsaftale, der danner grundlaget for en fælles forskningsplatform. Fokus bliver særligt på udvikling af fremtidens energisystemer og deres sammenhæng med den grønne omstilling af landbruget.
Aarhus Universitet har igennem mange år opbygget særlige kompetencer inden for både energi- og landbrugsforskning, som bliver udviklet og testet på forskningscenteret i Foulum. Her arbejdes der med en række innovative projekter, der undersøger, hvordan landbrugets ressourcer kan udnyttes på nye, bæredygtige måder til for eksempel grønne brændstoffer.
GreenLab giver Aarhus Universitet mulighed for at prøve nye teknologier af i stor skala, og dermed forkorte den tid, det tager for dem at blive testet igennem og få dem tilpasset til markedet:
- Samarbejdet med GreenLab betyder, at vi med en stærk kombination af teknisk videnskab, forskning og innovation kan omdanne teori til virkelighed. GreenLab er en ideel platform, som i sparring med fakultetets dygtige forskere og forskningsgrupper kan sikre, at fremtidige projekter kan både testes og skaleres. Det kan vi udnytte i vores forskning og i vores arbejde med fremtidens energiløsninger og i forhold til landbrugets grønne omstilling, siger Eskild Holm Nielsen, Dekan for AU’s Faculty of Technical Sciences.