Annonce
Signe Ungermand og Maria Herholdt Engermann fra virksomheden Mannd vinder årets talentpris ved Danish Design Awards. Pressefoto
OVERBLIK

Det skal du vide fra ugen, der gik i Aarhus

Her er fire udvalgte historier fra byens virksomheder i ugens løb.

RUNDTIBYEN: Erhverv Aarhus har netop afviklet generalforsamling 2021, der blandt andet bød på et nyt bestyrelsesmedlem og overrækkelsen af "Årets Netværker 2021". På generalforsamlingen var to bestyrelsesmedlemmer og en ny kandidat på valg. Mai Louise Agerskov fra Incuba og Jasper Kyndi fra Cowi, genopstillede og fortsætter i bestyrelsen.

Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør hos Aarhus Universitet, var på nyvalg og indgår nu også i bestyrelsen:

- Både Erhverv Aarhus og Aarhus Universitet brænder for at udvikle samfundet omkring os, og Erhverv Aarhus har ikke mindst et stort fokus på at hjælpe endnu flere af de dygtige dimittender ud og skabe værdi i virksomhederne. Det arbejde vil jeg støtte op om i bestyrelsen, ligesom jeg vil arbejde for et tættere samarbejde med de mindre virksomheder og bedre vilkår for innovation og entreprenørskab i regionen, siger Lone Ryg Olsen om sin nye bestyrelsespost.

Formand Terje Vammen er ligeledes begejstret:

- Med Lone Ryg Olsen får vi en profil, der både er tæt på universitetets iværksættermiljø i The Kitchen og en lang række andre erhvervsrettede aktiviteter, da hun som led i universitetets intensiverede erhvervsfokus netop skal bringe erhvervslivet og Aarhus Universitet tættere sammen. Derfor er vi naturligvis begejstrede for at få Lone Ryg Olsen med i bestyrelsen, og vi ser frem til at få sat yderligere skub i vores fælles dagsordner på området.

Til sidste års generalforsamling blev den nye pris "Årets Netværker" lanceret. Anerkendelsen gives til en person, der i særlig grad har udmærket sig som en stærk ambassadør for og et aktivt medlem af Erhverv Aarhus. Denne gang faldt hæderen til Hanne Hørup, Jydsk Emblem Fabrik.

Signe Ungermand og Maria Herholdt Engermann, der står bag virksomheden Mannd, har vundet årets talentpris ved Danish Design Awards. De er begge uddannet ved VIA Design på Film & Transmedia-linjen i 2017. Derefter har de startet deres egen virksomhed, som beskæftiger sig med brandet indhold, kommunikation og underholdning, hvor de benytter sig af XR (extended reality). Et af deres værker, X-Ray fashion, var også finalist i Message Understood-kategorien.

- Med en meget ligetil måde har Signe og Maria forbundet menneskelige virkeligheder på tværs af adskillige forhold. Gennem XR og VR forsøger de at åbne op for en større forståelse og empati for den verden, vi skaber gennem vores handlinger.

- Deres X-Ray Fashion installation gentænker måden, vi viser, hvad der sker bag catwalken på. Den gør mere end bare at fortælle historien; den lader folk opleve det på en fysisk og håndgribelig måde. Flere end 300.000 mennesker har besøgt installationen – og 80 procent af de besøgende siger, den har ændret deres opfattelse af mode, lød det i juryens begrundelse.

Danske Commodities har landet en kæmpeaftale med verdens største havmøllepark. De har indgået en 15-årig Power Purchase Agreement (PPA) på 480 MW med Dogger Bank havmøllepark. Det er tredje gang, Danske Commodities er valgt som aftager på det banebrydende havmølleprojekt.

Ifølge aftalen får Danske Commodities ansvaret for handel og balancering af en volumen på 480 MW fra Dogger Bank C. Havmølleparken Dogger Bank består af tre projekter: Dogger Bank A, Dogger Bank B og Dogger Bank C, som hver tegner sig for 1,2 GW af havmølleparkens samlede kapacitet på 3,6 GW. I august 2020 indgik Danske Commodities to 15-årige PPA’er på hver 240 MW med Dogger Bank A og B. Med de 480 MW, der nu er indgået aftale om med Dogger Bank C, får Danske Commodities et samlet aftag fra havmølleparken på 960 MW.

- Dogger Bank er et banebrydende projekt, der sætter nye verdensrekorder med nyskabende teknologi. Dogger Bank C bliver nu en del af Danske Commodities’ kontraktportefølje, og vi er stolte over at være blevet valgt som aftager på alle tre Dogger Bank-projekter, siger Tor Mosegaard, VP, Head of European Power Trading hos Danske Commodities.

Kommunikationsbureauet Publico har præsteret 14 procent vækst og rekordresultat i regnskabsåret 2020-2021, som er det 20. regnskabsår i træk med vækst og sorte tal på bundlinjen. Bureauet har samtidig udvidet ejerkredsen, som nu omfatter fire partnere.

- Vores analyse er, at medvinden skyldes en kombination af vores snævre segmentfokus og vores insisterende appetit på egen medicin. Vi fokuserer benhårdt på at hjælpe videnstunge virksomheder inden for fire specifikke segmenter. Det betyder, at vi får mange nye kunder inden for disse segmenter. Desuden gør vi en dyd ud af at tage vores egen medicin – vedholdende kommunikation til markedet – og det sætter os på landkortet over for endnu flere nye kunder, siger direktør Uffe Lyngaae.

Fra 2004 og frem til 2021 har Uffe Lyngaae været alene om ejerskabet af Publico. Men fra 1. juli 2021 er ejerkredsen blevet udvidet med følgende tre partnere, der alle sidder i Publicos ledelsesteam: Liv Soelberg Andersen, udviklingschef, Thomas Wilhelmsen, bureauchef  og Thomas Mandrup, kontaktchef i Publico. De tre partner har tilsammen købt 30 procent af anparterne i Publico.

– Jeg er glad og stolt over, at Thomas, Liv og Thomas har takket ja til at blive mine kompagnoner. De tre er nøglepersoner i Publicos fortsatte vækst og udvikling, og jeg er taknemmelig for at have fået knyttet dem endnu tættere til virksomhedens langsigtede succes, siger Uffe Lyngaae.

Få overblik her
INSPIRATION

Universitet går forrest: Fra plastikaffald til designerstole

INDSIGT

Steffen Max Høgh gør status på bæredygtigheden anno 2022

KLUMME

Vi skylder os selv og hinanden at investere i arkitektur – ikke blot i byggeri

OVERBLIK

Det skal du vide fra ugen, der gik

NYHEDSBREV

Der er brug for at tænke mere positivt om den grønne omstilling

NYHEDSBREV

Det er nu, vi kan sætte aftryk på byens udvikling

OVERBLIK

Her får du seneste nyt fra byens erhvervsliv

RUNDTIBYEN: Per Lilholt tiltræder som ny CEO for Novicell i Danmark. Det betyder, at selskabets øverste chef, Per Kirchner, kan fokusere på at være direktør for Novicell i hele Europa. Per Lilholt var indtil for nylig direktør i Aktieselskabet, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

INDSIGT

Direktør i Erhverv Aarhus er fratrådt sin stilling

NAVNE: Erhverv Aarhus skal have ny direktør i 2022, da Marc Perera Christensen er fratrådt sin stilling. Samarbejdet ophører efter gensidig aftale, og Marc Perera Christensen har haft sidste arbejdsdag.

OVERBLIK

Det bør du vide fra ugen, der gik

RUNDTIBYEN: Næstformand i Salling Fondene, Karin Salling, er udnævnt til kammerdame af Kongehuset. Det er en titel kun 11 andre kvinder har fået tildelt i Danmark. Det skriver Stiften.

INDSIGT

Fremtidens bæredygtige forstad kommer til Aarhus

LEDELSE

9 hurtige til Mogens Sejer Iversen: Jeg under mine kollegaer al succesen

NYHEDSBREV

CEO i Colibo: Det bedste er at kunne undværes

INDSIGT

Frameo har landets næsthøjeste vækst

OVERBLIK

Her bliver du opdateret på erhvervslivet i Aarhus

NYHEDSBREV

Iværksætter-komet søger CEO: Vi har brug for et objektivt blik udefra

NYHEDSBREV

Et blik tilbage inden 2022 rammer os

NYHEDSBREV

Iværksættere fik succes med julen