Annonce
- Det at være direktør siger mig ikke så meget. Det, jeg forholder mig til, er at være en 'virksomheds-opbygger'. Og jeg har både det ultimative ansvar, men også den ultimative indflydelse, og det er jeg meget ydmyg over for, siger Mogens Sejer Iversen, CEO i Colibo. Pressefoto
LEDELSE

9 hurtige til Mogens Sejer Iversen: Jeg under mine kollegaer al succesen

Hvad er det bedste ved at være direktør? Hvad har været en afgørende ledelsesbeslutning for dig? Hvad har været det sværeste i dit arbejdsliv? Sådan lyder tre af de ni spørgsmål, vi har bedt CEO i Colibo Mogens Sejer Iversen om at besvare.

Q&A: Mogens Sejer Iversen er CEO og stifter af softwarevirksomheden Colibo, der beskriver sig selv som det perfekte mix af kreativitet og tekniske specialister, der elsker deres job og mener, at Colibo er det bedste moderne sociale intranet.

Virksomheden, der udspringer af Mediaworkers, er stiftet i 2016 af Mogens Sejer Iversen og business angel Stig Hølledig. De er i dag 20 ansatte og holder til i Skandinavien Congress Center.

Colibo har udviklet et digitalt samarbejdsværktøj, en form for avanceret intranet, hvor medarbejderne kan mødes i sit eget lukkede univers og dele viden uden at skulle bekymre sig om sikkerhed.

De har for nylig haft et gennembrud  i Sydøstasien, hvor PropertyGuru, med knap 2000 medarbejdere fremover vil basere al deres interne kommunikation på Colibos software.

Mogens Sejer Iversen har en HA og en HD fra Aarhus BSS, og privat har han fire børn og bor med sin kæreste i Risskov.

Vi har bedt ham svare på ni hurtige spørgsmål om karriere og ledelse.

1. Hvad er den aktuelle status for Colibo?

- Corona har været en fjer i hatten for os, fordi vi laver software, der binder folk sammen. Så på den måde har vi fået meget forærende på en trist baggrund.

- Lige nu har vi fokus på at skalere virksomheden internationalt. Vores forretning er baseret på abonnement, og det har været en sand gave under corona, fordi det har fjernet en stor del af usikkerheden. Og så har det været populært under corona, fordi det skaber et virtuelt forhold til virksomheden, når medarbejderne ikke kan mødes fysisk.

2. Hvem er dine vigtigste sparringspartnere?

- På daglig basis er det min ledergruppe. Vi har også valgt en uafhængig bestyrelsesformand, Poul Bærentsen, der kan se tingene mere udefra, og ham går jeg også til med visse ting.

- Jeg får også input fra andre tech-iværksættere i mit netværk, og når det drejer sig om noget ikke tech-relateret, så sparrer jeg gerne min far på 85 år. Han har selv været selvstændig og ved meget om den usikkerhed, der følger med egen virksomhed.

3. Hvad er det bedste ved at være direktør?

- Det at være direktør siger mig ikke så meget. Det, jeg forholder mig til, er at være en 'virksomheds-opbygger'. Og jeg har både det ultimative ansvar, men også den ultimative indflydelse, og det er jeg meget ydmyg over for.

- Der er mennesker - vores medarbejdere - der er afhængige af, at jeg driver virksomheden i den rigtige retning. De har vist mig stor tillid, og det skal jeg forsøge at leve op til. Der er ingen jeg under vores succes som mine kollegaer.

4. Hvad har været en afgørende ledelsesbeslutning for dig?

- Da vi startede Colibo i sin tid, udsprang det af en ide i en anden virksomhed, som vi så gik i gang med at eksperimentere med. På et bestyrelsesmøde traf vi så på et tidspunkt en meget rask beslutning om at sælge moderselskabet og satse på Colibo. Så vi solgte virksomheden på 10 minutter.

- På sin vis er det nok kendetegnende ved mig at være en iværksættertype, som gerne vil sætte noget i gang og bygge det op. Og så er jeg relativt risikovillig.

5. Hvor meget arbejder du?

- Jeg hørte engang en klog mand sige at en god måde, at spilde tiden på er at tælle timerne. Men jeg arbejder måske 45 timer om ugen, hvor mange af dem ikke er på kontoret

- Det er ikke et ønske for mig, at medarbejderne skal arbejde solen sort, så derfor har jeg også et ansvar for at gå forrest. Jeg synes, det er lidt grinagtigt at prale med at arbejde 70 timer om ugen.

- På et tidspunkt fik jeg selv lagt lidt for mange timer derhjemme, hvor jeg mest sad i sofaen, og det endte med at give mig ondt i lænden, så det straffer sig, griner Mogens Sejer Iversen.

6. Hvad er det bedste ved dit job?

- Det er helt klart, når ting sker uden min mellemkomst. Det, at jeg kan undværes, fordi det betyder, at jeg har de rigtige mennesker ombord. Så det skal man nyde og huske at træde tilbage og se dem eksekvere beslutningerne uden mig.

- Det kan være, når et produkt bliver forbedret for eksempel. Det er meget tilfredsstillende, fordi det viser, at vi har en maskine, der fungerer, og nogle tandhjul, der drejer rundt.

7. Hvad har været det sværeste i dit arbejdsliv?

- I et tidligere job som administrerende direktør havde jeg en oplevelse, som blev lidt et vendepunkt i min karriere. Til en generalforsamling, hvor der skulle uddeles udbytte til ejerne, oplevede jeg en ejer, der ankom i helikopter, trådte ind til mødet iført gummistøvler og tændte en smøg. Han fik sit udbytte og forlod i stedet igen.

- For mig var det en manglende respekt, overfor det andre har skabt, og det blev et vendepunkt for mig i forhold til at blive selvstændig, fordi den opførsel stred imod alle mine principper.

8. Hvad er dit bedste karriereråd?

- Jeg vil råde de unge til at finde ud af, om de er til corporate-life eller mere er typen, der gerne vil have hånden på kogepladen. Fordi det definerer lidt, om man er et lille tandhjul i en stor maskine eller et større tandhjul i en lille maskine. 

- Der er ikke noget rigtig og forkert, for det er en mentalitetsting, om man er til det ene eller andet. Der er en afvejning mellem tryghed og risiko, og nogle vil være elefanter i et glasbur i en stor koncern. Det er noget, jeg vil udfordre mine egne børn på at gøre sig tanker om.

9. Hvad er det næste mål for Colibo?

-  Det er at skalere virksomheden og komme mere ud i verden. De næste år kommer til at gå med at skaffe forudsætningerne og få kapitalen til at skalere. Vi er interesseret i en bridge-finansiering, men vi vil hellere vente med en investering, til vi er slået igennem internationalt, og det håber vi er sket i 2024.

Få overblik her
REKRUTTERING

Proshop har plads til alle - uanset hvilke udfordringer de kommer med

GODE RÅD

Proshop deler tre gode råd til mere socialt ansvar

INDSIGT

E-handelsprisen 2022: Her er vinderne fra Aarhus

OVERBLIK

Her får du ugens korte nyhedsoverblik

NYHEDSBREV

Proshop: Socialt ansvar er alles ansvar

INDSIGT

Vertica er årets bedste praktiksted: Her deler de opskriften på succes

OVERBLIK

Det bør du også vide fra byens virksomheder

Efter mere end syv år på posten som administrerende direktør er Klaus Bendix Poulsen fortid hos Byggeselskab Mogens de Linde. Med virkning fra 1. april er Thomas Dahl Jensen tiltrådt topchefstillingen.

NYHEDSBREV

Aarhus har et unikt miljø for e-handel

- Det er helt vildt, hvad de kan i Aarhus.

OVERBLIK

Værd at vide fra virksomhederne i Aarhus

Aarhus Investor Summit - Science Edition arbejder for at give startups og spinouts mulighed for at møde og tiltrække både lokal, national og international kapital. I et unikt samarbejde med Aarhus Universitets Technology Transfer Office (TTO) overlader årets første summit scenen til vigtig forskning fra Aarhus Universitet.

INDSIGT

Seks nomineringer til branchepris: Aarhus er centrum for e-handelsløsninger

INDSIGT

Disse Aarhus-virksomheder kæmper om årets e-handelspriser

INDSIGT

Kunstig intelligens kan styrke din kundetilfredshed

TRE VÆRKTØJER

Capturi deler 3 værktøjer til en lettere hverdag

INDSIGT

Ugens finansnyheder fra Aarhus

NYHEDSBREV

Capturi hjælper dig med at forstå kunderne

NYHEDSBREV

Træn dine ansøgere og få bedre kandidater

OVERBLIK

Ugens nyhedsoverblik fra erhvervslivet i Aarhus