Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Aarhus i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Whistleblower Software, Rosa Faizzad, ReCollector og Clutch Nutrition er blot fire ud af de 23 lokale iværksætter-virksomheder, som vi fremhæver i dagens nyhedsbrev. Pressefoto

Vi hylder de lokale iværksættere

I dagens nyhedsbrev kan du stifte nærmere bekendtskab med 23 iværksætter-virksomheder, der alle er forbundet ved at have hjemme i Aarhus og som udmærker sig ved at være på en vækstrejse.

De 20 af dem er udvalgt med god hjælp fra flere af dem i byen, der netop arbejder med iværksætteri og startups, og listen kunne sagtens have været meget længere.

Til at pege på de skarpeste iværksættere lige nu har vi hentet hjælp hos Erhverv Aarhus, Incuba, Per Tønsberg Frandsen, der er ansvarlig for startup-kategorien til EY Entrepreneur of the Year, Anders Boelskifte Mogensen, CEO hos investeringsfonden Founderment, Anders Fogh, CEO hos iværksætternetværket Startup Central og Tina Skiffard fra Connect Denmark.

De sidste tre iværksættere er udvalgt af Dansk Erhverv i forbindelse med deres årlige publikation '25 kvindelige iværksættere, du bør kende', og her hjælper vi med at fremhæve de lokale kandidater.

God fornøjelse!

Billede af Kirsten Louise Laursen
Billede af skribentens underskrift Kirsten Louise Laursen Erhvervsjournalist
PriceShape, Capsule, Anyday, Vibrant og Seamless Basic er at finde på listen over 20 iværksættere fra Aarhus, du bør kende lige nu. Pressefoto/Kirsten Louise Laursen

Her er 20 iværksættere fra Aarhus, du bør kende i 2023

Med hjælp fra forskellige interessenter i byen har vi udpeget 20 iværksætter-virksomheder fra Aarhus, der er værd at holde øje med. Du kan møde dem alle her.

Aarhus er en by med masser af succesfulde og spændende iværksættere. Derfor mener vi, at det er på sin plads at få dem frem i lyset.

Til at hjælpe os med at udpege et bredt udsnit af iværksættere fra hele byen, både mænd og kvinder, har vi fået hjælp fra: Per Frandsen fra EY, Anders Boelskifte Mogensen fra Founderment, Tina Skiffard fra Connect Denmark, Erhverv Aarhus, Incuba og Anders Fogh fra Startup Central.

De er alle kommet med en række bud på kandidater, hvor virksomheden har hjemme i Aarhus Kommune, er maksimalt fem år gammel og har vist synlige vækstresultater eller som har fået investorer om bord for at vækste via ekstern kapital.

1. Kanpla

Peter Bæch (tv.), Jeppe Uhd, Jonas Gøttler og Robert Wolf er alle en del af ejerkredsen i Kanpla. Foto: Fotografhuset

Kanpla er en digital platform, der med sin app gør det nemt for kantinegæster at booke mødeforplejning eller betale for sin frokost eller take-away uden at bruge frokostpausen på at stå i kø.

Virksomheden blev stiftet af Peter Bæch og Jonas Gøttler, der mødte hinanden på Aarhus Business College i Viby. I 2022 benyttede mere end 1500 kantiner i Danmark platformen samtidig med, at mere end 95.000 kantinekunder brugte appen.

I slutning af januar i år hentede Kanpla 16 millioner kroner i en Seed-runde fra den hollandske VC-fond henQ, som dermed blev en del af investorkredsen, der også tæller etablerede erhvervsfolk som Coop-direktør Kræn Østergaard Nielsen og Astralis-investor Lasse Guldsborg.

2. ReCollector

- Affaldssorteringen starter jo i vores hjem. Det starter, når vi har lavet mad om aftenen og har al emballagen liggende, og vi skal beslutte, om vi smider det i restaffald under køkkenvasken eller sorterer det. Så jeg har lavet et system, man ikke skal bakse med, og som rydder affaldet af vejen, selv om det hænger fremme, har Tenna Christiansen, stifter af Recollector, tidligere fortalt til Stiften.  Foto: GØ Studio

Tenna Holdorff Christiansen blev træt af bunkerne med plastic og papir, der fyldte i køkkenet og gangen, så hun satte sig for at gøre affaldssortering nemmere, smukkere og mere ryddelig.

- Jeg manglende selv en pæn, fleksibel løsning til affaldssortering, og på den måde opstod ideen til en ReCollector. Det skal være nemt og overskueligt at affaldssortere, og det må også gerne være en æstetisk oplevelse, fortæller hun.

Tenna Holdorff Christiansen er uddannet antropolog, og virksomheden er stiftet i 2019.

3. Capturi

Lederteamet i Capturi fra venstre:  Jacob Emil Opstrup, Tue Martin Berg, Søren Kyd Jacobsen og Peter Willemoes Kondrup. Pressefoto

Capturi er en softwarevirksomhed, der arbejder med talegenkendelse og samtaleindsigter. Fra basen i Åbyhøj hjælper selskabet andre virksomheder med at analysere og forbedre deres telefondialoger med kunderne. Årligt analyserer de mere end 30 mio. telefonsamtaler og hjælper mere end 100 forskellige brands.

Virksomheden er stiftet i 2020 og har i dag omkring 40 ansatte. Efter kun et år fik de sikret sig en investering på 30 millioner kroner fra kapitalfonden VækstPartner Kapital.

Erhvervsliv Aarhus har tidligere talt med Capturi. Det kan du læse om her.

4. Vibrant

- Mange erhvervsdrivende betaler rigtig mange penge for at have en Nets-terminal. Alternativet er Mobilepay, men der ekskluderer man hele turist-segmentet. Vores teknologi gør, at man nemt og simpelt kan tage imod betalingskort direkte på sin smartphone, har Kasper Krog tidligere fortalt til Stiften. Pressefoto

Vibrant er en fintech-virksomhed, der har har udviklet en app, der kan omdanne mobiltelefoner til betalingsterminaler. Virksomheden er stiftet i 2020 af Kasper Engaaard Krog, der også er CEO.

I maj sidste år blev Vibrant hædret med Mastercards fornemme innovationspris (Lighthouse Finitiv, red.), og kort tid efter fik de så tilført 30 millioner kroner til at styrke kampen mod markedets store, etablerede spillere. Investeringen kom fra venturefondene Byfounders og Luminar Ventures.

Erhvervsliv Aarhus har også tidligere talt med Vibrant, der sammen med Anyday er en del af den uofficielle tech-klynge i Aarhus, POP2.

5. Roccai

Nanna Ulsøe (tv.) er CEO i Roccai, mens Nanna Bach Munkholm er CTO og Jane Houlind Ulsøe (th.) er CPO. Foto: Sarah Bech

Iværksætter-virksomheden Roccai, der består af CEO Nanna Ulsøe, CTO Nanna Bach Munkholm og CPO Jane Houlind Ulsøe, har lavet Tinder for e-commerce, som de selv beskriver det. En intelligent algoritme, der hjælper webshops til at vise de rigtige produkter til potentielle kunder og dermed miste færre af dem.

I maj i år fik de deres første investor med ombord i form af Hands-on Mikrofonden, der har investeret 2,8 millioner kroner i Roccai.

6. Seamless Basic

Trine Weber Carlsen (i midten) fra Aarhus har efter mange år i modebranchen skabt sit eget slow fashion-brand som 51-årig og har fået Mia Wagner og Anne Stampe Olesen fra Nordic Female Founders med ombord. Foto: Jesper Bøjlund

Seamless Basic er eksklusivt basistøj til kvinder. Gennemgående for tøjet er, at det ikke har sømme i siden - deraf navnet - og at det er fremstillet af naturlige materialer som merinould, mulberry silke, bomuld og genanvendt silke.

Trine Weber Carlsen stiftede som 51-årig Seamless Basic efter at have arbejdet i modebranchen i mange år, blandt andet som indkøbschef i den århusianske modevirksomhed Metropol. I 2022 var hun en tur i DR-programmet Løvens Hule og gik derfra med en investering fra Mia Wagner, der købte 30 procent af virksomheden for 400.000 kroner.

7. Landfolk

- Der findes allerede en masse platforme, som udlejer sommerhuse, men vi følte, at der manglede en, hvor der kun var særligt udvalgte sommerhuse. Vi har en ambition om at skabe en platform, hvor man nærmest vælger sommerhuset frem for destinationen, fordi det er så lækkert, og fordi placeringen er smuk, siger CEO Christian Schwartz Lausten (nr fem fra højre) til Erhvervplus. Foto: Landfolk

Landfolk udlejer luksussommerhuse i Danmark, Norge og Tyskland, og det seneste år har de solgt 60.000 overnatninger. Virksomheden blevet stiftet i 2021 af CEO Christian Schwarz Lausten, Head of brand og Marketing Camilla Swartz Primdahl, Head of Design Lars Kloster Silkjær, CTO Chris Kjær Sørensen, software-ingeniør Jonas Grau og Anders Boelskifte Mogensen, der er bestyrelsesformand.

Landfolk har flere investorer i ryggen blandt andet Brightfolk, der er ejet af Anders Holch Povlsen, og senest har venturefonden Seed Capital har netop investeret 28 millioner kroner i virksomheden.

8. Relewise

Fra venstre partner Martin Popp Andersen, medstifter Ronnie Balle, medstifter Sune Hansen, CEO og medstifter Brian Holmgård Kristensen, udvikler Martin Zanoni og udvikler Rasmus Østergaard. Foto: Tonny Foghmar

Relewise er en moderne personaliseringsplatform, der leverer skræddersyede og relevante online-oplevelser gennem personaliserede søgninger og anbefalinger. Relewises algoritmer formår at skabe personlige online-oplevelser for den enkelte bruger ved kontinuerligt at analysere adfærd, trends og andre tilgængelige data.

Virksomheden er stiftet i 2018 af Ronnie BalleBrian Holmgård Kristensen og Sune Hansen og har i dag 11 ansatte.

9. Hakio

Martins Dubrovskis (tv.) medstifter og CPTO, sammen med Malte Bjerg Vittrup medstifter og CEO i Hakio. Foto: Bo Brinch

Hakios digitale platform kan via kunstig intelligens og avancerede machine learning-algoritmer hjælpe virksomheder med at købe ind i de rette mængder, på de rette tidspunkter og uden at spilde en masse unødvendige arbejdstimer.

- Vi startede Hakio ud fra en vision om, at man ved bedre brug af den tilgængelige data kan få en meget bedre forståelse for efterspørgslen af sine varer. På den måde kan vi hjælpe e-handelsvirksomheder med at have de rette produkter på hylden, siger Malte Bjerg Vittrup, som er medstifter og CEO i Hakio.

Hakio har modtaget en større investering fra Blazar Capital og Founderment.

10. Whistleblower Software

Whistleblower Software ved Magnus Boye, Kristoffer Abell og Jakob Lilholm. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

Whistleblower Software er på blot to år gået fra idé til en værdiansættelse på over 100 mio. kroner. Virksomheden har bygget en platform, der gør det muligt for ansatte anonymt at fortælle ledelsen i virksomheder om uregelmæssigheder på arbejdspladsen, som et EU-direktiv har gjort til et lovkrav.

De tre stiftere Jakob Lilholm, Kristoffer Abell og Magnus Boye er henholdsvis 24, 28 og 23 år, og de stiftede virksomheden i 2021. I marts modtog de en investering på 23 millioner kroner fra en britisk kapitalfond.

11. Priceshape

De to CEOs og stiftere af Priceshape, Frederik Christiansen (tv.) og Kasper Strand. Pressefoto 

Priceshape blev grundlagt i 2018 i Risskov af barndomsvennerne Frederik Christiansen og Kasper Strand, der i dag deler titlen som CEO. De har omkring 30 ansatte.

PriceShape er en Software as a Service (SaaS)-virksomhed, der har specialiseret sig i dynamisk prissætning og overvågning af konkurrenter for webshops og brands - hvilket muliggør prisoptimering. De hjælper virksomheder med at optimere deres prisstrategi baseret på konkurrent-data - herunder priser, lager og sortiment.

12. Elisa - Easy Live Sales

Elisa vandt både Bedste E-handelsværktøj og Bedste E-handelscase ved årets udgave af E-handelsprisen, der afholdes af Dansk Erhverv. Pressefoto

Easy Live Sales er grundlagt i februar 2021 af Nikolai Aas Pedersen, Rasmus Aas Pedersen og Christian Vester. Det er en softwarevirksomhed centreret omkring ”Ja tak-robotten” Elisa, der hjælper butikker med liveshopping direkte på Facebook. I 2022 tilføjede de Sprii til porteføljen, som er den første danske streamingtjeneste dedikeret til liveshopping.

Erhvervsliv Aarhus har både talt med Easy Lives Sales om liveshopping og deres nye streamingtjeneste Sprii.

13. Anyday

- Vi går efter at blive en international fintech med fokus på Europa. Allerede inden udgangen af 2022 vil Anyday være på de nordiske markeder. Om fem år forventer vi at være på alle de større markeder i Europa, fortæller stifter og CEO, Jonas Overgaard. Foto: Anyday

Anyday er stiftet i 2020 og er en del-betalingsløsning. De kommer med et bud på, hvordan webshop-kunder - helt uden at betale renter og gebyrer - kan betale for deres varer via delbetalinger, fordi webshoppen, der handles på, på forhånd har indvilliget i at betale nogle lidt højere transaktions-omkostninger.

I marts sidste år hentede Anyday en investering fra Inventures på 30 millioner kroner. De er en del af den uofficielle tech-klynge POP2 i Skejby og det fællesskab har de tidligere talt med Erhvervsliv Aarhus om.

14. Candeno

CEO og medstifter Mathias Bøgvad fortæller, at Candeno tilbyder stadig jobsøgende hjælp til CV og ansøgninger i tæt samarbejde med et udvalg af landets 92 jobcentre. Privatfoto

Candeno har samlet alt inden for jobsøgningsspektret på én platform. Platformen giver brugerne adgang til webinarer, feedback på deres materiale, en omfattende jobdatabase og et inspirationsunivers med artikler, der dækker alt inden for jobsøgningen fra A-Z.

Virksomheden er stiftet i 2018 af Daniel Buus Christiansen, Mads Blom Nikolajsen, Mathias Bøgvad Appel og Victor Brøgger, som alle fortsat er en del af virksomheden. De har omkring 30 ansatte og har flere investorer ombord.

15. Clutch Nutrition

- Vi vil bevise, at det er muligt at skabe en kommerciel succes, hvor man bruger ernæringsmæssige og sundhedsfaglige kompetencer som guide for udviklingen af fremtidens fødevarer, siger medstifter og CMO Martin Kilic, her sammen med CEO og medstifter Rune Rønhave Laursen. Pressefoto

Clutch Nutrition er en bio- og foodtech startup. Målet er at tilbyde forbrugerne sund funktionel ernæring, nemt og bekvemt. Deres første produkt, Clutch Mindset, er en prisbelønnet funktionel drik til hjernen, der kombinerer sundhed og funktion. De sælger i dag deres produkter til godt 600 butikker og en lang række private virksomheder.

Virksomheden er stiftet af Martin Kilic og Rune Rønhave Laursen i 2019, og de er i dag en del af Agro Food Park. Sidste år var i en tur i Løvens Hule, hvor de efter et langt indløb hentede en investering fra Christian Arnstedt, der købte 15 procent af virksomheden for 600.000 kroner, og Jacob Risgaard, der købte fem procent for 200.000 kroner.

16. Rosa Faizzad

Til sidste års Oscar-events i Hollywood var Rosa Faizzad inviteret ind til at style stjernerne. Pressefoto

Rosa Faizzad stiftede i 2020 sin virksomhed, der sælger tøj til kvinder i eget navn. Hun er uddannet lærer fra Via University College og er selvlært tøjdesigner.

Sidste år åbnede hun dørene til sin nye butik og showroom i Vestergade, og det var også samme år, hvor hun fik en investor med ombord. 

Hendes tøj er i dag jævnligt at finde i internationale modemagasiner, hvor det hidtidige højdepunkt må være sidste års feature i Vogue.

Rosa Faizzad har tidligere fortalt Erhvervsliv Aarhus om hendes iværksætterrejse, og det kan du læse her.

17. Siana

Claes Zacho (tv.) og Mads Harding Gliemann har begge læst diplomingeniør i forretningsudvikling (BDE) på Aarhus Universitet i Herning. Foto: Incuba

Siana har siden 2019 arbejdet på et unikt software- og hardwareprodukt. Konkret skal produktet ruste produktionsvirksomheder og virksomheder inden for forsyningssektoren mod produktionsstop og nedbrud, der opstår som følge af fejl og slitage i særligt roterende maskiner, herunder motorer, pumper, gear og lejer.

Virksomheden har i øjeblikket tre ansatte, og de modtog sidste år et legat på 650.000 kroner fra Innovationsfondens Innobooster-program. Virksomheden er derudover blevet nomineret til Årets Startup ved Incuba-prisuddelingen i Aarhus.

18. Cystotech

Jacob Elmose Jensen og Anna Munk Nielsen er henholdsvis administrerende direktør og vicedirektør i Cystotech. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

Cystotech arbejder på udvikling af en software, der ved hjælp af kunstig intelligens kan spare sundhedsvæsenet for millioner af kroner verden over. Softwaren kan afsløre blærekræft, som er en af de kræftformer, der bruges flest ressourcer på at behandle.

Iværksætterprojektet har foreløbig hentet 8,5 millioner kroner i investeringer fra business angels, Den Midtjyske Iværksætterfond, Vækstfonden og Innovationsfonden. Pengene bruges i øjeblikket på at skabe en særlig teknologi, der med stor grad af sikkerhed kan hjælpe læger med at identificere forandringer i urinblæren i forbindelse med kikkertundersøgelser.

19. Capsule

Nadia Wabra, Emilie Seegert og Louise Linde er kvinderne bag Capsule. Indtil videre har 11.000 brugere fra mere end 100 forskellige lande downloadet deres app. Foto: Maria Christensen, Hoff Studio

I begyndelsen af 2023 siden lancerede tre unge iværksættere en digital garderobe-app, som skal hjælpe særligt kvinder til at få mere ud af deres garderobe og undgå fejlkøb. På kort tid er de stormet frem, og i øjeblikket har Capsule 11.000 brugere og 17.000 downloads.

I marts sikrede de sig en kapitalindsprøjtning på lige over fire mio. kroner fra investeringsselskabet The Adventures, Unico Capital, og investor Martin Lykke Suhr. Pengene skal bruges til at skalere internationalt, videreudvikle appen og implementere en forretningsmodel.

I begyndelsen af året var Stiften forbi tech-startuppen. Det kan du læse mere om her.

20. Holdbar

Lasse Kjær er stifter og CEO i Holdbar. Han har tidligere haft succes med at opbygge virksomheden Truestory, som han forlod i 2022 for at begynde et nyt iværksættereventyr. Foto: Kirsten Louise Laursen

Holdbar er stiftet i november 2022 af Lasse Kjær i samarbejde med blandt andre Poul Thyregod, CEO i Proshop og Per Kirchner, CEO i Novicell. De tilbyder en alt-i-én softwareløsning til oplevelsesbranchen, der hjælper udbydere med markedsføring, salg og administration.

Virksomheden fik i februar 2023 tilført syv millioner i vækstkapital fra venturefonden Founderment, Proshop-direktør Poul Thyregod og Vækstfonden. Virksomheden har foreløbig seks ansatte i Aarhus og to i København.

Erhvervsliv Aarhus har talt med Lasse Kjær om at bygge en virksomhed for anden gang. Det kan du læse her. 

Britta Graugaard Sørensen (tv.), Emilie Christiansen og Bine Malund Lind er blandt de kvindelige iværksættere, du bør kende ifølge Dansk Erhverv i 2023, og de har samtidig tilfælles, at de driver virksomhed i Aarhus. Pressefoto/privat

Dansk Erhverv fremhæver kvindelige iværksættere for tredje år i træk: Her kan du møde de tre kvinder fra Aarhus på årets liste

For tredje gang udgiver Dansk Erhverv publikationen '25 kvindelige iværksættere, du bør kende'. Erhvervliv Aarhus har nærstuderet listen og kan her præsenstere de tre lokale talenter, der kom igennem nåleøjet denne gang.

- Andelen af danske kvinder, som er nye iværksættere, er steget med 3,1 procentpoint sammenlignet med 2022. Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv. Vi er dog langt fra i mål, og vi ligger fortsat under OECD-gennemsnittet. Der er også fortsat store barrierer for kvindelige iværksættere, særligt på kapitalmarkedet.

Sådan skriver administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, i forordet til årets udgivelse ' 25 kvindelige iværksættere du bør kende'

Kvinderne, der er udvalgt, har stiftet, eller været med til at stifte, en virksomhed, hvor virksomheden er under syv år og skal have vist synlige vækstresultater. De 25 iværksættere er udvalgt af en jury bestående af ni erhvervsfolk.

Som tidligere år er de udvalgte kvinder primært nogle, der driver virksomhed i Storkøbenhavn, men nedenfor kan du møde de tre på årets liste, som alle driver virksomhed i Aarhus og omegn.

Bine Malund Lind, ejer og CEO, Stoff Nagel

- Stoff Nagel har formået at vækste igennem de seneste tre år til trods for pandemi, usikkerhed og inflation i markedet, siger Bine Malund Lind. Privatfoto

Bine startede sin første designvirksomhed (LIND DNA) som en del af hendes bacheloropgave på universitet i 2012. I 2017 solgte hun sin andel af virksomheden, som havde vokset sig til en markant størrelse. 

- Ens for begge virksomheder, jeg har stiftet, er, at jeg har prioriteret en organisk vækst og har hverken haft investorer eller bank i ryggen. I begge virksomheder har eksport til udlandet haft mit primære fokus fra start, hvilket har betydet, at virksomhederne på få år har kunnet eskalere, fortæller Bine Malund Lind i publikationen fra Dansk Erhverv.

Stoff Nagel er en designvirksomhed, som så lyset i en ikonisk lysestage designet tilbage i 1960’erne. Produktet var igennem mange år kun tilgængeligt i vintage forretninger, indtil det lykkedes Stoff Nagel at genskabe designikonet i 2018, hvor virksomheden blev stiftet.

I dag er lysestagen grundet dens skulpturelle egenskaber et samlerobjekt blandt designelskere i hele verden.

Britta Graugaard Sørensen, CEO og medstifter, Living Flowers

- Jeg drømmer ikke mere. Det er vildt, hvad livet har at byde på, hvis man tør. Jeg vil ikke sidde som 80-årig og tænke: Hvorfor gjorde jeg ikke en forskel?, siger Britta Graugaard Sørensen. Privatfoto

Living Flowers sælger klimavenlige blomsterbuketter, der kan holder sig i seks måneder uden vand. Startskuddet til virksomheden blev en rejse, hvor hele familien var på en sejltur i Ha Long Bay, hvor de i tre dage samlede plastik op i kanoer, som flød rundt.

Det satte tankerne i gang om, hvordan man kunne gøre en forskel, og hvordan weekendens blomsterbuket måtte kunne gentænkes, så klimapåvirkningen blev formindsket, og så der kom mere fokus på køb-og-smid-ud-kulturen.

- Det har blandt andet ført os til, at vi er den første blomstervirksomhed, som har tilsluttet os det fine selskab Science Based Targets, og arbejdet forsætter mod at blive de første, der bliver CO2 neutrale og samtidig være det blomsterbrand, som først popper op, når der skal sendes en kærlig hilsen eller til egen selvforkælelse, siger Britta Graugaard Sørensen til Dansk Erhverv.

Living Flowers er i dag etableret i både Danmark, Sverige og Norge, og deres kunder spænder bredt fra alle privatpersoner, til små og mellemstore virksomheder, Michelin-restauranter, 5-stjernede hoteller og C25-virksomheder.

Emilie Christiansen, medstifter og head of sales, Frameo

- Jeg føler stor succes i den hverdagslykke, som jeg oplever i dagligdagen på kontoret, når jeg med vores passionerede team af 23 kollegaer arbejder sammen om at skabe og lancere nye features, der skaber glæde for brugerne i de små hjem verden over, siger Emilie Christiansen. Pressefoto

Frameo laver software til WiFi-billedrammer, som muliggør direkte og lynhurtig deling af billeder og videoer fra smartphones gennem Frameo-appen. 

Emilie har en cand.it fra Aarhus Universitet og var blot 22 år og vældig grøn, da hun som del af et stærkt firkløver lagde de første byggesten til Frameo. 

- Omend det nogle gange føles lidt surrealistisk, så er det selvfølgelig meget bekræftende at være medstifter af en vækstvirksomhed med to gazeller i hånden og se, at vores produkt er på hylderne i verdens største retail-kæde Walmart i USA. Det gør mig stolt, at den idé, vi selv troede på, viste sig at holde stik, siger Emilie Christiansen til Dansk Erhverv.

Frameos software sælges direkte til kinesiske fabrikker, der producerer rammerne for elektronikbrands i hele verden. Blandt de største kunder er Walmart i USA, der sælger rammen med Frameo software i deres eget brand.

Frameos software er på hylderne i 41 forskellige lande, og Frameo-appen til deling af billederne har mere end seks mio. downloads.

Erhvervsliv Aarhus har tidligere besøgt den succesfulde iværksætter-virksomhed. Det kan du læse her.

overskrifter

Stort underskud i Aarhus Lufthavn og fem andre nyheder fra erhvervslivet i Aarhus

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på det, der i øvrigt rører sig i det aarhusianske erhvervsliv.
  • Aarhus Airport forventer sorte tal i 2026. Lufthavnen har fremskudt investeringen i vækststrategien. Det afspejles i årets resultat med et underskud på 86,3 millioner, hvilket er en stigning på 83 procent i forhold til 2021. - Vi er indstillet på, at vi først kommer til at opleve en positiv drift i 2026. Vi skal op på 1,5 millioner rejsende om året, men potentialet er langt større. Vi har en langsigtet plan, der matcher udviklingen i Danmarks næststørste økonomiske vækstcentrum, siger Lars Dige Knudsen, bestyrelsesformand i en pressemeddelelse.
  • Virkplan har i en årrække leveret konsulentydelser til energiselskabet EWII, og nu er der tegnet en stor kontrakt om udrulning af 3000 ladestandere i Danmark, hvor Virkplan-platformen skal styre projektet. - Med Virkplan-løsningen tjekker hver part ind på sagen via mobil eller pc og registrerer den opgave, de har løst, så projektplanen hele tiden afspejler virkeligheden. Det er noget, der kan spare rigtig mange penge og tid og sikre, at udrulningsplanen kører som planlagt, fortæller direktør, Peter Juul Jacobsen fra Virkplan i en pressemeddelelse.
  • Med årsregnskabet for 2022 leverer produktionsvirksomheden Advansor sit hidtil bedste resultat og når for første gang over 100 millioner kroner i overskud. - Stigende energipriser og fokus på udfasning af miljø- og klimaskadelige kemikalier har gjort vores løsninger højaktuelle, siger CEO Kristian Breitenbauch. I forhold til den længere tidshorisont sigter Kristian Breitenbauch efter, at Advansor kan fordoble omsætningen inden for de kommende tre-fire år.
  • Købmand Herman Sallings Fond har besluttet at støtte det langsigtede arbejde med at sikre den relevante ledelsesmæssige viden. Fonden har således doneret 30 millioner kroner til forskning i ledelse af samfundsudfordringer i regi af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse frem til og med 2029. - Relevant viden om ledelse er til gavn for rigtigt mange mennesker. Det betyder meget, at ledere på alle niveauer er rustet til deres opgaver, udtaler bestyrelsesformand for fonden, Jens Bjerg Sørensen i en pressemeddelelse.
  • Reklamebureauet Campfire & co har udnævnt Pernille Nymann som ny administrerende direktør. Baggrunden for skiftet er, at Tue Svalholm Beck, direktør for Campfire & co gennem 14 år, har valgt at stoppe. - Så her har I mig - med en brændende fakkel i hånden, ydmyghed i håndtasken og en overvældende begejstring, som kommer til at sidde i mig længe, skriver Pernille Nymann på Linkedin.
  • DI Østjyllands generalforsamling fredag 2. juni 2023 kom fem nye profiler med i bestyrelsen, nemlig Anna Matthiesen, partner i Vertica, Michael Stubbe, vicepresident HR hos Kamstrup, Lene Overgaard Andersen, CEO i Johnson Controls, Eva Braad, sektionsdirektør ved Per Aarsleff, og Johnny Bæk, direktør og partner, JDN Byg.