Annonce
Rasmus Lundgaard Pedersen ser medarbejderne som det største aktiv i virksomheden, derfor er det vigtigt at udvikle dem. Foto: Thomas Priskorn
INDSIGT

Danske Commodities' IT-chef: Vi skal være mere synlige for kandidaterne

Danske Commodities kan glæde sig over at have tre medarbejdere med i top 10 over årets it-talenter, men der er plads til forbedringer, hvis virksomheden skal blive ved med at rekruttere og fastholde de bedste, mener IT-chef.

REKRUTTERING: Det er en stolt IT-chef, der møder Erhvervsliv Aarhus. Rasmus Lundgaard Pedersen, der er øverste chef for IT i Danske Commodities, har grund til at være tilfreds med sine medarbejdere lige nu, hvor tre af dem udvalgt i top 10 over årets it-talenter.

- Lige nu er jeg ramt af en følelse af stolthed og ydmyghed. Jeg er stolt på deres vegne over den eksterne anerkendelse, siger Rasmus Lundgaard Pedersen.

Det er virksomheden selv, der har indstillet medarbejderne til prisen, og ifølge Rasmus Lundgaard Pedersen er lige netop de tre talenter udvalgt, fordi de leverer en bundsolid indsats og er tæt på forretningen.

- Der er mange, vi kunne have valgt, men de her tre er alle nøglepersoner, der har gjort det rigtig godt over lang tid.

Udover at de tre talenter sidder i forskellige stillinger, er de også meget forskellige i deres baggrund og erfaringer.

- For os handler talent ikke om alder. Det betyder heller ikke noget, hvilket køn du har eller hvilken nationalitet. Til gengæld vægter vi samarbejde højt. Det er ikke nok kun at være fagligt dygtig, du skal også kunne samarbejde og være en god kollega, og det kan de tre udvalgte.

Den skjulte IT-organisation

Rasmus Lundgaard Pedersen håber også, at kåringen af de tre talenter kan skabe lidt opmærksomhed om Danske Commodities som arbejdsplads.

- Jeg tror, der er rigtig mange, som ikke rigtig ved, hvad vi laver hos DC, og som ikke er opmærksom på, at vi faktisk er en stor it-arbejdsplads. IT udgør en tredjedel af alle medarbejdere, og IT er noget, der gennemsyrer hele vores organisation.

Lige nu er IT-chefen ikke udfordret i forhold til at rekruttere de rette kompetencer til sin afdeling, men han er bevidst om, at IT-medarbejdere er meget efterspurgte, og derfor skal de gøre sig umage for at tiltrække de rette kandidater og fastholde dem, de har.

- Hidtil er vi lykkedes med at rekruttere medarbejdere på traditionel vis med at slå stillingerne op, og så har vi haft en del held med at bruge medarbejdernes netværk til at pege på mulige kandidater. Men eftersom jobmarkedet er helt ophedet nu, vil det formentlig ikke være nok i fremtiden.

Rasmus Lundgaard Pedersen fortæller, at Danske Commodities vil sætte nogle nye tiltag i søen i 2022, men vil ikke på nuværende tidspunkt afsløre, hvad det indebærer.

Mere diversitet

En af de ting, som kommer på dagsordenen i det nye år, er et øget fokus på diversitet.

- Vi har været for dårlige til at rekruttere kvinder til vores IT-stillinger. Og jeg tror, det handler om, at der er nogle talenter, der ikke kender os eller ser os som en IT-virksomhed.

- Hvis man går og har en stereotyp forestilling om, hvad en trading virksomhed er, kan det måske godt afskrække nogle. Så der skal vi være bedre til at vise det rigtige billede af Danske Commodities, hvor vi er en virksomhed, der går efter hele mennesker og ikke blot dem, der vil arbejde 70 timer i ugen.

I forsøget på at tiltrække flere kvindelige kandidater, vil Danske Commodities blive bedre til at fortælle om de kvinder, der allerede er i virksomheden. Målet i sig selv, er ikke flere kvinder, men at få et mere blandet kandidatfelt at vælge ud af.

Få overblik her
INSPIRATION

Universitet går forrest: Fra plastikaffald til designerstole

INDSIGT

Steffen Max Høgh gør status på bæredygtigheden anno 2022

KLUMME

Vi skylder os selv og hinanden at investere i arkitektur – ikke blot i byggeri

OVERBLIK

Det skal du vide fra ugen, der gik

NYHEDSBREV

Der er brug for at tænke mere positivt om den grønne omstilling

NYHEDSBREV

Det er nu, vi kan sætte aftryk på byens udvikling

OVERBLIK

Her får du seneste nyt fra byens erhvervsliv

RUNDTIBYEN: Per Lilholt tiltræder som ny CEO for Novicell i Danmark. Det betyder, at selskabets øverste chef, Per Kirchner, kan fokusere på at være direktør for Novicell i hele Europa. Per Lilholt var indtil for nylig direktør i Aktieselskabet, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

INDSIGT

Direktør i Erhverv Aarhus er fratrådt sin stilling

NAVNE: Erhverv Aarhus skal have ny direktør i 2022, da Marc Perera Christensen er fratrådt sin stilling. Samarbejdet ophører efter gensidig aftale, og Marc Perera Christensen har haft sidste arbejdsdag.

OVERBLIK

Det bør du vide fra ugen, der gik

RUNDTIBYEN: Næstformand i Salling Fondene, Karin Salling, er udnævnt til kammerdame af Kongehuset. Det er en titel kun 11 andre kvinder har fået tildelt i Danmark. Det skriver Stiften.

INDSIGT

Fremtidens bæredygtige forstad kommer til Aarhus

LEDELSE

9 hurtige til Mogens Sejer Iversen: Jeg under mine kollegaer al succesen

NYHEDSBREV

CEO i Colibo: Det bedste er at kunne undværes

INDSIGT

Frameo har landets næsthøjeste vækst

OVERBLIK

Her bliver du opdateret på erhvervslivet i Aarhus

NYHEDSBREV

Iværksætter-komet søger CEO: Vi har brug for et objektivt blik udefra

NYHEDSBREV

Et blik tilbage inden 2022 rammer os

NYHEDSBREV

Iværksættere fik succes med julen